Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

אבל יש אנשים שעושים את זה אפילו בירושלים. חוקי. סע ותהנה.

זה שבמדינה שלנו מאפשרים לקיצוניים לזרוק אבנים על רכבים נוסעים, ואפילו על רכבי חירום זה עניין אחר שמתקשר לאפס משילות שיש פה.

תלמדו כבר להיות אובקייטיבים. לא כל מה שנגד דעתכם הוא אנטי חילוני/פאשיסטי או לא יודע מה.

https://foi.gov.il/he/node/7876

כאמור - אפשר להתחשב. סעיפים 12 ו16 מדברים על זה בעיקר.

מצד שני:

@פינדר @Night Driver

https://www.haaretz.co.il/news/education/2022-07-19/ty-article/.premium/00000182-1548-d1d2-a9fa-b55d7ef10000

הקרנת סרט על ידי העירייה לנשים בלבד - תקין.

https://www.google.co.il/amp/s/www.israelhayom.co.il/judaism/judaism-news/article/13370411%3famp=1

הופעה של זמרות דתיות לנשים בלבד - אסור!

באמאשכם יש פה הפרש של כולה 4 חודשים.

אותו גוף, החלטה שונה בהתאם לאג'נדה.

בעצם לא, צודקים. לפי התגובה בלינק הראשון הם "למדו מהתקלות". בדיחה מהלכת בחייאת.

טוב מאוד שתבעו.

אבל יש הבדל גדול בין זה לתפילות. כאן מדובר על שכירת אולם שמי שרוצה יבוא והעירייה לא מפעילה את האירוע או נותנת את המקום וגם מי שחי בסביבה ולא רוצה להיחשף לאירוע לא יכול להימנע ממנו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 3 דקות, Night Driver כתב:

טוב מאוד שתבעו.

אבל יש הבדל גדול בין זה לתפילות. כאן מדובר על שכירת אולם שמי שרוצה יבוא והעירייה לא מפעילה את האירוע או נותנת את המקום וגם מי שחי בסביבה ולא רוצה להיחשף לאירוע לא יכול להימנע ממנו.

קודם כל, לפחות יש לנו הסכמה לגבי האירועים שצירפתי.

דבר שני, אם אני גר בתל אביב ויש מצעד הגאווה בחצי עיר, אני נחשף אליו גם אם אני לא רוצה. בול, אבל בול כמו תפילה. 

אחד מתאים לסט הערכים שלך, אחד לא. זה הכל. 

אל תחפשו ללכת מסביב עם תירוצים.

פורסם
לפני 10 שעות, Night Driver כתב:

פה אתה טועה.

יש איסור בחוק לקיום אירועים בהפרדה במרחב הציבורי. 

נכון מאוד. ויחד עם זאת התקיים לפני חודשיים אירוע בהפרדה של הקהילה המוסלמית. 

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

תבוא למאה שערים להפגין נגד מחסומים, תקבל תמיכה מהציבור הכללי.

לא יודע מאיפה אתה מביא את זה.

יגידו שזו פרובוקציה של אנרכיסטים ולמה לבוא לעצבן את החרדים בבית שלהם וכו.

לפני 53 דקות, יובל .מ. כתב:

העניין הוא שאתה לפחות אומר את זה באופן גלוי, פינדר ונהג לילה מתחבאים מאחורי תירוצים

אני חושב שאני קרוב ליבגני בדיעות ושלי וכותב דברים די דומים.

לפני 30 דקות, יובל .מ. כתב:

חודשים הבדל, אחד מאושר אחד לא. אחד חילוני אחד דתי

לא לא לא לא

הבאת דוגמה שבדיוק מוכיחה את הטענה שלי ושל יבגני.

אין פה אירוע חילוני בכלל. הרי ההפרדה במקרה הראשון הגיעה בגלל בקשת היוצרות החרדיות של הסרט ובגלל שהסרט כולל שירת נשים.

זו בדיוק בדיוק הנקודה. אישרו להן הקרנה בהפרדה ואז האישור הזה הופך להיות נקודת המוצא לבקשה לאירוע השני בהפרדה. בדיוק מה שכתבתי, החריג של היום הוא הסטטוס קוו של מחר.

אין פה הרי גבול ברור של מותר ואסור. יש גבול אפור שנסמך על שיקולים של מישהו בעירייה. פעם זה יצחק מהמתנסים ופעם זה יעקב מהאירועים. על זה בדיוק הם הולכים. מבקשים אירועים בהפרדה, עד שנופלים על איזה יצחק שמאשר. ואחר כך משתמשים בזה בשביל ללחוץ את יעקב. ואם יעקב לא מאשר זו אפליה וצביעות ואנטישמיות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 8 שעות, mikyl כתב:

נשמע כמו תלונות של רוסים כאשר אוקראינים מגיבים עם כטב"מים על הערים שלהם.

לי זה נשמע יותר כמו דאגה של אזרח במדינה דמוקרטית מכך שרשות שלטונית מבצעת אכיפה בררנית.

אבל אם אתה משווה את יחסי חילונים-דתיים בישראל למלחמה באוקראינה זה בעיקר מעיד עליך ועל חוסר היכולת שלך לבנות טיעון קוהרנטי (כמו גם ההודעות הקודמות שלך שהשוו אנשים, גזענים וטיפשים ככל שיהיו, לנאצים).

פורסם
לפני 11 דקות, MiniMiz3r כתב:

לי זה נשמע יותר כמו דאגה של אזרח במדינה דמוקרטית מכך שרשות שלטונית מבצעת אכיפה בררנית.

אבל אם אתה משווה את יחסי חילונים-דתיים בישראל למלחמה באוקראינה זה בעיקר מעיד עליך ועל חוסר היכולת שלך לבנות טיעון קוהרנטי (כמו גם ההודעות הקודמות שלך שהשוו אנשים, גזענים וטיפשים ככל שיהיו, לנאצים).

למה? אם זה מגעגע כמו נאצי, זה נאצי. הליכוד ומוסדותיה תומכים באופן מודע בחברים פשיסטים ואף ניאו נאצים.

• אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

קודם כל, לפחות יש לנו הסכמה לגבי האירועים שצירפתי.

דבר שני, אם אני גר בתל אביב ויש מצעד הגאווה בחצי עיר, אני נחשף אליו גם אם אני לא רוצה. בול, אבל בול כמו תפילה. 

אחד מתאים לסט הערכים שלך, אחד לא. זה הכל. 

אל תחפשו ללכת מסביב עם תירוצים.

אתה טועה בסיפור שאתה מספר. גם ההןפעה וגם הסרט יועדו לדתיים.

אתה ההיפותטי מוזמן לעזוב את תל אביב. אני לא זוכר מישהו מהמשיחיים בוכה על גירוש של חילוניים מערים מרכזיות בישראל.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני כשעה, garicho כתב:

למה? אם זה מגעגע כמו נאצי, זה נאצי. הליכוד ומוסדותיה תומכים באופן מודע בחברים פשיסטים ואף ניאו נאצים.

אה, עכשיו זה ברור. אתה פשוט לא יודע מה זה "נאצי".

אני ממליץ לחזור לשיעורי היסטוריה + ביקור בפולין או ביד ושם, אני מקווה שזה יבהיר לך מה ההבדל בין אנשים כמו איציק זרקא לנאצים. 

פורסם
לפני 24 דקות, MiniMiz3r כתב:

אה, עכשיו זה ברור. אתה פשוט לא יודע מה זה "נאצי".

אני ממליץ לחזור לשיעורי היסטוריה + ביקור בפולין או ביד ושם, אני מקווה שזה יבהיר לך מה ההבדל בין אנשים כמו איציק זרקא לנאצים. 

חביבי, אני גר בפולין, לא רחוק מאושוויץ. ומר זרקא הוא נאו-נאצי פר אקסלנס, לפי הספר.

• אהבתי 1
פורסם
Just now, garicho כתב:

חביבי, אני גר בפולין, לא רחוק מאושוויץ. ומר זרקא הוא נאו-נאצי פר אקסלנס, לפי הספר.

אז מה שאתה גר בפולין?

היית באושוויץ? בטרבלינקה? במיידנק? בטיקוצ'ין? 

זרקא הוא לא ניאו נאצי כי הוא לא מאמין בעליונות הגזע הארי ולא תומך בהשמדה תעשייתית של יהודים ולא עונה על הרבה מאוד מאפיינים אחרים של הנאציזם. 

• משעמם 1
פורסם

למה, הוא מצטער שהנאצים לא "השלימו את העבודה"

הטיפש הזה שוכח שהמדינה הוקמה בעיקר על ידי עולים מאירופה (וקומץ עולים מארצות ערב), ושבלי התשתיות שהקימו כנראה היה עדיין בארץ המוצא של משפחתו. אבל זה החינוך לשנאה שמקודם על ידי הסגול הנערץ.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 38 דקות, MiniMiz3r כתב:

זרקא הוא לא ניאו נאצי כי הוא לא מאמין בעליונות הגזע הארי ולא תומך בהשמדה תעשייתית של יהודים ולא עונה על הרבה מאוד מאפיינים אחרים של הנאציזם. 

לא הייתי בפולין אבל מכיר טוב את הנאציזם ואת האידאולוגיה.

אם תראה מעבר לנקודת המבט היהודית תבין כמה הוא נאצי מבחינת שיטת משטר וביסוסו.

מציע לך לבדוק איך הנאציזם ביסס את מעמדו, מי הראשונים לעוף ואחר כך להתחנך מחדש בדכאו ואיך המפלצת בנתה את עצמה.

אחר כך לך ללמוד מה היתה האידאולוגיה שלהם לא רק מנקודת המבט היהודית אלא נקודת המבט הגרמנית.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 54 דקות, MiniMiz3r כתב:

אז מה שאתה גר בפולין?

התחלתי לכתוב אבל הבנתי שחבל על הזמן. רק אגיד שאתה מסתכל על הנאצים של 42 והלוך ושוכח שהם היו קיימים עוד מתחילת שנות ה-20 והשורשים שלהם עמוקים הרבה יותר. איך אמר יאיר גולן (וצדק ב-100%):

״כי אם יש משהו שמפחיד אותי בזיכרון השואה, הוא זיהוי תהליכים מעוררי חלחלה שהתרחשו באירופה בכלל, ובגרמניה בפרט, אז לפני 70, 80 ו-90 שנה, ומציאת עדות להם כאן בקרבנו״

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, Night Driver כתב:

מציע לך לבדוק איך הנאציזם ביסס את מעמדו, מי הראשונים לעוף ואחר כך להתחנך מחדש בדכאו ואיך המפלצת בנתה את עצמה.

כמו כל תנועה דומה בהיסטוריה.

זה לא הופך את זרקא וחבריו לנאצים יותר משזה הופך אותם לטליבאן או לקומוניסטים או לפשיסטים או לנציונאליסטים של ספרד או לסנדיניסטים של ניקרגואה. 

יש מספיק דוגמאות בהיסטוריה לתנועות אנטי דמוקרטיות, אין שום הגיון לבחור דווקא בתנועה הנאצית שהכי רחוקה ממה שקורה בישראל (טעות שגם גולן עשה, אחת מני רבות). 

עריכה אחרונה על ידי MiniMiz3r
  • אהבתי 1
פורסם

בשביל זה המסיונרים באים לתל אביב. 

האמת שההתנשאות שלהם מעצבנת אפילו יותר מהמיסיון. זה משהו שנראה לי שראיתי עד היום בעיקר אצל מרכסיסטים כבדים. אבל זה די אותה הרמה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...