Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום חברים, צריך את העזרה שלכם כדי להבין מה קרה פה.

תראו את הסרטון ותגידו לי למה הבן אדם הזה עשה לי עם האצבע "נו נו נו, ובסוף שומעים תזהר..." (ותגידו לי על הדרך מי זה היה... שוטר???? כי לא זיהיתי מדים של שוטר...

זה בגלל שאחרי שהמשפחה עברה המשכתי לנסוע ועל המדרכה בצד הרחוק ממני היו עוד אנשים??

תודה מראש על העזרה..

אמר לך תאט לדעתי...

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

פורסם (נערך)

לפי ההגיון כאן צריך לעצור כל עוד יש הולכי רגל על הטיילת. הולכת הרגל שנראית בפריימים האחרונים נמצאת במרחק מטר משפת המדרכה. אבל זה מסוג העבירות שקל להדביק גם לנהג הזהיר ביותר.

לגבי השוטר - אני מקווה שלא ישחלך לך דוח על אי ציות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שלום חברים, צריך את העזרה שלכם כדי להבין מה קרה פה.

תראו את הסרטון ותגידו לי למה הבן אדם הזה עשה לי עם האצבע "נו נו נו, ובסוף שומעים תזהר..." (ותגידו לי על הדרך מי זה היה... שוטר???? כי לא זיהיתי מדים של שוטר...

זה בגלל שאחרי שהמשפחה עברה המשכתי לנסוע ועל המדרכה בצד הרחוק ממני היו עוד אנשים??

תודה מראש על העזרה..

לא, מכיוון שהרכב לשמאלך המשיך לעמוד והולכי הרגל היו כבר במרחק נגיעה עם הרגל במעבר החציה ואתה נתת גז ונסעת, בזמן שהרכב משמאל ממשיך לתת זכות קדימה להולכים הרגל, היתרון שלך היה שבצד שלך, לא היו הולכי רגל שרצו לחצות.

על דבר כזה בהחלט אפשר לקבל "בראש" על שלל סעיפי קלות דעת רשלנות וכו', גם אם הסיבה שלך הייתה שזה די חמור "לא ראיתי" הרי שזה אומר, שאם היה מגיע רוכב אופניים למעשה היית דורס אותו כפי שקרה בסרטון שאני פרסמתי, אבא שלי עמד ונתן זכות קדימה למתרחש כי הוא ראה, נהג המונית לא ראה... הבנת את הרעיון.

בכל אופן, מן הסתם שלא מטיפים מוסר, שמחים שדווקא כן הבנת איפה הבעיה והיכן לא עשית נכון אבל בפעמים הבאות, במיוחד ברחובות צרים שכאלו, תשים לב במיוחד לרכב שלצידך שממשיך לעמוד, היש עוד הולכי רגל? האם אופניים מגיעים במהירות? משהו מתרחש? תן לזה עוד 2 שניות מבלי למהר, זה מיותר באמת.

תדמיין סיטואציה שבה השוטר, שעומד שם בכוונת תחילה ולא סתם מן הסתם, בחר מיקום אטרקטיבי בגלל המעבר חציה, היה מצלם אותך? לא היית יכול כל כך להתחמק כיוון שמנקודת הצילום שלום, לא ננת זכות קדימה להולכי רגל (כפי שרואים גם בסרטון שלך בזווית הרחבה) ולמעשה, היית "אוכל" אותה באותו סעיף שהיו מצמידים לך.

פשוט.. צריך להזהר יותר, להמתין עוד קצת למעבר הולכי רגל, תדמיין את עצמך או עם המשפחה מנסה לחצות ונהג עושה כפי שאתה עשית? למעשה בעצם הנסיעה שלך, נתת לגטימציה לכל אלו שמאחרייך לנסוע ואז.. זה מסבך את המצב להולכי הרגל.

פורסם
לפי ההגיון כאן צריך לעצור כל עוד יש הולכי רגל על הטיילת. הולכת הרגל שנראית בפריימים האחרונים נמצאת במרחק מטר משפת המדרכה. אבל זה מסוג העבירות שקל להדביק גם לנהג הזהיר ביותר.

לגבי השוטר - אני מקווה שלא ישחלך לך דוח על אי ציות.

לי זה לא נראה כמו שוטר..יותר כמו שומר מאחד הביניינים או החניונים מסביב.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

צומת מאוד לא סלחני כלפי הולכי רגל ומדי פעם המשטרה מתמקמת בדיוק איפה שהיה החבוב שסימן לך.

רכבים נוסעים שם במהירויות של 50+ קמ"ש (כשלא עמוס) ולא סופרים את אלו הממתינים במעבר החציה.

פורסם
היתרון שלך היה שבצד שלך, לא היו הולכי רגל שרצו לחצות.

זה לא יתרון - זה חסר משמעות. צריך לתת להולכי רגל לחצות בסיטואציה הזו (ובכלל) בלי קשר לכיוון ממנו הם מגיעים - העונש הוא אותו העונש לפי תקנה 67: 500 שקל ו-4 נקודות. השוטר המזהיר - כן, בצפייה שנייה זה בוודאות שוטר - היה כאמור רחום (חוץ מהאצבע המאיימת :lol:).

פורסם

רועי, כתבתי בדיוק את מה שאתה כתבת, פשוט רשמתי "שהיתרון שלך = המזל שלך לפעם הזאת", פשוט לא הובנתי נכון כנראה :)

פורסם

אוטומטי1 - בדוק שוב את הסרטון. כאשר המצלם מתחיל לנסוע הולכת הרגל נמצאות לפחות 2-3 צעדים מעבר לעמודים, כלומר לפחות 2 מ' משפת המדרכה. לא בעמדה של ירידה מהמדרכה לכביש. השוטר מנסה להיות יותר קתולי מהאפיפיור.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אוטומטי1 - בדוק שוב את הסרטון. כאשר המצלם מתחיל לנסוע הולכת הרגל נמצאות לפחות 2-3 צעדים מעבר לעמודים, כלומר לפחות 2 מ' משפת המדרכה. לא בעמדה של ירידה מהמדרכה לכביש. השוטר מנסה להיות יותר קתולי מהאפיפיור.

שמע, אני גם הרגשתי את זה בהתחלה, זה מצב גבולי מאוד לדעתי.. שאם היו יורדים לכביש יותר מהר או משהו, הייתי עוצר...

בצד שני, בכללי, אני חושב שצריך לשנות את החוק הזה של המעבר חצייה, פה זה רחוב קטן שגם ככה עמדתי, אבל כבר קרה שאנשים פשוט רצים לכביש ואתה לא קולט אותם, ולא מציחים להבין שלהולכי רגל הרבה יותר פשוט ומהיר לעצור מאשר רכב..

בכל מקרה, תודה לכולם על העזרה

פורסם (נערך)

אבל יש עניין אחר, האם הרכב שלצידו המשיך לעמוד ולתת זכות קדימה? כיוון שאם כן, יש פה בעיה כמו שכולם מסכימים.

אין סיבה בעולם לא לעצור לעוד זוג הולכי רגל עד לרמה סבירה שבה כולם חצו ואז יש עוד הולכי רגל אבל הם נמצאים במרחק די סביר מהמעבר שבו אין ספק שאין טעם לחכות.

תדמיין את המצב שבו הרכב לצידך המשיך לעמוד ולתת זכות קדימה ואתה ממשיך בנסיעה ובעצם "לא נותן זכות קדימה" והמקרה מצולם, מה לדעתך יהיו ההשלכות לכך אם במידה והיית מקבל דוח בנושא? הרי אם לדמיין את הסיטואציה, אין איך לברוח מזה.

מסכים לחלוטין שבמידה והרכב שלצידו היה מתחיל בנסיעה ראשון ולא מאפשר לזוג לחצות (לא ניתן לראות מה הרכב עשה באמת) אז אין כל צל של ספק שנסיעתו של מצלם הסרטון היה בסדר גמור.

בסופו של יום, השוטר ראה מנקודת המבט שלו מקרה שהתחרש אחרת, אי אפשר לזלזל בכך, השוטר ראה אדם שפשוט החליט "לא לתת זכות קדימה לעוד הולכי רגל בזמן שהרכב לצידו עמד וכן נתן", אחריי הכל, השקפות עולם שונות וראיה שונה מזווית שונה.

**** אחד הדברים החשובים לא פחות ששכחתי, הוא נושא המשקל... יותר קלאצים, תיבות מסובכות יותר = משקל יתר נוסף שלא מוסיף בכלל היות והרכבים היום גם ככה "שמנמנים" מבחינת המשקל שלהם מלפניי 20 שנים לדוגמא, הכל שוקל יותר וכמובן, המחיר עולה בהתאם למורכבות של התיבות.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם
אבל יש עניין אחר, האם הרכב שלצידו המשיך לעמוד ולתת זכות קדימה? כיוון שאם כן, יש פה בעיה כמו שכולם מסכימים.

אין סיבה בעולם לא לעצור לעוד זוג הולכי רגל עד לרמה סבירה שבה כולם חצו ואז יש עוד הולכי רגל אבל הם נמצאים במרחק די סביר מהמעבר שבו אין ספק שאין טעם לחכות.

תדמיין את המצב שבו הרכב לצידך המשיך לעמוד ולתת זכות קדימה ואתה ממשיך בנסיעה ובעצם "לא נותן זכות קדימה" והמקרה מצולם, מה לדעתך יהיו ההשלכות לכך אם במידה והיית מקבל דוח בנושא? הרי אם לדמיין את הסיטואציה, אין איך לברוח מזה.

מסכים לחלוטין שבמידה והרכב שלצידו היה מתחיל בנסיעה ראשון ולא מאפשר לזוג לחצות (לא ניתן לראות מה הרכב עשה באמת) אז אין כל צל של ספק שנסיעתו של מצלם הסרטון היה בסדר גמור.

בסופו של יום, השוטר ראה מנקודת המבט שלו מקרה שהתחרש אחרת, אי אפשר לזלזל בכך, השוטר ראה אדם שפשוט החליט "לא לתת זכות קדימה לעוד הולכי רגל בזמן שהרכב לצידו עמד וכן נתן", אחריי הכל, השקפות עולם שונות וראיה שונה מזווית שונה.

לשאלתך, הרכב השני המשיך לעמוד כי היה יותר קרוב לזוג הזה.

דעתי אישי רק אוקי? אם היה אפוך, יש מצב טוב שהיה ממשיך לנסוע בדיוק כמו שאני נסעתי.

ולא זוכר מי כתב "אתה (אני כאילו) נתת גז ונסעת", זה לא בדיוק, כי הרכב שלי ידני ולא ישר לחצתי פול גז ונסעתי, חחח

אבל בכל מקרה, הבנתי כבר באותו רגע שבתכלס יכולתי לעמוד עוד 3 שניות, יותר רציתי לדעת לגביי האדם הזה שעשה נו נו נו אם היה באמת שוטר או לא.

Enviado desde mi LG-H815 mediante Tapatalk

פורסם

כמובן, אנחנו פשוט אוהבים לנהל דיון ברמה הכללית :) זה תמיד נחמד לדון על הנושא באופן כללי, מאוד משמח לדעת שמן הסתם הבנת מה קרה שם ניתחת את הסיטואציה ועלית על הפתרון, אין ספק שיצאת בסדר גמור.

פורסם
כמובן, אנחנו פשוט אוהבים לנהל דיון ברמה הכללית :) זה תמיד נחמד לדון על הנושא באופן כללי, מאוד משמח לדעת שמן הסתם הבנת מה קרה שם ניתחת את הסיטואציה ועלית על הפתרון, אין ספק שיצאת בסדר גמור.

ברור. אני לא נהג טיפוסי כמו האלה שפוגשים ברחובות ביום יום שאתה צופר להם ולא מבינים מה עשו לא בסדר. חחחח

Enviado desde mi LG-H815 mediante Tapatalk

פורסם

אני חושב שיש פה עוד נקודה שדי חשוב לשים לב אליה שהנהג התחיל ליסוע לפני שהולכי הרגל חצו לגמרי את הכביש וגם אם אני לא טועה חייב לחכות עד שהולך הרגל יסיים לחצות בביטחה

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אנחנו לא יודעים אם הויטארה זז או לא - הוא מחוץ לשדה הראיה של המצלמה. אני חייב לומר שגם הולכי הרגל בקצה שדה הראיה של המצלמה, שאיני יודע אם הוא דומה לזה של עין אנושית או יותר רחב, במיוחד אם הוא מרכז מבטו בימין, שהוא הצד הקרוב. יותר מזה, במבט נוסף נראה כי הולכי הרגל עוצרים הרחק ממעבר החציה. אבל זה בפריים האחרון בו נראית האשה, יתכן שאני טועה.

התקנה בעייתית ביותר, שכן בכל קרן רחוב יש אנשים הצועדים בכיוון מעבר החציה, וכנראה שלפי התקנה צריך להמתין עד שהרחוב יתרוקן מהולכי רגל.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...