Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

צומת מועד לפורענות. בין השאר יש בעיה של תזמון רמזורים - לעתים הירוק קצר מכדי לחצות אאת הצומת גם אם המתנת ראשון בתור.

ואני מצדיע למורה לנהיגה שמלמד את תלמידו לחצות באדום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא רואה כאן שום בעיה בסרטון שלך.

לפעמים, לנהגי האוטובוס יש תחנות הזויות ולאחר הורדת נוסעים, הם נאלצים לחתוך או להכנס לנתיבים חזרה, במקרה הזה לנהג האוטובוס לא הייתה ברירה.

מה שכן? ביקורת בונה שוב פעם, אם אתה רואה אוטובוס מונע בתחנה שמוריד נוסעים, עלייך לצפות שהאוטובוס יחל בנסיעה, אתה זה שהאצת ונסעת יחסית מהר אל עבר האוטובוס, מה אם היה הולך רגל שקופץ מקדמת האוטובוס? הבנת את הרעיון.

החל מהשניה ה 11 רואים כי האוטובוס פונה שמאלה ומעוניין להתחיל בנסיעה, לא האטת, המשכת להאיץ אל עבר האוטובוס.

במקרים כאלו יש גם לחשוב, לתת זכות קדימה ואפילו, לעצור, לא קרה כלום לדעתי.

הפעם, נהג האוטובוס אכן אותת, היה טיפונת, טיפונת חוצפן כשנכנס לנתיב שאתה נסעת אבל ייתכן ולא הייתה לו ברירה מכיוון שלאחר שרמזור כלשהו היה משחרר תנועה, הוא היה נתקע שם עוד יותר.

במקרה הזה, שום דבר מיוחד, הנהג בסה"כ בסדר גמור, לדעתי יש להאט פעם הבאה בהתקרבות לאוטובוס שמוריד נוסעים וכו'.

פורסם

I'll bite.

האוטובוס מתחיל תנועה אולי בשניה 11 עם סטיה קלה שמאלה, אבל יש לו שם נתיב משלו להמשיך ישר. מניח שיוחאי חשב שימשיך לשם אבל לא המשיך להאיץ ואולי אף האט מעט בשל הסטיה הראשונית. את האיתות נהג האוטובוס מפעיל רק לקראת שניה 14, כשהוא כבר עם כוונות מלאות לחתוך שמאלה. אני מניח שהנהג התחיל קודם נסיעה ואז תוך כדי שהוא כבר סוטה ממסלולו הביט במראה, ראה רכב והחל לאותת.

אפשר לראות בתחילת הסרטון שהצומת רחוק מלהיות עמוס, ונהג האוטובוס היה יכול להתנהג כמצופה מכל נהג אחר בכביש ולהמתין שיהיה פנוי.

להולכי רגל אגב אין מה לחפש מעבר לכביש. יש חומה.

פורסם

בכל אופן, אין ספק שנכונה העצה להאט כאשר חולפים ליד אוטובוס בתחנה. עדיף גם לעבור נתיב או לפחות לוודא שיש מקום פנוי בנתיב משמאל בזמן החליפה.

תחשוב על זה שבזמן היציאה מהתחנה, נהג האוטובוס אולי עוד מתעסק עם הנוסעים שעולים. תוסיף לזה מגבלות שדה ראיה (אוטובוס....) ויש חשש סביר ל...אה...״בעיות ביציאה.״

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

TOM_22, האמת? יש אמת קצת אחרת בסרטון.

שים לב לאחר הפניה בצומת, הכביש לא צבוע וההפרדה הצבועה שנראית לעין, מתחילה קצת אחריי הפניה ונראה, לכמה שניות שהרכב שלו נוסע בנתיב השמאלי בכללי והוא מתחיל לעבור לימני.

נהג האוטובוס אולי האמין גם כן, מנקודמת המבט שלו שבמידה והוא נמצא בשמאלי (לך תדע מתי הוא הסתכל באמת) ולכן התחיל לנהוג.

הנהג, רואים שהוא עובר מהנתיב השמאלי לימני (יש הפרדה אבל זה ברור בגלל אופי הכביש) ובעצם, הנהג עכשיו נוסע כביכול בנתיב הימני ישר.

בכל מקרה, למה לקחת סיכון? רואים כי הנהג ממש לא מאט את הרכב לפי הבלימה שבוצעה ונטיית הרכב קדימה ולמראית העין של הצופה הרגיל, נראה שנהג הרכב התכוון "לעקוף" את האוטובוס גם אם היה ממשיך ישר.

מעשה נכון או חכם? לא ברור אבל לא נתון לשיקולי או החלטתי כלל.

תמיד אפשר לעשות דברים קצת אחרת, אבל לאמר דברים אחרת זה קצת לשנות את המציאות.

רק הערות בונות כמובן.

פורסם

לא התכוונתי להגיב, בעיקר בגלל שלדעתי השרשור הזה נאנס עד זרה עם הניתוחים של כל ווידאו. מה גם שאכן לחלוטין הייתי צריך לצפות את הבלתי צפוי (וזאת בלי קשר ספציפי לווידאו הזה).

אבל חי נפשי שאני מבין את "ביג-פוט-נדב" שהתעמת פה עם חלק מהמנתחים. מילא לנתח את הסרטונים ע"ס מה שאתם חושבים שאתם רואים, אבל לייצר ספקולציות כדי לתמוך בניתוח שלכם?

זה:

...

שים לב לאחר הפניה בצומת, הכביש לא צבוע וההפרדה הצבועה שנראית לעין, מתחילה קצת אחריי הפניה ונראה, לכמה שניות שהרכב שלו נוסע בנתיב השמאלי בכללי והוא מתחיל לעבור לימני.

נהג האוטובוס אולי האמין גם כן, מנקודמת המבט שלו שבמידה והוא נמצא בשמאלי (לך תדע מתי הוא הסתכל באמת) ולכן התחיל לנהוג.

...

ספקולציה. למה? כי לא היית איתי ברכב, ולכן אתה לא יודע שלאורך כל הדרך אותתי. גם בזמן הפנייה שמאלה ומיד עם השלמתה- ימינה, כך שכל מי שבסביבתי ידע היטב מה אני הולך לעשות. גם נהג האוטובוס ידע. אלא מה? כמו שטום כתב, שם זין והחליט שעדיף לו להתפרץ ולחתוך אותי מאשר להשאר בתחנה ולחכות לי ולכל אלו שהגיעו מאחוריי (מכיוון הרמזור)- ורק לאחר מכן לצאת לדרכו. אגב, זה לא מפתיע בכלל. כל מי שנוהג בגוש דן רואה התנהלות נהגי אוטובוסים על בסיס יומי.

לפה מתחברת הביקורת שלי כלפי עצמי בכך שהייתי צריך לצפות את זה; אני בעצמי מתנהל באוטובוס לעבודה וחזרה ביום יום, אני רואה איך הנהגים שמובילים אותי נוהגים.

מכאן ועד לכתוב שהנהג היה בסדר? דחילק. בסרטון אתה גם לא רואה שבנוסף לי, הוא גם נדחף לפני אלו שנסעו שמאלה במזלג (ולא ימינה כמוני).

יודע מה? הצליח לו. יצא ראשון לפני כולם.

:mm_yeah:

פורסם
לא התכוונתי להגיב, בעיקר בגלל שלדעתי השרשור הזה נאנס עד זרה עם הניתוחים של כל ווידאו. מה גם שאכן לחלוטין הייתי צריך לצפות את הבלתי צפוי (וזאת בלי קשר ספציפי לווידאו הזה).

אבל חי נפשי שאני מבין את "ביג-פוט-נדב" שהתעמת פה עם חלק מהמנתחים. מילא לנתח את הסרטונים ע"ס מה שאתם חושבים שאתם רואים, אבל לייצר ספקולציות כדי לתמוך בניתוח שלכם?

זה:

ספקולציה. למה? כי לא היית איתי ברכב, ולכן אתה לא יודע שלאורך כל הדרך אותתי. גם בזמן הפנייה שמאלה ומיד עם השלמתה- ימינה, כך שכל מי שבסביבתי ידע היטב מה אני הולך לעשות. גם נהג האוטובוס ידע. אלא מה? כמו שטום כתב, שם זין והחליט שעדיף לו להתפרץ ולחתוך אותי מאשר להשאר בתחנה ולחכות לי ולכל אלו שהגיעו מאחוריי (מכיוון הרמזור)- ורק לאחר מכן לצאת לדרכו. אגב, זה לא מפתיע בכלל. כל מי שנוהג בגוש דן רואה התנהלות נהגי אוטובוסים על בסיס יומי.

לפה מתחברת הביקורת שלי כלפי עצמי בכך שהייתי צריך לצפות את זה; אני בעצמי מתנהל באוטובוס לעבודה וחזרה ביום יום, אני רואה איך הנהגים שמובילים אותי נוהגים.

מכאן ועד לכתוב שהנהג היה בסדר? דחילק. בסרטון אתה גם לא רואה שבנוסף לי, הוא גם נדחף לפני אלו שנסעו שמאלה במזלג (ולא ימינה כמוני).

יודע מה? הצליח לו. יצא ראשון לפני כולם.

:mm_yeah:

נהג האוטובוס עשה חישוב פשוט. לחתוך אותך ולהמשיך להתקדם, או להמתין בתחנה עד שכולם יעברו, כי גם אם היה מאותת חצי שנה, אף אחד לא היה נותן לו להשתלב.

עיכובים כאלה גורמים לאוטובוסים לאחר, ואז באים לאוף טופיק להתלונן על תחבורה ציבורית איטית ומייגעת.

לא יודע למה, אבל אני תמיד נותן לאוטובוסים(ציבוריים)זכות להידחף, לחתוך ולעקוף. גם ככה התחבורה הציבורית כאן מתחת לכל ביקורת, ועם כל הפקקים בכבישים - עדיף שאוטובוס מלא נוסעים יגיע בזמן, מאשר להיאבק איתו בכביש ולעכב 50 אנשים..

אבל בגדול מסכים איתך על כישרונות הנהיגה של נהגי האוטובוסים..

פורסם (נערך)

צר לי, לא רואה שום "חיתוך" בוידאו של יוחאי71 (להבדיל מכמה סרטונים שסטיו העלה בזמנו אאל"ט עם נהגי אוטובוס, שהם באמת הפגינו בריונות כביש). אני לא נהג אוטובוס אבל למען ההגינות אני גם לא מצפה מאנשים (שרובם בעלי רכבים פרטיים) המגיבים בפורום של רכבים פרטיים להבין או לכבד את המורכבות שבהשתלבות של מכונה כבדה בתנועה.

כשאני נתקל בסיטואציה דומה (לא חיתוך, כי זה בפירוש לא מה שנראה בסרטון) ואני נוהג ברכב פרטי, אני משלים עם העובדה שבתוך האוטובוס ישנם אנשים אחרים שמסיבות כאלו או אחרות נגזר עליהם להשתמש בתחבורה ציבורית (בישראל שימוש בתחב"צ עדיין נחשב כעונש, לדאבונינו) ומן הראוי שהם יקבלו את זכות הקדימה, כי אני עדיין אגיע למחוז חפצי לפניהם, רוב הסיכויים.

תחשבו על זה להבא לפני שאתם מתעצבנים על נהג אוטובוס שמנסה להשתלב 50 מטר לפניכם.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

לדעתי נהג האוטובוס נהג כשורה בסרטון הזה, למעט שהתחיל לאותת מעט אחרי ששחרר בלמים ולא מעט לפני כפי שמצופה מהאפיפיור. אני לא מצליח לזהות פה "חיתוך" שלך מעבר לכך שחשבת שתוכל לא לתת זכות קדימה לרכב שמנסה להשתלב לפניך, נכשלת וזה עצבן אותך.

אבל בשורה התחתונה כל זה לא חשוב - מה שחשוב לדעתי כלקח מהסיפור הזה הוא שמוטב לך (ולכולנו, כי גם לי זה הרבה פעמים קשה) לצפות מצבים כאלה, ולהיות אדיב כלפי נהגים אחרים גם כשלכאורה "זכותך" לעקוף/לצאת ראשון (כדבריך) וכדומה.

לא יקרה לאף אחד כלום אם ניתן לנהגים אחרים יותר אפשרות להשתלב בנתיב שלנו, גם אם זה אומר שרחמנא ליצלן נאלץ להיות מאחורי רכב נוסף ולהגיע ליעד 0.034 שניות מאוחר יותר. ואדרבא כאשר מדובר באוטובוס שמוביל עשרות נוסעים, עם נהג אומלל שנדרש לנווט בהמת מתכת ענקית 10 שעות ביום בין אלפי ישראלים זועמים, שיושבים כל אחד לבדו בליסומטית שלהם וממהרים לשומקום.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...