Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, GTאי כתב:

מישהו מוכן להסביר לי למה מחיצה בתפילה בכיכר פעם בשנה שונה ממצעד הגאווה במרחב הציבורי פעם בשנה?

השאלה רצינית.

שניהם זה בפומבי

שניהם זה משהו שהצד השני לא רוצה לקבל

שניהם זו בחירה בדרך חיים שאתה לא חייב להסכים לה

בשניהם מי שמשתתף עושה זאת מבחירה חופשית

אתה לא חייב להגיע לאף אחד מהם - ואז זה לא יפריע לך

אני אתעלם מהצג החוקי ואתעלם מהכוונה שבמעשה.

יש ברדיוס 100 מטר משם מקומות מוסדרים, מתוחזקים ופעילים במימון של כל תושבי תל אביב ששם נערכות תפילות בהפרדה.

הכיכר היא מקום ציבורי שבו נקבע בחוקשאסור להדיר ציבורים. אתה לא יכול להגביל נשים, אתה לא יכול להגביל חרדים ואתה לא יכול להגביל להטבים.

רוצה תפילה בכיכר סבבה (וזה באמת סבבה) אבל היא תהיה פתוחה לכולם והטראנס עם הזקן יוכל לעמוד יחד עם צמד החברות הלסביות שלו צמודים ולהתפלל. זה הדיל והוא לא פתוח למו"מ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, GTאי כתב:

אם החוק אוסר מוזיקה אחרי 23:00 בלילה ושכן בבניין רושם שהוא עושה בת מצווה לבת שלו והרעש יהיה עד חצות אז אני רץ למשטרה? לא, למרות שהחוק איתי.

קודם כל, זה לא בדיוק אותו מקרה.

מסיבה זה משהו פרטי שקורה בבית פרטי, השכנים סובלים אולי מתופעות לוואי, ואם כולם מכירים את כולם אפשר להגיע להסכמות בלי לערב משטרה. פה רוצים לעבור על החוק במרחב ציבורי שמשותף לכולם ולעשות תקדים. התפילה זה עניין שולי, כי אפשר להתפלל בנפרד לפי ההלכה גם בלי להעמיד מחיצות ברחוב. 

וחוץ מזה, אם השכן הזה יודע שבבניין יש משפחות עם ילדים קטנים שסובלים מהרעש ואמרו לו והוא בכל זאת עושה את זה, למה לא לפנות למשטרה? עד 11 בלילה לא מספיק להם, שיחגגו באולם. אם אתה לא מתחשב באחרים למה שהם יתחשבו בך?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עכשיו שמידע זורם קצת יותר בחופשיות, מסתבר שהיו כמה מוקדים כאלו בתל אביב ועוד כמה ברחבי הארץ- אני שמח לראות שהאנשים שגרים מסביב לא שתקו, ובסופו של דבר ההפרדות פורקו.

הרוב השקט מתעורר.

הדברים שאמרו הערב "ראש יהודי" הם התנסחות שמזכירה הכרזת מלחמה פתוחה. לא רק שאני לא מבין את הפואנטה בלהתבטא ככה- אני גם תוהה למה לחפש את המקום הכי רגיש בעין כדי לתקוע בו אצבע.

אבל בסדר, ככל שהפעולות יותר כוחניות ופרובוקטיביות, התגובה יותר חריפה וזה לא יחמוק מתחת לרדאר.

פורסם
לפני שעה, GTאי כתב:

מישהו מוכן להסביר לי למה מחיצה בתפילה בכיכר פעם בשנה שונה ממצעד הגאווה במרחב הציבורי פעם בשנה?

השאלה רצינית.

שניהם זה בפומבי

שניהם זה משהו שהצד השני לא רוצה לקבל

שניהם זו בחירה בדרך חיים שאתה לא חייב להסכים לה

בשניהם מי שמשתתף עושה זאת מבחירה חופשית

אתה לא חייב להגיע לאף אחד מהם - ואז זה לא יפריע לך

זורם. מה דעתך על קומזיץ המוני ביום כיפור במרכז של בני ברק? ברור שכולם יגיעו לשם ברכבם הפרטי. או מצעד הגאווה ביום כיפור במאה שערים? להבדיל מאירוע  בהפרדה במרחב ציבורי שתהם לא מפרים את החוק. יש לי עוד רעיון מקורי. תפילה של מוסלמים ביום כיפור ברחבת הכותל. לא בטוח בקשר לחוקיות אבל תפילה בהפרדה במקרה המדובר בטוח שלא. בשלושתם  זו בחירה בדרך חיים שאתה לא חייב להסכים לה, מי שמשתתף עושה זאת מבחירה חופשית ואתה לא חייב להגיע לאף אחד מהם - ואז זה לא יפריע לך.

לפני שעה, GTאי כתב:

אם החוק אוסר מוזיקה אחרי 23:00 בלילה ושכן בבניין רושם שהוא עושה בת מצווה לבת שלו והרעש יהיה עד חצות אז אני רץ למשטרה? לא, למרות שהחוק איתי.

תלוי מי השכן ואיזה יחסי שכנות קיימים בינינו. אם יחסי שכנות טובים אז אשתתף בשמחתו. אבל אם השכן הזה תסלח לי כל יום מחר*ן לי מתחת לדלת לרוץ למשטרה זה המינימום. דרך אגב לא רחוק משם בכיכר הבימה התקימה תפילה של רפורמים בלי הפרדה. לא שמעתי שמישהו התרעם.  

לפני 5 דקות, Pika007 כתב:

אני גם תוהה למה לחפש את המקום הכי רגיש בעין כדי לתקוע בו אצבע.

כי זה המקום הכי רגיש בעין. מה הטעם לעשות את זה נגיד באוריאל?

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, GTאי כתב:

תודה.

ושאלת ההמשך המתבקשת - מה מפריע לאנשים שיש מחיצה במרחב הציבורי לצורך תפילות ביום ספציפי? הרי מי שנמצא שם נמצא מבחירה.

באותה מידה אפשר לעשות 10 מטר ליד ליד מניין קונסרבטיבי, רפורמי, או מעגל אינדיאני מעורב.

הבעיה שלי (בתור מישהו שהגן על הרעיון לתפילה בהפרדה וחושב שכולם פה מגזימים עם נבואות הזעם) זה שלא היה אישור חוקי לתפילה בהפרדה, ואנחנו מדינת חוק.

ברגע שמישהו אומר "אני אעשה מה שבא לי ולא אכפת לי מה יגידו", שיקבל בראש. 

אנשי "ראש יהודי" חיללו את יום כיפור בצורה הרבה יותר גרועה מכל מי שראה מרתון נטפליקס בזמן שאכל חזיר עם גבינה. לגרום לשוטרים יהודים/פקחים להתעסק בפריצת מנעולים ופירוק מחיצה לא חוקית זה גרוע הרבה יותר. 

במקום להתעסק במה שהיום הזה מסמל, זעירא חייך כשצילמו אותו. מטומטם.

לא רק שלא הצליח, הוא גם איחד יותר את אלה שקיצוניים כלפי הדת, וגם הוציא את הציבור הדתי ככאלה שמתעלמים מהחילוניים ועושים מה שבז*ן שלהם.

לפני 5 שעות, Pika007 כתב:

עכשיו שמידע זורם קצת יותר בחופשיות, מסתבר שהיו כמה מוקדים כאלו בתל אביב ועוד כמה ברחבי הארץ- אני שמח לראות שהאנשים שגרים מסביב לא שתקו, ובסופו של דבר ההפרדות פורקו.

הרוב השקט מתעורר.

הדברים שאמרו הערב "ראש יהודי" הם התנסחות שמזכירה הכרזת מלחמה פתוחה. לא רק שאני לא מבין את הפואנטה בלהתבטא ככה- אני גם תוהה למה לחפש את המקום הכי רגיש בעין כדי לתקוע בו אצבע.

אבל בסדר, ככל שהפעולות יותר כוחניות ופרובוקטיביות, התגובה יותר חריפה וזה לא יחמוק מתחת לרדאר.

קראתי תגובה בטלגרם של מישהו מהמפגינים שאמר שאנשי ראש יהודי הגיעו לכל הנקודות, חיממו את האווירה והלכו. 

לפי מה שרשם הריבים אחר כך היו מול אנשים שלא קשורים לארגון שבאו להתפלל ולא הכירו את הבלאגן. 

צורת פעולה של אנשי שלום עכשיו ושוברים שתיקה שהולכים לשטחים בסופ"ש, מחממים את השטח וחוזרים לבית לשתות אספרסו עד השבוע הבא.

עריכה:

"פרסה במהירות מטורפת" | תיעוד: 21 אופנוענים משתוללים בחיפה בכיפור (ynet.co.il)

אין ספק, מדינת ישראל היא אפרטהייד נגד ערבים. 

במצרים היו יורים בהם במקום. 

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 1
פורסם

סתם שאלה לתומכי ההפרדה,

במה שונה תפילה בהפרדה בכיכר דיזינגוף מתפילה מעורבת בכותל?

פורסם

לא ברחבת הרפורמים. אני רוצה ברחבה העיקרית בדיוק כמו שאנחנו לא מדברים על הפרדה בבתי כנסת.

פורסם

עכשיו אתה סתם מתריס ולא מתאים לך.

הזרם המרכזי ביהדות רוצה הפרדה בתפילה. יש זרמים אחרים שרוצים מעורב, וזאת זכותם.

צריך לאפשר לכל אחד לקיים את אמונתו תוך כדי התחשבות. 

בגלל זה לא חושב שיום אחד בשנה הפרדה בכיכר דיזינגוף תביא הדתה על תל אביב, אבל קריאות לתפילות בהפרדה כל יום כן. 

הבעיה כרגע זה שלקחו אנשים כמו יבגני, שבתאכלס לא הפריע להם הדברים האלה והפכו אותם לאנשי אנטי-דת ברמה הגבוהה ביותר. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

צריך לציין שבמקומות אחרים בארץ שהתפללו בהם ללא מחיצות וללא נסיונות פרובוקציה,הגיעו מפגינים להפריע לאנשים באמצע התפילה. 

המטומטמים יוצאים מכל החורים.

פורסם
לפני 27 דקות, יובל .מ. כתב:

עכשיו אתה סתם מתריס ולא מתאים לך.

צריך לאפשר לכל אחד לקיים את אמונתו תוך כדי התחשבות. 

בגלל זה לא חושב שיום אחד בשנה הפרדה בכיכר דיזינגוף תביא הדתה על תל אביב, אבל קריאות לתפילות בהפרדה כל יום כן. 

הבעיה כרגע זה שלקחו אנשים כמו יבגני, שבתאכלס לא הפריע להם הדברים האלה והפכו אותם לאנשי אנטי-דת ברמה הגבוהה ביותר. 

אתה יודע שבחיים לא הייתי נותן יד לדבר כזה אבל אני נותן את הצד השני. הרי מי שרוצה הפרדה יש בתי כנסת (בדיוק כמו הרחבה הרפורמית) ומה יקרה אם יום בשנה ב31.12 תהיה תפילה מעורבת ברחבת הכותל.
מוכן עוד יותר ללכת לקראתם ולא הפרדה. תפילה בלי כיסוי ראש ברחבת הכותל.

ואני מתריס בכוונה כדי להציג את הצד של אלה שנפגעים מההפרדה.

ד"א,  ההפרדה היא אחת הסיבות שכף רגלי לא דורכת בבתי כנסת אורתודוקסיים. היחידים שנכנסתי אליהם לא בכפיה היו קונסרבטיביים ורפורמים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אנלוגיית הבולבול עובדת כאן יפה.

אין בעיה שיהיה לך, זה בסדר גמור להיות גאה בזה ואפשר לדבר על זה עם כל מי שזה בתחומי העניין שלו. אבל לנפנף בזה בציבור מול כל מי שאתה רואה, לא מקובל.

לדעתי להיפגע מהפרדה זה מטומטם כמו להיפגע ממישהו ששותה בירה בפסח. זו קטנוניות שאין לה גבולות.

העניין פה זה כיבוד החוק. 

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

הזרם המרכזי ביהדות רוצה הפרדה בתפילה

זה לא הזרם המרכזי ביהדות! 

זה זרם שקיבל מונופול מהמדינה מגובה בתקציבים להחליט מי זה ומה זה יהדות, מה זה כשר, איך להתחתן, איך להתגרש ואיך להיקבר. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 26 דקות, SlowRide כתב:

לדעתי להיפגע מהפרדה זה מטומטם כמו להיפגע ממישהו ששותה בירה בפסח. זו קטנוניות שאין לה גבולות.

זהו שזה לא להיפגע מהפרדה בתפילה אלא להיפגע מהגבלה זוחלת.

זה מתחיל בנסיונות הורדת נשים מתח"ץ וכשמתרגלים לזה זה ממשיך להפרדות בחגים, משם להפרדות במדרכות וכן הלאה.

זה דומה לנרצחים בחברה הערבית. כשזה רק שם אז מכילים ומתעוררים כשזה זולג החוצה, אחר כך מתרגלים לפרוטקשן בנגב כי זה   MINBY, משם זה מתחיל לזלוג למרכז ולכל הארץ אבל בגלל שזה זחל לאט קיבלנו את זה כגזירת גורל ורק כשהרציחות מגיעים לתל אביב מתעוררים אבל זה כבר מאוחר מידי.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

לא מומחה, אבל איך הגעת שאורתודוקסים הם הזרם המרכזי? יש לך נתונים? 

עריכה אחרונה על ידי mikyl
  • תוכן חדש...