Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 595
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ניצ'

הכתבה שהבאת רק מחזקת בי את הפחד וחוסר ההבנה מכל מה שקשור לבורסה.

יסבירו לי בבקשה המומחים איך מניה של חברה רושמת עליה של 20% בו ביום שהחברה מדווחת שהרווח הנקי שלה נחתך ב 50%.:shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נו מה יהיה איתך בגירה

נגיד שההערכה הייתה שהרווחים ירדו ב 75% והבורסה הגיבה בהתאם לפני שבועיים!!

עכשיו הפתעה ירידה רק של 50% ולכן יש תיקון כלפי מעלה.

עזוב בורסה. זו היא מורסה לאלה שלא מבינים בה.

וגם אלה שמבינים מספרים רק על הצלחותיהם ולא על כשלונותיהם.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ועל זה סבתא שלי הייתה אומרת "אזוי מכ'קוכן די לוקשן!"

פורסם

בגירה, מותר לא לרצות שום קשר לבורסה, אבל נראה לי שאתה מאוהב בבורות שלך.

בהרחבה על מה שישרואל ציין, המחירים בבורסה אמורים לייצג את כל המידע הזמין על אותה מניה.

המידע הזמין הצביע על כך ששווי המניה הוא X, ואילו הדו״חות החדשים הצביעו על ערך גבוה יותר, ועל כן המניה תיקנה את מחירה.

בוא נניח שרצות שמועות ממקורות אמינים על זה שאישתך משתגלת עם קבוצות של מסתננים. אתה ממש כועס ופגוע. אחר כך אתה מגלה שלא דובים ולא יער, סתם יצאה לארוחת צהריים ידידותית עם האקס שלה, זה שהרבה יותר טוב במיטה ממך, ושכחה לספר לך. לא קרה כלום ולא רצתה שיקרה כלום. לא תשמח? אותו הדבר כמו התנהגות המניות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

את הרציונל של ההסבר אני מבין, רק שאתה שוכח שהחברה דיווחה על ירידה של 50% ברווחיות.

אם להשתמש באלגוריה המרעננת שלך, זה כאילו רצות שמועות שאישתו של מן דהוא משתגלת עם כל הליגה הלאומית ובסוף הוא "מתנחם" בזה שהיא משתגלת רק עם כל בני סכנין (כולל הרכב הספסל).

נחמה פרוטה קוראים לזה?

בכל מקרה, אני לא מאוהב בבורות, העניין הוא אחר, אני לעולם לא אכנס לבורסה (ראיתי יותר מידי אנשים קרובים מפסידים את המכנסיים) וכל אנורמליה שכזו רק מחזקת בי את הידיעה המוחלטת שהבורסה היא מלכודת מוות אשר טווים בעלי עניין להדיוטות שחושבים שבבורסה הם "יביאו את המכה".

פורסם

החברה דיווחה שהיא מרוויחה 20 ₪ בזמן שכולם חשבו שהיא מרוויחה 10 ₪. זה כן שווה עליה בשבילך?

הבורסה הישראלית במיוחד היא מלכודת מוות, אבל בורסות בגדול הן מלכודת מוות למי שחושב שבלי לעבוד בזה במשרה מלאה הוא יכול להכות סוחרים מקצועיים ומקושרים, ואת מחלקות המחקר שעומדות מאחוריהם.

השקעה של בודדים צריכה להשתמש בשיטות שמפזרות סיכונים. מי שחושב שמצא מניה בודדת שתעשה לו את המכה, יחטוף.

אגב, חוקרי התנהגות מצאו שאנחנו אוהבים את חברתם של הדומים לנו. אם אני מסיק ממך, כנראה שכל המקורבים שלך שהפסידו את המכנסיים הם לא ממש עידית החבית ;)

בחברות, כן?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

קודם כל, אני שמח על גילוי הלב על דעתך על הבורסה לסוחרים פרטיים קטנים. יש הרבה שלא יסכימו איתנו (במיוחד בעלי העניין שמתפרנסים מהאהבלים האלה).

בקשר ל"עידית החבית", קודם כל, ממש בלי קשר ל IQ, אני מספיק זקן בכדי לזכור את המפולת של 83 שבה כולם חטפו בלי שום קשר לחכמה.

בעלה של דודה שלי מכר 2 דירות והיה אמור לרכוש דירה אחת גדולה, הכניס את הכסף לכמה ימים לבורסה ויצא ממנה לדירת חדר בשכירות.

חבר של אבי, יבואן גדול מאוד, הלך בערב לים ולא חזר.

לפני כמה שנים חבר טוב קנה בעקבות "טיפ סודי מבפנים" מניות של טאוור בכמה מאות אלפי ש"ח.

גם אני וגם חבר נוסף הזהרנו אותו שאם ה"סוד" הזה הגיע אליו, הוא הגיע לחצי מדינה אבל הוא בשלו.

מסתבר שמצד אחד מחיר "העיסקה הסודית" כבר היה מגולם במחיר המניה, מצד שני המשא ומתן התפוצץ ומכמה מאות אלפי שקלים נותר בתוך יומיים כמה אלפי שקלים בודדות :shock:

אני מניח שכאשר דיברת על "עידית החבית" התכוונת בעיקר להתנהגות שכזו.

פורסם

זה לא ע"ש הפרוטה המצויה בכיסה של הכינה נחמה?

שמעתי שהספר נמכר במאות אלפי עותקים!

hakina(3).jpg

פורסם
קודם כל, אני שמח על גילוי הלב על דעתך על הבורסה לסוחרים פרטיים קטנים. יש הרבה שלא יסכימו איתנו (במיוחד בעלי העניין שמתפרנסים מהאהבלים האלה).

גם סוחרים לא קטנים יכולים ליפול. אחד משני האנשים שהכי השפיעו עלי בגיבוש תפיסת העולם הכלכלית שלי היה גם מורה וגם סוחר מצליח. הוא התאבד השנה אחרי שלקח סיכונים גדולים מדי וההפסדים הצטברו.

בגדול, התפיסה שלי היא שהבורסה היא מכשיר שימושי, אחד מני רבים, אבל דורש זהירות כמו כל השקעה. הקלות של מתן פקודות קניה ומכירה גורמת לאנשים לחשוב פחות לפני שהם לוקחים סיכונים. מי שמחפש לעשות מכה לרוב יחטוף מכה, צריך לעשות את זה כמו שקיפודים מזדיינים, לאט ובזהירות.

ההערה שלי על עידית החבית נועדה לסנוט בך, אני בטוח שכל אחד מהאנשים שסיפרת עליהם הוא אדם טוב ונבון שעשה טעות מחוסר ידע ומחשבה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

השני הוא ד״ר יצחק אורון שהיה מרצה שלי.

לא יודע לגבי משנתו, אבל הוא בהחלט משתדל להסתכל על התמונה המלאה ועל אנשים ותהליכים, במקום להיצמד למודלים ונוסחאות כפי שחלק מהכלכלנים עושים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

אחת הבעיות הנוספות של הקלות של פקודות המכירה/ הקניה והצפיה לרווח או הפסד היא התמכרות לכל דבר.

בדיוק כמו לשים את הג'בה על הפוני במרוץ הקרוב, לזרוק את הג'טונים על שחור, או בגירסה היותר עממית, לגרד את החיש גד בקרן רחוב בירוחם עם 1/2 שקל המזל שלך.

בסופו של דבר, הבית תמיד מרוויח ואת להבת ההימורים מלבים בעזרת סיפורים איזוטראים על משקיעים שבאו עם מאה דולר, הביאו את המכה ותוך שבוע יצאו עם רווח של 7500%.

פורסם

לא מכיר את אורון. לפי קריאת פוסטים שלך בעבר, אני מניח שהוא הגורם היותר סולידי בהשפעתו.

באגירה, הבורסה במהותה היא מכשיר גיוס הון מקובל. יש בעלי עניין ואחרים המנצלים זאת לרעה. אצלנו בגלל שוק קטן, שחקנים גדולים השולטים בשלל תחומים, תת פיקוח ורגולציה גחמתית, יש לא מעט בעיות.יש גם גנבים גדולים היוצאים ללא כל ענישה, לא חוקית ולא נורמטיבית ציבורית. חלק מחוליי החברה שלנו.

יחד עם זאת, קשה למצוא אלטרנטיבות לשמירה ראלית על ערך ההון אם קיים.

נ.ב בכיר את בדיחה על יהודי אמריקאי ששואל פוליטיקאי ישראלי" איך אפשר לעשות בארץ הון קטן".?

• תוכן חדש...