Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פוסטים מומלצים

פורסם

איזור הרי ירושלים (נס הרים והסביבה) מועד לפורענות כבר שנים.

אישית אני נמנע מלרכב שם בסופ"שים, וגם באמצ"ש רכיבה מנהלתית ולא ספורטיבית.

יש שם ערב רב של כלי רכב, מאופניים (שלמיטב ידיעתי מחוייבים לתנועה בטור עם רכב מלווה)

דרך אופנועים שחושבים שהם ביום מסלול, המשך ברוכבי קרוזרים שרוכבים בקצב של קלנועית,

יחד עם נהגי רכבים כנ"ל (ספורטיביים ותיירנים), ג'יפים שחוצים כבישים משטח לשטח,

ומשאיות ו'סתם' רכבים של תושבי האיזור... וכל זה יחד יוצר כאוס שגובה מחיר בתאונות רבות עם פצועים והרוגים.

 

  • אהבתי 1
פורסם

נס-הרימ-רינג?

קשה לדעת בדיוק מה קורה שם רק מהסרטון, אבל לדעתי ממה שרואים:

1. רוכבי האופניים אשמים עיקריים בזה שהם לא רוכבים בטור, ובכמות כזו של רוכבים גם אולי חייבים רכב ליווי. אם הם היו רוכבים בטור נהג המשאית לא היה חייב לעבור לנתיב הנגדי במלואו ואז האופנוענים היו יכולים להמשיך מימין למשאית.

2. לגבי נהג המשאית קשה להיות החלטיים. הוא בוודאי נמצא בנתיב הנגדי אחרי שעבר קו הפרדה רצוף, אבל לא ברור אם הוא היה יכול להאט בבטחה בלי לעלות על הדבוקה. אין לנו מידע על מה שהיה כאשר נהג המשאית החליט לעבור נתיב. משאיות כאלה כבדות מוגבלות ביכולת שלהן לשנות מהירות, ואולי נהג המשאית בחר באפשרות הפחות גרועה.

3. האופנוענים יצאו די בסדר, נהגו בצורה שבה הצליחו להתמודד עם הפתעה בלתי צפויה. כמובן שפריקת הזעם על רוכבי האופניים היא לא אידאלית, אבל אפשר להבין אותם.

 

  • אהבתי 1
  • רעיון גרוע 2
  • רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

נראה שרוכבי האופניים בכלל לא בתנועה.

המלווה שלהם בכיוון הפוך.

 

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

מצטער לאכזב את כולכם אבל לרוכבי האופנועים אין זכות להתלונן.

מה הם עשו 5 שניות לפני?
רכבו בצורה מופרעת בנתיב הנגדי (לפחות לנהג המשאית יש תירוץ של עקיפת מכשול).

הם עשו מה שנהג המשאית עשה אבל ללא סיבה ובנהיגה פרועה.

לא קרה להם כלום? במזל ובשליטה טובה באופנוע.
רק תיזכרו שבפעם הבאה שהם יעשו את התרגילים האלו, אתם עלולים למצוא את עצמכם בנתיב הנכון שהם נכנסים בכם ב-119 קמ״ש.

  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

נהג המשאית בנתיב הנגדי מלא מלא על קו לבן. אין לזה שום הצדקה. שיזדחל מאחורי הדבוקה הלא חוקית.

רוצח.

מישו יכול ’לגזור’ את מס’ הרישוי שלו?

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)

נהג המשאית לא בסדר בהחלט,

אבל כמו ברוב המוחלט של המקרים בכבישי האזור, רוכבי האופניים הם האשמים העיקריים.

האהבלים בעצירה מוחלטת באמצע הנתיב.

 

אבל מי מאשים אותם, הם בסה"כ אסופה של נהגי ליסינגומטיות/טסלות שמצאו תחביב למשבר אמצע החיים.

חולצות תואמות והכל.

עריכה אחרונה על ידי Avia
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

 

 

פורסם

קשה לשפוט האם רוכבי האופניים עצרו לפני האירוע או כתוצאה ממנו. לא מפחית כהוא זה את חומרת התנהלותם ברכיבה שלא בטור צמוד לימין, וכנראה ללא ליווי (בסוף הסרטו השני יש איזה רכב, אני לא מצליח לראות עליו סימני התרעה, אבל הסרטון באיכות ירודה, כך שאי אפשר לדעת בוודאות). נראה שכשבודקים את הגבינה השוויצרית רוכבי האופניים הם החור הראשון.

 

נהג המשאיית עבר עבירה חמורה. קשה לי לשפוט אותו כי איני יודע מה משמעות עצירת כלי כה כבד בכביש תלול ומפותל. ועדיין, אילו היתה מתרחשת תאונה הוא היה נושא באחריות. מזכיר לי את הדיון על רכב מג״ב לפני כמה ימים, בהבדל שאין לו סעיף הפוטר אותו מהתקנות.

 

ואחרון, האופנוענים. @borsood אולי תוכל להסביר לי פרט אחד תקין בהתנהגותם? נוסעים במהירות מופרזת (לא מתאימה לתנאי הדרך) וללא שליטה ברכבם, ומבחינת שמירת הנתיב אפילו יותר גרועים מנהג המשאית, כי סוטים למרות שאין להם מכשול. המוביל מאבד שליטה, הוא סוטה לשול ומחליק ורק אלת המזל מנעה ממנו להרוג רוכב(י) אופניים. והרוכב בסרטון השני מתחמק יפה לא מצליח לעצור אלא אחרי עשרות מטרים ויותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

כבישונים בכבישים הללו רוכבים כאילו הכביש הוא מגרש המשחקים של אבא שלהם והם שם עוסקים בעבודת קודש לטובת הכלל, שצריך להתחשב בתחביב שלהם.

לא נדיר למצוא אותם חותכים קווי הפרדה בסיבובים, כי קו נכון הוא קודש.

 

וזה לא שהאופנוענים קדושים, אבל לפחות הם לא מטרד לכל משתמשי הכביש.

 

 

לפני 11 שעות, עצלן כתב:

אין ספק שנהג המשאית צריך לקבל ענישה חמורה מאוד אבל אני לא מצליח להבין למה רוכבי האופנוע כל כך רותחים על רוכבי האופניים, הם לא אלה שביצעו עקיפה בקו הפרדה רצוף, והם לא אלה שטסים ב120 קמ"ש תוך כדי זגזוג בכביש דו-סטרי עם שדה ראיה מוגבל ללא שוליים...

 

 

 

הם רק רוכבים כדבוקה וחוסמים את הכביש במהירות אפס, כי הכי חשוב זה לא להוריד דופק.

  • אהבתי 4

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 3 דקות, falou כתב:

כבישונים בכבישים הללו רוכבים כאילו הכביש הוא מגרש המשחקים של אבא שלהם והם שם עוסקים בעבודת קודש לטובת הכלל, שצריך להתחשב בתחביב שלהם.

לא נדיר למצוא אותם חותכים קווי הפרדה בסיבובים, כי קו נכון הוא קודש.

 

וזה לא שהאופנוענים קדושים, אבל לפחות הם לא מטרד לכל משתמשי הכביש.

 

 

 

הם רק רוכבים כדבוקה וחוסמים את הכביש במהירות אפס, כי הכי חשוב זה לא להוריד דופק.

אדם שמבצע עבירת תנועה, בטח אחת שיותר על תקן מעצבנת מאשר מסכנת, לא מתיר לבצע עבירת עקיפה מסכנת חיים ובטח שלא מכשיר נהיגה פראית של רוכבי האופנוע.

 

שחושבים ששאר משתמשי הדרך צריכים לנהוג בזהירות יתרה כדי לאפשר להם לרכוב בפראות, מניסיוני רוכבי אופניים הם מטרד אבל רוכבי אופנוע וקטנוע מתפרעים בכבישים באופן תדיר בצורה שגורמת לי לעיתים לתהות אם לא אכפת להם למות.

 

ליבי עם משתמשי הדרך, רוכבי אופניים הם מטרד, אבל אם זה מגיע לסכנת חיים שגורמת למשאית לבחור בין סטייה לנתיב הנגדי או דריסה, שיתכבדו משתמשי הדרך וייגשו להתלונן לנבחרי הציבור שלהם/משרד התחבורה/נתיבי ישראל/רלב"ד או כל גוף אחר רלוונטי וידרשו מהם לשנות את המצב שקיים ולאסור כניסה של רוכבי אופניים.

  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 1.6.2025 בשעה 07:00, BoazB11 כתב:

עם רכב מלווה

עוד נקודה שלא מובנת לי. למה יש הצדקה לרכב שזוחל במהירות דיווש וחוסם חצי נתיב?

 

הכביש מיועד לתעבורה. שינוע מנקודה אחת לשניה. רוצה לנצל אותו לתחביב וספורט? תעשה זאת כל עוד אתה לא מפריע לאחרים.

למה לרוכבי אופניים מותר לחסום חצי נתיב בשביל התחביב שלהם? ואם מותר להם, למה לחובבי ספורט אחרים זה אסור? למה שדבוקת רצים לא תרוץ עם רכב ליווי על הכביש? למה שלא אסגור נתיב לתחרות קארטינג?

 

מן הסתם זה ענין שהגיע מאירופה, שם יש תרבות רכיבה של עשרות שנים, מתקופה שבה היו הרבה פחות רכבים על הכביש וגם היום הכבישים הרבה יותר ריקים ונטושים. יצא לי להתקל ברוכבים בנהיגות באירופה, תמיד זה היה רוכב בודד בכביש שכוח אל והעיכוב היה אפסי. פה נתקלתי בדבוקות שלעיתים יוצרות עומס או סיכון של ממש.

 

ואין לי דבר נגד רכיבה, זה הספורט היחיד שהצלחתי להתמיד בו איכשהו לאורך השנים. אומנם לא ברכיבת כביש, אבל גם כשיוצא לי לרכב על הכביש, המטרה היא להפריע כמה שפחות לאחרים, ואם מדובר ברחוב צר, אנצל מפרצים כדי לתת לרכבים מאחורי לעבור ואוותר על זכות הקדימה שלי לעיתים כדי שהרכב יעבור לפני ולא יצטרך לחפש מקום לעקוף אותי עוד 3 שניות.

  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם

האמת שחזרתי מנסיעה בשווייץ, גרמניה וצרפת. 85% מהדרכים שם עם נתיב אופניים. ורוכבי אופניים מתחשבים יותר בקהל הנהגים (כי גם להם יש חוקים שהם מחוייבים להקפיד). אז כן, כל משתמשי הכביש במקרה הנ"ל יצרו בעיות, אבל אל תשכח על מי יש פחות פיקוח. 

פורסם

רוכבי האופניים משתמשים בכביש כמסלול אימונים - דבר שאסור על פי חוק.

רוכבי האופנועים גם משתמשים בכביש כמסלול מירוצים - אסור על פי חוק.

נהג המשאית עוקף על פס לבן - אסור על פי חוק.

 

כולם מלאכים, רק תושבי האיזור מסכנים...

  • אהבתי 3
פורסם
לפני 30 דקות, גור אדם כתב:

רק תושבי האיזור מסכנים...

מסכן החוק...

מזל גדול שהאירוע נגמר ללא נפגעים. צדיקים בטוח לא היו שם.

ממצלמת הקסדה כמה שניות לפני המפגש עם המשאית ורוכבי האופניים

 

Unti160tled.jpg

  • מבאס 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

  Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • תוכן חדש...