Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחירי דיור - http://www.themarker.com/realestate/1.1803273

לי זה נשמע כאילו ששוק הנדל"ן הוא ואריאציה של הונאת פונזי. מה דעתכם?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 595
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני מסכים עם כל מה שכתבת, אני מפסיד כ 3 אחוז בשנה וזה חלק מה"תחשיב", אני לא צריך כוס מים, אני יודע בדיוק איפה אני חי ואני מרשה לעצמי להתנהג ככה רק כי האינפלציה כ"כ נמוכה, אם היא תתחיל להשתולל, יש לי כסף זמין ונזיל לבחון אפשרויות השקעה אחרות.

השאלה הנשאלת היא האם יש דרך לבחון מה היה אחוז הרווח/הפסד השנתי הממוצע של המשקיע הפרטי בבורסה בשנים האחרונות.

לצערי אני בספק גדול אם אפשר לבדוק כזה נתון מעבר למשקיעים המוסדיים הגדולים ועליהם אני לא מדבר.

בנוסף, כמובן שלמשקיעי הבורסה יש מיסוי, יש עלות פקודות ושאר עלויות שאוהבים לא להכניס למשוואה כאשר מחשבים כמה הבורסה "עשתה".

בגירה - הבורות שלך מזעזעת אותי.

הבנתי שאתה שונא סיכון, הבנתי שאתה לא מאמין לאף אחד ותתפלא - אפילו לך אפשר לתפור תיק השקעה מסוכן פחות ורווחי יותר מפק"מ הבלטה שלך.

מק"מ (מלווה קצר מועד) של בנק ישראל יהיה בטוח בדיוק כמו חבילות השקלים שמטמנות אצלך בגרביים, בנק ישראל לעולם לא יגיע לחדלות פרעון כי הגלופה של השקלים בידיו והוא יכול להדפיס כל כמות מהניירות הצבעוניים שאתה אוגר בשקידה.

ההבדלים הם שהמק"מ נושא ריבית (מזערית אבל זה יותר מאפס) והוא איננו גניב כי הבנק משמש לך כנאמן לשמירת המק"מים (גם אם הבנק פושט רגל לא הפסדת דבר) להבדיל מהסטיפות שארוזות ומוטמנות אצלך בחנות בתוך כלובי האוגרים.

ועכשיו ברצינות - אני אשמח להפגש איתך על בסיס חברי כדי להבהיר לך את גודל הטעות הפיננסית שאתה עושה - פשוט חבל.

לידיעת הקורא ניטש: האם לדעתך שר הרווחה כחלון מצליח להתמודד עם הדסוננס שיוצר אצלו שר התקשורת כחלון?

פורסם
בגירה - הבורות שלך מזעזעת אותי.

מה אתם כולכם נדבקים לבורות שלי, אני אפילו את טוריה אין לי! :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

רועי - לחלוטין. אם להורים יש מזומן לעזור בו לילדים, מילא. אם זה בא מכספי הפנסיה או שיעבוד הבית, מדובר בטירוף מערכות.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
רועי - לחלוטין. אם להורים יש מזומן לעזור בו לילדים, מילא. אם זה בא מכספי הפנסיה או שיעבוד הבית, מדובר בטירוף מערכות.

אני כרגע במהלך של נסיון לשיפור דיור. כאשר פקיד ההשקעות שמיעץ לי (בחור נחמד וחריף, שיודע שאני שונא סיכונים) שמע שאני מחפש דירה תגבתו הברורה היתה - להנאת המשפחה - כן. להשקעה - לא!!!! (ההבעה שלו היתה שוה ליותר מ-4 סימני קריאה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לידיעת הקורא ניטש: האם לדעתך שר הרווחה כחלון מצליח להתמודד עם הדסוננס שיוצר אצלו שר התקשורת כחלון?

אני בספק שמדובר באנשים שחברות הסלולר היו האופציה היחידה עבורם ושעתה נדונו לחיי אבטלה נצחיים.

תן לי לשאול אותך שאלה אחרת. אם כחלון היה שר התחבורה ולא התקשורת, והיה מוביל רפורמה שהייתה מייעלת את רש"ת, הנמלים ורכבת ישראל, משפרת את השירות ומורידה את המחיר, אבל גורמת לפליטת עובדים מיותרים. היית מוחא לו כפיים או מנבא שהוא יחריב את המשק?

לא רק זה, אלא שלדעתי מי שנכנס עכשיו הם האחרונים, ואלו שיחטפו את המכה הכבדה.

כבר שמעתי סיפור ממקורב על בכירה בענף הנדל"ן שמתראיינת כל הזמן על כדאיות ההשקעה ועל העליות שתמשכנה, ואילו לבת שלה אמרה לא לקנות בשום פנים ואופן.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לא רק זה, אלא שלדעתי מי שנכנס עכשיו הם האחרונים, ואלו שיחטפו את המכה הכבדה.

כבר שמעתי סיפור ממקורב על בכירה בענף הנדל"ן שמתראיינת כל הזמן על כדאיות ההשקעה ועל העליות שתמשכנה, ואילו לבת שלה אמרה לא לקנות בשום פנים ואופן.

אף אחד לא יחטוף שום מכה; מי שנכנס עכשיו אלו אנשים "שישבו על הגדר" וחיכו שתוצאות המחאה החברתית תוריד את מחירי הדירות, מה שכמובן לא קרה, והבינו שהזמן לא משחק לטובתם.

כל זמן שקצב התחלות הבנייה לא ידביק את הביקושים המחירים לא יירדו.

דעתי היא שמי שצריך דירה למגורים, שילך ויקנה.

ספקולציות עושים בדירה שנייה ושלישית, לא בדירה ראשונה למגורים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

גם לקנות דירה ראשונה בכסף שאין לך זו ספקולציה. מילא כשזה כסף של הבנק, אבל אנשים לוקחים מההורים כסף שהם יזדקקו לו לעת זקנה.

אני חושש שהנתונים שאתה מסתמך עליהם לגבי התחלות בניה תלושים מהמציאות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אני בספק שמדובר באנשים שחברות הסלולר היו האופציה היחידה עבורם ושעתה נדונו לחיי אבטלה נצחיים.

תן לי לשאול אותך שאלה אחרת. אם כחלון היה שר התחבורה ולא התקשורת, והיה מוביל רפורמה שהייתה מייעלת את רש"ת, הנמלים ורכבת ישראל, משפרת את השירות ומורידה את המחיר, אבל גורמת לפליטת עובדים מיותרים. היית מוחא לו כפיים או מנבא שהוא יחריב את המשק?

בפעם ה- 1,301 - ברור שהיה צריך לטפל בהתנהלות של חברות הסלולר, ברור שהן גבו תעריפים מופרזים, ברור שהיה צריך לעשות.

השאלה היא איך, מה שכחלון עשה זו התנהגות אינפנטילית של ילד חסר הבנה וידע - ועל זה כתבתי.

לו אני שר התקשןרת הייתי מכניס מפעיל רביעי לשוק (הוט מוביל) נותן לו להתחרות, דורש חבילות ללא הגבלה וקובע להן מחיר רצפה (כדי למנוע סחרור מחירים), מכניס עוד 2 וירטואליים וממתין שנה לפחות.

רק כך אפשר לבחון את השפעת השנויים על השוק ואז אפשר היה להכניס התאמות נוספות כולל בחינת האפשרות למפעיל חמישי.

ההתנהגות של כחלון עוד תתברר כבכיה לדורות כי:

1. איזה משקיע יכנס למדינה שבה הרגולטורים משתוללים בצורה כזו? אם נדמה לך שלמעשיו של כחלון כמו גם של שישינסקי בסקטור הגז - אין השפעה על משקיעים שעל הגדר - תחשוב שוב.

2. כשחברות הסלולר ידרשו לשדרוג תשתיות לדור 4, אתה באמת מאמין שהן יכנסו לתחום הזה על השקעות הענק שהוא דורש? זו רק שאלה של זמן עד שבתנאים הנוכחיים הרשתות יהפכו למיושנות ורעועות.

3. כחלון בכלל חשב על הפסדי המס לאוצר?

4. גם המפוטרים יכלו ללכת הביתה בצורה אחרת ולא כגרזן שיורד להם על הראש, אני מניח שאותך זה לא מעניין אבל אותי דווקא כן.

יעול וצמצום מצבת כ"א יכל להעשות אחרת.

5. כשגולן יפשוט רגל ויברח מכאן, זו תהיה סופה של התחרות והאופוריה הצרכנית, כשזה יקרה שוק הסלולר ישאר עם 4 שחקנים מתואמים וללא תחרות נוספת ואז נראה גם זחילת מחירים כלפי מעלה בלי שתהיה אפשרות לגייס מתחרה חדש שיוריד את המחירים.

שבת שלום!

פורסם
גם לקנות דירה ראשונה בכסף שאין לך זו ספקולציה. מילא כשזה כסף של הבנק, אבל אנשים לוקחים מההורים כסף שהם יזדקקו לו לעת זקנה.

אני חושש שהנתונים שאתה מסתמך עליהם לגבי התחלות בניה תלושים מהמציאות.

ברור.

לא טענתי שלצורך קניית דירה צריך להתאבד כלכלית או לרושש את ההורים, מה שטענתי שמי שמחכה להתרסקות מחירים יחכה עוד הרבה זמן, וסביר להניח שיתבדה ובינתיים ישרוף עשרות אלפי שקלים על שכירויות.

מי שצריך דירה למגורים, שיקנה.

ויותר מזה, שיקנה לפי יכולתיו הכלכליות; דירה ראשונה יכולה להיות צנועה יחסית, לא חייבים 5 חדרים באזור יוקרתי.

ואל פספרו לי שזה בלתי אפשרי; דירת 3 חדרים בבת ים עולה 800-900K, וזוג שיש לו הון התחתלתי של 150-200K יכול להרשות לעצמו.

פורסם
בפעם ה- 1,301 - ברור שהיה צריך לטפל בהתנהלות של חברות הסלולר, ברור שהן גבו תעריפים מופרזים, ברור שהיה צריך לעשות.

השאלה היא איך, מה שכחלון עשה זו התנהגות אינפנטילית של ילד חסר הבנה וידע - ועל זה כתבתי.

לו אני שר התקשןרת הייתי מכניס מפעיל רביעי לשוק (הוט מוביל) נותן לו להתחרות, דורש חבילות ללא הגבלה וקובע להן מחיר רצפה (כדי למנוע סחרור מחירים), מכניס עוד 2 וירטואליים וממתין שנה לפחות.

רק כך אפשר לבחון את השפעת השנויים על השוק ואז אפשר היה להכניס התאמות נוספות כולל בחינת האפשרות למפעיל חמישי.

ההתנהגות של כחלון עוד תתברר כבכיה לדורות כי:

1. איזה משקיע יכנס למדינה שבה הרגולטורים משתוללים בצורה כזו? אם נדמה לך שלמעשיו של כחלון כמו גם של שישינסקי בסקטור הגז - אין השפעה על משקיעים שעל הגדר - תחשוב שוב.

2. כשחברות הסלולר ידרשו לשדרוג תשתיות לדור 4, אתה באמת מאמין שהן יכנסו לתחום הזה על השקעות הענק שהוא דורש? זו רק שאלה של זמן עד שבתנאים הנוכחיים הרשתות יהפכו למיושנות ורעועות.

3. כחלון בכלל חשב על הפסדי המס לאוצר?

4. גם המפוטרים יכלו ללכת הביתה בצורה אחרת ולא כגרזן שיורד להם על הראש, אני מניח שאותך זה לא מעניין אבל אותי דווקא כן.

יעול וצמצום מצבת כ"א יכל להעשות אחרת.

5. כשגולן יפשוט רגל ויברח מכאן, זו תהיה סופה של התחרות והאופוריה הצרכנית, כשזה יקרה שוק הסלולר ישאר עם 4 שחקנים מתואמים וללא תחרות נוספת ואז נראה גם זחילת מחירים כלפי מעלה בלי שתהיה אפשרות לגייס מתחרה חדש שיוריד את המחירים.

שבת שלום!

אני חושב שכבר הסכמנו שהפעולות היו צריכות להתבצע לאט ובזהירות, אבל לפני 10 שנים.

אנחנו לא מסכימים על האם נותר עכשיו זמן לעשות את זה לאט, או שצריך לטפל בעניינים מהר.

בכל אופן, אתה רוצה לתארך את נפילתו של גולן (להבדיל מנפילתו של אסד) כדי שניישב את המחלוקת כמו גברים עם בירה והמבורגר בקפה מצדה?

שבת מבורכת :)

חן, כשמכניסים לחישוב את העלויות הנוספות שבבעלות על דירה, מסתבר שעשרות אלפי השקלים שמוצאים על שכירות לא נשרפים.

לגבי קניה של דירה בשווי של 900K עם הון עצמי של 200K, זה טירוף אלא אם כן יש לך הכנסה גבוהה מאוד (ההחזר הוא באזור ה3750 ש"ח עם קל"צ), ואם זה המצב, העובדה שחסכת כל כך מעט אומרת דרשני, וכנראה שלא תוכל לעמוד בתשלומי המשכנתא עם רמת הההוצאות שלך.

דבר נוסף, עכשיו כשמשועבדים לדירונת בבת ים, מאיפה יבוא הכסף להשתדרג כשיש ילדים?

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

בכל אופן, אתה רוצה לתארך את נפילתו של גולן (להבדיל מנפילתו של אסד) כדי שניישב את המחלוקת כמו גברים עם בירה והמבורגר בקפה מצדה?

גולן לא יפשטו רגל מחר או מחרתיים, זה ייקח יותר משנה אפילו שנתיים, כך שקביעת מועד לנפילת החברה - זה נראה לי לא מעשי משהו.

לבירה והמבורגר אפשר לקבוע במצדה גם "בחינם" - על הדרך נזמין גם את בגירה.

פורסם

מבחינתי שיחזיקו מעמד 5 שנים. מעבר לזה כבר נראה טכנולוגיות חדשות ומבוזרות משנות את השוק, ואז זה ישנה פחות :)

לגבי מצדה, אם השטיון לא יכה בי עד אז וישכיח זאת מזכרוני, אנסה לארגן בביקור הבא בארץ.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

חן, כשמכניסים לחישוב את העלויות הנוספות שבבעלות על דירה, מסתבר שעשרות אלפי השקלים שמוצאים על שכירות לא נשרפים.

לגבי קניה של דירה בשווי של 900K עם הון עצמי של 200K, זה טירוף אלא אם כן יש לך הכנסה גבוהה מאוד (ההחזר הוא באזור ה3750 ש"ח עם קל"צ), ואם זה המצב, העובדה שחסכת כל כך מעט אומרת דרשני, וכנראה שלא תוכל לעמוד בתשלומי המשכנתא עם רמת הההוצאות שלך.

דבר נוסף, עכשיו כשמשועבדים לדירונת בבת ים, מאיפה יבוא הכסף להשתדרג כשיש ילדים?

אין שום עלות נוספת בבעלות על דירה למעט המשכנתא.

3,750 ש"ח אלו סכומים שגובים כיום על השכרת דירה, ואלפי זוגות צעירים משלמים אותה כיום, כך שהשד לא נורא כל כך.

כל ההתחלות קשות, אין מה לעשות.

לגבי שידרוג ?

עם השנים ההכנסה עולה, ועימה גם יכולת ההחזר, ולכן אפשרי בהחלט להשתדרג.

• תוכן חדש...