Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא התכוונתי להגיב, בעיקר בגלל שלדעתי השרשור הזה נאנס עד זרה עם הניתוחים של כל ווידאו. מה גם שאכן לחלוטין הייתי צריך לצפות את הבלתי צפוי (וזאת בלי קשר ספציפי לווידאו הזה).

אבל חי נפשי שאני מבין את "ביג-פוט-נדב" שהתעמת פה עם חלק מהמנתחים. מילא לנתח את הסרטונים ע"ס מה שאתם חושבים שאתם רואים, אבל לייצר ספקולציות כדי לתמוך בניתוח שלכם?

זה:

ספקולציה. למה? כי לא היית איתי ברכב, ולכן אתה לא יודע שלאורך כל הדרך אותתי. גם בזמן הפנייה שמאלה ומיד עם השלמתה- ימינה, כך שכל מי שבסביבתי ידע היטב מה אני הולך לעשות. גם נהג האוטובוס ידע. אלא מה? כמו שטום כתב, שם זין והחליט שעדיף לו להתפרץ ולחתוך אותי מאשר להשאר בתחנה ולחכות לי ולכל אלו שהגיעו מאחוריי (מכיוון הרמזור)- ורק לאחר מכן לצאת לדרכו. אגב, זה לא מפתיע בכלל. כל מי שנוהג בגוש דן רואה התנהלות נהגי אוטובוסים על בסיס יומי.

לפה מתחברת הביקורת שלי כלפי עצמי בכך שהייתי צריך לצפות את זה; אני בעצמי מתנהל באוטובוס לעבודה וחזרה ביום יום, אני רואה איך הנהגים שמובילים אותי נוהגים.

מכאן ועד לכתוב שהנהג היה בסדר? דחילק. בסרטון אתה גם לא רואה שבנוסף לי, הוא גם נדחף לפני אלו שנסעו שמאלה במזלג (ולא ימינה כמוני).

יודע מה? הצליח לו. יצא ראשון לפני כולם.

:mm_yeah:

גרמת לי לראות את הסרטון שנית בווליום גבוה, מה אגיד? צפירה ארוכה אכזבה אותי מאוד, אני חושב שזה יכול לסכם הכל.

בכל אופן, צריכים להיות אדיבים, לנסות להבין ובסה"כ, לא היה קורה כלום אם היית מאט ומאפשר לו להשתלב, החלטת להמשיך מהר, לנסות לתפוס את מקומך לפניו וכמובן, קינחת בצפירה אדירה ארוכה, מה אגיד ומה אומר.

פורסם

ראשית - נהג האוטובוס עושה "נעשה ונשמע" - קודם נוסע, אחר כך מסתכל מה קורה סביבו.

שנית - בסרטון לא ראיתי מספר קו על האוטובוס - האם יתכן שמדובר באוטובוס המשמש להסעות ולא קוים? הסידור של עצירה בתחנה והמשך שמאלה המחייב נהיגה על אי התנועה נראה לי אלתור, לא משהו מתוכנן. אם למרות זאת מדובר במשהו מתוכנן המהנדס המעורב בתכנון הקו צריך לאבד את רשיונו. אם זו יוזמה של נהג האוטובוס צריך להענש לפי התקנות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

יתכן שהלוח האחורי תקול.

נהגים רבים מתחילים לנסוע/לגלוש בעוד הם עסוקים בקליטת הנוסעים (קבלה והחזרה של כסף) - חמור לכשעצמו, אבל זה כורח המציאות. יותר מסביר שזה היה המצב במקרה הזה.

מיקום התחנה מעפן ולא מאפשר יותר מדי מרחב תמרון.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

זהו אוטובוס רגיל, לא הסעות.

מהכירי את הצומת הנהג יכל להשתלב לנתיב השמאלי מהתחנה בלי לעלות על אי התנועה, אם מאחוריו לא היה מישהו שמצפצף בזעם ומנסה להידחף לפניו (שים לב שבשלב מסוים הוא מחזיר את ההגה ימינה בתגובה לצפצוף).

פורסם

האמת שכל מחלף בר אילן שם הוא לקוי מהיסוד. קודם כל הירידה לכביש 4 דרום מכביש 471 היא כמעט בלתי אפשרית מאז שהתנועה ב-471 גדלה משמעותית עד פקקים ענק בבוקר ואח"צ.

שנית אותה תחנת אוטובוס, פעילה מאוד יש לציין, לא מאפשר לנהגים מרחב תמרון גדול כאשר הם יורדים לכביש 4 דרום. הנהג לא "חתך" אבל אני מבין את מפרסם הסרטון שאולי ציפה שהנהג ימשיך בנתיב הימני שלו או לפחות יתן לו לחלוף לפני שהוא מבצע את הירידה דרומה.

פורסם
מצטער לקלקל, אבל נהג המונית לא אשם בכלום.

למה?

1. יש לנהג המונית ירוק.

2. לרוכב האופניים יש אדום.

3. אופניים זה כמו כלי רכב לפי החוק - אין לו מה לעשות במעבר חצייה בכלל.

4. גם בתור הולך רגל יש לך אחריות, בייחוד במצב כזה (לפי החוק).

בקיצור, עזבו את נהג המונית כי רוכב האופניים יצא בזול הפעם (לפי חוקי דרווין).

אור ירוק מזמין אותך לנסוע לא מורה לך לנסוע.על הנהג לנקוט את כל אמצעי הזהירות לרבות גם לוודא שלא נכנס עוד נהג לצומת באור אדום

Sent from my iPhone using Tapatalk

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

1: נהג שנכנס לכיכר נגד כיוון התנועה כדי לחסוך זמן

2:נהג בנתיב הנגדי שיוצא לעקיפת כמה רכבים בו זמנית בזמן שכמעט אין לו שדה ראיה לרכבים שבאים בנתיב ממול

3:נהג שלא סגור על עצמו וכמעט גורם לתאונה

[video=youtube;j5AcV6d8-Q0]

פורסם
גרמת לי לראות את הסרטון שנית בווליום גבוה, מה אגיד? צפירה ארוכה אכזבה אותי מאוד, אני חושב שזה יכול לסכם הכל.

בכל אופן, צריכים להיות אדיבים, לנסות להבין ובסה"כ, לא היה קורה כלום אם היית מאט ומאפשר לו להשתלב, החלטת להמשיך מהר, לנסות לתפוס את מקומך לפניו וכמובן, קינחת בצפירה אדירה ארוכה, מה אגיד ומה אומר.

חבל שהתגובה שלך לעניין האיתות היא התעלמות. היתלות בצפירה שלי לא מורידה אותך מעץ הספקולציות שעלית עליו קודם.

אבל עוד יותר מצער שבמקום להתייחס לטיעון שלי על האיתות, הגברת ווליום כדי לבדוק אם אני משקר, חלילה.

מעבר לכך אין לי מה להגיב.

פורסם
לא רואה כאן שום בעיה בסרטון שלך.

לפעמים, לנהגי האוטובוס יש תחנות הזויות ולאחר הורדת נוסעים, הם נאלצים לחתוך או להכנס לנתיבים חזרה, במקרה הזה לנהג האוטובוס לא הייתה ברירה.

מה שכן? ביקורת בונה שוב פעם, אם אתה רואה אוטובוס מונע בתחנה שמוריד נוסעים, עלייך לצפות שהאוטובוס יחל בנסיעה, אתה זה שהאצת ונסעת יחסית מהר אל עבר האוטובוס, מה אם היה הולך רגל שקופץ מקדמת האוטובוס? הבנת את הרעיון.

החל מהשניה ה 11 רואים כי האוטובוס פונה שמאלה ומעוניין להתחיל בנסיעה, לא האטת, המשכת להאיץ אל עבר האוטובוס.

במקרים כאלו יש גם לחשוב, לתת זכות קדימה ואפילו, לעצור, לא קרה כלום לדעתי.

הפעם, נהג האוטובוס אכן אותת, היה טיפונת, טיפונת חוצפן כשנכנס לנתיב שאתה נסעת אבל ייתכן ולא הייתה לו ברירה מכיוון שלאחר שרמזור כלשהו היה משחרר תנועה, הוא היה נתקע שם עוד יותר.

במקרה הזה, שום דבר מיוחד, הנהג בסה"כ בסדר גמור, לדעתי יש להאט פעם הבאה בהתקרבות לאוטובוס שמוריד נוסעים וכו'.

התגובה שלך ממחישה, אולי בצורה הטובה ביותר, את העיוות שנוצר בחשיבה שלנו מנהיגה בכבישי ישראל.

מדהים היה הטיול באירופה. אתה נוסע איפשהו וזכות הקדימה שלך. כל מי שזכות הקדימה אינה שלו, ממתין, די רחוק מקו הצומת, ונותן לך לעבור בשקט, בלי שתחשוש שהוא ייכנס ותאלץ לבלום. מי שחייב לתת זכות קדימה ממתין, בין אם אתה נוסע לאט, ובין אם מהר.

בישראל? זכות הקדימה היא של מי שלוקח אותה, ונדחף, ומלחיץ נהגים אחרים לעצור ולהאט.

אכן כנראה שאני במקום המצלם הייתי מאט ונזהר יותר, משיקולי מציאות, אבל התגובה שלך משום מה עולה ממנה כאילו אתה מצדיק הידחפות והשתלבות לכביש בכוח שלא כחוק. שישנו את החוק ויקבעו שלאוטובוס תמיד יש זכות קדימה, שילמדו את זה אותנו בתיאוריה. אנחנו נדע ונקח זאת בחשבון, אבל מה לעשות שזה לא כך. לא הייתה שום סיבה בעולם מדוע האוטובוס לא ימתין עד שרכב שמגיע מאחור די במהירות יעבור. בין אם המצלם האיץ והתנהג בטיפשות (מוכן להניח זאת), עדיין ההתפרצות של האוטובוס יכלה לגרום להתנגשות, או בלימת חירום שהייתה מובילה להתנגשות מאחור ותאונת שרשרת, ויודע מה - אני מצפה מנהג אוטובוס לנהוג קצת יותר באחריות ובמקצועיות מאשר מרכב נהג פרטי. לדעתי גם נהג משאית ונהג אוטובוס צריכים להיענש בחומרה יתרה על התנהגות לא אחראית. כשם שאם אני או אתה דורס הולך רגל שהתנהג בשלומיאליות ובחוסר אחריות, אז אנחנו נעמוד לדין, אולי בהריגה, אולי בגרם מוות ברשלנות, ככה צריך להטיל אחריות כבדה יותר על נהגי רכבים כבדים שפוטנציאל הנזק שהם עלולים לייצר גדול משמעותית, גם כאשר נהגים אחרים מתנהגים בטיפשות מוחלטת. במקרה הנדון מעבר להסתכלות הרחבה, פשוטו כמשמעו על פי החוק, האוטובוס לא נתן זכות קדימה, נטל זכות קדימה בכוח, התפרץ לכביש כשהוא במהירות כמעט 0 לתוך כביש שהמהירות בו כבר זורמת, אילץ רכבים אחרים לבלום/לסטות ממסלול נסיעתם. בוצעה עבירת תנועה והתנהגות חסרת אחריות מצד נהג רכב כבד ומסוכן.

פורסם

אסכם את כל מה שרשמת שבמידה ונהג הרכב היה נכנס באוטובוס, נחש מי היה אשם? יפה.

במקרה הכי גרוע האשמה הייתה מתחלקת לטובת צד כלשהו באחוזים גבוהים יותר אבל עדיין, לא הייתה קביעה חד משמעית וזה בטוח, כל אחד היה תורם כאן לתאונה, נהג הרכב שלא האט וניסה לעקוף את האוטובוס וציפה שבצפירה הוא יחזור לנתיב ונהג האוטובוס שזאת התחנה היומית שלו ונאלץ לחתוך בכל פעם ופעם בגלל תכנון לקוי של המחלף.

לכתוב הרבה זה נחמד, בוא נצמד למציאות.

פורסם (נערך)
אסכם את כל מה שרשמת שבמידה ונהג הרכב היה נכנס באוטובוס, נחש מי היה אשם? יפה.

במקרה הכי גרוע האשמה הייתה מתחלקת לטובת צד כלשהו באחוזים גבוהים יותר אבל עדיין, לא הייתה קביעה חד משמעית וזה בטוח, כל אחד היה תורם כאן לתאונה, נהג הרכב שלא האט וניסה לעקוף את האוטובוס וציפה שבצפירה הוא יחזור לנתיב ונהג האוטובוס שזאת התחנה היומית שלו ונאלץ לחתוך בכל פעם ופעם בגלל תכנון לקוי של המחלף.

לכתוב הרבה זה נחמד, בוא נצמד למציאות.

ברגע שההתנגשות היא של חזית רכב לאחור רכב ההנחה של בית המשפט היא שהנהג מאחור לא שמר מספיק מרחק או לפחות הייתה לו הזדמנות טובה להימנע מההתנגשות. במקרה הנדון אילו חלילה הייתה מתרחשת תאונה, היא לא הייתה תאונת חזית אחור, אלא בצדדים. בהתחשב בתנאי הצומת, החוק ו"מי צריך לתת זכות קדימה", האחריות הייתה נופלת על נהג האוטובוס. היית פעם בבית משפט או קראת פסק דין אי פעם ? הכי חריג שיכול לקרות פה זה הטלת אשם תורם. בית המשפט לא היה קובע אשם כלפי מי שנסע בנתיב שלו והזכות הייתה שלו. בית המשפט בחיים לא יגיד משהו כמו - אפשר בנסיבות מסוימות לא לתת זכות קדימה כמתחייב בחוק. גם אם הוא חושב ככה, הוא לא יגיד זאת כי הוא יישמע טיפש מידי.

זה שהתרגלת שאין דבר כזה זכות קדימה בישראל לא הופך את זה לנכון. בגלל זה המצב שלנו כל כך עגום מבחינת כבישים.

עריכה אחרונה על ידי dmkz1111
פורסם
אור ירוק מזמין אותך לנסוע לא מורה לך לנסוע.על הנהג לנקוט את כל אמצעי הזהירות לרבות גם לוודא שלא נכנס עוד נהג לצומת באור אדום

Sent from my iPhone using Tapatalk

לא מוריד מהאחריות והטימטום של רוכב האופניים.

כמו שכבר כתבתי: להולך רגל יש אחריות לפי חוק.

ירדת באור אדום או שלא במעבר חציה בתור הולך רגל ולא נזהרת? אתה אשם ולא הנהג אם קורה משהו.

שלא לדבר שהוא בכלל רוכב אופניים, שעל פי חוק אסור לו להיות על המדרכה.

פורסם

גג מפלסטיק (ככל הנראה) של טרקטור שנגרר ע"י רכב עף תוך כדי נסיעה על אאודי שנסעה מלפניי, אני שחשבתי שזה ינחת על הכביש ירדתי לשול הימני ואז הבחנתי שהמכשול על השוליים - חזרתי לנתיב.

הנהג בכלל לא הרגיש ורק ברמזור אמרו לו, אני מניח שעשה פרסה ע"מ לאסוף את הגג הסורר.

פורסם

הבוקר, כביש 4 לצפון ביציאה לכביש 1, נהג מחליט לעצור עצירה מוחלטת כדי לחזור לכביש 4 דרך אי תנועה.

בדרך הוא קולע אותי בסיטואציה המסוכנת הזו בלי שום ברירה אלא לעצור ולחכות עד שהוא ימצא את הרגע הנכון לבצע את זממו.

לקח לי קצת זמן להבין את הכוונות שלו. שימו לב שתחילה הוא אמנם מאותת שמאלה אבל עומד על קו ההפרדה לכיוון ימין, רק לאחר שעצרתי מאחוריו הוא מתחיל את הפניה שמאלה ואז כבר אין לי טעם לעקוף אותו כיוון שמכוניות בנתיב השמאלי כבר התקרבו במהירות.

הספקתי להבחין שיש מאחורי קטנוע ובאופן כללי כדי לנסות ולהתריע הדלקתי וינקרים.

ŠKODA Fabia Monte Carlo 1.2TSI

פורסם

זה רק אני או שה-1440 של יוטיוב לא נראה טוב כמו הקובץ המקורי אצלי על המחשב?

0:01 נהג מאזדה שחורה מחליט להוריד נהג במאזדה כחולה מהכביש.

0:17 נהג ג'יפ שחור מבצע פרסה באמאמא של כל האורות האדומים.

0:30 שימו לב לפיג'ו השחורה בנתיב השמאלי, חוצה 3 נתיבים כדי לעקוף פקק דרך נתב השתלבות, במהלך הדרך הוא עוקף רכב שאשכרה עולה במחלף [כי חס וחלילה שנפסיד שנייה] ובדרך כמעט עולה על אי תנועה בנוי, ולבסוף מקנח בעקיפה על השוליים כדי להרוויח 15 שניות בהגעה הביתה.

בונוס בשנייה האחרונה של החלק, רואים איך רכב נוסף מנסה לעקוף אותי כשבא מהשוליים, אבל הסרטון נחתך כי לא שמרתי את הקובץ הזה.

1:30 נהג הסוזוקי מחליט שאני לא שם פשוט. לא צפרתי ולא הבהבתי, אין טעם כבר, סתם האטתי.

1:43 שימו לב לגברת בצד שמאל של המסך. רואים מקילומטר שהיא תחצה באור אדום ולכן הנסיעה האטית שלי. פשוט מרחפת לה בכביש מנותקת לחלוטין מהסביבה. מזל שראיתי אותה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...