Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 דקות, יובל .מ. כתב:

כל פעם שרואה מחסום בירושלים בשבת בא לי לתלוש אותו

אבל המחסום קיים. נכון?

לא אני ולא אתה הולכים להסיר אותו.

זה בדיוק מה שאתה מפספס. אני לא מדבר על תיאוריות ומצב אידאלי אופטימלי מושלם.

אני מדבר על מה שקורה פה ועכשיו מתחת לבית שלי.

תפילות בהפרדה הן כאן ועכשיו במרחב שלי. אז זה מה שאני יוצא נגדו כרגע.

לפני 2 דקות, יובל .מ. כתב:

אתה מונע ממנו לסוע עם רכבו ברחבי העיר. תקרא לזה אירוע בהפרדה מוטורית.

זו לא כפייה.

ואם אתה נדרש להמציא מושג כמו הפרדה מוטורית, הטיעון שלך דפוק.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 8 דקות, פינדר כתב:

תפילות בהפרדה הן כאן ועכשיו במרחב שלי. אז זה מה שאני יוצא נגדו כרגע

אתה מפספס לגמרי את הנקודה. אין בעיה עם זה שהעיריה אוסרת על הצבת מחסום פיזי באירוע ציבורי. יש בעיה עם זה שהיא מאפשרת את זה באירועים של מוסלמים ואוסרת באירועים של יהודים. 

הכעס הוא על האפליה הזאת (שהעירייה לא הצליחה לנמק בצורה משכנעת). 

פורסם
לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

פה אתה טועה.

יש איסור בחוק לקיום אירועים בהפרדה במרחב הציבורי. 

השרים המהוללים כבר פועלים לשנות את החוק לאור ההחלטה של הבית משפט בנושא.

הולכים לקדם את זה במושב הכנסת הבא. הלוואי ועד אז תתפרק הממשלה. מחזיק אצבעות לבן גביר ( הזוי שאני מקווה שבן גביר יעשה משהו לטובתי).

פורסם
לפני 3 שעות, MiniMiz3r כתב:

יכולת לחסוך את שאר ההודעה שלך ולכתוב שאתה בעד פגיעה בזכויות של אנשים שאתה לא מסכים עם דעותיהם וזהו.

נשמע כמו תלונות של רוסים כאשר אוקראינים מגיבים עם כטב"מים על הערים שלהם.

לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

אנשים רוצים להתפלל, מה הבעיה לתת להם?

ואני רוצה לעשות על האש ביום שני הקרוב באמצה מאה שערים. או בני ברק. או מודיעין עלית. מה הבעיה לתת לי?

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

אבל סבבה לו באוויר הפתוח. יותר אנשים, מרגיש חיבור, אווירת חג, תבחר. 

ולי סבבה להסתובב ברכב ביום כיפור בערים שהזכרתי. באוויר הפתוח ובאווירת חג. מה דעתך?

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

הבעיה שהמעשה שלך אסור לפי החוק ותפילה בהפרדה מותרת.

תפילה בהפרדה במקום ציבורי מותרת? נדמה לי שופט אמר משהו אחר.

פורסם

אין חוק ספציפי כידוע לי. חוץ מזה, בתפילה המוסלמית בגן צ'ארלס קלור בתל אביב שמו מחיצות הפרדה. סטנדרטים כפולים, או שעלי להגיש עתירה לפני הרמדאן הבא?

לכו קיבינימאט כולכם.

גם מסלפים מה שאמרתי, גם מוציאים דברים מהקשרם, גם משמיצים, גם חוסמים, גם לא נותנים הזדמנות להגיב ולהסביר, וכולכם פותחים עלי ג'ורה מאחורי הגב כשאני לא יכול לענות. "גברים"

פורסם
לפני 6 שעות, mikyl כתב:

ולי סבבה להסתובב ברכב ביום כיפור בערים שהזכרתי. באוויר הפתוח ובאווירת חג. מה דעתך?

אבל יש אנשים שעושים את זה אפילו בירושלים. חוקי. סע ותהנה.

זה שבמדינה שלנו מאפשרים לקיצוניים לזרוק אבנים על רכבים נוסעים, ואפילו על רכבי חירום זה עניין אחר שמתקשר לאפס משילות שיש פה.

תלמדו כבר להיות אובקייטיבים. לא כל מה שנגד דעתכם הוא אנטי חילוני/פאשיסטי או לא יודע מה.

לפני 6 שעות, mikyl כתב:

תפילה בהפרדה במקום ציבורי מותרת? נדמה לי שופט אמר משהו אחר.

https://foi.gov.il/he/node/7876

כאמור - אפשר להתחשב. סעיפים 12 ו16 מדברים על זה בעיקר.

מצד שני:

@פינדר @Night Driver

https://www.haaretz.co.il/news/education/2022-07-19/ty-article/.premium/00000182-1548-d1d2-a9fa-b55d7ef10000

הקרנת סרט על ידי העירייה לנשים בלבד - תקין.

https://www.google.co.il/amp/s/www.israelhayom.co.il/judaism/judaism-news/article/13370411%3famp=1

הופעה של זמרות דתיות לנשים בלבד - אסור!

באמאשכם יש פה הפרש של כולה 4 חודשים.

אותו גוף, החלטה שונה בהתאם לאג'נדה.

בעצם לא, צודקים. לפי התגובה בלינק הראשון הם "למדו מהתקלות". בדיחה מהלכת בחייאת.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, פינדר כתב:

אבל המחסום קיים. נכון?

לא אני ולא אתה הולכים להסיר אותו.

זה בדיוק מה שאתה מפספס. אני לא מדבר על תיאוריות ומצב אידאלי אופטימלי מושלם.

אני מדבר על מה שקורה פה ועכשיו מתחת לבית שלי.

תפילות בהפרדה הן כאן ועכשיו במרחב שלי. אז זה מה שאני יוצא נגדו כרגע.

ופה אתה לא מבין למה ראשי המחאה הם חבורה של מטומטמים.

תבוא למאה שערים להפגין נגד מחסומים, תקבל תמיכה מהציבור הכללי. דתיים לייט, מסורתיים חילוניים, והציבור שלדעתי הוא הכי גדול במדינה החילוני-מסורתי (זה שנוסע בשבת, אוכל לא כשר אבל קורא הגדה בפסח ומטייל באופניים בכיפור במקום לראות סדרות). 

במקום זה, אתם נלחמים גם בדברים שנמצאים בקונצנזוס, ונותנים עוד תחמושת לחרדים. מטומטמים.

בחייאת, מה אתה חושב שיגיד ליכודניק/איש ימין עם חיבור למסורת/סתם אזרח מהרחוב שהוא שומע שרון חולדאי נלחם בתפילה במרחב הציבורי ביום כיפור, במדינה יהודית? תהיה (אולי הפעם) אמיתי. 

ואם אתה אומר "וואלה לא אכפת לי שישרפו כולם אני נלחם", אל תהיה בטוח שאתה בצד החזק, או לפחות שאתה חסין לגמרי מפגיעות.

פורסם
לפני 9 שעות, יובל .מ. כתב:

איך התפילה שלו באוויר הפתוח משפיעה עליך יותר מתפילה בבית כנסת? כי אתה רואה אותו?

אז אם הוא "נאלץ" לראות את מצעד הגאווה, אתה תזרום עם הזזה שלהם להיכל מנורה? יש מזגן.

מה שמשפיע עלי זו לא תפילה באוויר הפתוח, אלא דריסת רגל כוחנית, שמטרתה לשנות את המרחב הציבורי. זה ממש שם. הרי המשיחיים מאחורי זה כבר משקרים שמדובר ב"מסורת", למרות שזה אירוע שמתקיים בקושי 3 שנים, וגם זה - רק בגלל הקורונה. וזו רק ההתחלה. אחר כך נגלה שה"מסורת" זה לסגור את הכיכר כל שישי בערב, וכל מי שמתנגד לזה, ורוצה לשבת שם עם קפה בשבת בבוקר הוא אנטישמי שסבא שלו היה חבר בהיטלר יוגנד או משהו.

ואנחנו הרי יודעים מאיפה הכל מתחיל. זעירא, המיסיונר שעומד מאחורי החרא הזה, לא מסתיר למה הוא בתל אביב, כמו החברים שלו. כמו שכבר כתבתי כמה פעמים, בעולמם זה עוד מאחז או גרעין תורני. רק הפעם אצל הסמולנים הקקות והעגלות הריקות בתל אביב. והכיוון ברור. והרצון ברור. באים "להדביר" אותנו. והתוצאה תהייה ברורה, אם לא נעצור אותם.

תבין משהו שאתה מסרב להבין: לא מדובר במשחק מזויף של חיפושי איזונים, כשבסוף כולם מרוצים ויש שקט תעשייתי. זה מימלא לא היה קיים אף פעם עם המשיחיים, כמו שזה לא היה קיים עם קומוניסטים או נאצים או כל תנועה רדיקלית אחרת, שתכליתה היא הרס העולם הישן והקמת עולם חדש. יש כאן מאבק חברתי, די מאותו סדר גודל כמו המאבק הלאומי, רק בינתיים פחות אלים. ורמת האמון שיש לי באנשים כמו זעירא או חברו לוינשטין או חשוכים אחרים, שמרעילים את המדינה הזו, היא בערך רמת האמון שיש לי בחסן נסראללה. 

אני מעדיף להיות "מזויף" או "צבוע" או כל מילת קוד אחרת, ריקה מתוכן, ולשמור על הפריוולגיה הנדירה שלי להנות מהחיים שלי כמו שהם, מאפשר לוותר לכל החרא הזה פעם, ועוד פעם ועוד פעמיים, כדי לגלות יום אחד שגם תל אביב הפכה לשטעטעל מהסוג שהסבים של הסבים שלי חיו בו בבלארוס לפני 150 שנה.

וכן, מצעד הגאווה מפריע לחלק מהם. זה מעניין לי בדיוק את מה שהחשוכים מפחדים להחשף אליו במצעדים.

• אהבתי 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

@יבגניפ העניין הוא שאתה לפחות אומר את זה באופן גלוי, פינדר ונהג לילה מתחבאים מאחורי תירוצים.

שרון חולדאי יוציא הצהרה בעמוד הפייסבוק של עיריית תל אביב ויגיד "אני מפלה דתיים".

תגיד "אני יוצא למלחמה עד הסוף" ונראה מה יקרה. אולי תנצח, אולי תפסיד, אולי יתחילו קרבות רחוב. בוא נזרום.

פורסם
לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

רון חולדאי יוציא הצהרה בעמוד הפייסבוק של עיריית תל אביב ויגיד "אני מפלה דתיים".

הוא לא מפלה דתיים. הוא מציב להם גבול. משהו שהם לא רגילים אליו, באשמת כולנו. והוא והסגנים שלו אומרים בצורה ברורה שהם לא יאפשרו להפוך את רחובות תל אביב לבית כנסת אורתודוקסי. הנה, אתה יכול לשמוע את מיטל להבי, סגניתו של חולדאי, מדבר על זה עם אראל סגל. ושים לב שהיא אומרת שהמסיונרים התחילו לארגן תפילות דומות גם בימי שישי. כי בדיוק כמו שאמרתי, מבחינתם זה מאבק. ומבחינתם דווקא בכיכר דיזנגוף, כי זה סמל וזה המרכז של המרכז של הבועה התל אביבית וכל מה שהמשיחיים שונאים.

לא שזה מאוד משנה, אני די בטוח שלפחות פינדר כתב דברים דומים לשלי יחסית.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כפרה עלייך יבגני, תעלה 2 הודעות למעלה.

4 חודשים הבדל, אחד מאושר אחד לא. אחד חילוני אחד דתי.

זה האמ אמא של האפליה.  אפשר להודות באמת לפעמים (או בטעות). אני עצמי עשיתי את זה כמה פעמים פה.

אם אתה בא ואומר שזאת מדיניות תקינה - לפחות אדע מה הדעה האמיתית שלך ואם אתה בעד אפליה או לא.

*לצורך העניין, המקרים שהעלתי הם לא שינוי סטטוס קוו ולא כלום, 2 אירועים במקומות סגורים ש*לא* משפיעים על פינדר ויבגני.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 שעות, mikyl כתב:

ואני רוצה לעשות על האש ביום שני הקרוב באמצה מאה שערים. או בני ברק. או מודיעין עלית. מה הבעיה לתת לי?

קודם כל אין שום חוק שאוסר עליך.

מה שאני לא מצליח להבין זה למה אנשים שמתפללים ברחוב ביום כיפור זו פעולה מתריסה ומכעיסה כל כך עבורך ועבור אחרים פה. 

כמו שלא אכפת לי מהאלה נשל הארי קרישנה גם לא אכפת לי מזה.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, יובל .מ. כתב:

כפרה עלייך יבגני, תעלה 2 הודעות למעלה.

4 חודשים הבדל, אחד מאושר אחד לא. אחד חילוני אחד דתי.

זה האמ אמא של האפליה.  אפשר להודות באמת לפעמים (או בטעות). אני עצמי עשיתי את זה כמה פעמים פה.

אם אתה בא ואומר שזאת מדיניות תקינה - לפחות אדע מה הדעה האמיתית שלך ואם אתה בעד אפליה או לא.

*לצורך העניין, המקרים שהעלתי הם לא שינוי סטטוס קוו ולא כלום, 2 אירועים במקומות סגורים ש*לא* משפיעים על פינדר ויבגני.

סיי וואט?

הסברתי את העמדה שלי. זו לחלוטין מדיניות תקנית להציב לדתיים גבול וללמד אותם שיעור בצניעות. כפי שכתבתי לא מעט פעמים בחודשים האחרונים, הלבשת מושגים משפטים או מה שזה לא יהיה על זה לא מעניינת אותי. אין לי שום צורך ועניין שהמשיחיים בישראל יתנו לי חותמת של ליברל או כל דבר אחר.

עריכה: עכשיו ממש קראתי את הכתבות ולא הבנתי מה אתה רוצה. עריית תל אביב לא היתה עקבית, וכן נתנה להוציא לפועל אירוע בהפרדה בדרום העיר - שכונות עם ציביון הרבה יותר דתי או מסורתי מהצפון הישן. גם אז, אותם האנשים בדיוק - ראובן לדיאנסקי וכו'  - אמרו שזה לא בסדר. אבל אם ניסית להראות שללא דתיים נתנו לערוך אירוע בהפרדה ולדתיים לא - זה לא מה שקרה.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • תוכן חדש...