Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, יבגניפ כתב:

א היא סמל למשהו ששונאים בימין הדתי ביביסטי. בגלל זה הגיהדיסטים גם באו לשם

בגלל זה אני כל כך מתנגד להפרדה בתל אביב, למרות שאני גר בכלל ברחובות.

תל אביב היא הסמן העליון לעיר חילונית בישראל. אם היא תיפול, כולנו ניפול.

אם יהיה אירוע מופרד בתל אביב, אז לא תהיה לי שום לגיטימציה להתנגד לאירוע כזה בשכונה שלי, כי "אם בתל אביב עושים אירועים כאלו, אז ברחובות שהיא חצי חרדית? קל וחומר".

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

נתקלתי בזה.

הדסה עין כרם: מי שלא התחתנו ברבנות, לא הורשו לרשום את תינוקם (ynet.co.il)

הדסה עין כרם: מי שלא התחתנו ברבנות, לא הורשו לרשום את תינוקם

בני זוג נשואים רפורמית ביקשו לרשום את ילדם שנולד. הפקידה בבית החולים הסבירה שרק המנהל יכול להחתים אותם על טופס האבהות, ומאחר שהוא אינו נמצא - הילד לא יוכל להירשם. האב: "הרגשתי כמו אזרח סוג ב'". הדסה: "השירות אינו פועל בסופי שבוע".

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני שעה, garicho כתב:

אז הבנתי שהם הולכים לערוך את התפילה בכל זאת. מעניין אם יהיה התנגשויות בין הצדדים.

לא אומר את זה הרבה, אבל מקווה שישברו להם את העצמות.

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 14 דקות, יבגניפ כתב:

לא אומר את זה הרבה, אבל מקווה שישברו להם את העצמות.

לא צריך אלימות. מספיק מסיבת על האש צמוד למקום.

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

וכרגע אין בעיה. היא תצוץ כשיעבוא חוק שכבר מתוכנן, שמאפשר להפוך כל פעסת אדמה למקדש מאולתר ולהתפלל בהפרדה. והצעת החוק הזו גם מלמדת אותך שמדובר במאבק

אז אין קשר בין הדברים. תפילה כל שישי זה לא.

ירצו להעביר חוק שמאפשר לכל מקום להיות בית כנסת פתוח, זה כבר מאבק אחר לגמרי. יש מלא הצעות חוק מפגרות כאלה שכנראה בחיים לא יעברו, כמו למשל השוואת המשרתים בצבא לאברכים.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

כמו עם מאחזים, האוכלוסיה לא נעלמת כשבאים גיהדיסטים יהודים. אבל לי למשל, כדוגמא יהיה פחות נעים חבוא לדיזנגוף. וסביר שזה ישפיע על כל המסביב. ודי מהר הפרימיטיבים יטענו שדיזנגוף זה מקום דתי וכל צריך להתנהל

מבחינתי זה בגדר מדע בדיוני מה שכתבת.

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

תא היא סמל למשהו ששונאים בימין הדתי ביביסטי

הימין הדתי הביביסטי זה כנראה לא התושבים הדתיים בתל אביב. ולא רק תל אביב, לאנשים אין זמן וכח למאבקים האלה ובגלל זה אתה לא שומע מהם דעות נגד גזענות והומופוביה. 

את דב הלברטל אתה בטח מכיר לא? 

לפני שעתיים, SurfHigh כתב:

עשרת אלפים מוסלמים מתפללים ברחבת הדומו במילאנו. מתריס או לא?

למה זה מתריס עבורך, אתה איטלקי שחי במילאנו?

לפני שעתיים, Night Driver כתב:

למה לנסוע בשבת זה מתריס?

למה ללכת עם גופיה זה מתריס?

למה למכור חזיר זה מתריס?

זה בדיוק העניין, זה לא מתריס.

אתם נהיים קנאים ונעלבים כמוהם במקום שהם יהיו כמוכם. טוב לא יצא מזה.

לפני שעתיים, mikyl כתב:

לא משנה אם זה עיקר או לא. ת"א היא עיר חילונית והפרדה המגדרית שלא לצורך לא מקובלת בה (בלי לדבר על החוק). לארגן תפילה כזאת דווקא בכיכר דיזנגוף זה כמו לארגן תפילה המונית בהר הבית.

תל אביב היא עיר שחיים בה חילונים ודתיים.

כולם משלמים מיסים וארנונה.

אם מותר לסגור כבישים בשביל פעילויות כמו ריצת מרתון (שזה גם בהפרדה לא? נשים לא מתחרות בספורט מול גברים) אז מותר גם לאפשר לדתיים פעילות כזאת.

אתה רוצה עיר רק לחילונים או לכולם?

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

לפיד יוצא נגד ההסכם עם סעודיה, מדינה מוסלמית יחסית מתונה ואחת החזקות בעולם, וטוען שאסור להפקיר אינטרסים ביטחוניים בשביל דיפלומטיה.

מצד שני, העביר בחטף הסכם גם עם מסירת שטח בזמן ממשלת מעבר, ללא הצבעה בכנסת (שאפילו היועמשית המליצה עליה), למדינה מתפרקת עם ארגון ארור רצחני שיושב על הגבול שלנו.

מגיעים לנו פוליטיקאים יותר טובים משני הצדדים. איזה מדינה מייאשת.

עריכה:

דרך אגב, מי שדוחפת להסכם היא ארצות הברית. זאת שאסור להקשיב לה כשטראמפ בשלטון וחייבים לציית כשזה ביידן. 

אז הוא מעוניין שנריב עם ביידן ונשאר מחוץ להסכם ביניהם?

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

אז אין קשר בין הדברים. תפילה כל שישי זה לא.

איך אתה יכול להגיד שאין קשר, כשסגניתו של חולדאי מספרת שאותו הארגון מנסה לאחרונה לארגן גם תפילה בהפרדה בימי שישי?

לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

ירצו להעביר חוק שמאפשר לכל מקום להיות בית כנסת פתוח, זה כבר מאבק אחר לגמרי. יש מלא הצעות חוק מפגרות כאלה שכנראה בחיים לא יעברו, כמו למשל השוואת המשרתים בצבא לאברכים.

אנחנו חיים במציאות מופלאה בה בן גביר הוא השר לבטחון לאומי, כן? איך אתה יכול להגיד  בכזו וודאות על משהו שלא יקרה? וסלח לי, אבל אני מעדיף לא להמר. ומודה לעירית תל אביב שמעמידה את המשיחיים במקום. משהו שלצערי לא קרה להם בכלליות בישראל מאז ההתנתקות. וחבל. עם כל הבוז של ליאיר לפיד, לפחות בזה הוא כנראה צדק, אם אני לא מבלבל בציטוט. צריך ללמד אותם שיעור בצניעות.

לפני 8 דקות, SlowRide כתב:

אנשים אין זמן וכח למאבקים האלה ובגלל זה אתה לא שומע מהם דעות נגד גזענות והומופוביה. 

את דב הלברטל אתה בטח מכיר לא? 

מכיר. לא חושב שהוא מייצג שום דבר. אנחנו לא שומעים את הקולות של הימין הדתי נגד הומופוביה וגזענות, כי זה ה"אני מאמין" שלהם. אני בכנות לא חושב שחוץ ממקרים מאוד אנקדוטלים, שאתה אשכרה מכיר את המשות שלהם, יש דתיים ליברלים בישראל. אין חיה כזו. בכל פעם כשיש התנגשות אינטרסים והם צריכים לבחור בין הגישה הדתית ששונאת כל דבר שלא דומה להם, לבין ליברליזם, הם בוחרים בדת. 

הם לא צריכים לנהל מאבק כאן. הם צריכים לתת לנו משהו. מחווה קטנה. לבוא ולהגיד "כן, אנחנו מבינים שתושבםי תל אביב החילוניים הם לא אנטישמים. וזה לא ליל הבדולח. ויכול להיות שעדיף שאם אנחנו רוצים אירועים דתיים שלא יעוררו כזה אנטגוניזם, אז לתת למישהו קצת פחות חשוך לארגן". אבל איש מהם לא יעשה את זה. כי הדעות של לוינשטין וזעירא וכו' הרבה יותר קרובות למיינסטרים הדתי מכל דבר אחר.

Just now, יובל .מ. כתב:

מגיעים לנו פוליטיקאים יותר טובים משני הצדדים. איזה מדינה מייאשת.

זה לא אותו דבר. ההסכם על לבנון הוא כנראה תוצאה של חוסר יכולת ישראלית לנהל עימות צבאי מול חיזבאללה במחיר שמישהו מוכן לשלם, אחרי עשור של מר בטחון וכלכלה, שנתן לחיזבאללה לצבור עשרות או מאות אלפי טילים. 

זה לא מה שקורה עם סעודיה. 

למרות שאישית אני לא נגד ההסכם איתם, ובעקיר חושב שמי שמאמין שזה יעלים את הסוגיה הפלסטינאית חי בסרט.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 דקות, יבגניפ כתב:

איך אתה יכול להגיד שאין קשר, כשסגניתו של חולדאי מספרת שאותו הארגון מנסה לאחרונה לארגן גם תפילה בהפרדה בימי שישי?

ואם אותו ארגון היה רוצה לערוך חלוקת מזון לנזקקים בכיכר הבימה, גם את זה צריך לאסור עליהם כי זה הם? כל פעילות זה משהו אחר. העיריה תחליט בכל בקשה לגופה מה אפשר ומה לא ונראה באמת שעושים עבודה טובה.

לפני 11 דקות, יבגניפ כתב:

אנחנו חיים במציאות מופלאה בה בן גביר הוא השר לבטחון לאומי, כן? איך אתה יכול להגיד  בכזו וודאות על משהו שלא יקרה?

יש גבול כמה אפשר לחרטט אנשים, ובנגביר הוא אנומליה לא נורמה. חוץ מהבייס הגזעני שלו אף אחד עם חצי מח שהצביע לו קודם לא יצביע לו שוב עם 180 נרצחים ופשע משתולל ברחובות.

לפני 14 דקות, יבגניפ כתב:

אנחנו לא שומעים את הקולות של הימין הדתי נגד הומופוביה וגזענות, כי זה ה"אני מאמין" שלהם. אני בכנות לא חושב שחוץ ממקרים מאוד אנקדוטלים, שאתה אשכרה מכיר את המשות שלהם, יש דתיים ליברלים בישראל. אין חיה כזו

אין מקום לאנשים שפויים ומתונים היום בשיח הציבורי. כולם קיצונים בתחפושת של שפיות. 

הדתיים לא צריכים להיות ליברליים, הם צריכים להתעסק בעניינים שלהם. זה הכל. רובם כאלה, פשוט אלה שמקבלים את הבמה הם חולי נפש שרוצים לשלוט בכולם. וזה לא רק אצל הדתיים ככה. 

פורסם
לפני 11 דקות, SlowRide כתב:

יש גבול כמה אפשר לחרטט אנשים, ובנגביר הוא אנומליה לא נורמה. חוץ מהבייס הגזעני שלו אף אחד עם חצי מח שהצביע לו קודם לא יצביע לו שוב עם 180 נרצחים ופשע משתולל ברחובות.

שמע, אתה מחרטט אותנו ואת עצמך.

כהנא היה אנומליה.

בנגביר הוא נורמה.

האנומליה של היום, היא הנורמה של מחר.

כתבתי כבר עשרים פעם, אנשים לא יצביעו לבנגביר, לא בגלל הדיעות המגעילות שלו, אלא בגלל חוסר יכולת לספק תוצאות.

יבוא איזה כהניסט אחר שיבטיח ואולי גם יקיים, יקבל גם 30 מנדטים.

• אהבתי 1
  • מבאס 1
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 28 דקות, SlowRide כתב:

חוץ מהבייס הגזעני שלו אף אחד עם חצי מח שהצביע לו קודם לא יצביע לו שוב עם 180 נרצחים ופשע משתולל ברחובות.

רוב הדתיים שיצא לי לדבר איתם מתבאסים שזה רק 180 ולא 1800…

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה בטוח שדיברת עם בני אדם ולא עם טוקבקיסטים באתר של ערוץ 14?

פורסם
לפני 31 דקות, SlowRide כתב:

הדתיים לא צריכים להיות ליברליים,

בוודאי שלא. אבל כחלק מהטרנד חלקם מחרטטים כבר שנים שהם כאלו. נניח רוטמן וכל חבריו.

ובאמת, מי נראה לך שיהיו נבחרי הציבור של הדתיים בפעם הבאה?

אנחנו טוחנים מים, אבל תפילה בהפרדה מאורגנת על ידי הומופובים ומחזירים בתשובה, במרכז של המרכז של העיר החילונית והליברלית היחידה בישראל, זה פשוט הציונות הדתית בתימצות קצר ולעניין. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

אתה בטוח שדיברת עם בני אדם ולא עם טוקבקיסטים באתר של ערוץ 14?

לצערי אנשים שאני מכיר מתקופת הצבא והלאה, דרך עבודות שונות בישראל. מודה שזה לא סקר רשמי וכל זה, אבל כל אחד מאלה שדיברתי איתו היה מבסוט שהם הורגים אחד את השני, רק קצת חשש שזה עלול לזלוג גם ליהודים. כשאמרתי שיש שם גם חפים מפשע שנפגעים כתוצאה מזה התגובה הייתה בד״כ ״הם גם ככה כולם מחבלים או משתפים של מחבלים, אז שימותו״. ולא מדובר בתושבי בת עין, סתם דתיים לאומיים מרעננה וגבעת שמואל…

• לא הבנתי... 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אז תחליף חברים. יש לי חברים בגבעת שמואל שהיו מצביעים לסמוטריץ ועכשיו רוצים להצביע גנץ כי נמאס להם.

לפני 59 דקות, פינדר כתב:

שמע, אתה מחרטט אותנו ואת עצמך.

כהנא היה אנומליה.

בנגביר הוא נורמה.

האנומליה של היום, היא הנורמה של מחר.

כתבתי כבר עשרים פעם, אנשים לא יצביעו לבנגביר, לא בגלל הדיעות המגעילות שלו, אלא בגלל חוסר יכולת לספק תוצאות.

יבוא איזה כהניסט אחר שיבטיח ואולי גם יקיים, יקבל גם 30 מנדטים.

עם גישה כזו פלא שאתה עדיין פה. אתה חושב שרוב הציבור במדינה הזאת בסדר עם גזענות כלפי ערבים ועליונות יהודית? בנגביר זה נורמה? 

אתה מפחד מדברים שהמצאת.

לפני 41 דקות, יבגניפ כתב:

תפילה בהפרדה מאורגנת על ידי הומופובים ומחזירים בתשובה, במרכז של המרכז של העיר החילונית והליברלית היחידה בישראל, זה פשוט הציונות הדתית בתימצות קצר ולעניין. 

לא חושב שאפשר להגדיר ככה ציבור שלם, אבל מה אני אגיד לך, אם זה מה שאתה חושב לדעתי אתה מעיק על עצמך שלא לצורך.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לפני 15 דקות, SlowRide כתב:

לא חושב שאפשר להגדיר ככה ציבור שלם, אבל מה אני אגיד לך, אם זה מה שאתה חושב לדעתי אתה מעיק על עצמך שלא לצורך.

שמע, אני לא דתי, אין לי כמעט קרובי משפחה דתיים, וכאלו שיש - זה חוזרים בתשובה פוסט סובייטים, שתמיד נוטים להיות יותר ניצים.

אני מסתמך על שני דברים בדיוק:

1. המהותי. בחירות. אי אפשר לסובב את זה. הדתיים בוחרים בהנהגה שבעייני היא ימין קיצוני. אפשר לא להסכים. אין לי בעיה עם זה. אבל אפילו שקד ובנט הם ימין די קיצוני במונחים גלובליים יותר. והדתיים זרקו אותם לפח, בגדול, כי הם שיתפו ערבים בקואליציה שלהם. בן גביר אולי יעלם, כי הוא בדיחה גרוטסקטית. לא כי הוא קיצוני. אין שום דבר פחות קיצוני בסמוטריץ'. והוא די בראש המחנה כבר שנים. אין שום דבר פחות קיצוני ברוטמן וגם הוא לא צפוי, לדעתי, ללכת לשום מקום. ורק לשם ההשוואה, אומרים שהשמאל הקצין גם וכו'. אבל השמאל הזה נמחק. העבודה על אחוז החסימה. מרצ לא עברה אותו.

2. הפחות מהותי. הכירות אישית. שירתו איתי לא מעט חבר'ה דתיים בצבא. אני יכול להגיד שכמעט 100% הורידו את הכיפה בשלב מסוים, וחלקם הלכו יותר שמאלה וחלקם פחות. אבל אף אחד לא נשאר בימין הדתי. מי שנשאר דתי, נשאר גם ימני ברמה שתיארתי למעלה. 

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...