Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 27 דקות, NEW10 כתב:

אתה באופן אישי חשבת על להפסיק לנהוג או לנהוג פחות בגלל מקרים כאלה? או שאתה לא נותן לזה לעצור אותך מלשבת מאחורי ההגה ולנהוג? אתה פשוט עושה את הכי טוב שלך ונוהג בזהירות אבל לא נותן לפחד ממקרים כאלה למנוע ממך לנהוג?

לא חשבתי לרדת מההגה. האיתי בחיים במצבים יותר מסוכנים.

אחרי דבר כזה. יש איזו שימחה. שמנעתה תאונה. לא שאני חף מטעויות.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 21 דקות, ברווז כתב:

לרוב אורך האוטובוס הנהג לא רואה את הילד. אולי בכמה מטר האחרונים של האוטובוס אפשר לראות את הילד מגיח.

צודק. ולכן לדעתי נהג הרכב סך הכל בסדר ולא נהג במהירות גבוהה לתנאי הדרך - הוא הספיק לבלום. הפגיעה בילד היתה מינימלית - במהירות גבוהה יותר הילד היה עף הרבה יותר רחוק והפגיעה היתה משמעותית בהרבה.

פורסם
לפני 5 שעות, NEW10 כתב:

הנהג היה צריך להוריד את המהירות

תיקנתי לך

כל פעם שיש רכב שחוסם שדה ראייה שעלולים לצאת ממנו הולכי רגל, מאטים

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

סליחה אבל אתה טועה. 

לרוב אורך האוטובוס הנהג לא רואה את הילד. אולי בכמה מטר האחרונים של האוטובוס אפשר לראות את הילד מגיח.

image.thumb.png.907d89637021f4ea5e3dd494146584c3.png

אם ככה, יותר גרוע. גם במהירות של 25 קמ״ש אין מספיק מרחק והילד היה נפגע בודאות.

בתמונה בקטע שאתה מראה המרחק ממש קצר - מחצית האוטובוס זה בערך 6 מטרים והילד בערך מטר בהמשך. 7 מטרים זה לא מרחק שניתן היה לעצור בביטחה.

לפי החבטה והמרחק שעף הילד, המהירות הייתה באיזו ה 30 קמ״ש שזה סביר ברחוב כזה.

זוכר את הכלל - 2 שניות מרחק? כאן זה פחות מגבולי.

עם כל הצער בדבר. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעה, zaf כתב:

שתי מכוניות בכביש נוסעות אחת במהירות 50 והשניה במהירות 70, ילד קופץ לכביש בעקבות כדור במרחק 10 מטר מהמכוניות. מה יקרה ? בודדים ענו שהילד יפגע בהבדל אחד פעם יפגע במהירות 50 ופעם במהירות 80. 

אז, אתה אומר בעצם שאחד לא האיט והשני האיץ... 🤣

הייתי חייב, סליחה...🤣🤣🤣

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ניסוח גרוע, צ׳טער.

הכוונה הייתה שבאותו מקום כלי רכב שנוסעים במהירות שונה (לא בו זמנית) 😜

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני כשעה, EliC25 כתב:

תיקנתי לך

כל פעם שיש רכב שחוסם שדה ראייה שעלולים לצאת ממנו הולכי רגל, מאטים

לדעתי זה בכלל לא סותר את מה שאמרתי, נראה לי שכתבתי שהנהג היה יכול וצריך להוריד מהירות, זאת רק  הייתה תוספת, הכוונה היא אותה כוונה בדיוק כמו שלך, ברור שבמצב כזה שבו אתה לא רואה משהו כי יש איזה עצם שמסתיר( במקרה של הסירטון זה אוטובוס גדול), חובה על הנהג לנסוע יותר לאט, כי זה מה שיעזור לו לבלום בזמן ובביטחה במקרה שמישהו התפרץ, וכמו שכבר כתבתי, זה לא משהו שדורש יכולות ניהוג יוצאות מגדר הרגיל, או תמרונים מסובכים עם ההגה, פשוט ההאטה היא אמצעי זהירות בסיסי שאפשר וחובה על הנהג לעשות במצבים כאלה. 

פורסם
לפני 1 דקה, EliC25 כתב:

היכול מיותר, הוא יכל הכל, יכל גם להישאר בבית

אתה צודק ואני מבין מה אתה רוצה להגיד, פשוט הנקודה שלי הייתה שלהימנע מהתאונה הזאת היה דבר אפשרי לחלוטין שלא דורש איזה יכולת נהיגה פנומנלית של תמרונים מסובכים עם ההגה והדוושות, או סטיות פתאומיות של הרכב וכ"ו. ראית אוטובוס, חובה עליך להאט את המהירות, ובנוסף זה משהו שפשוט לבצע וגם לצפות מראש. יש לדעתי מקרים הרבה יותר קשים שהם סוג של תחום אפור, שבהם הולך רגל מתפרץ לכביש ממש מנקודה בלתי צפוייה או במקום איפה שהוא לא אמור לחצות, ווגם נסיעה איטית של הנהג לא תמנע את הפגיעה, נגיד עם הולך רגל מתפרץ פתאום לכביש מהיר ששם הנהג לא יכול לנסוע על 20 או 30 קמ"ש, וגם נסיעה איטית לתנאי הדרך אולי לא תמנע את הפגיעה, אבל בסירטון הספציפי הזה הנהג כן ראה את האוטובוס, ולכן היה חייב להאט וגם יכל להאט, כי למרות שלא היה שם מעבר חצייה הוא היה צריך לדעת שאנשים יכולים להתפרץ משם לכביש, ולא כמו בכביש מהיר, ששם הרבה פחות סביר שיתפרץ פתאום הולך רגל למרות שתמיד יש מקרים.

פורסם
לפני כשעה, NEW10 כתב:

חובה על הנהג לנסוע יותר לאט, כי זה מה שיעזור לו לבלום בזמן ובביטחה

כמה זה לאט? לפי הסירטון הוא היה במהירות די נמוכה באיזור 30 קמ״ש , אחרת הילד היה עף רחוק יותר.

פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

קודם כל בעיה של חינוך.

זה נכון, כאשר הייתי ילד, לימדו אותי לא לקפוץ אל הכביש מאחורה של אוטובוס, עד הייום אני קודם כל מסתכל 

Peeking Around Corner GIFs | Tenor

הפגיעה לא נראית קשה, אבל הלב כואב.

פורסם
לפני שעתיים, zaf כתב:

כמה זה לאט? לפי הסירטון הוא היה במהירות די נמוכה באיזור 30 קמ״ש , אחרת הילד היה עף רחוק יותר.

האמת היא שבסרטון זה דווקא נראה שהוא נוסע מהר, קצת יותר מ30 קמ"ש, יכול להיות שהמהירות שלו בזמן אמת היא לא ממש כמו שמרגישים בסרטון? כי בסרטון זה נראה שהרכב נוסע די מהר, אבל אולי גם הייתה כאן עריכה? לא יודע להגיד, אבל בכל מקרה, לדעתי מהירות נמוכה במצב כזה צריכה להיות משהו כמו בין 20 עד 30 קמ"ש, רק בקטע הדרך הזה.  במקרה הזה, אחרי שהוא ראה את האוטובוס, זה נראה שמהירות של 25-30 קמ"ש עם רגל מוכנה על הבלם הייתה יכולה למנוע את הפגיעה.

פורסם

לא. אתה לא מעריך נכון זמן תגובה ומרחק עצירה.ֿמציע לך לערוך ניסוי קטן במגרש חניה סטרילי (ללא רכבים אחרים) שים קופסת קרטון ונסה לעצור ממהירות 25 קמ״ש כשאתה במרחק של 10 מטר מהקופסא ( כלאמר סמן קו במרחק 10 מטר, ורק כשתגיע אליו תבלום) אתה תהיה מופתע כמה שתנסה, תפגע בקופסא. 

ככל שתהיה דרוך, זה לא יעזור לך. 🙄

פורסם

דבר נוסף שלא דיברו כאן. זה איזה צמיגים היו לו. אולי סינים בלי שם. אולי צמיגים ממותגים.

אבל ישנים. לחץ אוויר. כל הלאה משפיעים. לא רק המהירות.

לפני איזה חודשיים. הגעתי למעגל תנועה. אלפסי. במהירות של בין 15 ל20 קמ"ש. אם רגל לחוצה על הברקס.

ברגע האחרון הבחנתי ברכב בתוך המעגל. בלמתי בחוזקה. ה ABS נכנס לפעולה.

נתן מכה אחת והרכב עצר.  אם היו לי צמיגים סינים. כנראה שהעיתי במקום אחר.

גם הרכב מאחור הספיק לעצור.

שחוקרים תאונות. לא בודקים איזה צמיגים יש לרכב. וגיל הצמיג. יש לי שכן שהצמיגים  שהרכב הגיע.

בני 5. עבר טסט לפני שבועיים. לבת הלך צמיג. אז החליפו צמיג אחד לסיני. 

אז השכן קפץ לפנצריה. והחליף תשני גם לסיני. אנשים לא מבינים תחשיבות של זה.

אחשב כל הצמיגים סינים.

יש רכבים ישנים. שאי אפשר לפעמים להסיג לא סיני.

• אהבתי 2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
לפני 11 שעות, NEW10 כתב:

*** עוד אזהרת צפייה, סרטון קשה נוסף של אור ירוק***

ילד מתפרץ לכביש לא במעבר חצייה ונפגע מרכב. אני מאוד מקווה שהילד בסדר.

https://www.facebook.com/oryarok/videos/7322748021160415/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

לפי דעתי, את התאונה הזאת הנהג היה יכול למנוע אם הוא רק היה נוסע יותר לאט.

זה נכון שהילד התפרץ לכביש לא במעבר חצייה ומאחורי אוטובוס, אבל לדעתי, דווקא בגלל שהיה שם אוטובוס, הנהג היה יכול וצריך להוריד את המהירות, כי בסרטון זה נראה שהוא נוסע ממש מהר, במהירות איטית יותר הנהג יכול היה לבלום ולעצור בזמן.

מי שנוהג רואה את האוטובוס, ואי אפשר לדעת מה יכול להסתתר ולבוא פתאום מאחוריו, בגלל זה הורדת מהירות הרבה לפני שהנהג ראה את הילד, הייתה יכולה לדעתי למנוע את הפגיעה.

אתם גם מסכימים איתי? או שאתם חושבים שהפגיעה הייתה בלתי נמנעת כי הילד התפרץ לכביש, וגם במהירות איטית יותר הייתה פגיעה?

מעניין אותי מה חושבים מומחי הפורום והנהגים הוותיקים והמנוסים כאן @sperial  @EliC25  @falou

ומצטער אם יש כאן עוד שמות ששכחתי, האם לדעתכם מצב כזה הוא נמנע?

זה איזור של 30 קמ"ש, אם איני טועה. אז כמובן שהנהג חייב לנסוע לא יותר מ 30. אם זה מה שקרה, אז כל השאר זה כבר יכולת התגובה שלו. אם הילד היה נהרג, לא חושב שהנהג היה מואשם בהריגה.

הטענה העיקרית היא להוריו של הילד.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...