Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא חסרים מוצרים פיננסיים בשוק ההון שכל מה שהם עושים, זה להצמיד את הכסף למדד - בלי ספקולציות, ובלי סיכון.

אני חושב שגם הבנק שלך ימכור לך פק"מ כזה (ואז אפילו תישן יותר רגוע).

למה לא להשתמש בזה?

לא חסרות דרכים להימנע מתשלום דמי אחזקת ניירות ערך, ואם אתה קונה פק"מ צמוד מדד, אתה בכלל לא צריך את זה.

כמה עולה לך כספת לשנה? כמה עולה לבטח את תכולתה?

צודק!

מניסוי אישי: כסף שהיה צמוד מדד בתוספת ריבית קטנה, "עשה" הרבה יותר מאשר תיק המניות.

בעיקר היום (ומה שאני אומר יש לקחת בערבון מוגבל), כדאי להיכנס לאפיקים צמודי מדד. לקראת ספטמבר עם עליית המע"מ והמשך קו עליית המחירים, צפוי (כנראה) מדד יחסית גבוה שימשיך ויעלה עד סוף השנה. עם סכום נאה ("נאה" כמובן שזה משתנה מאדם לאדם) בהשקעה כזו, ניתן להפיק רווח גבוה בזמן קצר מאוד (בטח יחסית לתיק השקעות).

שוב זו דעתי בלב המגובה בחוות דעת של יותר מומחים ועל הערכות שונות, ואין לראות בכך שום המלצה או ייעוץ.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• תגובות 595
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היי לוטי. מקבל את דבריך עם תיקונים סמנטיים.

אכןתיק מדדי סולידי עשה יותר טוב ממנייתי שכן המנייתי הפסיד.

אחד הכללים הבסיסיים בנסיון להרויח הוא לא להפסיד.

תיק מדדי עם ריבית קטנה שמר על ערכו ועוד קצת. אגב, זאת בהנחה שהמדד אכן משקף אינפלצייה אמיתית. אני בספק בענייו זה, כמדומני גם באגירה שבזמנו פתח שרשור בעניין, אך זה ספור אחר.

לאורך זמן של עשרות שנים השקעה מדדית בישראל הייתה כדאית, כמובן זה מוטה בגלל שנות אינפלציה בחסות הליכוד של שנות השמונים.

אם תמצא ברשת,מעניין לקרוא מה אומר בעניין שכן שלךמקיבוץ עלומים, שמיל קורצמן, חפש עלומים השקעות.

כיום , באופן היסטורי, התשואות נמוכות, אבל כנראה זה מה יש. אם למישהו רעיונות טובים יותר, תמיד טוב לשמוע.

שבס שלום.

פורסם

לפי התאוריה שלך בבורסה רק מפסידים, וזה פשוט לא נכון.

מי שהשקיע בשוק ההון התחילת 09' הכפיל את השקעתו, אם לא יותר, וגם לאורך השנים שוק ההון נתן את התשואה הטובה ביותר.

השקעה צמודת מדד שומרת על ערך הכסף ותו לא.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מדד בתוספת ריבית- אפילו קטנה זה מעל לשמירת ערך הכסף (אם כי גם מדד לבד זה יותר מסכום 0). ומי שהשקיע ב08-09 אבל לא יצא/מכר בזמן, הפסיד יותר מאשר הרוויח- זאת עובדה סטטיסטית.

פנדוב סקרנת אותי ואכן שמיל לא צפה עליה בשוק המניות, ואף הקטין את החשיפה של חברתו למניות (הוא אמר זאת בזמן שאנליסטים וכלכנים אחרים דחפו להשקיע ונשארו עם ה--- ביד). בכל אופן, אני יודע מה אומר שכן שלי בקיבוץ בארי וso far so good.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

השקעה בבורסה מיועדת תמיד לטווח ארוך.

בשום מקרה לא הייתי ממליץ למי שאינו מבין להשקיע בשוק ההון לבד; תמיד עדיף להיתייעץ עם יועץ ההשעות בסניף הבנק שלך שימליץ לך על קרן נאמנות מעורבת.

פורסם
אין שום עלות נוספת בבעלות על דירה למעט המשכנתא.

האם אי פעם החזקת דירה?

נעזוב את ההוצאות השוטפות, בהנחה שהן זהות בדירה שכורה ובדירה שהיא רכושך.

האם אתה מודע להוצאות נוספות:

מיסוי בעת רכישה (מס רכישה) ומכירה (מס שבח)?

תחזוקה שוטפת - נזילת מים פה, תיקון חשמל שם, פעם ב-15-20 שנה שיפוץ ב-100K?

ביטוח?

ירידת ערך ? (לא כמו ברכב, אבל פעם קראתי שמדובר ב-2% בשנה יחסית לדירה חדשה דומה).

הנה דוגמא בשרשור מקביל.

בקיצור - הויכוח על דיור בשכירות לעומד דיור בבעלות הוא אין סופי, והתשובה אינה חד משמעית אלא אישית מאוד, וכוללת גם צדדים לא רציונליים (תחושת ביטחון, הנאה מעצם הבעלות על רכוש וכו').

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דירת מגורים בשווי מיליון ש"ח ומטה פטורה ממס רכישה, ומס שבח משלמים לעיתים נדירות.

ברור שישנן גם הוצאות, אבל בסוף, ואפילו אם הסוף מגיע אחרי 30 שנה, מסיימים לשלם ונשארים עם משהו.

שכירות לעולם לא נגמרת.

בנוסף אתה לא תלוי בקפריזות של בעל הבית שיכול בכל רגע נתון "להתהפך" עליך.

פורסם
בפעם ה- 1,301 - ברור שהיה צריך לטפל בהתנהלות של חברות הסלולר, ברור שהן גבו תעריפים מופרזים, ברור שהיה צריך לעשות.

השאלה היא איך, מה שכחלון עשה זו התנהגות אינפנטילית של ילד חסר הבנה וידע - ועל זה כתבתי.

לו אני שר התקשןרת הייתי מכניס מפעיל רביעי לשוק (הוט מוביל) נותן לו להתחרות, דורש חבילות ללא הגבלה וקובע להן מחיר רצפה (כדי למנוע סחרור מחירים), מכניס עוד 2 וירטואליים וממתין שנה לפחות.

רק כך אפשר לבחון את השפעת השנויים על השוק ואז אפשר היה להכניס התאמות נוספות כולל בחינת האפשרות למפעיל חמישי.

מה אתה רוצה מכחלון?

כפי שנכתב קודם, נראה לי שכחלון לא עשה שום דבר בענין המכרז שבו זכו גולן והוט. המכרז (ובפרט התנאי המאוד חשוב של תפיסת נתח שוק) הוא יזמה של האוצר.

המחיר הנמוך הוא התחיבות של גולן, ובכך הוא הכריח את המתחרים להוריד מאוד את מחיריהם. אילולי גולן, המחירים היו יורדים אבל מעט.

לא מסכים שצריך לקבוע רצפה למחירים כפי שקודם לא היה צורך בקביעת תקרה למחירים.

מסכים איתך בהחלט שכחלון שר גרוע (אם כי טוב יותר מקודמיו). הוא מאפשר לחברות הותיקות למכור זמן אויר לחדשות ולוירטואליות במחיר מופקע, למרות שהבטיח במפורש להתערב אם תוך חצי שנה לא יגיעו להסדר.

המחיר המופקע הזה עלול לגרום סגירת המפעילים הוירטואלים (רמי לוי,יו, הום סלולר) וחבל. אם היה קובע מחיר סביר, היו צצים עוד מפעילים וירטואלים, מה שמוסיף לתחרות.

1. איזה משקיע יכנס למדינה שבה הרגולטורים משתוללים בצורה כזו? אם נדמה לך שלמעשיו של כחלון כמו גם של שישינסקי בסקטור הגז - אין השפעה על משקיעים שעל הגדר - תחשוב שוב.

ועדת ששינסקי "השתפנה" ולכן תגליות הגז ישאו רווחים עצומים לטייקונים ומעט מדי למדינה. המשקיעים יבואו אם יש סיכוי לרווח טוב (גם אם לפני ששינסקי הרווח היה מטורף). אם אני לא טועה , גם לאחר פרסום מסקנות ששינסקי, היו מכירות של בלוקים של מניות בחברות חיפושי גז בים. כלומר, יש משקיעים שרוצים להיכנס.

המדינה רשלנית ומאפשרת לטייקונים להרויח ממשאבי טבע של כולנו ולשלם תמלוגים מצחיקים עד אפסיים למדינה. למשל- הפוספטים בנגב, מפעלי ים המלח, וגם בקטן- חצץ לבניה, מיים מינרלים. כך יוצא שאנו משלמים יותר מיסים והטייקונים צוחקים בדרך לבנק.

. כשחברות הסלולר ידרשו לשדרוג תשתיות לדור 4, אתה באמת מאמין שהן יכנסו לתחום הזה על השקעות הענק שהוא דורש? זו רק שאלה של זמן עד שבתנאים הנוכחיים הרשתות יהפכו למיושנות ורעועות.

לא בטוח שההשקעות כל כך ענקיות. מחירי ציוד התשתית לסלולר יורדים.

ואפילו אם נכון, מה רע שעקב התחרות חלק מחברות הסלולר ישארו עם דור 3 ומחירים נמוכים, והאחרים יעלו מחירים וישקיעו בדור 4.

ניחוש שלי- אנשים ישארו עם תעריפים נמוכים , ודור 3.

5. כשגולן יפשוט רגל ויברח מכאן, זו תהיה סופה של התחרות והאופוריה הצרכנית, כשזה יקרה שוק הסלולר ישאר עם 4 שחקנים מתואמים וללא תחרות נוספת ואז נראה גם זחילת מחירים כלפי מעלה בלי שתהיה אפשרות לגייס מתחרה חדש שיוריד את המחירים.

לא בטוח שגולן יפשוט רגל. כשתהיה לו רשת עצמאית , העלויות שלו יהיו נמוכות, מול המחיר המופרז שהוא משלם כעת לסלקום עבור זמן האויר שלהם. (בגלל כחלון שלא עושה כלום בנושא).

יהודה

פורסם

לויכוח האין סופי אתרום את המחשבון הזה ( לא אחראי לו והאם הוא כולל את כל האלמנטים )

כל אחד יוכל למצוא בו את עמדתו רק לשחק בפרמטרים

http://www.goleango.com/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%9F%20%D7%9E%D7%A9%D7%9B%D7%A0%D7%AA%D7%90%20%D7%9C%D7%A2%D7%95%D7%9E%D7%AA%20%D7%A9%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA.php

מה שברור הוא שהתחושה שהנכס הוא שלך ואתה בעל הבית ( למרות ששנים רבות בעל הבית הוא הבנק ) יש גם חשיבות .

בשכירות אתה נווד .

בתור אפיק השקעתי , אתה לפחות לא תלוי בבורסה ובטייקוניה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לבירה והמבורגר אפשר לקבוע במצדה גם "בחינם" - על הדרך נזמין גם את בגירה.

ברור, אני הרי חייב לך המבורגר ובירה.

השאלה היחידה היא האם יש סניף "מצדה" בהונג קונג?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אתה לא רוצה לאכול המבורגר בהונג קונג, להלן דוגמה אמיתית מתפריט כאן:

burger.jpg

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני רק מקווה שההמבורגר לא קרוי על שם הטבח שמכין אותו.

פורסם

זו דווקא האפשרות העדיפה.

זו האפשרות הסבירה יותר:

http://en.wikipedia.org/wiki/Dirty_Sanchez_(sexual_act)

אני טהור, בחיי!!! זו ויקיפידיה שמלוכלכת.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אייייייייייייייייייייייייכס, גועל נפש.

מי האוטיסט שהחליט לקרוא ככה לאוכל.

בערך כמו לקרוא לכוס אייס-תי :גולדן שאוור".

• תוכן חדש...