Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

באמת?

נותן לך איזה 5 לינקים, 10 רפרנסים, וזה כל מה שיש לך להגיד? אד הומינם ובייוש?

השקעתי דווקא בגלל שיש לך דעות מעניינות בד"כ, איזה באסה איתך.

גם אני יכול לרדד את השיח ל "וואו יש לה תואר בחינוך וMBA ממכללה היא בטוח חכמה" אבל זה משעמם.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תארים אקדמיים הם ממש לא מדד לידענות ורוחב אופקים של מישהו.

חסרים גלמים מוחלטים עם תארים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני מסכים, צודק

מאוד..

וגם אתה טועה, או שאין לך מושג למי הצבעת, או שאתה מניח שמנהיג המפלגה שלך משקר בשביל להראות נחמד יותר.

"הזיות שלום", מה לעשות, זה גם חלק מהמצע של יאיר והחברים גרמן, שלח ואחרים.

חברים, ההתפלגות בבחירות לפי ישובים וסטטוס סוציו אקונומי זמינה לכל באינטרנט, בדיוק כמו ציטוטים מהויקיפדיה על המאורעות, או על ספרים לבנים או כל דבר דומה.

במאמר כללי יותר, וכמו שכבר כתבתי, אני חושב שזה נורא משעשע שפעם בחמישה - שישה עמודים מתכנסים כאן לדיון ב"מי פחות נחמד - הימין או השמאל". שוב, זה מעיד באופן יוצא דופן על היכולת של האנשים להתמודד עם סדקים בטענות שלהם. הרי הרבה יותר קל לא לפתוח את הלינק ששמתי כבר 3-4 פעמים על המחצבות ביו"ש, או לא להתייחס למעמד החוקי של יו"ש אל מול ישראל ואז להמשיך ולטעון שהבעיה של ישראל זה יאיר גרבוז, או לתהות למה אני לא יורד מהארץ.

יודעים מה? נצחתם, מעכשיו ועד ליום שבו יגמר האינטרנט והפורום יסגר. השמאל לא נחמד. כולנו גזענים אליטסטיים ולי יש תמונה של סטלין ויו"ר ההסתדרות מעל המיטה בחדר. נהדר.

אפשר להמשיך רגע הלאה?

כל אבל כל מי שהצביע כאן למפלגה שנמצאת בכנסת והיא לא הבית היהודי, הצביע למפלגה שרשמית דוגלת ופועלת למען פתרון כלשהו של 2 מדינות ל-2 עמים. אף אחת מהן לא ממש פועלת ימים כלילות למען סיפוחה של יו"ש, והצעות חוק ספציפיות נתקעות לרוב. חברת כנסת אחת (כבר לשעבר) מהמפלגה של ליברמן (סמולנית שמכותה) אפילו רבה לא מזמן עם האחים היהודים, כאשר אלו כהרגלם בקודש דרשו לבדל את המתנחלים ולהעביר להם עוד כסף על חשבון הפריפריה.

למה לזה אתם לא מסוגלים להתייחס?

אם לפשוט לפי התגובות כאן, לפי כמות הגידופים וההתקפות שאני חוטף בכל פעם שאני מציין עובדות בסיסיות ביחס לסכסוך, אז הפורום הזה הוא סוג של סניף של פי אלף יותר עוצמה לישראל.

אבל זה, הרי, לא המצב.

יש הסבר לדיסוננס?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
תארים אקדמיים הם ממש לא מדד לידענות ורוחב אופקים של מישהו.

חסרים גלמים מוחלטים עם תארים?

it's a numbers game

תואר בהחלט לא מבטיח כלום ושום דבר,

אבל אני סבור שככל שתעלה במדרג התארים (ראשון* / שני / ד"ר ..) ההסתברות שתעמוד מול אדם עם שכל עולה. זה נשמע לי די ברור מאליו אבל אולי אני סתם אופטימי.

ההסבר לרציונל הוא פשוט: יש תנאי סף לקבלת תואר, לכן יש סינון כלשהו מכלל האוכלוסיה, לכן הגיוני שחלק מהסינון הזה היה אפקטיבי - במיוחד כשמשווים לכלל הקבוצה שהיא חסרת כל סינון. מסכים?

*בשנים האחרונות ריבוי התארים הראשונים, ובפרט 'תארים למכירה' של כל מיני מכללות שקרכלשהו, קצת מעוותים את הסטטיסטיקה הנ"ל.

אוף חבל שעניתי להודעה זה כזה סיידטראק ממירי פאקינג רגב, זה אשכרה מה שהיא היתה עושה (היסט), וזה עבד עלי. שיט XD

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הויכוחים על מירי רגב הם בדיוק מה שמועיל לה כפוליטיקאית. היא ממש לא טיפשה או בורה. היא יודעת מה להגיד כדי לקדם את עצמה בעיני המצביעים, חברי הליכוד וחברי מרכז הליכוד שבתמיכתם היא מעונינת. הקולניות של מתנגדי מירי רגב רק עוזרת לה.

הבעיה האמיתית איתה היא שלפחות בכנסת הקודמת, כל פעם שהצביעה בנושאים שקשורים בטייקונים, היא היתה תמיד לטובתם.

חוץ מזה, ובלי קשר למירי רגב, הרבה מאנשי ה"תרבות" הם ממש לא תרבותים, מפעילים תרגילים מלוכלכים לכל הכיוונים כולל אחד נגד השני, ולהרבה מהם יש דיעות שמשום מה קרויות שמאלניות, המתבססות על סילוף שיטתי של מה שקרה בין ערבים ויהודים. מדוע יש לכבד אנשים בורים שמסלפים עובדות, אם זה מהשמאל הקיצוני ואם זה מהימין הקיצוני?

פורסם

חזרה למירי "למה סתם יורדים עלי" רגב:

התוכנית "אייל גולן קורא לכם" חוזרת לטלוויזיה. אני יודע, אתם מתרגשים.אני יודע. אתם לא מאמינים. אתם חושבים שלא ייתכן ששרת התרבות של מדינת ישראל, חברת-הכנסת מירי רגב ממפלגת הליכוד, החליטה לקדם תוכנית מסחרית בטלוויזיה מסחרית. אתם לא מאמינים כי זה באמת לא ייאמן. ובכל זאת, זה קרה – הנה לחצו כאן.

קטע הווידיאו הזה מעלה שלוש שאלות. ננסה להתמודד איתן אחת-אחת.

השאלה הראשונה היא: האם זה מותר לחבר-כנסת? ובכן, למיטב ידיעתי ולמיטב בדיקתי, זה לא אסור. בתקנון הכנסת המעודכן נכון ליום ה-13 במאי 2016 נכתב תחת הסעיף "החלטת ועדת האתיקה בעניין השתתפות בעיתון הנושא אופי פרסומי" כי היא מפנה את תשומת לבם של חברי-הכנסת לכך ש"אין להתראיין או להשתתף בהפקה מטעם עיתונים מסחריים או מטעם המחלקות המסחריות של העיתונים הרגילים".

כלומר, אם המחלקה המסחרית של "ידיעות אחרונות" מפיקה מגזין שמצורף למהדורת סוף השבוע, ובמגזין הזה מפורסם פרויקט "המתלבשות הטובות ביותר בכנסת", לא תוכל חברת-הכנסת ושרת התרבות, מירי רגב ממפלגת הליכוד להשתתף בו. מדוע? כיוון ש"המגזינים המסחריים למיניהם נועדו לצורכי קידום מכירות, מיתוג ויח"צ של גורמים מסחריים וחל איסור על חברי-הכנסת לסייע בקידומם של גורמים מסוג זה או לתת להם חסות" (עמ' 235).

אבל האם ועדת האתיקה מתייחסת לצילום סרטון שכל מטרתו לקדם תוכנית מסחרית בערוץ מסחרי? על זה ועדת האתיקה לא אומרת דבר. היא מתייחסת למגזינים מסחריים שנועדו לצורכי קידום מכירות של גורמים מסחריים, אבל לא מתייחסת לחבר/ת-כנסת שמצלם/ת סרטון שכל כולו עוסק בקידום מכירות של גורם מסחרי.

מה שמוביל אל השאלה השנייה: מדוע ועדת האתיקה שפרסמה החלטה נוקבת בנוגע לנוהג של חברי-כנסת להשתמש במכונות הצילום של הכנסת לטובתם האישית (זה אסור!), לא אומרת דבר על קידום תוכניות מסחריות בערוצים מסחריים באמצעות השתתפות בקמפיין הקידום שלה, פרסום דברי עידוד ושבח לתוכנית עצמה, לתכניה, למנחה שלה או לכל דבר הקשור בה, על-ידי נבחר/ת ציבור, שלא לדבר על שר בממשלה?

ובכן, מבלי שערכתי בדיקה מעמיקה בקרב חברי ועדת האתיקה של הכנסת, אני משער שהסיבה לכך היא שחוקים ותקנות הם על-פי רוב תוצאה של מקרים ותגובות. כלומר, משהו חדש קורה, נניח חבר-כנסת ניגש למכונת צילום ומצלם 1,000 עותקים להזמנה לבת מצווה של הבת שלו, ואז מתקן התקנות ומחוקק החוקים, מגיב באמצעות תקנה שקובעת: "זה אסור!".

נדמה שאף אחד לא העלה בדעתו שייתכן שיום אחד שרת התרבות של מדינת ישראל, הליכודניקית מירי רגב, תחליט לנצל את מעמדה הפרלמנטרי והציבורי על מנת לקדם תוכנית ריאליטי בערוץ מסחרי שנקראת על שמו של זמר שהוגש נגדו כתב אישום בגין העלמות מס והגשת חשבוניות פיקטיביות בהיקף של 2.5 מיליון שקל, שהורשע על-פי הודאתו בעבירות מס ושנחשד בקיום יחסי מין עם קטינות (אך לא הוגש נגדו כתב אישום בפרשה זו – אביו לעומת זאת הורשע ונידון לשנתיים מאסר בפועל) – על-ידי צילום של סרטון בחצר ביתה שבו תאמר למצלמה "איזה כיף! התוכנית חוזרת! תוכנית מדהימה... לכו על זה! הצליחו! אייל גולן, כל הכבוד, אחלה הפקה, תעשו חיל".

נדמה שאף אחד לא העלה על דעתו שייתכן שיום אחד, שרת התרבות, זו שממונה על תיק... כן, זו לא טעות, על תיק התרבות, תצליח להגדיר מחדש את המונח "תת-רמה" באקט שהוא שקוף מבחינה פוליטית, הזוי מבחינה פרלמנטרית, נמוך מבחינת הביצוע ומצחין כמעט מכל זווית שרק אפשר להעלות על הדעת.

מה שמוביל אל השאלה השלישית והאחרונה: האם אין גבול להתבהמות של שרת התרבות של מדינת ישראל, חברת-הכנסת מירי רגב ממפלגת הליכוד?

לא. אין גבול להתבהמות.

פורסם
מירי רגב בעלת תואר ראשון בחינוך ותואר שני (MBA) במנהל עסקים, לא ברור לי במה מתבטאת הבורות שלה.

זה נחמד לדבר בסיסמאות. תן דוגמא בה מירי רגב מנעה תקצוב מאמן כי "לא בא לה".

אה, ליאור שליין מבקר אותה? טוב, אז היא בטח בורה.

וואלה, ניצחת. מירי לשלטון. כפיים!

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
באמת?

נותן לך איזה 5 לינקים, 10 רפרנסים, וזה כל מה שיש לך להגיד? אד הומינם ובייוש?

השקעתי דווקא בגלל שיש לך דעות מעניינות בד"כ, איזה באסה איתך.

גם אני יכול לרדד את השיח ל "וואו יש לה תואר בחינוך וMBA ממכללה היא בטוח חכמה" אבל זה משעמם.

אתם בשמאל משעשעים. תעלולי מילים חביבים, אבל זה לא משנה את העובדה שלא התייחסתם לנקודה.

בהתחלה מישהו אמר שהיא בורה, הפירוש של המילה הזאת הוא "חסרת השכלה". התייחסתי לעובדה הזאת ואז אתה קפצת עם רשימה של סרטונים שאני מודה שלא טרחתי לראות כי ליאור שליין.

זה לא מצא חן בעיניך ואז אתה אומר "יש לה תואר בחינוך אז היא בטח חכמה" שזה משהו אחר לגמרי מההיפך מלא-בורה.

הדיון בינך וביני הוא בהחלט ברמה יותר גבוהה מרוב מה שהולך בשרשור הזה, ולכן אני מצפה שאם אתה מגבה את הטענה שהיא בורה אז תיתן את הטיעונים שלך בגוף ההודעה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בור זה לא בהכרח "חסר השכלה" בכוונה להשכלה פורמלית מאחר והתחומים ש"צריך" לדעת כדי לא להיחשב לבור משתנים לפי תחומי העניין של האנשים שקוראים לך "בור".

אתה יכול להיות אסטרופיזיקאי מבריק אבל בכנס של מעצבי חדרי שירותים הבורות שלך תבלוט.

אתה יכול להיות מעצב כלי סניטריה יחיד במינו אבל בכנס של אנשי חינוך אתה תחשב לבור רציני.

אתה יכול להיות גאון בחינוך ובכלכלה, אבל במה שקשור לצריכת תרבות, תישאר עמה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נתתי את הטיעונים בגוף ההודעה, מכיוון שחלקם ארוכים השתמשתי במלל / מדיה קיים מראש... חלקם עם שליין, חלקם בלי.

לא יודע למה שליין זו מילה גסה, יש לו נוכחות של חרגול אבל הוא מציג את הקייס תמיד באופן מנומק ועם סימוכין, מה גם שהוא ליכודניק ליברלי ככה שעל הנייר הדעות של שניכם כנראה לא מאוד רחוקות. גם אם הן כן רחוקות, אני חושב שלפסול ביקורת מנומקת על בסיס סלידה אישית זה poor practice.

בנוסף יש עוד כמה הודעות אח"כ עם הסברים, בחלקם לא הסתפקתי בלינק אלא ציטוטים לטובת מי שאין לו כוח להקליק

פורסם
אתם בשמאל משעשעים. תעלולי מילים חביבים, אבל זה לא משנה את העובדה שלא התייחסתם לנקודה.

בהתחלה מישהו אמר שהיא בורה, הפירוש של המילה הזאת הוא "חסרת השכלה". התייחסתי לעובדה הזאת ואז אתה קפצת עם רשימה של סרטונים שאני מודה שלא טרחתי לראות כי ליאור שליין.

זה לא מצא חן בעיניך ואז אתה אומר "יש לה תואר בחינוך אז היא בטח חכמה" שזה משהו אחר לגמרי מההיפך מלא-בורה.

הדיון בינך וביני הוא בהחלט ברמה יותר גבוהה מרוב מה שהולך בשרשור הזה, ולכן אני מצפה שאם אתה מגבה את הטענה שהיא בורה אז תיתן את הטיעונים שלך בגוף ההודעה.

תקשיב, אתה לא עוזר לעצמך. במיוחד עם ה"אתם בשמאל" הזה. הבעיה שלך היא פשוטה. מירי רגב היא ימנית, והיא עמה. ובורה (לא במובן שאתה התכוונת, במובן העממי של המילה). אתה מרגיש צורך לסנג'ר אותה בגלל ימניותה, למרות שעמוק בפנים גם אתה יודע שהיא, מה לעשות, עמה.

משם אתה אפילו מתדרדר יותר - נותנים לך הוכחות ואתה מוצא סיבות מתחת לאדמה בשביל להתעלם מהן. "לא רוצה את ההוכחות שלך כי ליאור שליין אומר אותן".

לסיום, אתה לא מתבייש לדרוש ממי שמתדיין מולך להקריא לך את ההוכחות שלו בכפית (רק כדי שתתעלם מהן שתי שניות מאוחר יותר).

ממש פלא שאור לא רוצה לשחק איתך את המשחק הזה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
בור זה לא בהכרח "חסר השכלה" בכוונה להשכלה פורמלית מאחר והתחומים ש"צריך" לדעת כדי לא להיחשב לבור משתנים לפי תחומי העניין של האנשים שקוראים לך "בור".

אתה יכול להיות אסטרופיזיקאי מבריק אבל בכנס של מעצבי חדרי שירותים הבורות שלך תבלוט.

אתה יכול להיות מעצב כלי סניטריה יחיד במינו אבל בכנס של אנשי חינוך אתה תחשב לבור רציני.

אתה יכול להיות גאון בחינוך ובכלכלה, אבל במה שקשור לצריכת תרבות, תישאר עמה.

אם כך, יש לשער שהטענה היא שמירי רגב בורה בתחומי פוליטיקה כיוון שזה תחום עיסוקה וזהו נושא הדיון כאן.

אני לא נתקלתי במשהו שהיא אמרה שמראה שהיא לא מבינה בתחומי העניין האלה, ואשמח לקבל דוגמאות רלוונטיות מהשמאלנים כאן.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

או לא, בפוליטיקה האשה מומחית מדרגה ראשונה. אין בכך כל ספק (ואין גרם של ציניות בדבריי). זה כל השאר שהוא הבעיה.

במקום להפנות אותך ללינקים ולציטוטים שאור העלה (שאתה מנסה בכוח לא לקרוא או לצפות בהם, כי אור מן הסתם צריך להגיע אליך הביתה ולהקריא לך אותם לפני השינה), אשאל אותך: באיזה מובן לדעתך מירי רגב מתאימה להיות שרת התרבות של מדינת ישראל? (או מדינה כלשהי, לצורך הדיון).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם (נערך)

שוגי, מתוך כבוד הדדי - אני מזמין אותך להתייחס למה שכבר רשמתי בעבר (אבל כנראה שליין הקפיץ לך אקספשן ופספסת ; ),

אני מצטט ומדגיש את הלא-שליין תרבות-אוריינטד:

(המקטעים עם הקו הם לינקים - עריכה: הקו נעלם בציטוט, אז חלק מהטקסט האדום הוא לינק..)

שוגי,

...

הנה

(עזוב את הביקורת אם אתה סולד ממנו, פשוט תראה את הקטעים שלה).

הנה שרת התרבות מדברת על ספרות זולה והקטעים שהיא אהבה בסרט

הנאום של שרת התרבות מועידת הארץ, אם אתה רואה את זה ולא מובך ולא מבין, קטונתי. גם על הקטע הזה שליין עשה קטע ביקורת מאוד חריף.

קמפיין המזוזות המגוחך להחריד (בשת"פ עם איתן כבל)

נאום ה'סודנים הם סרטן', ואז ההתרעמות על גזענות של אורשר ההוא... גאד דאם.

ויש כמובן את מה שרוני מדבר עליו - מירי מקדמת את התוכנית של אייל 'פותמוביל' גולן, כי הוא אמן מזרחי מדוכא. אצרף קטע ביקורתי ...

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם

לא אתה.

אני נורא אוהב את הקטע הזה שהויכוחים מגיעים ל-"לא התייחסת לנקודה".

מתי אתה התייחסת לנקודה כלשהי?

מתי הצגת משהו שמוכיח את תפיסת העולם הבינארית שלך, של "סוציאליזם" (לפחות הפסקת לכתוב על נאו מרכסיזם, או איך שלא קראת לזה פעם) אל מול "כלכלה חופשית"?

מתי הצגת משהו שמוכיח שהליכוד בראשותו של ביבי מוביל לכלכלה חופשית, ולא כלכלת מקורבים?

מתי התייחסת לעובדה שסטטיסטית - לא עפי דעתו של יבגני או שוגיפלקס - מי שמצביע ל"סוציאליסטים" אלו הם תושבי תל אביב, ושמי שדווקא בוחר בליכוד, אלו הם תושבי שדרות, אשקלון, באר שבע, שבתמורה זוכים למנהרות, טילים, מבצעי ראווה, משטים ותשלומים של מיליונים לטורקים, עם 0 יוזמה ישראלית לעשות משהו אחר - בטחון של ממש?

לשאלה הפשוטה שלי מה היא מדיניות ישראל ביו"ש? לטענה שללא מחצבות יו"ש ענף הבנייה בישראל יקרוס, והתחקיר על תפקידן בשליטה הישראלית שם (ואיך לא - מקומם של המקורבים בהנהלתן)?

במקרה הטוב מקבלים ממך הערות עוקצניות, במקרה הפחות טוב כשמפנים שאלות אליך, אתה נעלם.

בבקשה, בוא תסביר פעם אחת אתה, ואני אשמח להחכים, במה בא לידי ביטוי קידום כלכלה חופשית ובטחון בממשלות נתניהו.

תודה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...