Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 21 דקות, ArikB כתב:

שליח אמיתי נוסע באדום.

אמת

ונגד הכיוון

ןדרך המדרכה

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

יש הרבה פסיכים על הכביש, אני נוסע על הנתיב השמאלי יש פקקים, בערך יש לי עוד כ 1 ק"מ לפנות שמאלה, איזה נהגת אידיוטית נראה שבכוונה עשתה אולי לא, מתחילה לעכב בכוונה את כל התנועה נוסעת כ 30 קמ"ש וכל רגע נותנת ברקס בכוונה ככה איזה כמה רגעים עד שצפרתי לה ציפצוף ארוך היא זזה מהנתיב(לא יכולתי לעקוף אותה מימין כי אסור).

עריכה אחרונה על ידי Liquidator
פורסם
בתאריך 29.8.2024 בשעה 17:47, Liquidator כתב:

יש הרבה פסיכים על הכביש, אני נוסע על הנתיב השמאלי יש פקקים, בערך יש לי עוד כ 1 ק"מ לפנות שמאלה, איזה נהגת אידיוטית נראה שבכוונה עשתה אולי לא, מתחילה לעכב בכוונה את כל התנועה נוסעת כ 30 קמ"ש וכל רגע נותנת ברקס בכוונה ככה איזה כמה רגעים עד שצפרתי לה ציפצוף ארוך היא זזה מהנתיב(לא יכולתי לעקוף אותה מימין כי אסור).

איסור העקיפה מימין לא ברור לי עדיין. ניקח כביש 1 - 3 נתיבים. אני נוסע באמצעי, מקדימה נוסע מישהו על בקושי 80 קמ"ש. מצד שמאל טסים, ויש לי בעיה רצינית להיכנס בניהם. למה שאני לא אעבור לימין, אשים 90 - 85 קמ"ש, ואחרי כמה מאות מטרים אחזור לאמצע?

• אהבתי 1
פורסם

כי שדה הראיה מימין פחות טוב מאשר משמאל, ונהגים לא מצפים לך שם. הסיכוי שלך להיות מעורב בתאונה בעת עקיפה מימין גבוה כי אתה בלתי נראה.

מעבר לכך - החוק מחייב אותך לנסוע בנתיב הימני ביותר הפנוי. זו התקנה המשלימה, ואותם ״מתנחלים שמאליים״ מפריעים להתנהלות התנועה ומסכנים אותה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, NewDriver18 כתב:

איסור העקיפה מימין לא ברור לי עדיין. ניקח כביש 1 - 3 נתיבים. אני נוסע באמצעי, מקדימה נוסע מישהו על בקושי 80 קמ"ש. מצד שמאל טסים, ויש לי בעיה רצינית להיכנס בניהם. למה שאני לא אעבור לימין, אשים 90 - 85 קמ"ש, ואחרי כמה מאות מטרים אחזור לאמצע?

תכנון נסיעה, ולא עוקפים מימין אסור, אם יש לי כמה מטרים לפנות שמאלה אסור אחר כך לחזור לשמאל כי זה כביכול עקיפה.

הנהג שנהג בשמאל נסע איזה 30 קמ"ש ועיכב את כל התנועה.

פורסם

מפאת גיל הרכב יש לו פטור מתור? אולי פטור ממוח.

במצלמה השנייה רואים שהוא בא מהנתיב הרביעי משמאל ז"א שהוא חתך מישהו בנתיב השלישי ואז נסע על המעבר. חדי העין ישימו לב למנעול היצירתי של תא המטען.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 10 שעות, dani666 כתב:

למה אתה נוסע באמצעי ולא בימני?

אתה שואל אותי?

90% מהזמן אני נוסע בימני, אבל אם יש 3 נתיבים, מותר לי לנסוע במהירות המותרת גם באמצעי. פסיכולוגית יותר נוח לי הימני.

לפני 9 שעות, sperial כתב:

כי שדה הראיה מימין פחות טוב מאשר משמאל, ונהגים לא מצפים לך שם. הסיכוי שלך להיות מעורב בתאונה בעת עקיפה מימין גבוה כי אתה בלתי נראה.

מעבר לכך - החוק מחייב אותך לנסוע בנתיב הימני ביותר הפנוי. זו התקנה המשלימה, ואותם ״מתנחלים שמאליים״ מפריעים להתנהלות התנועה ומסכנים אותה.

אז אם אני נוסע אחרי צב עם 80 קמ"ש בכביש של 90(וכמובן שרב הנהגים נוסעים בסביבות 100+-), זה הגורל שלי לאורך כל הנסיעה, עד שלא ייפתח מרווח מספיק גדול בין הרכבים בנתיב השמאלי? אתה מבין שזה לא מציאותי? החוק לא קשור למציאות על הכביש.

• רעיון גרוע 3
פורסם

אם יש שלושה נתיבים אתה נוסע בימני, עובר לאמצעי על מנת לעקוף רכב בימני ולשמאלי כדי לעקוף רכב באמצעי (וכן הלאה אם יש יותר נתיבים. כמו בקטעים ב-6 וב-20).

מסכים איתך שיש בישראל בעיה של משמעת נתיבים, אבל מה שאתה מתאר הוא עבריינות בכביש.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 שעות, Liquidator כתב:

תכנון נסיעה, ולא עוקפים מימין אסור, אם יש לי כמה מטרים לפנות שמאלה אסור אחר כך לחזור לשמאל כי זה כביכול עקיפה.

הנהג שנהג בשמאל נסע איזה 30 קמ"ש ועיכב את כל התנועה.

https://www.tsurisaban.co.il/תחומי-עיסוק/עקיפה-מימין/

(4) נוהג הרכב נוסע בנתיב המיועד לפניה ימינה בלבד".

כפי שניתן לראות, המחוקק הכליל בתקנות התעבורה, ארבעה מקרים שבהתקיימותם, לא ייחשב הנהג כמי שביצע עקיפה אסורה מימין והם: כאשר הנהג מעוניין לפנות שמאלה וישנו רכב על הנתיב המיועד לכך, מקרים שבהם הנהג הנעקף השלים את פנייתו לנתיב השמאלי והנהג העוקף מעוניין לפנות שמאלה, מקרים בהם הנהג העוקף נוסע בנתיב המיועד לתחבורה ציבורית ומקרים בהם אדם נוהג בנתיב המיועד לפנייה ימינה בלבד. מלבד המקרים המנויים בתקנה 47ב' הוכנס לתקנות גם מקרה נוסף בו עקיפה מימין לא תחשב עבירת תעבורה וזאת במקרים בהם ישנם שני נתיבים או יותר בכביש חד סטרי, כאשר נתיבים אלו עמוסים בתנועה. במילים אחרות, אם עמדתם בפקק תנועה בכביש חד סטרי מרובה נתיבים, תוכלו לעקוף מימין וזאת בלבד שאינכם מסכנים או מעכבים את התנועה.

אני חושב שגם אם לא מדובר בפקק, אבל יש סתם עומס רגיל, אפשרי חוקית לעקוף משמאל.

נכון, בעולם אידאלי זה אסור, אבל בעולם הרגיל, עם כמות הרכבים וכמות הנהגים שהכביש נקנה על ידי אבא שלהם, אין הגיון בחוק זה, ללא כמה הסתייגויות.

פורסם

נהפוך הוא - ברירת המחדל היא שעקיפה משמאל מותרת אלא אם יש איסור (צומת, פסגה וכוח).

לעומת זאת, כברירת מחדל חליפה מימין אסורה, ויש מצבים חריגים כמו נתיבים לפניה ימינה, נת״צ וכו׳. אחד מהם הוא ״טורים״ - הם עצמם אינם מוגדרים, אבל רכב או שניים שנוסעים לאט אינם נכללים במצב זה, אלא מצבים של פקק תנועה.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...