Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכיר את בדיחה על יהודי אמריקאי ששואל פוליטיקאי ישראלי" איך אפשר לעשות בארץ הון קטן"?

שגר...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 595
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פנדוב

כל המגרעות שמנית קיימות בכל הבורסות בעולם בכולם יש אנשים שתאוות הממון משתלטת עליהם והם פועלים למקסם את רווחיהם בלא מעט מקרים בדרכים לא חוקיות וחלקם נופלים וגוררים עימם את האלמנות והיתומים כפי שנהוג לאמר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לטווח ארוך, הבורסה היא אפיק ההשקעה הטוב והמניב ביותר.

לאלו שלא מבינים בשוק ההון (ואף אחד לא באמת מבין בשוק ההון, אחרת כולם היו רק מרוויחים..) מומלץ להשקיע בקרן נאמנות שמבוססת על 50% ניירות ערך והשאר אג"ח מדינה, בבחינת "שגר ושכח".

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

גם מדינות פושטות רגל והאג"ח שלהם לא שווה. ומה נעשה עם ה 50% שעליו עושים לך תספורת כל יום שני וחמישי.

כל העיתונים אוהבים לעשות השוואות בין סלי השקעה שהמומחים מרכיבים לבין מה שקוף בוחר ולרוב אין עדיפות להולכי על שניים.

והבדיחה במקורה היא איך נעשים מיליונר בישראל

פשוט באים לארץ עם 10 מיליון ואחרי שנה נשארים עם אחד.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מכיר את בדיחה על יהודי אמריקאי ששואל פוליטיקאי ישראלי" איך אפשר לעשות בארץ הון קטן".?

להתחיל עם הון גדול.

זאת בדיחה?

זאת בכיה (לדורות)!:wink:

גם זאת לא בדיחה, זה הכותרת משנה של הביוגרפיה של ארקדי גאיידמאק.

חן, לפני עשר שנים היית ממליץ לי על אג"ח מדינה של ספרד או של אירלנד?

השגר ושכח היחידי באופציה שלך זה לשכוח מהכסף!:lol:

פורסם

מישהו דיבר כאן על ספרד, אירלנד או פורטוגל ?!

דיברתי על אג"ח של ישראל, וישראל היא מדינה יציבה כלכלית, יציבה מאד אפילו.

בדוק לאורך השנים וחראה מה נתן את התשואה הטובה ביותר, בורסה או פק"מ בלטה, ןתשוב לכאן.

פורסם

בורסה?

אתה מתכוון למי שהשקיע במניות אנרון? או במניות אפריקה ישראל? אולי קנה אג"חים של דלק נדל"ן?

בורסה זה הרבה דברים וככל שפוטנציאל הרווחים גדול יותר, פוטנציאל ההפסדים גדול וממשי עוד יותר.

אם מדובר על השקעה סולידית, אז הרווחים לא כאלה מפתים.

פק"ם בלטה זה לא השקעה, זה בונקר!

לפחות אתה יודע איפה הכסף, כמה יש וזמין כל הזמן.

נכון, הוא מאבד מערכו (בצורה פחותה מאוד) אבל לפחות איזה ילד בן 19 שאתמול סיים קורס באיזה מכללת שקר שולית לא חושב שזה יהיה מגניב להשקיע אותו במניות הגז ואח"כ ממלמל לך משהוא על זה ש"אין 100% בטוח בהשקעות".

פורסם
ג

יש גרסה שמסבירה כיצד אישה יוצרת מיליונר. היא מתחתנת על מיליארדר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בורסה?

אתה מתכוון למי שהשקיע במניות אנרון? או במניות אפריקה ישראל? אולי קנה אג"חים של דלק נדל"ן?

בורסה זה הרבה דברים וככל שפוטנציאל הרווחים גדול יותר, פוטנציאל ההפסדים גדול וממשי עוד יותר.

נכון, הוא מאבד מערכו (בצורה פחותה מאוד) אבל לפחות איזה ילד בן 19 שאתמול סיים קורס באיזסה מכללה שולית לא חושב שזה יהיה מגניב להשקיע אותו במניות הגז ואח"כ ממלמל לך משהוא על זה ש"אין 100% בטוח בהשקעות".

לא נכון בכלל.

אף אחד לא ימליץ לך להמר על הון של דירה שנמכרה או פיצויים שניתנו אחרי 40 שנות עבודה.

כשבונים תיק השקעות נבון, משקיעים קצת מכל דבר, גם ספקולנטיות וגם "בטוחות", גם אג"ח מדינה וגם פק"מ.

אגב מניות, בדוק מה עשתה מניית "טבע" משנת 95' ועד היום, ותשוב אלינו.

בעצם, עדיף שלא..

פורסם
לא מכיר את אורון. לפי קריאת פוסטים שלך בעבר, אני מניח שהוא הגורם היותר סולידי בהשפעתו.

הוא כלכלן, לא איש שוק הון. את הסולידיות למדתי בדרך הקשה (והיקרה).

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
בורסה?

נכון, הוא מאבד מערכו (בצורה פחותה מאוד) אבל לפחות איזה ילד בן 19 שאתמול סיים קורס באיזה מכללת שקר שולית לא חושב שזה יהיה מגניב להשקיע אותו במניות הגז ואח"כ ממלמל לך משהוא על זה ש"אין 100% בטוח בהשקעות".

בפק"מ בלטה אתה מפסיד בהגדרה. אין לך אפשרות להרוויח ואין לך אפשרות לשמור על הכסף. אתה כל הזמן מפסיד. זו יכולה להיות השקעה מחורבנת וזו יכולה להיות השקעה טובה, תלוי בזמנים.

כמה אתה מפסיד?

ב2009 האינפלציה הייתה 3.91%. אם החזקת את הכסף במזומן, הפסדת 3.91%.

ב2011 הפסדת רק 2.17% מהכסף.

אבל אם נלך אחורה, אז ב2002 היית מפסיד 6.5% מהכסף, ב1996 היית מפסיד 10.59% מהכסף, וכמובן שאחורה בשנות ההיפר אינפלציה היית נמחק תוך רבעון. אולי יש איזה בנקאי בקהל שידע לעשות טבלת ריבית ולומר מה ההבדל אחרי 20 שנה בין הפסד קבוע של 3% לשנה ובין רווח קבוע של 3% לשנה. אם לא עשית את החשבון הזה מעולם, כדאי שתשב עם כוס מים קרים לפני שתקרא את התשובה.

השקעה במניות היא דבר בעייתי מאחר ו99% ממי שמשקיע בעצם מהמר בצורה עיוורת. מעטים קראו דו"חות או בכלל מבינים מה עושה החברה שהם רכשו. אם תשאל בעל מניות של טבע (וזה מספר רב מאוד של ישראלים) מהי תרופה גנרית, הוא יגיד לך שזו תרופה מאוד פופולרית בגנריה.

אגב, הנה לך סיבות להתרחבות פערים: העשירים משקיעים בצורה מתוחכמת דרך קרנות עם תשואה גבוהה ומנהלי השקעה מוכשרים, ויש להם גישה לעסקאות שאתה לא רואה (וכמובן שיש את נושא מידע הפנים), בעוד שהציבור הרחב אוסף בשוק מניות בלי אבחנה ובלי לדעת מה ומי עומד מאחוריהן.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני מסכים עם כל מה שכתבת, אני מפסיד כ 3 אחוז בשנה וזה חלק מה"תחשיב", אני לא צריך כוס מים, אני יודע בדיוק איפה אני חי ואני מרשה לעצמי להתנהג ככה רק כי האינפלציה כ"כ נמוכה, אם היא תתחיל להשתולל, יש לי כסף זמין ונזיל לבחון אפשרויות השקעה אחרות.

השאלה הנשאלת היא האם יש דרך לבחון מה היה אחוז הרווח/הפסד השנתי הממוצע של המשקיע הפרטי בבורסה בשנים האחרונות.

לצערי אני בספק גדול אם אפשר לבדוק כזה נתון מעבר למשקיעים המוסדיים הגדולים ועליהם אני לא מדבר.

בנוסף, כמובן שלמשקיעי הבורסה יש מיסוי, יש עלות פקודות ושאר עלויות שאוהבים לא להכניס למשוואה כאשר מחשבים כמה הבורסה "עשתה".

פורסם

מהו המשקיע הפרטי הממוצע? זה נתון חסר משמעות. אני גם לא חושב שהשקעה בבורסה היא דבר נבון כל עוד אתה לא יודע לנתח את החברות ברמת פעילות ודו"חות. אתה יכול לקנות מדד, אבל בשוק קטן ומגעיל כמו השוק המקומי אתה עדיין חשוף לבעיות של ריכוזיות, בטחון, שערי מט"ח וכו'. ההנחה בהשקעה בבורסה היא שאתה יודע משהו שאחרים לא. בתור משקיע פרטי וקטן שקונה מניות בהמלצת חברים או לפי כתבות בעיתון, אתה לא בעמדה הזו. כמובן שכשהמשק גדל אתה עשוי לגדול איתו, אבל כשהוא קורס אתה תטבע.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לא חסרים מוצרים פיננסיים בשוק ההון שכל מה שהם עושים, זה להצמיד את הכסף למדד - בלי ספקולציות, ובלי סיכון.

אני חושב שגם הבנק שלך ימכור לך פק"מ כזה (ואז אפילו תישן יותר רגוע).

למה לא להשתמש בזה?

לא חסרות דרכים להימנע מתשלום דמי אחזקת ניירות ערך, ואם אתה קונה פק"מ צמוד מדד, אתה בכלל לא צריך את זה.

כמה עולה לך כספת לשנה? כמה עולה לבטח את תכולתה?

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

• תוכן חדש...