Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ליניב

בקר באתר ה"כלכלה האמיתית"

תקרא בלוגרים כמו יוסי גורביץ'

תעשיית "הבלוף " שנקראת "כסף כחוב " אט אט נחשפת ,והאמון (מילת מפתח) במטבע הולך ופוחת

כאשר כמות החוב העולמי גדול מכמות הכסף הפיסי במערכת (יחס רזרבה) הסכנה גדולה

יהיה יותר גרוע לפני שיהיה יותר טוב

לדעתי מדינות יצמצמו את יבוא מוצרי הצריכה ויעברו לחומרי גלם

• תגובות 595
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לטעמי יש פגם בסיסי בהנחה שניתן לבנות תקציבים על בסיס הצמיחה הצפוייה.

כלומר, אני מניח שהמשק יצמח ב-X אחוז, ועל כן ההכנסות ממיסים יהיו Y מיליארדים, וכתוצאה מכך, אני יכול לבזבז כאילו אין מחר.

ניתן לראות שהמודל הכלכלי הזה פשוט לא עובד.

כלכלות העולם אינן צומחות אל האינסוף, ואנחנו חווים גלים של צמיחה אפסית או צמיחה שלילית.

זה משול לכך שאני אקח עכשיו משכנתא על בסיס ההכנסות שלי היום, מבלי לקחת בחשבון שכתוצאה ממשבר/מיתון/מלחמה/שלום אני אאבד את העבודה הזו ולצערי אפילו אשאר מובטל לתקופה ארוכה... מי יהיה ערב לכל אותן התחייבויות שלקחתי?

האם אני צריך לפדות את החיסכון שלי (ובכך לדחות את הנזק הכלכלי למועד מאוחר יותר), או שמא עלי לשבור את קרן החיסכון ללימודים של הילדים ש(אין)לי (ובכך להעביר את הנזק הכלכלי לדור העתיד).

זה המחיר של חיים באשראי כאילו אין מחר.

הטעות שלך היא שמדינות כמו ישראל מראות גידול חד ועקבי באוכלוסיה. זה גורם לנטיית הכלכלה לצמוח גם ללא שום שינוי אחר.

ישנן מדינות שבהן קיים קיטון של האוכלוסיה עקב שיעור ילודה שלילי, ושם אכן תחזיות הצמיחה בעייתיות מאוד.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אירופה רועדת ובעולם של מכונות מסחר וכלכלות ששלובות זו בזו, חלק מגלי ההדף יגיעו גם לכאן, שלא יהיה ספק.

המצב כרגע נראה רע ויתכן שבחודש הבא הוא יראה אפילו רע שבעתיים. במצב עניינים כזה קל מאוד להכנס לפוזיציה פסימית, לקנות אג"חים של ממשלת ישראל או מק"מים ולהמתין לפשיטת הרגל הסופית של המשק.

המהדרין שחוששים ממצבה הגאופוליטי של ישראל מוזמנים לרכוש מטילי זהב או יהלומים.

א-ב-ל לדעתי ההסטריה מוגזמת, אנשים ימשיכו לאכול ולקנות בגדים ומכוניות, כך שהכלכלה אולי תתכווץ אבל בטח שלא תעלם.

הספקתי כבר לראות לא מעט משברים כלכליים, תמיד ניראה שהפעם זה משהו חדש, צרה מפלצתית שהולכת להחריב את העולם - ופעם אחר פעם הכלכלה יוצאת מזה, אנשים ממשיכים לחיות ולצרוך ואני סבור שכך יהיה גם הפעם.

לדעתי עיתות משבר כאלה הם הזמן לקנות נכסים פיננסיים שהתרסקו, מי שינצל את ההזדמנויות שישנן היום בשוק וישקיע בהן, צפוי להשיג תשואה נאה ביותר על ההשקעה.

פורסם

המהדרין שחוששים ממצבה הגאופוליטי של ישראל מוזמנים לרכוש מטילי זהב או יהלומים..

במשך שנים הייתי חסיד נלהב של זהב.

בשנים האחרונות התחילה חולה רעה שנקראת "חוזים עתידיים" על הזהב ופתאום הערך שלו נהיה ספקולטיבי לחלוטין ואני מכאלה עניינים מדיר רגליים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תעודות סל הם דבר נחמד, כל עוד המנפיק עומד בהתחייבויות שלו - וזה ממש לא מובן מאליו.

אני כתבתי על רכישה ואחזקה פיזית של זהב או יהלומים, כאמצעי לצבירת ערך.

כמובן שיש לכן מספר חסרונות:

1. כשמספר מטילי זהב יוטמנו במרתף הבית שלך, נגמר על ליל הסדר עם המשפחה וראש השנה אצל הדודים, כל בני הבית יצוותו לתפקידי שמירה ופטרול.

2. ישנו אבדן של ריבית אופציונאלית.

3. סיכון/סיכוי לירידה/עלייה במחיר נכס הבסיס.

בקיצור, האופציה הזו מתאימה לאוליגרכים בלבד, כאלה שגדוד שכירי חרב שומר עליהם....

פורסם
אני מסרב לענות לך, אתה מנסה לחטוף את נושא השרשור למען האג'נדה שלך ואני לא אתן לזה לקרות!

אני ממש לא מנסה לחטוף את נושא השרשור, אני רק מנסה להחזיר אותך בחזרה לקרקע מחלום "אין מתנחלים/חרדים אין בעיות".

ביקרת לאחרונה בביטוח הלאומי/לשכת העבודה (או בית המשפט לצורך העניין)? מי נראה לך ששורץ שם הרבה יותר מאשר חלקו היחסי באוכלוסיה?

יותר מזה, מה עם תשלום (או אי תשלום) המסים באותו מגזר? זה לא כסף?

תקציבים לא מקבלים לפי תרומה, אלא לפי מדיניות. כרגע המדיניות של ישראל היא הקצבת משאבים להתנחלויות על יושביהן, והדיון הוא לא פרסונלי כנגד המתנחלים אלא כשאלה של מקום ההתנחלויות בסולם העדיפות הלאומי. מדובר בפרוייקט ענק שגוזל משאבים אדירים ללא מטרה מוגדרת. מילא אם השטחים היו מסופחים כמו הגולן, אז זו רק הייתה שאלה אזרחית של תעדוף; במצב הנוכחי רוב הסיכויים שההשקעות שם ירדו לטמיון בהנתן פתרון מדיני (שרחוק מאיתנו מספר עשורים, ועדיין).

ומה יקרה כשיחליטו לקפל את כל ההתנחלויות ועשרות אלפי משפחות חדשות "יציפו" את כל שאר המדינה בחיפוש אחר דירה (גם באזור גוש דן בין השאר)? מה יקרה למחירי הדירות (וגם למחירי האספרסו בבית הקפה בצפון תל אביב כנראה)?

יותר מזה, כולם משום מה תמיד מניחים שיהיה פתרון מדיני שייאלץ פינוי מסיבי של התנחלויות וירידה לטמיון של כל מה שהושקע שם עקב כך, אבל אף אחד לא מדבר על זה שזה לא התרחיש היחידי.

פורסם

ומה יקרה כשיחליטו לקפל את כל ההתנחלויות ועשרות אלפי משפחות חדשות "יציפו" את כל שאר המדינה בחיפוש אחר דירה (גם באזור גוש דן בין השאר)? מה יקרה למחירי הדירות (וגם למחירי האספרסו בבית הקפה בצפון תל אביב כנראה)?

זה לא שיקול, יש מספיק עתודות קרקע והיית מצפה שאנשים שמתיישבים בלב אוכלוסיה ערבית מתוך אידיאולוגיה גם ישמחו להתיישב בלב הפזורה הבדואית בנגב או בלב הכפרים בגליל.

יותר מזה, כולם משום מה תמיד מניחים שיהיה פתרון מדיני שייאלץ פינוי מסיבי של התנחלויות וירידה לטמיון של כל מה שהושקע שם עקב כך, אבל אף אחד לא מדבר על זה שזה לא התרחיש היחידי.

זה התרחיש הסביר ביותר ובאחוזים גבוהים מאוד, גם אם הסבירות שלו להתממש בעשר השנים הקרובות נמוכה מאוד עד אפסית.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

אתה שוב תוקע את האג'נדה שלך על האספרסו בארים ועל החוליגנים של ההפגנות ועל פינוי ההתנחלויות ואנטי ערביות.

אמרנו שזה לא יהיה שרשור פוליטי וכך יהיה!

פורסם
תקציבים לא מקבלים לפי תרומה, אלא לפי מדיניות. כרגע המדיניות של ישראל היא הקצבת משאבים להתנחלויות על יושביהן, והדיון הוא לא פרסונלי כנגד המתנחלים אלא כשאלה של מקום ההתנחלויות בסולם העדיפות הלאומי. מדובר בפרוייקט ענק שגוזל משאבים אדירים ללא מטרה מוגדרת. מילא אם השטחים היו מסופחים כמו הגולן, אז זו רק הייתה שאלה אזרחית של תעדוף; במצב הנוכחי רוב הסיכויים שההשקעות שם ירדו לטמיון בהנתן פתרון מדיני (שרחוק מאיתנו מספר עשורים, ועדיין).

לדעתי מדינת ישראל מתנהלת כפי שהיא מתנהלת בעניין הזה,

משום שהיא אולי אינה יודעת עדיין כיצד ומתי תספח אותם,

אך היא בוודאות שואפת לכך ולא תוותר עליהם מרצון - לאור נסיון העבר שהוכיח מה קורה כשמוותרים על שטחים.

אי לכך, זה נראה מבחוץ כאילו הממשלה פשוט טומנת את הראש בחול -

אך לדעתי היא בסה"כ יוצאת מנקודת הנחה שמכיוון שלוותר על השטח אנחנו בשום פנים ואופן לא יכולים להרשות לעצמינו מבחינה בטחונית, היא בונה ומפתחת.

(צוואר בקבוק גיאוגרפי במפה ועזה תאומה שתשלים את מטחי הרקטות מהצד השני כבר אמרנו?)

יום יבוא ויגיעו להסכם? מה טוב.

לא יבוא יום? נמשיך לבנות שם במתכונת הנוכחית, כלומר על אפם וחמתם של הנוגעים בדבר

(לפחות כך נראה לי שהממשלה כגוף שלטוני "חושבת").

לעניין הכלכלי - אני נהנה לקרוא כתבות בדה-מרקר, בכל שאר האתרים יש יותר מדי "טעם לוואי" לכתבות בבחינת עקיבות לאינטרסים כאלה ואחרים אם תשאל אותי...

אולי גם בדה-מרקר מן הסתם עושים מאמץ להחדיר אג'נדה פה ושם באופן סמוי, אבל לפחות מכבדים את הקורא ומנסים לעשות את זה באופן סמוי :-D

בכתבת שר-העל של כלכליסט, אפשר להישאר המום מהזלזול האינטלקטואלי שמכוון כלפי הקוראים :?

כותבים על דברים כ"כ ענייניים בפוטנציה מצד אחד,

ומקלקלים את זה עם כל מיני מכות מתחת לחגורה שמרגישות כאילו לכותב יש משהו נגד ביבי במישור האישי כמעט :wink:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
הטעות שלך היא שמדינות כמו ישראל מראות גידול חד ועקבי באוכלוסיה. זה גורם לנטיית הכלכלה לצמוח גם ללא שום שינוי אחר.

ישנן מדינות שבהן קיים קיטון של האוכלוסיה עקב שיעור ילודה שלילי, ושם אכן תחזיות הצמיחה בעייתיות מאוד.

אליה וקוץ בה.

איזה מגזרים באוכלוסייה גדלים, ועל חשבון איזה מגזרים?

המשק הישראלי מתבסס בצורה מאד משמעותית על ייצוא למדינות שסובלות מאותן תחזיות צמיחה בעייתיות ביותר.

1+1=?

תאמין לי שלא צריך הרבה כדי לדרדר את המשק הישראלי אל מעבר לתהום... צריך טריגר אשר יטה את מאזן היצוא הישראלי, ותראה איך גירעון קטן הופך למשהו רע מאד (מאד).

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
זה לא שיקול, יש מספיק עתודות קרקע והיית מצפה שאנשים שמתיישבים בלב אוכלוסיה ערבית מתוך אידיאולוגיה גם ישמחו להתיישב בלב הפזורה הבדואית בנגב או בלב הכפרים בגליל.

זה התרחיש הסביר ביותר ובאחוזים גבוהים מאוד, גם אם הסבירות שלו להתממש בעשר השנים הקרובות נמוכה מאוד עד אפסית.

פתאום זה לא שיקול? יופי שיש עתודות, זה לא אומר שבהכרח ישתמשו בכולן (או שזה יעצור את הזינוק במחירי הדיור).

וחלקם כנראה יעברו לנגב/גליל, אבל אל תשכח שחלק גדול מהם עובד באזור המרכז, לכן סביר להניח שמעבר המגורים שלהם יהיה לאזור המרכז (ואל תדבר איתי בבקשה על התיישבות בלב אוכלוסיה ערבית מתוך אידיאולוגיה, זאת אג'נדה :roll: ).

ומכיוון שאתה לא יכול לנמק למה זה התרחיש הסביר ביותר (פוליטיקה אתה יודע...), אז אני נאלץ ממש לא להסכים איתך.

אתה שוב תוקע את האג'נדה שלך על האספרסו בארים ועל החוליגנים של ההפגנות ועל פינוי ההתנחלויות ואנטי ערביות.

אמרנו שזה לא יהיה שרשור פוליטי וכך יהיה!

איפה בדיוק תקעתי אג'נדה בהודעה השנייה? בכך שציינתי עובדות בנושא הביטוח הלאומי והמסים, או אולי בכך שציינתי שפינוי התנחלויות יגרום לעליית מחירי הדיור?

הצביעות במיטבה, כי מההצעה שלך ממש אי אפשר ללמוד כלום על האג'נדה שלך.

פורסם

איפה בדיוק תקעתי אג'נדה בהודעה השנייה? בכך שציינתי עובדות בנושא הביטוח הלאומי והמסים, או אולי בכך שציינתי שפינוי התנחלויות יגרום לעליית מחירי הדיור?

בזה שטרחת להזכיר דווקא את מחירי האספרסו בצפון תל אביב.

טוב יאללה, נשבר לי.

תיישרו קו על הכלכלה או כמו הרבה שרשורים אחרים , גם את זה ננעל.

פורסם
אליה וקוץ בה.

איזה מגזרים באוכלוסייה גדלים, ועל חשבון איזה מגזרים?

המשק הישראלי מתבסס בצורה מאד משמעותית על ייצוא למדינות שסובלות מאותן תחזיות צמיחה בעייתיות ביותר.

1+1=?

תאמין לי שלא צריך הרבה כדי לדרדר את המשק הישראלי אל מעבר לתהום... צריך טריגר אשר יטה את מאזן היצוא הישראלי, ותראה איך גירעון קטן הופך למשהו רע מאד (מאד).

דבר ראשון, גם האוכלוסיה היצרנית במגמת גידול (מעל 2 ילדים למשפחה).

דבר שני, גם גידול של אוכלוסיה לא יצרנית עדיין אמור להעלות את רמת התמ"ג הכולל, גם אם הוא מוריד את התמ"ג לנפש.

האפקט של הגידול באוכלוסיה הזו צריך להתבטא בכך שישנם עודף תשלומי העברה (שמזיזים מהכיס שלי לכיס החרדי במסווה של "רווחה") ומחסור בהשקעות בתשתית שאמורה לאפשר צמיחה. כאן עשוי להיות השינוי, אלא אם נותנים לאוכלוסיות האלו להתדרדר לתהום (וזה דווקא לא רעיון רע כלכך).

פורסם
כאן עשוי להיות השינוי, אלא אם נותנים לאוכלוסיות האלו להתדרדר לתהום (וזה דווקא לא רעיון רע כלכך).

לפי איך שזה נראה - לא יהיה שינוי, ולא יתנו לאוכלוסיות האלו להידרדר לתהום.

פשוט יגדילו את הגירעון עוד ועוד, תוך הטלת גזירות נוספות על הציבור בצורת מיסים.

עד שיהיה פיצוץ - איך אותו פיצוץ יראה? מהיכן יגיע? ומה יהיה היקפו?...

למי אכפת? כשזה יקרה, מי שיושב עכשיו מאחורי ההגה (וזה ממש לא משנה מי זה) יהיה הרחק מכאן (פיזית או מנטלית, זה לא משנה).

קוצר הרואי של המנהיגים שלנו מטריד ביותר.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

יש לי הרגשה שמה שכולם רואים כקוצר ראייה הוא למעשה הכנה למהלך צבאי מאסיבי שהולך לקרות בעתיד הלא רחוק ויעשה כאן בלאגן רציני. בגלל זה נתניהו דוחה את הבחירות באמצעות כל תרגיל מסריח בספר. מישהו זומם משהו.

• תוכן חדש...