Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(התייעצות) ביטוח מקיף לרכב ישן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם לדעתכם שווה לי לעשות ביטוח מקיף לרכב ישן - טויוטה קורולה 2000?

אני גר במקום נורמלי, אבל מצד שני, אישתי גם נוהגת ברכב.... (;

קיבלתי הצעה למקיף בכ- 2000 ש"ח.

והצעה לצד ג' בכ- 800 שקל.

מה לדעתכם עדיף לרכב כזה?

פורסם

זה תלוי מה המחירון של הרכב, ושיקולים שלך. הצד ג' שלך הוא מאוד זול, אבל גם המקיף זה פחות מ200 שקלים בודש, אם אתה יכול לעמוד בזה, ורוצה שקט נפשי, תעשה מקיף, אם אין לך באמת צורך, אז תעשה רק צד ג'.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
זה תלוי מה המחירון של הרכב, ושיקולים שלך. הצד ג' שלך הוא מאוד זול, אבל גם המקיף זה פחות מ200 שקלים בודש, אם אתה יכול לעמוד בזה, ורוצה שקט נפשי, תעשה מקיף, אם אין לך באמת צורך, אז תעשה רק צד ג'.

מחירון יד 2 נותן לו שווי של 26,000.

פורסם

בעניין הביטוח תמיד שאל את עצמך "מה יקרה אם?"

נניח שהרכב יעבור תאונה חס וחלילה אשתך כמובן תיצא ללא פגע, אבל הרכב יהיה טוטאלוסט האם תוכל לעמוד בזה? האם תוכל לקנות רכב אחר ברמה זהה בלי כספי הביטוח? האם זו מכה כלכלית גדולה בשבילך?

אם לא מדובר במכה כלכלית חמורה ותוכל לעמוד בה- אל תבטח.

אם לא- תבטח.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

ההחלטה קשורה לרזרביות הכספיות שלך ולא לגיל הרכב או ערכו.

אם אתה יכול לספוג גניבה או תיקון רציני, עדיף לא לעשות ביטוח.

יהודה

פורסם
ההחלטה קשורה לרזרביות הכספיות שלך ולא לגיל הרכב או ערכו.

אם אתה יכול לספוג גניבה או תיקון רציני, עדיף לא לעשות ביטוח.

יהודה

לא הבנתי, אם יש לי פרארי, אבל גם יש לי 10 מיליון שקלים בבנק, אז אני לא צריך לבטח אותה?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם
לא הבנתי, אם יש לי פרארי, אבל גם יש לי 10 מיליון שקלים בבנק, אז אני לא צריך לבטח אותה?

לא הבנת. אין פה שאלה של צריך אלא של כדאיות. לאורך שנים ביטוח הוא הפסד, כלומר הוא עולה יותר ממה שתקבל. לכן חברת השכרה למשל לא מבטחת רכב (עד כמה שידוע לי) כי זול יותר עבורם פשוט להוציא מהכיס את התשלום לנזקים.

הכלל הזה פועל גם על רכב אחד, אלא שלהבדיל מחברת השכרה, יתכן שבעל הרכב לא יכול לעמוד במכה החד פעמית של רכב שנגנב או טעון תיקון יקר, ולכן הוא מבטח. אם אין בעיה לבעל הרכב לעמוד במכה חד פעמית, סטטיסטית עדיף לו לא לבטח.

קל לבדוק את זה. קח למשל בעלי רכב שבעברם ביטחו רכבים במשך מספר רב של שנים. לדעתי רובם הגדול שילמו לביטוח במשך השנים יותר ממה שקיבלו.

יהודה

פורסם

ברור לי שביטוח הוא תמיד הפסד בסופו של דבר. אתה צריך לעשות 50 תאונות (סתם מספר לדוגמה) בתקופת החיים שלך בשביל שלא תצא מופסד מהביטוח, ועדיין הרבה אנשים עושים ביטוח מקיף, למרות שהם כן יכולים לעמוד באיבוד הרכב, אבל מעדיפים שלא.

אתה צודק בדבריך, אבל אתה לא יכול להגיד שההחלטה לא קשורה לגיל הרכב או ערכו, כי אתה אומר שזה תלוי ב ה"אם הבנאדם יכול לספוג נזק של מחירון הרכב?" והשאלה הזו קשורה באופן ישיר לשווי הרכב, כי בד"כ ברכבים זולים, אתה כן יכול לספוג את הנזק החד-פעמי, וברכב יקר, לא.

פורסם
זה תלוי ב ה"אם הבנאדם יכול לספוג נזק של מחירון הרכב?" והשאלה הזו קשורה באופן ישיר לשווי הרכב, כי בד"כ ברכבים זולים, אתה כן יכול לספוג את הנזק החד-פעמי, וברכב יקר, לא.

נכון, אבל מה זה רכב זול או יקר? זה לא תלוי ברכב אלא ביכולת הכספית של בעל הרכב. בשבילנו רכב משפחתי בן 10 שנים הוא זול, ורכב משפחתי חדש הוא יקר. אבל אם בעל הרכב מאוד עשיר, המחיר של רכב משפחתי חדש לא נחשב בעיניו, ואין לו הצדקה לבטח אותו.

יהודה

פורסם

יהודה, מבחינה כלכלית טהורה כמובן שאתה צודק (אגב המינוח לתופעה הוא - "שונא סיכון"), שונאי הסיכון מוכנים להוציא מהכיס שלהם כסף וסטטיסטית להפסיד אותו, וזה כדי להבטיח את בטחון שאר הנכסים שלהם.

אבל, כשמשקללים את עניין השקט הנפשי שהביטוח מעניק, יכולה להתקבל תוצאה שונה מהתוצאה החישובית הטהורה.

ג.נ. - אין לי שום קשר לענף הביטוח ואינני מתפרנס ממנו לא במישרין ולא בעקיפין.

פורסם

יהודה צודק, אם אתם יכולים לספוג את המקרה הגרוע (טוטאל לוסט) בלי להתרגש יותר מדי אז אין טעם לבטח. דורקי - האם היית מבטח רכב שעולה 1000 שקלים בביטוח מקיף אם עלות הביטוח הייתה 20 שקלים בלבד לחודש?

הסיכוי שתפדו את הכסף מהביטוח הוא מאד נמוך (גניבה או תאונה קשה), זה בדיוק כמו להמר בקזינו רק שאתם מהמרים נגד עצמכם.

אין פה עניין של שקט נפשי, בשביל שקט נפשי יש את ביטוח צד ג'.

• תוכן חדש...