Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מקבל האמירה המקובלת שהכלל הראשון כדי להרויח, הוא קודם כל לא להפסיד. כמדומני שם עומד באגירה.

ניטש טוען, שמזומן מפסיד מערכו הריאלי ומבקש מעט תשואה במכשיר בטוח ומדבר על נעילת תשואה לאורך זמן. מובן, אך יש שחיקה מדדית ונעילה על תשואה נמוכה. עדיין עדיף על סטיפות.

לכן, יש שימשיכו הלאה לאגח מדדי, יש שישקלו גם אגח בנקאיות במינון מסוים. יש כלים נוספים, כמובן מסוכנים יותר.מענין לשמוע.

ישנו גם תרחיש אחר , של 1929. ישנו שילוב עולמי של מיספר בעיות, לא רק כלכליות טהורות.

כאן אצלנו, יש משמעת פיסקלית סבירה כנראה, אך החלוקה של התקציב היא כזו שאינה מבטיחה המשך קיומו של הפרויקט הציוני.

• תגובות 595
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה מדבר כאן על לקיחת סיכון הולך וגובר על מנת לקבל יותר תשואה. בגירה לא מוכן לקחת סיכון ולכן נתנו לו הצעות מסויימות.

יש שיאמרו שבתרחיש 1929 עדיף לחזור לזהב, אבל גם זה טומן בחובו סיכון ענק (שבגירה ער לו וציין את קיומו) והוא שוק הנגזרים הענקי שמבוסס על הזהב ויכול לגרום לתנודות לא ריאליות במחירו עקב ספקולציות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

תסלח לי, אבל בדרכו הנוכחית בגירה כן לוקח סיכון גדול:

סטיפות של כסף עלולות להגנב או להיפגע אם הן נשמרות בבית.

לפיכך בגירה חייב לשמור סכומים משמעותיים בכספת שבבנק, שגם עולה כסף וגם עלולה להשכח אם חלילה יקרה לו משהו (עד לרגע כמובן שבו הבנק ידרוש מחדש את עמלת שכירת הכספת).

פורסם

מסכים, ניטש.

רק כעת שמתי לב לחתימתך. גם איתה אני מסכים.

אגב, ספור אמיתי[כנראה] בשנות ה70 כאשר הנשיא פורד זכה לביקורת רצינית תגובתו היתה "טוב, אני רק פורד, לא לינקולן"

דורקי, גם אני מניח שההמבורגר הזה משתלם לבאגירה.

השאלה מה עם הבירה שמחירה עלה.

פורסם

עוד לפני פריצתה של גולן אל השוק כבר שילמתי 130 ש"ח על חבילה בנפח כזה (800+850+1g) שבעבורי ובעבור כמעט כל משתמש כבד (לא כולל כבדים של ממש), הייתה באופן מעשי לא מוגבלת.

הצרה היא שמעטים ידעו \ יכלו להתמקח עם רמאיות הסלולר. רוב האנשים (ובמיוחד העשירונים התחתונים) לא יודעים \ לא יכולים לעמוד במירוץ הזה, ומהם מצצו הרמאיות את רווחי העתק שלהם.

גם המוסר חשוב, כפי שנאמר: "כל אלמנה ויתום לא תעשוק".

לעומת זאת, היום כל אחד יכול לנייד בקלות, ולשלם חשבון פשוט וברור ללא סיבוכים , במחיר דומה למחיר בחלק ממדינות אירופה.

בא כחלון וכמו ילד קטן ואינפנטיל השמיד ערך, ...

הוא שכתבתי - כחלון זרק אבן לבאר, מאה חכמים לא יוציאו אותה משם.

אתה מיחס לכחלון חשיבות יתר. מי שעשה את המהפכה הוא מיכאל גולן, והוא לבדו. כל המפעילים הסלולרים האחרים רק הגיבו לפעולה שלו. אילו גולן לא היה, המחירים אולי היו יורדים אבל במעט.

כחלון עשה, אבל מעט ולא מספיק. לזכרוני דווקא משרד האוצר יזם את ההתניה שהזוכים במכרז על התדרים הנוספים (כלומר גולן והוט) ישלמו אגרה שנקבעת במכרז והאגרה תוחזר להם אם יצברו מספיק מנויים כעבור 5 שנים.

ההתניה הזו היא שדחפה את הזוכים במכרז להוריד מחירים.

מעשי כחלון :

1. הוריד את דמי הקישוריות לסלולר, אבל הם עדיין יקרים מדי (יקר יותר מההמלצה הראשונית של היועץ שכחלון מינה).

2. מאפשר קישוריות גבוהה מאוד לטלפון הקוי,

"משרד האוצר לא מחכה למשרד התקשורת: מתכנן להכניס בחוק ההסדרים הקרוב סעיף הקובע הפחתה משמעותית בדמי הקישוריות בשוק הקווי, אם משרד התקשורת, בראשות השר משה כחלון, לא יסיים את עבודתו בנושא זה בזמן הקרוב. כוונת האוצר היא לקבוע תעריף זמני. לאחר שייקבע תעריף סופי, עם הקמת השוק הסיטונאי, תיעשה התחשבנות בין המפעילים...ההמלצה הראשונית של פרונטיר לגבי תעריף הקישוריות עומדת על 0.4 אג' לדקה, לעומת 4 אג' לדקה כיום"

3.מאפשר מחירי קרטל לתשתית האינטרנט.

4. אישר לחברת הדואר לקרוע בעמלות את מי שקונה בחו"ל (למשל אי.ביי ) ושולח דרך EMS , או ששולח חבילה מעל כ 3 ק"ג. (כשמתקבלת חבילה מחו"ל).

5. דופק את המפעילים הסלולארים הוירטואלים . הוא לא מקיים את הבטחתו המפורשת ואת החוק לקבוע התשלום שמפעיל וירטואלי ישלם למפעיל סלולרי ותיק תמורת השימוש ברשת שלו.

כחלון הוא שר תקשורת גרוע. בכל זאת צריך להגיד לשבחו שקודמיו היו יותר גרועים.

יהודה

פורסם

אתה מיחס לכחלון חשיבות יתר. מי שעשה את המהפכה הוא מיכאל גולן, והוא לבדו. כל המפעילים הסלולרים האחרים רק הגיבו לפעולה שלו. אילו גולן לא היה, המחירים אולי היו יורדים אבל במעט.

אם זה היה מעשי הייתי מהמר (בקטנה) שמבין חמשת המפעילים הקיימים מיכאל גולן יהיה זה שיחסל את עסקיו וייסגור את החברה שלו.

ימים יגידו.

פורסם

אם זה היה מעשי הייתי מהמר (בקטנה) שמבין חמשת המפעילים הקיימים מיכאל גולן יהיה זה שיחסל את עסקיו וייסגור את החברה שלו.

ימים יגידו.

לא מסכים. לגולן יש מבנה הוצאות רזה וכשזכה במכרז הוא הפקיד ערבות בנקאית ל5 שנים שהיא קטנה בחצי ממה שהפקידו הוט. (לזכרוני הוט הפקידו 720 מיליון ש"ח).

האיש בעל נסיון בצרפת, והמחירים שלו בארץ דומים למחירים של חברת free בצרפת (החברה בה הוא פעל), כלומר מחירים סבירים.

הגירת הלקוחות אליו רק התחילה. הרבה יעברו אליו כשישמעו מהחברים שגולן בסדר. אני עברתי לגולן, וחברים עברו אליו לאחר ששמעו על הנסיון שלי.

יהודה

פורסם

צודק, אחרי שהעברתי 4 קווים לגולן בלי שום בעיה או תקלה, העברתי השבוע גם את 2 הקווים של הוריי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ימים יגידו.

אני מוכן להמר נגדך, פשוט כי את אותו המעשה הוא עשה כבר בצרפת ושם החברה שלו עושה חיל אז מדובר באדם עם נסיון.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

לטובת "המהמרים", בואו נבחן את מבנה ההכנסות הנוכחי של גולן:

לפי דו"חות משרד התקשורת לחברה 80 א' מנויים, לצורך הדיון אני מעריך ש- 60 א' מהם הם ללא הגבלה ועוד 20 א' מנויים רזים של 10 ש"ח לחודש (בפועל הפרופורציה תהיה גרועה בהרבה - אבל נניח לזה).

לפיכך כרגע גולן מכניסה לחודש:

60,000*100 = 6,000,000

20,000*10 = 200,000

ההכנסה השנתית של חב' הקקמייקה הזו - כ- 75 מ' ש"ח.

מזה צריך להוריד מע"מ שהולך למדינה - 11 מ' ש"ח (כבר חישבתי לפי 17%).

תשלום לסלקום בעבור אירוח לפי 12.5 אג' לדקה ו- 500 ד' שיחה למנוי ללא הגבלה (500*60,000*12*12.5 = 45 מ' ש"ח לשנה).

הוצאות שכר, שכירויות ושאר ירקות כבר יעבירו את הליצן הצרפתי להפסד.

גם אם החברה הזו תסיים ברווח קטן, במבנה ההכנסות הנוכחי אין להם שום הצדקה להשקיע בהקמת רשת סלולאר ששווה מיליארדים.

להערכתי - גולן שפתח במלחמת מחירים יהיה הראשון להבין שכאן זה לא צרפת, במדינה כזו קטנה אין מקום ליותר מארבע חברות סלולאר והדבר לא יותיר לו ברירה אלא לברוח מכאן במינימום הפסד.

פורסם

למה אתה חושב שהם יעצרו ב80 אלף מנויים?

היות וחייב להיות איזון בשוק כי זה שוק, אם יש 4 מיליון מנויים סלולריים ו7 חברות הרי ש4 מיליון המנויים יתחלקו בין החברות באופן שווה (בערך) כי לאט לאט כולם מיישרים קו עם מחיר המסלול הנמוך ביותר.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
פתאום וללא אזהרה, כל מדורי/פרשני הכלכלה התהפכו ב 180 מעלות ופתאום מדברים על זה שאנחנו בפתחו של משבר כלכלי עמוק מאוד.

אני לא יודע כמה זה נכון, אני לא יודע כמה כל ההייפ הזה מונע ע"י אג'נדות אישיות, מה שאני כן יודע זה שחוץ מאזהרות מינוריות פה ושם ע"י אנשים שלא נלקחו ברצינות, עד לפני כחודש פמפמו לנו כל הזמן ש"ישראל במצב מעולה", "ישראל פורחת", "אי של שפיות באמצע כלכלה עולמית קורסת" ופתאום אנחנו "על סף התהום"?

אז מה בעצם השתנה?

או שאולי עד עכשיו פשוט עבדו עלינו?

:evil: תגיד לי, אתה לא קורא את התגובות שלי? אני כבר למעלה משנה טוען השכם וערב שהתמונה שמציגים הגורמים הרשמיים באשר למצב המשק הישראלי היא שקרית, מסולפת ומעוותת, ושאת המחיר נשלם מוקדם או מאוחר.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
לטובת "המהמרים", בואו נבחן את מבנה ההכנסות הנוכחי של גולן:

לפי דו"חות משרד התקשורת לחברה 80 א' מנויים, לצורך הדיון אני מעריך ש- 60 א' מהם הם ללא הגבלה ועוד 20 א' מנויים רזים של 10 ש"ח לחודש (בפועל הפרופורציה תהיה גרועה בהרבה - אבל נניח לזה).

לפיכך כרגע גולן מכניסה לחודש:

60,000*100 = 6,000,000

20,000*10 = 200,000

ההכנסה השנתית של חב' הקקמייקה הזו - כ- 75 מ' ש"ח.

מזה צריך להוריד מע"מ שהולך למדינה - 11 מ' ש"ח (כבר חישבתי לפי 17%).

תשלום לסלקום בעבור אירוח לפי 12.5 אג' לדקה ו- 500 ד' שיחה למנוי ללא הגבלה (500*60,000*12*12.5 = 45 מ' ש"ח לשנה).

הוצאות שכר, שכירויות ושאר ירקות כבר יעבירו את הליצן הצרפתי להפסד.

גם אם החברה הזו תסיים ברווח קטן, במבנה ההכנסות הנוכחי אין להם שום הצדקה להשקיע בהקמת רשת סלולאר ששווה מיליארדים.

להערכתי - גולן שפתח במלחמת מחירים יהיה הראשון להבין שכאן זה לא צרפת, במדינה כזו קטנה אין מקום ליותר מארבע חברות סלולאר והדבר לא יותיר לו ברירה אלא לברוח מכאן במינימום הפסד.

החישוב שלך מראה שקשה לגולן להתקים, כאשר הוא משלם לסלקום 12.5 אג' לדקה . (אגב מאיפה המספר הזה? )

אבל תוך כמה שנים תהיה לו רשת שלו ורק בשוליים (מקומות שלא כדאי לגולן להקים אנטנות) הוא ישלם לסלקום.

במצב הזה החישוב נתקע, מכיון שאיננו יודעים כמה תעלה לגולן דקת שיחה כאשר גולן משתמש בתשתית שלו בלבד (כמעט), וכשיש לו כבר מאות אלפי מנויים. האם ידוע לך?

לפי

http://www.thecom.co.il/article.php?id=16875

גולן יכול להרויח גם במחירים הנוכחים. בנוסף, דמי הקישוריות צריכים לרדת עוד, גם באיחוד האירופאי, מה שמשפר את הרווחיות של גולן.

יהודה

פורסם
למה אתה חושב שהם יעצרו ב80 אלף מנויים?

היות וחייב להיות איזון בשוק כי זה שוק, אם יש 4 מיליון מנויים סלולריים ו7 חברות הרי ש4 מיליון המנויים יתחלקו בין החברות באופן שווה (בערך) כי לאט לאט כולם מיישרים קו עם מחיר המסלול הנמוך ביותר.

אתה טועה.

גולן גובה כ- 85 ש"ל לפני מע"מ מלקוח ללא הגבלה, אם אותו לקוח מדבר 500 ד' בממוצע לחודש אז סלקום מקבלת מהסכום 62.5 ש"ח לפני גלישה וסמסים.

הסכום הזה עוד אמור לכסות הוצאות הנהלה וכלליות (למשל מוקד לקוחות שאמור לגדול באופן פרופורצינלי לכמות הלקחות).

כשאין רווחים אז מהיכן יבואו המיליארדים שנחוצים להקמת תשתית סלולר?

אם תגיד לי שמצרפת - אז אענה לך שגם הסכום הזה עולה ומחירו כגובה הריבית שלפיה נילקחה ההלוואה.

בנוסף אעיר לך שישנם כיום כ- 9 מליון קווי סלולר ורק 5 מפעילים (רמי לוי, הום מוביל ויו - פון הם לא מפעילים אלא משווקי זמן אוויר).

החישוב שלך מראה שקשה לגולן להתקים, כאשר הוא משלם לסלקום 12.5 אג' לדקה . (אגב מאיפה המספר הזה? )

אבל תוך כמה שנים תהיה לו רשת שלו ורק בשוליים (מקומות שלא כדאי לגולן להקים אנטנות) הוא ישלם לסלקום.

כנ"ל - עלויות הקמת רשת נמדדות בסדר גודל של מיליארדים, אתה באמת מאמין שבמצב של רווחיות מקרטעת ימצא מי שישקיע סכום כזה?

חוזר על הטענה שלי - מבין חמשת המפעילים שישנם - גולן יהיה זה שירים ראשון את דגל הכניעה.

פורסם

כנ"ל - עלויות הקמת רשת נמדדות בסדר גודל של מיליארדים, אתה באמת מאמין שבמצב של רווחיות מקרטעת ימצא מי שישקיע סכום כזה?

חוזר על הטענה שלי - מבין חמשת המפעילים שישנם - גולן יהיה זה שירים ראשון את דגל הכניעה.

מיכאל גולן ידע מה עלות הקמת הרשת כשיזם הקמת החברה. אם העלות היא מיליארדים, הוא לא היה ניגש למכרז . משהו פה לא הגיוני.

או שעלות ההקמה משמעותית יותר נמוכה או שגולן טיפש \ מתאבד מקצועי. משום מה נראה לי שגולן כן יודע לחשב.

בנוסף, הרי חברת www.free.fr בצרפת משווקת חבילת שיחות דומה במחיר דומה ( 20 אירו לחודש) וגם שם הם לא היו רווחים אם עלויות הקמת הרשת כל כך גבוהות.

יהודה

יהודה

• תוכן חדש...