Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

יש לי שאלה שאשמח לקבל עליה תשובה.

מה תיהיה בערך עלות המיסים על כל החלקים האלה: מנוע + קיט הסבה

B16B Motor,

Hydro LSD Trans

ECU

Axles with Half Shaft

Shift Linkage

Stock Motor Mounts

Alternator, Starter

Clutch, Flywheel,

Intake Manifold, Exhaust Manifold

Fuel Rail, Injectors

Distributor, Engine Harness

, All Sensors

עלות 3100$ + משלוח 1300$

תודה רבה.

פורסם

עוד שאלה בנוסף.

יקחו מס על משקל החבילה או על תכולת החבילה/קבלות? ולפי מה מחשבים את המס, עם לדוגמא קרוב משפחה בחו"ל קונה את החבילה שולח לארץ אני מצהיר שזה מתנה + קבלה ממנו על דמי משלוח?.

פורסם

לא הצלחתי למצוא מידע לגבי מנועי רכב בתעריף המכס.

הדבר הכי קרוב שמצאתי זה פרט מכס 870899903 : חלקים ואבזרים של רכב מנועי שבפרטים 87.01 עד 87.05 - אחרים.

בהנחה שזה אכן הסיווג הנכון (ואני מאוד לא בטוח בכך) - אזי יש מס קנייה 12% + תמ"א 60%.

במידה ויש תעודת מקור - אז פטור ממס נוסף. אחרת - תוספת מס של 6% (בנוסף על מה שצינתי קודם).

קח בחשבון שאתה משלם מיסים עבור סכום של 4400$.

פורסם

סתם מתוך סקרנות המשכתי לחפש בתעריף מכס.

מצאתי דווקא פריט מכס 840790901 שמדבר על מנועי בוכנה בשריפה פנימית מהסוג המשמש לכלי רכב.

במקרה כזה - אין מיסים - רק מע"מ.

זה מתייחס רק למנוע.

לגבי שאר הפריטים - זאת כבר מטלה לחפש בתעריף מכס.

אתה מוזמן לעשות זאת

http://62.219.95.10/TaarifHistory

עליך לדעת מה מחירו של כל פריט ופריט, מאחר ויתכן כי לכל פריט יהיה מס בסכום אחר.

אם ברצונך תשובה מוסמכת/ודאית - עליך להתייעץ עם סוכן מכס ("עמיל מכס").

לפני שאתה מחליט לייבא - הייתי מציע לך להתייעץ עם הגורם המתאים במשרד התחבורה ולבדוק אם יאפשרו לך ומה הדרישות שלהם.

(באתר אינטנרט שלהם עושה רושם שניתן לייבא מנוע וחלקים אחרים (לאחר קבלת אישור).

בספר מקצועי בתחום המכס שיש ברשותי, רשום שיש צורך ברשיון לסחר במוצרי תעבורה - והמשמעות היא שלא ניתן לבצע ייבוא אישי)

גורם מאשרכתובתטלפוןפקסדואר אלקטרוניראש תחום יבוא באגף לכלי רכב ושירותי תחזוקהרח' בנק ישראל 5, בניין ג'נרי ת.ד 867 ירושלים 9100803-565711703-5618260

פורסם

guya72 תודה רבה לך על הזמן שהקדשת והתשובות שהבאת.

באמת נתקלתי בבעיה, של חוסר ידע אצל עמילי מכס שיצרתי איתם קשר לגבי האפשרות של היבוא האישי.

חלק אומר שאפשרי,חלק אומר שחייב דרך יבואן מנועים.

לגבי המיסים אותו הדבר, אף עמיל מכס לא יכול להגיד לי את הסכום המדוייק.

אחד אומר 50% מעלות החבילה + משלוח (מכס+מע"מ)

אחד אומר לפי משקל החבילה. (4 ש"ח קילו נדמה לי+מע"מ)

אחד אומר לפי מחירון כל חלק בארץ (המנוע וכל החלקים הנלווים הגיעו מדגם שיצא לשוק היפני בלבד EK9 TYPE R).

תמונה של החבילה:

jshmotors.com/images/products/thumbs/1348353272-JDMB16bTyperswap-007.JPG

jhpusa.com/store/pc/catalog/engine/engine.b18cr_d.jpg

רוב הדברים מגיעים מורכבים על המנוע וחלק בצד (מחשב, ציריות)

פורסם

תשלום המיסים הוא כאחוז מעלות המוצר, בלי שום קשר למשקל (מי שאמר לך 4 ש"ח לקילו - הוא אולי עמיל בשוק לא עמיל מכס).

מי שאמר לך שמחשבים לפי מחיר מחירון בארץ - זה שטות. מחשבים לפי המחיר בקבלה שמצורפת לחבילה.

אולי הוא רצה להגיד שאין על זה מכס (רק מע"מ), ולכן המחיר יהיה כמו בארץ (זה סתם ניחוש שלי למה שהוא התכוון להגיד).

אופציה אחרת - אם המחיר של המוצרים יראה נמוך מדי בעיני אנשי המכס, הם יכולים לשערך את מחיר המוצרים, ואז הם משתמשים כבסיס במחיר מחירון בארץ.

הקושי של עמילי המכס לתת תשובה חד משמעית היא מאחר ובתעריף המכס אין פירוט מדוייק - מנוע מסוג X או מנוע מסוג Y.

זה מופיע בתור מנוע בעירה פנימית (אני כבר לא זוכר בדיוק איך זה מופיע), ואז יש פירוט של האופציות : מנוע לרכבת, מנוע לרכב כזה ומנוע לרכב אחר.

זה לא פשוט. בגלל זה, אני רשמתי גם כמה הודעות עם מידע שונה (אני לא עמיל מכס).

פורסם

אז באופן עקרוני אני רואה פה פריצה.

נגיד וקיבלתי את המנוע מתנה מחו"ל, אך שילמתי את הדמי משלוח ויש לי קבלה עליהם (חברת הובלות).

המס והמע"מ יחשבו בתור מנוע לסוג רכב מסוים ושנתו, במיוחד כשהמנוע לא נמכר בארץ (אין רישום במכ"ס ואין מחירון).

פורסם
אז באופן עקרוני אני רואה פה פריצה.

נגיד וקיבלתי את המנוע מתנה מחו"ל, אך שילמתי את הדמי משלוח ויש לי קבלה עליהם (חברת הובלות).

המס והמע"מ יחשבו בתור מנוע לסוג רכב מסוים ושנתו, במיוחד כשהמנוע לא נמכר בארץ (אין רישום במכ"ס ואין מחירון).

יש לי הרגשה שאתה מחפש את התשובה שתמצא חן בעינך.

שוב, אתה לא יכול לייבא מנוע.

ואם הצלחת "להחליק"אותו לארץ, לא תצליח חוקית לרשום אותו ברשיון רכב.

דווקא עמילי המכס נתנו לך תשובה נכונה, אותו מוצר כול פעם מתומחר אחרת (תלוי במוכס ואיך עבר עליו הלילה יום קודם ...).

בכול מקרה, שיהיה לך בהצלחה.

רענן

פורסם

רענן שלום. אני לא מחפש את התשובה שתמצא חן בעיני, אני מחפש את התשובה הנכונה.

האם אתה בטוח ב100% שאין אפשרות ליבוא אישי, וצריך עזרה של יבואן?.

לאחר חיפוש קטן בנושא הגעתי להודעה שכתב המשתמש erand70.

ציטוט :

"ניתן ליבא בלוק מנוע, באותו נוהל של יבוא מנוע

צריך למלא בקשה ממשרד התחבורה באופו הרגיל ובנוסף לצרף אישור מוסך מורשה שברכבך צריך להחליף מנוע (מוסכים יתנו לך אישור כזה גם בחינם לעיתים) ושהמנוע שאתה קונה הוא מסוג המתאים לרכבך.

צריך לצרף קבלה מהמוכר או דף איביי, רצוי עם תמונה, חובה מספר מנוע.

לוקח 3 שבועות ומשרד התחבורה יחזיר לך את האישור חתום ומאושר.

אח"כ יש את סיפור שחרור המנוע במכס, שם לכל אחד שהתנסה יהיה "סיפור" אחר, אבל זה לא מסובך מדי.

הבעייה שאני נתקלתי בה זה איך להשיג שטר מכר מחורר למנוע מיבוא אישי, אף אחד לא היה מוכן לתת או למכור לי כזה, נאלצתי להגיע לאחראי על המוסכים ומכוני הרישוי בצפון, שיושב ליד משרד הרישוי, ומקבל קהל פעם בשבוע, ויחד "ייצרנו" בעצמנו שטר מכר(אני צילמתי וערכתי בפוטושופ, והוא גזר אותו לגודל המתאים), והוא שלח אותי למכון רישוי עם מספר הטלפון שלו שיתקשרו אליו אם יש בעייה (בחור חביב למדי), כששאלתי למה זה ככה הם אמרו שלא רוצים לשנות את הנוהל המוזר הזה בשביל כמה משוגעים שמיבאים אישית, ושיגיעו אליו אם יש בעייה.

כאן אני חייב לאמר את דעתי (שאינה מוחלטת) שתימנע מקניית מנוע בארץ ללא שטר מכר "מחורר" של איגוד המוסכים, כי מכון הרישוי לא יקבל זאת, באותו עקרון אני לא מבין איך תוכל לקנות בלוק ללא מספר או שטר מכר (לדעתי יובא לארץ ללא אישור משרד התחבורה) ולאשר אותו באופן חוקי עם הטבעת מספר, הייתי נמנע מזה"

פורסם

לפי ההודעה זו ולפי חיפושים אחרים באינטרנט, אני רואה שישנה אפשרות ליבוא אישי.

1)השגת אישור מוסך מורשה שיש צורך להחליף מנוע

2)בקשה במשרד התחבורה ליבוא

2)המצאת שטר מכר מחורר

3)קבלות

4)שיחרור מכ"ס

יתכן ששכחתי עוד משהו...

בנוסף אני רואה שיש הבדלים ביבוא מנוע עם מספר מקורי מוטבע, לבין מנוע ללא מספר (רק דגם).

מנוע B16B של השוק היפני מגיע עם כיתוב דגם בלבד ללא מספר, במה זה בדיוק משפיע?.

פורסם

לפי הטופס של משרד התחבורה (הבאתי קישור אליו באחת ההודעות שלי בשירשור) - עושה רושם שניתן לייבא מנוע ביבוא אישי ארצה.

כדי לקבל את אישור היבוא, יש צורך להציג אישורים למשרד התחבורה (רשימת אישורים מופיעה בטופס).

אבל הכי טוב - לפנות למשרד התחבורה לראש תחום יבוא באגף לכלי רכב ושירותי תחזוקה

כתובת : רח' בנק ישראל 5, בניין ג'נרי ת.ד 867 ירושלים 91008

טלפון : 03-5657117

פקס : 03-5618260

ושם יוכלו לתת לך את התשובה הכי טובה והכי מוסמכת לגבי אישור ייבוא מנוע ושאר החלקים וכל הבעיות לגבי טופס מחורר (לא לגבי מיסים).

גם בטופס בקשה לאישור ייבוא יש פרטי יצירת קשר עם המשרד (אינני יודע, יתכן וסביר להניח שזה אותו מספר טלפון - אך כדאי לבדוק)

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם
guya72 תודה רבה לך.

אני יעדכן לגבי התהליך בהמשך.

היי חברס

אני בתהליך ייבוא מנוע מאיביי המנוע כולל משלוח 1000 דולר מארה"ב

חיפה או אשדוד ? ומה עדיף לבד או עם עמיל מכס?

• תוכן חדש...