Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
שוגי, מתוך כבוד הדדי - אני מזמין אותך להתייחס למה שכבר רשמתי בעבר (אבל כנראה שליין הקפיץ לך אקספשן ופספסת ; ),

אני מצטט ומדגיש את הלא-שליין תרבות-אוריינטד:

(המקטעים עם הקו הם לינקים - עריכה: הקו נעלם בציטוט, אז חלק מהטקסט האדום הוא לינק..)

שימוש בלינקים במקום טיעונים פוגע בדיון, חשבתי שזה ברור לך.

אסביר מדוע:

1. לא תמיד ברור מה הפואנטה בלינק - למשל, בלינק של ספרות זולה יש כתבה בת כמה מאות מילים ובה וידאו. לקח לי כשלושים שניות להבין שהוידאו זה מה שרצית שאראה. אחרי צפיה של כשלושים שניות הבנתי שאני צריך לחפש את הקטע עם מירי רגב.

2. קשה לתת תגובה למה שכתוב בלינק - אם אני רוצה להתייחס אני צריך לכתוב משהו כמו "בלינק הראשון, בפיסקה השניה אומרים xxx ואני חושב על זה yyy".

3. מי שקורא את השרשור אחרי כמה ימים יתקשה להבין במה מדובר והרצף יקטע.

4. יתכן שמה שנראה לך מאוד ברור בוידאו לא יהיה ברור לי - למשל, העובדה שמירי רגב מתקשה להזכר בשם של הסרט "ספרות זולה" לא מוכיחה בעיני הרבה על האינטליגנציה שלה. אם התכוונת לזה אז תסביר מה הקשר בין הדברים.

לגבי שליין, מהמעט שראיתי עד היום הוא מתמחה בלקחת איזה קטע לא מחמיא ולהתמקד בו כך שנוצר רושם מסוים בו הוא מעוניין. עשו את התרגיל הזה לעמיר פרץ עם המשקפת הסגורה ולהרצוג עם "אני אשמור על נתניהו מאוחדת". ברור לכל בר דעת שהרצוג יודע את ההבדל בין בנימין נתניהו לירושלים, אבל למה לא לעשות ממנו אידיוט?

נראה שרוב הכותבים בשרשור מבלבלים בין "בור" (חסר אינטליגנציה) ל-"בר פלוגתא" (מישהו שאומר דברים שלא מוצאים חן בעיני ולכן אני מניח באופן אוטומטי שהוא אידיוט בלי שאני שם לב שפסלתי במומי).

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
איזו מין אמירה מצחיקה זו, "בסך הכל דעתך, לא יותר מזה". אתה אומר את זה כאילו אפשר להגיד את זה על כל דבר. "אבולוציה היא בסך הכל דעתך". אז רגע, תגיד, אם כל דבר הוא בסך הכל דעתו של מישהו, איך אפשר להחליט מה טוב ומה לא טוב? מה עדיף לעשות ומה לא עדיף? הרי תמיד יהיה מישהו אחר שדעתו היא אחרת.

איך מירי רגב פוגעת בתרבות? מעבר לגיחוך שבעובדה שאדם כה בור (וגאה בזה) מקבל את התפקיד הזה, היא מנסה לשלוט באופן מוחלט בתקציבי התרבות ברמה של "אם זה לא מוצא חן בעיני, זה לא מקבל תקצוב". עכשיו לך תגיד לה ש"זו רק דעתך, מירי" כשהיא מונעת מהאמן או אירוע התרבות האהוב עליך תקצוב "כי בא לה".

בנוגע לאנשי התרבות - כאן אין שום התנשאות. מרבית אנשי התרבות לא אוהבים את מה שמירי רגב עושה, אז הם מביעים את זה בצורת מחאה. אני לא מבין מה הבעיה פה. בדיוק כמו שאנשים נורמלים יוצאים לרחובות על מתווה הגז נגד ביבי.

בנוגע ל"העם לא הבין" - כן, תקרא לי מתנשא ותצביע ביבי בגלל שאני מתנשא. שיהיה בהצלחה לכולנו.

אתה טוען שאולי אנחנו לא הבנו? מילא היית אומר את זה יום אחרי הבחירות (גם אז זה היה מטופש, כי ביבי היה בשלטון כבר מזה 6 שנים), אבל להגיד את זה היום? אחרי כל מה שהוא עשה בשנה פלוס האחרונות? מדהים אותי שאתה זה שעדיין לא מבין!

ולסיום, אני בכלל לא חושב שצריך לעשות דקת דומיה במגרשי כדורגל. אולי לספורטאים מהתחום, נניח. אבל לא יותר.

באמת, אתה באמת שם "אבולוציה" ו"תרבות" באותה ההשוואה?

אבולוציה היא דבר מדויק ומוכח מדעית (לפחות עד שלא יוכיחו אחרת), בעוד שתרבות, על שלל גווניה וכיווניה, היא משהו סובייקטיבי ונתון לפרשנות אישית. לכן, אי אפשר להחליט מה "טוב" או "לא טוב".

הליכוד בשלטון, מירי רגב היא שרת התרבות, אז הליכוד ומירי רגב יחליטו מה מתאים יותר ומה מתאים פחות, בהתאם להשקפתם. כשהשמאל יהיה בשלטון, אז הוא יחליט מה מתאים ומה לא. אין כאן עניין של טוב או לא.

עכשיו לעניין ה"נזקים" - יש לך דוגמאות ספציפיות לדברים שאתה טוען (ולא מקרים כמו שלילת תקציב ממוסדות ואמנים שמסרבים להופיע מעבר לקו הירוק למשל)?

ושר לא אמור להיות מומחה בתחום של המשרד שלו, עם כל הצער שבדבר (יאיר לפיד באוצר, עמיר פרץ בבטחון וכדומה), ולכן היא לא צריכה להיות מבינה גדולה בספרות, בשירה עברית או ב"תרבות". כל מה שהיא עושה זה להתוות מדיניות, ומשם זה מתגלגל האלה. למשל, לא לתקצב מוסדות שלא מופיעים מעבר לקו הירוק, או לתת תקציב גדול יותר למוסדות בפריפריה וכדומה.

לגבי אנשי החוסר תרבות - זה שמרביתם (יש סקר שמוכיח שזה אכן מרביתם, ולא קומץ הזוי ורועש ממדינת תל אביב?) לא מסכימים איתה עדיין לא נותן להם את האפשרות להתחיל ב"מרד" ולהתנהל כמו בהמות.

עם כל הכבוד לאותם אנשי תרבות, היא שרת התרבות, והם צריכים לכבד אותה, גם אם הם לא מסכימים עם דעתה.

הם רוצים למחות? שיהיה להם בכיף, רק שלא יבואו לטקסים רשמיים וינסו להפריע או לפוצץ אותם עם קריאות בוז.

אגב, ממתי "מחאה" זה לתקוף אישית חבר כנסת ולהפריע לו לנאום, עוד לפני שהוא פתח את הפה (וזה בדיוק מה שהם עושים)?

אם אני לא מסכים עם יאיר לפיד, אז אני גם אלך לכנסים בהם הוא מופיע ואצעק "יאיר אין לך בגרות, אין לך בגרות" עוד לפני שהוא יתחיל לדבר? זה נראה לך רציני, או "תרבותי"?

ולגבי ביבי - אני לא מצביע לביבי ולימין בגלל שהשמאל מתנשא (למרות שזה בהחלט לא מוסיף חשק להצביע לשמאל), אלא כי אני סבור שאין אלטרנטיבה טובה יותר בשמאל.

את מי תשים במקומו? את בוז'י "נתניהו מאוחדת", שלא מסוגל "להשתלט" על חברות המפלגה שלי, או את שלי "הועדים" יחימוביץ', או אולי את מירב "פמיניזם קיצוני" מיכאלי?

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם (נערך)

טוב,

1. כשרגב מדברת על טרנטינו הבמאי המוערך, ולא זוכרת את השם של הסרט ספרות זולה שהיא ממש אוהבת (לדבריה) - זו לא הפואנטה. הפואנטה היא כששואלים אותה על מה הסרט וניכר שאין לה מושג. ניכר שהיא לא ראתה את הסרט, אלא הוסבר לה שזה הgoto movie של טרנטינו, ולא היה לה את היושרה לומר "וואלה לא מכירה אבל הבנתי שהוא טוב ואני שמחה שהוא מכבד אותנו", או משהו בסגנון. עדות לא מוצלחת לשרת תרבות (בפן התרבותי-קולנועי, ובפן הסתם תרבותי)

2. בנאום שלה בוועידת הארץ, היא מתחילה את הנאום בצרחות "קאט זה בולשיט". הזמינו אותה לנאום בוועידת תרבות, היא העדיפה להשתמש בבמה בשביל להתנגח בצורה חסרת תרבות (בלי קשר לתוכן, לצרוח על המארח שלך והקהל זה גועל נפש). גם אם מסכימים עם תוכן הדברים שלה, זו בטח לא צורה, לא ממלכתית ואפילו לא סתם אנושית.

3. בתור שרת התרבות המכהנת מירי רגב עושה פרסומת לתכנית הבידור של אייל גולן, יש כאן שתי הודעות שלי עם ציטוטים לא קצרים אז איני רואה צורך להרחיב בשנית.

4. רגב מקדמת את האג'נדה "אני אישה מזרחית ולכן מתנכלים לי", כל המהות של דבריה פעם אחר פעם היא הפרדה וגזענות - אני יכול לתת לך עשרה ציטוטים שלה בשלף אבל כאמור לינקים זה באסה. רגב מתעלמת מנשים מזרחיות אחרות שאף אחד לא מתנכל להן (אורלי לוי אבקסיס, גילה גמליאל), מתעלמת מנשים לא מזרחיות שבטח ובטח "מתנכלים" להן (מבקרים אותן) כמו אלוני גלאון ויחימוביץ', ובכלליות הטיעונים שלה מחזיקים מים רק אם יש למצדד בה זיכרון של דג זהב. רגב היא ה-גזענית הכי גדולה והכי צבועה שיש בכנסת, היא חיה את הגזענות, מעלה אותה על נס, מתסיסה ומתרפקת על זה, וזאת למרות שבתכלס הגזענות הבין עדתית בישראל בתכלס די בשפל, ובאופן אירוני בצורה פסיכודלית היות והיא עצמה גזענית מהדרגה הגבוהה ביותר כשזה נוגע ללא-יהודים.

שום דבר ממה שרשמתי לא קשור בכלל לשמאל, למען האמת אני לא מכיר (אישית) ימני משכיל אחד שתומך ברגב, חבריי הימנים תומכים בליכוד *למרות* אנשים תת-רמה כמוה ובטח שלא בזכות.

וכן, היא תת רמה, יש כמה סעיפים לעיל שמסבירים למה, יש עוד כמה וכמה וכמה וכמה סעיפים נוספים (אבל אשתי כבר עצבנית שאני לא מתייחס אליה), ובמיוחד אני חוזר ומדגיש שהיא היתה תת רמה עוד הרבה לפני שנהייתה ליכודניקית כך שאין כאן היקש פוליטי.

(*) דיסקליימר שאולי נחוץ למי שחושב שאני אשכנזי סמולני (בגלל דעותיי זו הנחה סבירה) ומה לי ולעדות על גזענות - אני "מזרחי" ובמקור מבית במעמד סוציואקונומי בינוני מינוס ובצבע כהה מרגב. מקווה שזה מקנה לי את הזכות לבקר את הבולשיט שלה.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ולגבי ביבי - אני לא מצביע לביבי ולימין בגלל שהשמאל מתנשא (למרות שזה בהחלט לא מוסיף חשק להצביע לשמאל), אלא כי אני סבור שאין אלטרנטיבה טובה יותר בשמאל.

את מי תשים במקומו? את בוז'י "נתניהו מאוחדת", שלא מסוגל "להשתלט" על חברות המפלגה שלי, או את שלי "הועדים" יחימוביץ', או אולי את מירב "פמיניזם קיצוני" מיכאלי?

המזל הגדול של הימין הוא שהשמאל לא מצליח לשים בראשו מישהו בעל שיעור קומה שיצליח למשוך את הקול הצף. גם בימין אין לנתניהו תחליף וביום שהוא יפרוש יתגלה עומק הבעיה.

פורסם
טוב,

1. כשרגב מדברת על טרנטינו הבמאי המוערך, ולא זוכרת את השם של הסרט ספרות זולה שהיא ממש אוהבת (לדבריה) - זו לא הפואנטה. הפואנטה היא כששואלים אותה על מה הסרט וניכר שאין לה מושג. ניכר שהיא לא ראתה את הסרט, אלא הוסבר לה שזה הgoto movie של טרנטינו, ולא היה לה את היושרה לומר "וואלה לא מכירה אבל הבנתי שהוא טוב ואני שמחה שהוא מכבד אותנו", או משהו בסגנון. עדות לא מוצלחת לשרת תרבות (בפן התרבותי-קולנועי, ובפן הסתם תרבותי)

2. בנאום שלה בוועידת הארץ, היא מתחילה את הנאום בצרחות "קאט זה בולשיט". הזמינו אותה לנאום בוועידת תרבות, היא העדיפה להשתמש בבמה בשביל להתנגח בצורה חסרת תרבות (בלי קשר לתוכן, לצרוח על המארח שלך והקהל זה גועל נפש). גם אם מסכימים עם תוכן הדברים שלה, זו בטח לא צורה, לא ממלכתית ואפילו לא סתם אנושית.

3. בתור שרת התרבות המכהנת מירי רגב עושה פרסומת לתכנית הבידור של אייל גולן, יש כאן שתי הודעות שלי עם ציטוטים לא קצרים אז איני רואה צורך להרחיב בשנית.

4. רגב מקדמת את האג'נדה "אני אישה מזרחית ולכן מתנכלים לי", כל המהות של דבריה פעם אחר פעם היא הפרדה וגזענות - אני יכול לתת לך עשרה ציטוטים שלה בשלף אבל כאמור לינקים זה באסה. רגב מתעלמת מנשים מזרחיות אחרות שאף אחד לא מתנכל להן (אורלי לוי אבקסיס, גילה גמליאל), מתעלמת מנשים לא מזרחיות שבטח ובטח "מתנכלים" להן (מבקרים אותן) כמו אלוני גלאון ויחימוביץ', ובכלליות הטיעונים שלה מחזיקים מים רק אם יש למצדד בה זיכרון של דג זהב. רגב היא ה-גזענית הכי גדולה והכי צבועה שיש בכנסת, היא חיה את הגזענות, מעלה אותה על נס, מתסיסה ומתרפקת על זה, וזאת למרות שבתכלס הגזענות הבין עדתית בישראל בתכלס די בשפל, ובאופן אירוני בצורה פסיכודלית היות והיא עצמה גזענית מהדרגה הגבוהה ביותר כשזה נוגע ללא-יהודים.

שום דבר ממה שרשמתי לא קשור בכלל לשמאל, למען האמת אני לא מכיר (אישית) ימני משכיל אחד שתומך ברגב, חבריי הימנים תומכים בליכוד *למרות* אנשים תת-רמה כמוה ובטח שלא בזכות.

וכן, היא תת רמה, יש כמה סעיפים לעיל שמסבירים למה, יש עוד כמה וכמה וכמה וכמה סעיפים נוספים (אבל אשתי כבר עצבנית שאני לא מתייחס אליה), ובמיוחד אני חוזר ומדגיש שהיא היתה תת רמה עוד הרבה לפני שנהייתה ליכודניקית כך שאין כאן היקש פוליטי.

כל מה שכתבת לא מעיד על בורות. מסכים שהיא אינטרנסטית ודמגוגית, אבל את זה אפשר להגיד כמעט על כל חברי הכנסת (אני מוכן לתת דוגמאות אם תרצה). הסגנון שלה הוא לא הסגנון שלי אבל אין לי שום ספק שהיא לגמרי יודעת מה היא עושה. יש בליכוד לא מעט ח"כים שהיה עדיף בלעדיהם אבל גם את זה אפשר להגיד כמעט על כל מפלגה.

הדמוקרטיה מבוססת על ההנחה שמיליון אידיוטים יקבלו החלטה יותר טובה מאידיוט אחד.

פורסם (נערך)

אור - כאשר אתה מפנה אותנו למקורות.. אנחנו עייפים.

תן לנו תמיד קישור - ותקציר הרעיון..

שליין כתב על מירי רגב יפה - וכן, כאן אני מסכים איתך.

זה לא מכובד , ולא חכם.

אבל מכאן ועד לרשום כי היא בורה (מעניין ביחס למי)

או נגד התרבות - ואולי היא בעד הרחבת התרבות להוסיף לגיוון -

או בגלל שהיא עשתה דבר מסויים. (הביעה דעה פולטית ללא קשר לתפקידה, כ מייצגת של הבוחרים שלה)

עכשיו מנכסים לה את כל - בעיות התרבות בישראל (שהיו גם לפני שהיא מונתה)

בדו"ח של ועדת ארז-ביטון - רשמו הערת שוליים, שלא נכנסה למסקנות הסופיות.

על ביקור בקברי צדיקים - נכון אפשר ודנו בנושא, וטוב כי דנו - ולא קבלו את הדרישה / הרעיון הנ"ל.

(לא בקשו ליישם זאת כלל )

ומכל הדו"ח - על מה במיוחד מנגחים.. על הערת השוליים.

אשר נמצאה ע"י אנשי התרבות הנאורים בישראל כ קרדום לחפור בו עבור האינטרסים הצרים שלהם.

וכאילו נפתח הסכר הרעוע , ונתנה רשות לכל הגזענים הקטנים אשר התחבאו בצד -

לפתוח במחול השדים וההעלבות העדתיות .

ושוב חלוצי השמאל הנאור והליברלי - מפלפלים בעינייהם, ולא מבינים.

מדוע הרבה בעם הלא חכם, בזים להם.. ושונא / שונה, אותם קצת.. קצת הרבה - :wink:אתם התחלתם.

גם לי יש ניתוח מצב רציני.

אני לדוגמה - גליתי למה גרמניה הפסידה לצרפת - בשוליים של האיצטדיון המאמן הגרמני גירד בפומבי .

(וזה היה לא מכובד)

וכתוצאה מהרעש התקשורתי , הרצינות והמחויבות של השחקנים נפגעה - והם הפסידו.

יש לנו תרבות ישראלית בתנועה, ויש בזה מן ההיגיון, כי עוד דעות וקהלים רוצים לקבל יצוג.

יש את הממסד / הדור הקיים / הקודם, נכון - אבל ... מן ההגינות והנאורות להבין:

כי המצבים משתנים - ולכולם יש זכות לבוא תחת כנפי התרבות.

והרי זו התורה והמנטרה שיבגני מפמפם לי ..

גם יוסי - אבל הוא עדיין לא מגובש, ובשיחה או שתיים יעלה איתי גם להר-המוריה.

מה נעשה עם האוכלוסיה ביהודה ושומרון, המצבים משתנים, נבנים ישובים ישראליים בשטחים.

האוכלוסיה הערבית גדלה, יש חיכוך צריך למצוא פתרון כי המצב בשטח בהמשך יחמיר.

והוא מאמין בזה.. למה להרוס ליבגני את תורת הנאורות - לא יפה.

ואולי כן כדאי לאמץ את תורת תרבות השמאל הנאורה - הטוענת כי אין שינויים והתאמות למצב.

ואוכלוסיה תרבותית בישראל ואו ביהודה ושומרון היא הצריכה להתאים את עצמה -

לקובעי המצב הנאורים בשמאל התרבותי.

ומי שרוצה לשנות ולהתאים לשינויי המצב בתרבות ובשטח - הוא אויב התרבות.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

הדוגמא ב(1) ממחישה בורות, אבל בכלליות אין לי בעיה לרדת מעניין הבורה ולהחליף לתואר "בהמתית", אפשר גם "גזענית", אבל בתכלס כשאני משקלל הכל אני חושב שטיפשה זה התואר הכללי המתאים ביותר עבורה.

וכן, אדם יכול להיות גם טיפש וגם חזק בפוליטיקה, דוגמאות יש למכביר בכל הקשת הפוליטית.

אתה מוזמן אגב לתת לי איזשהו ראיון / מאמר בו היא לא יוצאת בורה (לא נאמר בהתרסה, אני רציני), אני חושב שעקב ריבוי הדוגמאות הנ"ל ניתן לטעון שנטל ההוכחה עליה שכן אדם גזעני חשוך לא מנומס ועם חוסר תרבות מובהק כן עושה לי אסוציאציות של טמטום.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אגב אם זה לא ברור - גם אני נוטה להאמין שהיא מבינה טוב טוב מה היא עושה, היא יודעת למנף שנאה ופילוג לצרכי הון פוליטי (ג'יז, מעניין מי המנטור....).

אבל זה לא אומר שהיא לא טיפשה, זה רק אומר שהיא חזקה במינוף פוליטי. גם טראמפ עושה את זה ואם שמעת ראיון או שניים שלו אני מקווה ששמת לב שהוא לא בדיוק גאון הדור

פורסם
היא יודעת למנף שנאה ופילוג לצרכי הון פוליטי (ג'יז, מעניין מי המנטור....).

את זה הם למדו לצערי מהשמאל שטרח לאורך שנים להאשים את כל הימין ברצח רבין, ואפשר לראות דוגמא נוספת להכללה של כל הימין אפילו כאן בשרשור - עיין בדבריהם של יוסי פרנקוס ואחרים.

פורסם (נערך)

לא יודע מי כן/לא המציא את זה, אני בטוח שלא באמת השמאל כי שנאה --> הון פוליטי קיים כבר ממזמן.

אבל אם נלך לבחירות האחרונות ונבדוק לאיזו מפלגה הקמפיין היה מבוסס שנאה כנגד מחנה, ואם נלך להתבטאויות של פוליטיקאים (לא 'אנשי רוח' איזוטריים שאף אחד לא מכיר עד שהם מזיינים בשכל כמו גרבוז/אורשר - מי בכלל שמע עליהם לפני הבלבולי שכל שלהם), נגלה ש... כן, בוא נגיד שזו 'לא נחלת השמאל בלבד'.

לצורך העניין זהבה גלאון תוקפת את ביבי חדשות לבקרים, ביבי תוקף את כל השמאל - "השמאל שכח מה זה להיות יהודים" , "נוהרים לאוטובוסים בעמותות השמאל" (הוא גם תוקף ספציפית פוליטיקאים, שזה סטנדרטי ומתבקש).

גם הקמפיין העלוב של המחנ"צ "רק לא ביבי" די שונה מקמפיין "השמאל יביא לנו את דאעש"

אני בטוח שיש מספיק דוגמאות לקמפיינים עלובים ומפלגים של השמאל, אבל מי שהרים את הפילוג והשיסוע לדרגת אומנות בימינו זה בית היוצר של ביבי.

אז הוא אולי לא המציא אבל הוא בטח 'משתמש נלהב'.

את דבריו של פרנקוס קטרגתי לא פעם, וגם של אחרים כאן שהציגו דעות-שיקוף כאלו ואחרות, אז בתור אחד שקרא את כל השרשור אני מקווה שברור לך שאני לא צריך/מתכוון לסנגר על הנ"ל. אתה כמובן מוזמן להפנות אותי לדוגמאות שלי עושה זאת במידה ויש כאלו (ייתכן שיש, אפחד לא מושלם, אני משתדל לשמור על השיח רציונלי ולא מתלהם)

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם

בוקר טוב, האמנם?

כחלון הבטיח עולמות, בסוף נותן הורדת מיסים שספק אם מישהו ירגיש אותה כמו שהוא היה מרגיש הורדה במחירי הדיור, או עצירה של מונופול הגז,

וביינתים - http://www.themarker.com/markets/1.3003482

[h=1]נגמרה שנת הצינון: דודו זקן, לשעבר המפקח על הבנקים, מועמד לדירקטור בדיסקונט[/h]זקן סיים את תפקידו כמפקח על הבנקים בסוף יוני 2015, לאחר 25 שנות עבודה בבנק ישראל ■ מתחרים עימו על התפקיד: מירי כץ ויהלי שפי

כל בוקר אני מתייאש עוד קצת.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
את זה הם למדו לצערי מהשמאל שטרח לאורך שנים להאשים את כל הימין ברצח רבין, ואפשר לראות דוגמא נוספת להכללה של כל הימין אפילו כאן בשרשור - עיין בדבריהם של יוסי פרנקוס ואחרים.

כי רצח רבין עצמו הוא דוגמא לאהבה אינסופית לכל העם שבציון, נכון?

אייל, תודה לך שהוכחת את מה שטענתי, וזכה להתעלמות גורפת. אני לא "מפמפם" לך שום דבר, בשלב הזה, מעבר לעובדה שאתה וכמעט וכל שאר מגיבי הימין כאן לא ממש... מכירים את החומר שאתם מתווכחים עליו.

maxcher, המינוי נראה כמו עוד דוגמא לקידום מקורבים, כמו בכל תחום אפשרי.

בטח יש כאלו כאן שיטענו שזו דוגמא לסוציאליזם או נאו קומוניזם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגני, זה לא בדיוק מינוי מקורבים.

זה מינוי, תסתכלו טוב פקידי אוצר ואחראים על רגולציה, ותראו לאן תגיעו אם לא תפריעו לנו יותר מידי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
שימוש בלינקים במקום טיעונים פוגע בדיון, חשבתי שזה ברור לך.

אסביר מדוע:

1. לא תמיד ברור מה הפואנטה בלינק - למשל, בלינק של ספרות זולה יש כתבה בת כמה מאות מילים ובה וידאו. לקח לי כשלושים שניות להבין שהוידאו זה מה שרצית שאראה. אחרי צפיה של כשלושים שניות הבנתי שאני צריך לחפש את הקטע עם מירי רגב.

2. קשה לתת תגובה למה שכתוב בלינק - אם אני רוצה להתייחס אני צריך לכתוב משהו כמו "בלינק הראשון, בפיסקה השניה אומרים xxx ואני חושב על זה yyy".

3. מי שקורא את השרשור אחרי כמה ימים יתקשה להבין במה מדובר והרצף יקטע.

4. יתכן שמה שנראה לך מאוד ברור בוידאו לא יהיה ברור לי - למשל, העובדה שמירי רגב מתקשה להזכר בשם של הסרט "ספרות זולה" לא מוכיחה בעיני הרבה על האינטליגנציה שלה. אם התכוונת לזה אז תסביר מה הקשר בין הדברים.

לגבי שליין, מהמעט שראיתי עד היום הוא מתמחה בלקחת איזה קטע לא מחמיא ולהתמקד בו כך שנוצר רושם מסוים בו הוא מעוניין. עשו את התרגיל הזה לעמיר פרץ עם המשקפת הסגורה ולהרצוג עם "אני אשמור על נתניהו מאוחדת". ברור לכל בר דעת שהרצוג יודע את ההבדל בין בנימין נתניהו לירושלים, אבל למה לא לעשות ממנו אידיוט?

נראה שרוב הכותבים בשרשור מבלבלים בין "בור" (חסר אינטליגנציה) ל-"בר פלוגתא" (מישהו שאומר דברים שלא מוצאים חן בעיני ולכן אני מניח באופן אוטומטי שהוא אידיוט בלי שאני שם לב שפסלתי במומי).

כמאמר כבוד השרה מירי רגב: רגע רגע רגע רגע רגע רגע רגע רגע רגע רגע רגע רגע רגע רגע רגע רגע רגע רגע רגע רגע

בור זה לא חסר אינטיליגנציה. בור זה חסר השכלה. השכלה זה סוג של דרישה מקדימה למי שאמור להיות ממונה על תרבות של מדינה שלמה. אבל עזוב, שטויות. תראה ת'פרצוף של מירי כשהעיתונאית שואלת אותה מה היא אוהבת בספרות זולה (תשובה: החיוך נמחק, פאוזה של שלוש שניות ו"את כל הסיפור" - השאר מביך מדי).

בנוגע לשליין - כן, לפעמים הסגנון שלו מעצבן ואני במיוחד לא מחבב את החיוכים שהוא מפזר לכל כיוון אחרי שהוא אומר בדיחה מצחיקה, אבל אם שמים את זה בצד ומקשיבים לדברים - הבנאדם צודק פעם אחר פעם.

כל מה שכתבת לא מעיד על בורות. מסכים שהיא אינטרנסטית ודמגוגית, אבל את זה אפשר להגיד כמעט על כל חברי הכנסת (אני מוכן לתת דוגמאות אם תרצה). הסגנון שלה הוא לא הסגנון שלי אבל אין לי שום ספק שהיא לגמרי יודעת מה היא עושה. יש בליכוד לא מעט ח"כים שהיה עדיף בלעדיהם אבל גם את זה אפשר להגיד כמעט על כל מפלגה.

הדמוקרטיה מבוססת על ההנחה שמיליון אידיוטים יקבלו החלטה יותר טובה מאידיוט אחד.

תבין, אם מפריע לך שקראנו לה בורה, שיהיה. נסתפק בהסכמה מצדך שהיא תת רמה. אם את זה אתה לא מבין, וממשיך לטעון שהיא "בדיוק כמו חברי הכנסת האחרים", אז באמת שאין לי יותר מה לומר. בעצם, שום דבר מלבד "קאט דה בולשיט".

באמת, אתה באמת שם "אבולוציה" ו"תרבות" באותה ההשוואה?

אבולוציה היא דבר מדויק ומוכח מדעית (לפחות עד שלא יוכיחו אחרת), בעוד שתרבות, על שלל גווניה וכיווניה, היא משהו סובייקטיבי ונתון לפרשנות אישית. לכן, אי אפשר להחליט מה "טוב" או "לא טוב".

הליכוד בשלטון, מירי רגב היא שרת התרבות, אז הליכוד ומירי רגב יחליטו מה מתאים יותר ומה מתאים פחות, בהתאם להשקפתם. כשהשמאל יהיה בשלטון, אז הוא יחליט מה מתאים ומה לא. אין כאן עניין של טוב או לא.

עכשיו לעניין ה"נזקים" - יש לך דוגמאות ספציפיות לדברים שאתה טוען (ולא מקרים כמו שלילת תקציב ממוסדות ואמנים שמסרבים להופיע מעבר לקו הירוק למשל)?

ושר לא אמור להיות מומחה בתחום של המשרד שלו, עם כל הצער שבדבר (יאיר לפיד באוצר, עמיר פרץ בבטחון וכדומה), ולכן היא לא צריכה להיות מבינה גדולה בספרות, בשירה עברית או ב"תרבות". כל מה שהיא עושה זה להתוות מדיניות, ומשם זה מתגלגל האלה. למשל, לא לתקצב מוסדות שלא מופיעים מעבר לקו הירוק, או לתת תקציב גדול יותר למוסדות בפריפריה וכדומה.

לגבי אנשי החוסר תרבות - זה שמרביתם (יש סקר שמוכיח שזה אכן מרביתם, ולא קומץ הזוי ורועש ממדינת תל אביב?) לא מסכימים איתה עדיין לא נותן להם את האפשרות להתחיל ב"מרד" ולהתנהל כמו בהמות.

עם כל הכבוד לאותם אנשי תרבות, היא שרת התרבות, והם צריכים לכבד אותה, גם אם הם לא מסכימים עם דעתה.

הם רוצים למחות? שיהיה להם בכיף, רק שלא יבואו לטקסים רשמיים וינסו להפריע או לפוצץ אותם עם קריאות בוז.

אגב, ממתי "מחאה" זה לתקוף אישית חבר כנסת ולהפריע לו לנאום, עוד לפני שהוא פתח את הפה (וזה בדיוק מה שהם עושים)?

אם אני לא מסכים עם יאיר לפיד, אז אני גם אלך לכנסים בהם הוא מופיע ואצעק "יאיר אין לך בגרות, אין לך בגרות" עוד לפני שהוא יתחיל לדבר? זה נראה לך רציני, או "תרבותי"?

אתה מבלבל בין תרבות לאמנות. גם על אמנות אפשר להתווכח לגבי האם יש אמנות טובה ואמנות רעה, אבל באשר לתרבות - הויכוח לגיטימי לחלוטין. עובדה - מירי רגב הפכה לשרת התרבות וישר הקפיצה את הויכוח הזה לסדר היום הציבורי.

ולידיעתך - אין דבר כזה ש"הליכוד בשלטון ומירי רגב השרה, אז הליכוד ומירי רגב יחליטו מה תרבותי". אנחנו עדיין לא חיים בדיקטטורה. מירי רגב צריכה להיות pencil pusher ולאשר תקציבים, זה הכל. העובדה שהיא מביכה את עצמה בדרך רק הופכת את העבודה הזו שלה למשעשעת יותר עבורנו (ומעציבה).

מאיפה אגב הגיעה האבחנה ששר לא אמור להיות מומחה בתחום שלו? למה נראה לך שזה בסדר?

ואנשי התרבות שמתנהגים כמו בהמות. סלח לי, אבל כשמישהו נואם בפניך ומתחיל את הנאום ב"קאט דה בולשיט", אתה הולך לשבת מולו בשקט עד שיסיים ואז להגיד בקול רפה "זה לא יפה איך שדיברת אלי"?

לגבי ההצבעה לביבי - כבר דיברתי על זה עשרות פעמים. זה שהשמאל לא מציג אלטרנטיבה, לא אומר שזה הגיוני להצביע למי שבבירור עושה לך נזק. זה כמו "אני לא נהנה שדופקים לי נוגרות בראש, אבל אני לא יודע אם הצד השני יפסיק לדפוק לי נוגרות בראש אז אני אשאר ככה בינתיים".

ולסיום - זה קצת מביך שאתה מקטין חברי כנסת לדבר אחד בלבד. בוז'י הוא לא רק נתניהו מאוחדת, שלי היא לא רק הועדים ומירב היא לא רק פמיניסטית קיצונית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

סתפק בהסכמה מצדך שהיא תת רמה. אם את זה אתה לא מבין, וממשיך לטעון שהיא "בדיוק כמו חברי הכנסת האחרים", אז באמת שאין לי יותר מה לומר. בעצם, שום דבר מלבד "קאט דה בולשיט".

ממש, אבל ממש לא. "תת רמה" = "בדיוק כמו חברי הכנסת האחרים". לא מבין מה לא בסדר בקביעה הזאת.

מירי רגב צריכה להיות pencil pusher ולאשר תקציבים, זה הכל.

את זה היא דווקא עושה, חרף השיח הרב שהיא מייצרת סביב הנושא.

ואנשי התרבות שמתנהגים כמו בהמות. סלח לי, אבל כשמישהו נואם בפניך ומתחיל את הנאום ב"קאט דה בולשיט", אתה הולך לשבת מולו בשקט עד שיסיים ואז להגיד בקול רפה "זה לא יפה איך שדיברת אלי"?

כן. אני מצפה ממי שממצב עצמו כאיש תרבות שיתחיל מתרבות שיח, ויתחיל מעצמו. ברגע שאתה נגרר לתת-רמה, אתה מבהיר שאתה לא שונה במאום.

זה שהשמאל לא מציג אלטרנטיבה, לא אומר שזה הגיוני להצביע למי שבבירור עושה לך נזק.

אתה עדיין לא אומר למי כן להצביע, וזה די מקביל לתלונות השמאל על כך שהימין לא הגיע לשלום עם הפלסטינים למרות שאין פרטנר. אם אין אלטרנטיבה, למי תצביע?

בוז'י הוא לא רק נתניהו מאוחדת

נכון. הוא גם אין-ספור פאדיחות אחרות. אני לא חושב שהנזק שהוא עושה לעצמו (או למפלגת העבודה) הוא בר-תיקון, אבל בכל זאת הייתי במקומו מחליף את צוות היח"צ שלו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...