Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה באמת לא מספחים את השטחים האלה?

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
הכל עניין של השלכת ערכים. אנשי שמאל בטוחים שמכיוון שהם סוברים x, כך יעשה גם הצד שכנגד. כמעט 100 שנה של מציאות הפוכה לא מסייעת להם להבין שאלה לא פני הדברים.

אם אני זורם עם הדיבור שלך: אנשי ימין לא טובים בהבנת הנקרא :(

אני לגמרי מבין שיש הרבה (אם לא רוב) פלסטינים שחושבים שגם תל אביב 'כבושה', הם יכולים להמשיך לחשוב כך ממש כמו שאינדיאנים יכולים לחשוב שארה"ב 'כבושה', מקסיקו שלוס אנג'לס 'כבושה', גרמניה שפולין 'כבושה מסדר שני' וכו' וכו', לא באמת מעניין.

אבל מה שכולם מסכימים עליו, או לכל הפחות יודעים, זה שהשטחים ביו"ש הם שטחים עם אוכלוסיה שאינה שוות זכויות ותחת שלטון צבאי מתמיד - ונכון להיום ללא 'פג תוקף'. כאן אין עניין של דעה אלא של מציאות, זה לא קשור למי חושב שיש לו זכות על הקרקע, זה קשור למה שקורה בשטח בפועל.

ואם אתה לא מצליח להפריד בין המקרים אז ... נו, קורה

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אוריו אתה עושה סלט, ובאמצעותו אתה בורח מדיון אמיתי והבנה של המציאות בה *אתה* חי, לא ג'ון במונטנה או שצ'אפק בחבל פלונסק.

אחזור בערב.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אל תבלבל בין הבנת הנקרה לבין הסכמה לנקרא. אתה משום-מה בטוח שמכיוון שהחוק הבינלאומי קובע X, זה מה שיפריע לפעיל אירגון טרור ממוצע להוציא לפועל פיגוע. זה לא. החוק הבינלאומי קבע גם תכנית חלוקה, תראה איזה יופי זה החזיק מעמד.

בסופו של דבר יש רק פתרון אחד לעניין הזה (לדעתי כמובן) - סיפוח חלקים מהשטחים בהם גושי ההתנחלויות העיקריים וקביעת גבול קשיח עם היתר לרבות ניתוק תשתיות מוחלט, אלא שאין לאף אחד ביצים לעשות את זה.

עריכה - מה שנהג מתחיל אמר. זה לא רק אליך אור, זה לרוב שותפיך לדעה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

שימוש מאלף ב"מגן, הכל חוזר אליך".

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

איך לא עלה פה עדיין הנאום של מירי רגב בפסטיבל הקולנוע בירושלים שלשום?

הרי אותם אנשים נוטפי ליברליזם ונאורות, כביכול, הנלחמים בכל כוחם בעד חופש הביטוי, לא מהססים להשתיק שרים ואנשים אחרים שחושבים אחרת מהם, והכל בשם ה"נאורות" (מירי רגב אתמול ובעוד מספר הזדמנויות אחרות, בנט בועידת הארץ בה הוא גם הותקף פיזית). הצביעות שלהם מפתיעה אותי, שלא לומר מגעילה, כל פעם מחדש.

השיא כמובן היה שריקות הבוז כשמירי רגב הזכירה את הלל בת ה-13, שנרצחה בפיגוע בקרית ארבע לפני מספר ימים. ממש פלורליזם במיטבו.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

כמעט בכל הכנסים של "שוברי שתיקה" ודומיהם נואמים שביקשו להציג עמדה הפוכה הורדו מהבמה, ולפעמים גם בסיוע מאבטחים. חופש הדיבור עובד רק לכיוון אחד אצל השמאל.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

זאת לעומת כנסים של להב"ה ודומיהם, שם נמנעים מהסיטואציה בצורה פשוטה: לא משמיעים דעה אחרת.

אגב הדוגמא שלך קצת תמוהה, היות וארגונים כמו שוברים שתיקה לא מורידים בבוז אנשי ימין אלא לא מזמינים אותם מראש, ממש כמו הקיצונים מימין.

כל זה כמובן לא אומר שמי שתומך בחופש הביטוי ומשתיק אחרים אינו צבוע (הוא כן), אבל הוא לא פחות צבוע ממי שטוען שחופש הביטוי הוא חד כיווני בשמאל כאשר דה פקטו בדוגמאות הנ"ל לפחות איזשהו ניסיון לשיח.

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם

אני מדבר על החוק בהקשר לאזרחי ישראל,שאר האנשים שם לא מעניינים אותי,יש להם רשות משלהם שתטפל בהם.

אתה עושה סלט קיצוני בין מושגים שונים, שזה (סלחו לי על ההתנשאות הרגילה) נורא נפוץ בימין הישראלי. סוג של דיסוננס קוגנטיבי ושכנוע עצמי שאנחנו בסדר?

אם ויחליטו להחזיר את איו"ש לירדן זה כן חלופה עדיפה משמעותית לדעתי.

מי זה יחליטו? הצד השני, קבעת, לא מעניין אותך. אז "יחליטו" זה מנהיג יישראל שיגידו למלך ירדן שמהיום יו"ש שלו?

אתמול כעסת עלי על מה שכתבתי על מתנחלים. אז הגרעין האידיאולוגי של ההתנחלויות, שאני מדבר עליו, כן סוגד לאדמה ולא רואה אפשרות פשרה, גם לא מול ירדן. תה מבין את הכיוון? אולי כדאי לברר מה הדעות שלך מול עצמך, לפני שאתה כועס עלי על חוסר האהדה שלי למתנחלים הקוקיסטים, שהם גם לא בדיוק רואים את העולם כמו שאתה רואה אותו?

כמעט 100 שנה של מציאות הפוכה לא מסייעת להם להבין שאלה לא פני הדברים.

לי אין ציפיות מהצד השני בכלל, אבל חייבים להפסיק מתישהו עם המיתוס השקרי הזה של "הצד השני".

המיינסטרים הציוני אף פעם אבל אף פעם לא ראה ולא רצה לראות בערבים כשותפים פונטציאלים לבניין מדינה או חלוקת הארץ.

החוק הבינלאומי קובע X, זה מה שיפריע לפעיל אירגון טרור ממוצע להוציא לפועל פיגוע.

כפי שכתבתי גם לאריק, תחליטו עם עצמכם מה המניע שלכם.

אם אתה פוחד מזה שהפלסטינאים לא יכבדו את זכותך להתקיים פה במדינה עצמאית, זו בעיה אחת.

אם אתה חושב שמגיע לך לשלוט על כל השטח, והפלסטינאים צריכים להגיד תודה שאתה מעסיק אותם בעבודות שחורות, כשאין להם שום זכויות אזרחיות או יכולת לקבוע את עתיד המדינה כאן, זו בעיה אחרת.

אם אתה חושב שזו מצווה מאלוקים שבשמים לבנות וליישב את הארץ, כולל המקדש בירושלים, כי בסוף יבוא המשיח וזה לא משנה מה יקרה בדרך, זו בעיה שלישית.

אני מציע שרק תשים לב מה הפתרון לכל בעיה ובעיה, ושתשים לב שמדובר באידיאולוגיות שונות לחלוטין, עם מניעים ותוצאה סופית.

על הפן הבטחוני, לדוגמא, אפשר להתווכח.

על בחירה אי רציונאלית להיות מוכן להקריב את עצמך וילדך, כי אולי מתישהו יגיע לכאן משיח בן דוד, להתווכח קצת יותר קשה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הויכוחים האלה התדרדרו לעיסוק בדברים לגמרי שוליים.

הממשלה הנוכחית (וגם הקודמות לה) מרוצה מאוד שהאנשים מתעסקים בדחלילים במקום בדברים החשובים שהם איך הם דופקים אותנו, שמאלנים וימינים ביחד.

הויכוחים האלה דומים לפרים שמתנפלים על הסדינים האדומים 1bull-canstock19990673.jpg

פורסם (נערך)
זאת לעומת כנסים של להב"ה ודומיהם, שם נמנעים מהסיטואציה בצורה פשוטה: לא משמיעים דעה אחרת.

אגב הדוגמא שלך קצת תמוהה, היות וארגונים כמו שוברים שתיקה לא מורידים בבוז אנשי ימין אלא לא מזמינים אותם מראש, ממש כמו הקיצונים מימין.

כל זה כמובן לא אומר שמי שתומך בחופש הביטוי ומשתיק אחרים אינו צבוע (הוא כן), אבל הוא לא פחות צבוע ממי שטוען שחופש הביטוי הוא חד כיווני בשמאל כאשר דה פקטו בדוגמאות הנ"ל לפחות איזשהו ניסיון לשיח.

לא היה שום ניסיון לשיח. למיטב ידיעתי אלה לא היו דוברים שהוזמנו, אלא דוברים שהגיעו למקום ללא הזמנה והורדו לאחר שנתנו להם לעלות על הבמה וגילו לאחר שהנאום החל שהוא לא תואם את משנתם. לא היה ניסיון להידברות, לו היו יודעים אני מניח שהיו מפעילים אבטחה לפני כן.

יבגני - שים לב שבפוסט האחרון שלך המשלת אותי למשיחי חרף העובדה שהשקפותיי ידועות לך היטב, אתה מכיר אותי אישית, מודע היטב לפער ביני לבין הדת והשקפותיה וחרף העובדה שעמדתי הובעה לא אחת בשרשור הזה. כמו שנהג מתחיל כבר כתב, הרצון שלך לסווג ולקטלג פשוט לא הגיוני.

עריכה אחרונה על ידי RK

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אפשר לבדוק את זה די בקלות,

אבל בתור סתם דוגמא נגדית: בוועידה של הארץ מירי רגב *הוזמנה* לנאום

פורסם

יבגני - שים לב שבפוסט האחרון שלך המשלת אותי למשיחי חרף העובדה שהשקפותיי ידועות לך היטב, אתה מכיר אותי אישית, מודע היטב לפער ביני לבין הדת והשקפותיה וחרף העובדה שעמדתי הובעה לא אחת בשרשור הזה. כמו שנהג מתחיל כבר כתב, הרצון שלך לסווג ולקטלג פשוט לא הגיוני.

לא המשלתי אותך לשום דבר, וגם הגבתי לא רק לך.

אל תחפש להפוך אותי בכח למשהו שאני לא.

אני בסך הכל תוהה למה אתה או אחרים מרגישים מחויבים "להגן" מולי או מול רוני או אור או סמולנים אחרים על משהו שאתם לא מאמינים בה בעצמכם.

תראה כמה מילים כתבת כנגד כל ביקורת על מי שבוחר לחיות עם ילדיו מטעמים משיחיים בבית מבודד בהתנחלות. ועוד לפני, אני לא בטוח הצלחנו להגיע להסכמה הברורה שיכולה להיות ביקורת ולא רק שמחה בנושא.

לצורך העניין, ובגלל שחשוב לך להעביר סימטריה: בעייני כל מי שהולך לפעול בארגון שמטרתו היא להקים מדינה אחת בין הים לירדן הוא מטומטם. הנה, לי אין בעיה לכתוב שמישהו מהצד שלי של המפה הפוליטית הוא מטומטם, או סובל מניתוח קלוקל של המציאות, או ממה שאתה מתייחס אליו כל הזמן - אמונה נאיבית בזה שהערבים הולכים להקים איזו מדינה סופר ליברלית. אז למה גם זה עובד רק לצד אחד?

ובינתיים באפריקה, נשיא אוגנדה שמח שבלפור, או איך שלא קראו לו, בחר לשלוח את היהודים דווקא לפלסטינה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

וואו רומן. וואו!!!!!

איך אתה אומר את הדברים האלו ממש קצת אחרי שלפני כמה עמודים אתה עשית את אותו הדבר *בדיוק* עלי באופן אישי.

מדהים.

אני ממש מנסה לא להפוך את זה לוויכוח אישי (למרות שאתה זה שהשתמש בשמות ולעג פרטני) אבל רבאק כמה צביעות אפשר להפגין? ההודעה האחרונה שלך הכניסה אותי ל blue screen of death

פורסם

מאד פשוט - זה משותף לשניכם.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...