Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 51 דקות, garicho כתב:

הולך להיות שמח.

לפי טוויטר פירקו להם את ההפרדה ואספו את הכיסאות בצורה מסודרת. לא חושב שתיהיה תפילה בהפרדה בכיכר.

• רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 25 דקות, SlowRide כתב:

ב 2012 היה לי מרצה בטכניון, חילוני אולטרה שמאלני שסיפר לכולנו שהוא מתכוון להצביע לש"ס כי מה שהאשכנזים עשו לעדות המזרח זה כמו מה שישראל עושה לפלסטינים. במילים האלו. 

בקיצור, אין לך מה לשפוט אנשים לפי ההצבעות שלהם. זה לא אומר שום דבר.

הוא יכול להיות מרצה מעולה ואולטרה שמאל, זה לא אומר שהוא לא יכול להיות אדיוט קיצוני וזו בדיוק הבעיה שלנו, הקיצוניים שהפכו למיינסטרים ואחד כמו המרצה הקיצוני הזה הוא בדיוק מסוג האנשים שמאפשרים לדברים הפסיכיים להתרחש. אחד כזה ועוד אחד כזה והנה יש בנגביר וסון הר פסיכית בכנסת. 

לפני 26 דקות, SlowRide כתב:

המציאות שאני רואה זה שבמשך 20 שנה האחרונות המדינה רק הופכת ליותר חופשית ומתקדמת

רק שבסוף יש דמוגרפיה. אין לי מושג מה יהיה כאן לאחד עידן ביבי שדאג לפרק את החברה הישראלית, אבל אני לא אופטימי בנושא.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 דקות, Gosser1860 כתב:

לפי טוויטר פירקו להם את ההפרדה ואספו את הכיסאות בצורה מסודרת. לא חושב שתיהיה תפילה בהפרדה בכיכר.

נראה ככה. תקעו אצבע בעין, קיבלו בחזרה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מעניין שהעצורים היחידים מהאירוע הם אלו שפירקו מחיצות ולא אלו שהקימו אותן, בניגוד לחוק.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

המציאות שאני רואה זה שבמשך 20 שנה האחרונות המדינה רק הופכת ליותר חופשית ומתקדמת

לפני יותר מ20 שנה למדתי באוניברסיטה הפתוחה.

לא זכור לי שהאתר היה שומר כיפור.

הא בעצם זה "סיבות טכניות" שיסתיימו רק בצאת כיפור..

אבל אני בטוח שתגדיר את זה כאנקדוטה.

IMG_8368.jpeg

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

הקטע המצחיק זה שאני יודע ששורף לכל הבן גבירים, סמוטריצ׳ים וכ״ו להגיב. אבל הם לא יכולים לשבור כיפור… 😄😄

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ומצד שני סלקום פתחו את הvod בכיפור אז?

זה המדד שלך לחופש במדינה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בשנים קודמות הוא היה סגור בכיפור.

אם אתה חושב שהמדינה היום פחות חופשית מאשר לפני 20 שנה, דבר עם חברים מהקהילה הגאה.

פורסם
לפני 47 דקות, פינדר כתב:

הא בעצם זה "סיבות טכניות" שיסתיימו רק בצאת כיפור..

אבל אני בטוח שתגדיר את זה כאנקדוטה.

נשמע כמו זמן קלאסי לבצע עבודות תחזוקה למערכת.

פורסם
לפני 8 דקות, SlowRide כתב:

אם אתה חושב שהמדינה היום פחות חופשית מאשר לפני 20 שנה, דבר עם חברים מהקהילה הגאה.

לא יודע לדבר על "המדינה", אבל תל אביב, רמת גן, גבעתיים ודי זהו מרגישות יותר חופשיות, כן. יש יותר עסקים פתוחים בשבת. אפשר לקנות בירה בכל מקום בפסח. יש סוג של תחבורה ציבורית וכו'. אבל מבחינתי זו מובלעת ובועה, כי לצד השני, ירושלים הלכה אחורה ממה שאני שומע מכל מי שאני מכיר וגדל שם. גם טבריה, צפת, אולי עוד מקומות.

יש כל מיני תהליכים. אחד מהם הוא קנטוניזציה. שזה לא בהכרח דבר רע כשכל אחד חי בעולם הקטן שלו בלי להפריע לאחרים. הבעיה עם "ראש יהודי", זה שאני בחיים אבל בחיים לא אלך לישובים שלהם להטיף להם לשתות בירה בפסח. אבל התהליך ההפוך קורה. 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 דקות, יבגניפ כתב:

לא יודע לדבר על "המדינה", אבל תל אביב, רמת גן, גבעתיים ודי זהו מרגישות יותר חופשיות, כן.

הזכרת לי שבדיוק באמצע אחוזה (הרחוב הראשי של רעננה) הייתה המבורגריה שהייתה מגישה צ'יז-בורגר (לפני 40 שנה! 😯)

היום דבר כזה יהיה בגדר מדע בדיוני.

ביום שבת העיר בית קברות אחד גדול.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אז המשיחיים החמושים גורשו. ניצחון ראשון ודי מרשים לליברלים. נראה שיש פה מגמה שמפתיעה את שני הצדדים. רואים בסרטון כמה מופתעים נערי הגבעות שאשכרה מישהו מציב להם גבול, אני מניח שחלקם באמת האמינו או עדיין מאמינים שהעגלות הריקות רק רוצים שיסבירו להם כמה אדיר זה להיות דתי. ואולי עכשיו נופל האסימון שלא.

מחר בטח יהיה שיטסורם מטורף כאן. יראו תמונה של ילד דתי בוכה בזרעותיו של אבא שלו, שראיתי עכשיו ב"הארץ", כאילו מדובר במוחמד דורה, יסבירו לנו שהיה כאן ליל הבדולח, ישקרו שמדובר בתושבי העיר עם מסורת ארוכת שנים, גם כשבתמונות רואים כל מיני אפי איתמים, שלא גרים בת"א. אני גם חושש שהערב יתן לקואליציה זריקת מרץ להעביר עוד חוקי הדתה. לא יהיה קל. וסביר להניח שחובבי המאחזים ינסו להפיל את תל אביב גם בעתיד, בכל הזדמנות שתהייה.

ובכל זאת, אני אופטימי. כי נראה שהציבור הליברלי בישראל מפסיק להיות פראייר. ומפסיק להכפיף את עצמו לאייתוללות מבני ברק והגבעות של יהודה ושומרון. ואולי זה כן יצליח להחזיר, בסופו של דבר, את הכת המשיחית בחזרה לפרופורציות ולמקום שהיא יכולה לתפוס בחברה הישראלית: השוליים של השוליים. ולא מי שאמור, או יכול להנהיג את מדינת ישראל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 35 דקות, יבגניפ כתב:

לא יודע לדבר על "המדינה", אבל תל אביב, רמת גן, גבעתיים ודי זהו מרגישות יותר חופשיות, כן. יש יותר עסקים פתוחים בשבת. אפשר לקנות בירה בכל מקום בפסח. יש סוג של תחבורה ציבורית וכו'. אבל מבחינתי זו מובלעת ובועה, כי לצד השני, ירושלים הלכה אחורה ממה שאני שומע מכל מי שאני מכיר וגדל שם. גם טבריה, צפת, אולי עוד מקומות.

יש כל מיני תהליכים. אחד מהם הוא קנטוניזציה. שזה לא בהכרח דבר רע כשכל אחד חי בעולם הקטן שלו בלי להפריע לאחרים. הבעיה עם "ראש יהודי", זה שאני בחיים אבל בחיים לא אלך לישובים שלהם להטיף להם לשתות בירה בפסח. אבל התהליך ההפוך קורה. 

מי שמאמין להטפות שלהם, מגיע לו. זה מה שיש לי לומר על זה. כל עוד זה לא בכפיה, למה זה צריך לעניין אותי? אחריות אישית וזה.

לגבי חופש, קיים בכל מקום שיש לזה ביקוש.

הגיוני שבמקומות שהתחרדו יהיו פחות דברים בשבת. 

תפילה ברחוב או שעון מים שכותב שבת שלום זה לא עדות לכך שמקימים מדינת הלכה מתחת לאף שלנו. 

פורסם
לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

למה זה צריך לעניין אותי?

מאותה הסיבה שבגללה מעניין אותי אם מטיפים במסגד לא רחוק ממני לעשות פיגועים, או מעניין אותי אם מטיפים איפשהו אצל הגויים שצריך שוב להקים מחנות השמדה ליהודים.

לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

תפילה ברחוב או שעון מים שכותב שבת שלום זה לא עדות לכך שמקימים מדינת הלכה מתחת לאף שלנו. 

זה לא. קואליציה שמורכבת ברובה מאנשי דת קיצוניים היא דווקא כן. ואפילו לא סתם קואליציה, אלא כזו שמשנה את מערכת המשפט, כדי להפוך את ישראל למדינה דתית יותר.

התפילה היא רק סייד אפקט. ואני די בטוח שבלי הרפורמה ברקע, לא היו מתנגדים לה ככ, כמו שלא התנגדו לה בשנים הקודמות.

אבל לשמחתי ההיבריס של המשיחיים התפוצץ להם בפנים.

פורסם
לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

הגיוני שבמקומות שהתחרדו 

אתה צריך להבין שזו האסטרטגיה. איזור חילוני למהדרין רואה את קומץ המשפחות החרדיות הראשון, ואז רואה את בית הכנסת הלא חוקי הראשון, שבגלל סחבת של העירייה קשה מאוד לפרק, ואז קמים להם עוד אי-אלו קרוואנים שהופכים מארעיים לקבועים, ואז צריך להסדיר עניינים, כי קראוון זו סכנה בטיחותית, אז הקרוואן הופך לבניין, וסביבו גרעין מאוד מוצק שלאט לאט מכופף את חוקי האיזור לאלו שלו- צופרי שבת, מוזיקה רועשת בשישי לפני כניסת שבת, שלטים בקטנה פה, זה בקטנה שם, והופ הגענו למצב שאתה מסכים כי "הגיוני שבמקומות שהתחרדו", והאוכלוסיה החילונית מתחילה לזלוג החוצה מעוד מקום שכבר לא אפשרי לחיות בו.

גם הישוב שאני גר בו ראה ניצנים ראשונים של התהליך, רק שלשמחתי אנשי העמק הם כאלו שאם תנסה לגעת להם במה ששלהם אתה תיתקל כל מיני רפולים שהיו בתרדמת עד שהערת אותם.

בית כנסת לא חוקי? העירייה לא עושה כלום? אחד המושבניקים שליד יביא טרקטור והבעיה תיפתר במספר דקות.

אז לשמחתי אני זוכה (וכנראה אזכה בתקופה הקרובה) לגור במקום בו אני גר.

אני לא מסכים שישראל הופכת לחופשית יותר, אם כבר, זה ה "מגזר הפרטי" של הציבור. בכל הנוגע למדינה, נראה שאנחנו צועדים אחורה.

ומצד שני, ההקצנה הזו גרמה לאנשים, כך נראה, להתעורר ולהתחיל להגן על אורח החיים שלהם באמצעים קצת יותר אקטיביים. אולי כי בפעם הראשונה אי פעם, החילוני הממוצע מרגיש מאוים.

• אהבתי 4
  • מעניין 1
  • תוכן חדש...