Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה ידוע שבארץ הנתיב הימני ביותר הוא גם הנתיב המהיר ביותר.

הישראלי המצוי משוכנע שליסוע בנתיב הימני ביותר זו ההשפלה הגדולה ביותר שאפשר לחוות על הכביש ולכן אף אחד לא נוסע בימני.

אין תרבות, אין אכיפה רק כאוס בכבישים וזה רק סימפטום אחד ממחלה ממארת שנקראת הנהג הישראלי.

פורסם (נערך)

יש שמגדילים לעשות ונוסעים נגד כיוון התנועה, קרה לא פעם.

אגב, נסיעה נגד הכיוון, גם בצירים מהירים וראשיים, היא תופעה ידועה (״Wrong-way driving״) שקורית מדי פעם וראוי להיות מודעים אליה.

ולגבי הסרטון שלך: זה קורה לא אחת שההתפזרות של נהגים לרוחב הכביש משאירה נתיב ימני פנוי כמעט לחלוטין.

לכאורה, אין לנו על מה להתלונן מלבד מה שזה הופך אותנו לעוקפים מימין בעל כורחנו. עדיין, ברוב הזמן זו לא בעיה (גם מבחינת אכיפה) אך ספציפית את האוטובוס (0:18 ) הייתי עוקף משמאל, למרות שזה אומר לעבור שני נתיבים הלוך וחזור. שטחים מתים וכל זה, אתה יודע....

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני תמיד טוען שהנתיב הימני בארץ הוא הכי מהיר. אתה הבאת הוכחה. :lol:

היה לי יום נהדר היום:

00:00 - אישה הולכת במקביל לכביש, מחליטה לחצות.

00:14 - נדחף מנתיב תחבורה ציבורית.

00:26 - עד חברים מחליטים לחצות באמצע הכביש.

00:39 - אישה אמיצה.

01:00 - פרסה במקום אסור, בלי להסתכל בכלל. *אני שר לילה ברקע

01:25 - פרסה לתוך אין כניסה.

01:32 - אדם מחליט תו"כ הפנייה שבעצם רוצה לעשות פרסה, רואה רמזור אדום שמאלה, ונעצר.

02:05 - נהג מונית שנמאס לו לחכות, ולא נותן זכות קדימה.

עוד מהימים האחרונים:

00:20 - נתיב שמאלי חסום בכביש מספר 1.

למרות שיש שדה ראייה, ונתתי לו מספיק מרחב להשתלב, הבנאדם החליט לבלום ולהכנס בדקה 99

[video=youtube;V2aVFKh-CV8]

00:05 - הולכי רגל ואופניים בשוליים של כביש מהיר

*מוקדש ל Automatic1 :wink:

פורסם

כביש בגין בירושלים זה ממש לא כביש מהיר.. זה כביש 80 קמ"ש והוא חותך את העיר ל2 אז ממש אל תופתע לראות שם אופניים ואנשים על השוליים. זה לא ממש נדיר... (ובעיקרון גם חוקי אם כי לא חכם כמובן). just saying..

פורסם

אנשים באמת צריכים לעיין בהגדרה של דרך מהירה ובמשמעות של ההבדלים בינה לבין ״סתם״ דרך בינעירונית דו-מסלולית.

כמובן שמבחינת הסיכון אליו חשופים הולכי רגל אין הבדל (הולך רגל שנדרס בשמונים קילומטר לשעה ״רק״ מת, אבל ב-110 הוא מת עם ריבית....) אבל מעבר לכך כן קיימים הבדלים שיש להם משמעות מעשית לציבור הנוהגים ולהתנהגות שראוי לצפות לה מהם.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא פעם ראשונה שאני רואה שם הולכי רגל, אבל מופתע בכל פעם מחדש.

אני יודע שלפי ההגדרה החוקית זו לא דרך מהירה; חן אתה צודק, אבל התכוונתי למהירות עצמה בכביש.

לא מבין איך אפר לטייל עם הכלב למשל בכביש כזה. לא חסרים אידיוטים שיכולים להוריד אותך.

עזבו דריסה, מספיק שיש חפץ כלשהו על האספלט ורכב מעיף אותו לכיוון הולך הרגל ולוקח אותו יחד לעזאזל.

במקטע הדרומי החדש למשל המהירות הממוצעת גבוהה יותר מבקטע המרכזי(אני מניח שבאיזור ה100 קמ"ש) - אנשים עדיין מטיילים שם בשוליים. :shock:

פורסם

דודי, לפני כמה חודשים נהרג רוכב קטנוע בגלל מישהי שעשתה פרסה בדיוק כמו האידיוט בסרטון שלך. מזל שהיית לבד ובנתיב הימני.

לכאורה, אין לנו על מה להתלונן מלבד מה שזה הופך אותנו לעוקפים מימין בעל כורחנו. עדיין, ברוב הזמן זו לא בעיה (גם מבחינת אכיפה) אך ספציפית את האוטובוס (0:18 ) הייתי עוקף משמאל, למרות שזה אומר לעבור שני נתיבים הלוך וחזור. שטחים מתים וכל זה, אתה יודע....

כמה חודשים לאחר שקיבלתי רשיון נסעתי קילומטר אחרי אוטובוס בשמאלי תוך הבהוב באורות, בסוף כשהתחלתי לעקוף מימין האוטובוס הימין גם כן וכמעט הוריד אותי, מאז אני מנסה מאוד להמנע מכך.

כשאני כן מחליט לעקוף אוטובוס או משאית קטנה מימין, כמו כאן, אני מסמן עם האורות כשאני מתקרב לחלק האחורי שלהם.

גם לנסוע כמו נהג הריו לא אידאלי.

אבל אתה צודק.

פורסם
כביש בגין בירושלים זה ממש לא כביש מהיר.. זה כביש 80 קמ"ש...אז ממש אל תופתע לראות שם אופניים ואנשים על השוליים. זה לא ממש נדיר... (ובעיקרון גם חוקי אם כי לא חכם כמובן).

אנשים באמת צריכים לעיין בהגדרה של דרך מהירה ובמשמעות של ההבדלים בינה לבין ״סתם״ דרך בינעירונית דו-מסלולית.

לא רלוונטי אם מוגדר ככביש מהר או לא -

בכניסה לכביש (בצילום, משדרות רבין) מוצב שלט האוסר על כניסת הולכי רגל:

begin1.jpg

ואחרי כ-100 מטר, מוצב שלט האוסר על כניסת בעלי חיים, טרקטור ואופניים:

begin2.jpg

אגב, מה החוק לגבי מי שאין לו רישיון נהיגה ומעולם לא למד תיאוריה ולא מכיר תמרורים?

פורסם
לא רלוונטי אם מוגדר ככביש מהר או לא -

בכניסה לכביש (בצילום, משדרות רבין) מוצב שלט האוסר על כניסת הולכי רגל:

[ATTACH=CONFIG]474373[/ATTACH]

ואחרי כ-100 מטר, מוצב שלט האוסר על כניסת בעלי חיים, טרקטור ואופניים:

[ATTACH=CONFIG]474374[/ATTACH]

אגב, מה החוק לגבי מי שאין לו רישיון נהיגה ומעולם לא למד תיאוריה ולא מכיר תמרורים?

מעניין.. נסעתי על הכביש הזה אולי איזה 3 מיליון פעמים ולא שמתי לב לזה.. אולי בגלל שתמיד מתרכז בתנועה שנכנסת משמאל.. יש שלטים כאלה גם בצד ההופכי?

פורסם

^^^

יש בכל הכניסות(לא מצליח להעלות תמונה)

דודי, לפני כמה חודשים נהרג רוכב קטנוע בגלל מישהי שעשתה פרסה בדיוק כמו האידיוט בסרטון שלך. מזל שהיית לבד ובנתיב הימני.

ידוע, מקרה מצער.

אני זוכר שהיו אחריו הסברים בחדשות שלפעמים אסור לבצע פרסה גם אם אין תמרור שאוסר זאת. חשבתי שיחלחל קצת יותר.

במקרה הזה היה רמזור שמאלה שכנראה והיא התעלמה ממנו(לא יכולתי לוותר על הדחף לראות מי יושב באוטו

), ותמרור אסורה פנית פרסה.

קצת מהכיף בכביש 85 בין קדרים לצומת 7.

חוסר אחריות וטמטום. יותר טמטום.

פורסם

לא צריך סרטון למה שאני הולך לספר אלא רק תמונה וכמה מילים...

כביש 4 בג. שמואל, נתיב ימני, אני רואה גטס שלפניי מתחילה להאט. מיד אחכ התבררה הסיבה - טרנספורטר שעומד על הנתיב הימני עם ארבע אורות מהבהבים ובלי אורות דלוקים. מעצירה מוחלטת בימני להשתלב שמאלה לכביש שנוסעים בו 100 קמש זה קשה נורא ומסוכן... אז עקפתי ומיד חזרתי לימין. עברתי לשוליים וניגשתי לבעל הרכב לראות האם זקוקים לעזרה להזיז אותו לשול.

מסתכל ודרך החלון מסמן לי אריתראי שלידו נהגת אריתראית שלא צריך עזרה.. נראה כאילו הם רבו הוא אפילו לא היה מוכן לפתוח חלון, וכך נשארו שם בנתיב הימני וחסמ אותו מסכנים את כל הנוסעים בדרך.

5c7fc618257fe65040be565b4640e327.jpg

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

פורסם

אם כבר עצרת והשקעת זמן, אני במקומך הייתי מתקשר למשטרה ומדווח שיש רכב עומד באמצע הכביש.

אני מאמין שהיו שולחים מהר מאוד ניידת שקודם כל תעמוד מאחורי הרכב הזה עם האורות כדי להזהיר, ולאחר מכן גם לטפל בהם.

פורסם
אם כבר עצרת והשקעת זמן, אני במקומך הייתי מתקשר למשטרה ומדווח שיש רכב עומד באמצע הכביש.

אני מאמין שהיו שולחים מהר מאוד ניידת שקודם כל תעמוד מאחורי הרכב הזה עם האורות כדי להזהיר, ולאחר מכן גם לטפל בהם.

ניסיתי. לקחו את הפרטים שלי ולא חזרו אלי.

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

פורסם

קודם כל, כל הכבוד, אין טענות.

אולי צריך להגיד להם ש

"זה רכב עם אנשים שנראים לי שהם שיכורים, ועומדים באמצע הכביש ועוד רגע יקרה פה אסון ואז תשמיעו את ההקלטה הזאת בחדשות לאחר האסון, תשלחו לפה מיד ניידת".

צריך להגזים קצת (עדיין הם רבו ברכב ואין לדעת באיזה מצב נפשי הם), אבל שוב, זה יכול למנוע אסונות.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...