Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה צופן לנו העתיד הכלכלי - דיון לא פוליטי

bagira
שימו לב! השרשור הזה בן 3787 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

קודם כל, נתחיל באזהרה, אני לא רוצה לשמוע פה "ביבי ככה..." ביבי חרא" ולא "הכל הליכוד אשם "ולא "זה קשור לחטא מפאי".

בואו ננסה לנהל דיון כלכלי ענייני.

למה אני בכלל מעלה את הדיון? כי פתאום וללא אזהרה, כל מדורי/פרשני הכלכלה התהפכו ב 180 מעלות ופתאום מדברים על זה שאנחנו בפתחו של משבר כלכלי עמוק מאוד.

אני לא יודע כמה זה נכון, אני לא יודע כמה כל ההייפ הזה מונע ע"י אג'נדות אישיות, מה שאני כן יודע זה שחוץ מאזהרות מינוריות פה ושם ע"י אנשים שלא נלקחו ברצינות, עד לפני כחודש פמפמו לנו כל הזמן ש"ישראל במצב מעולה", "ישראל פורחת", "אי של שפיות באמצע כלכלה עולמית קורסת" ופתאום אנחנו "על סף התהום"?

אז מה בעצם השתנה?

כל הבלגן בזכות הגדלת יעד הגרעון בחצי אחוז?

הריח של הבחירות?

או שאולי עד עכשיו פשוט עבדו עלינו?

ושוב, נא לא לערב פוליטיקה בעניין (לפחות לא בצורה בוטה).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 595
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

מה אני אגיד לך...

בתור מישהו שלא מבין הרבה בכלכלה, ממה שקראתי והתרשמתי עד היום , יש לי את התובנות הבאות:

יש מעט מאוד אנשים שמבינים בכלכלה

יש עוד יותר מעט אנשים שמבינים ויש להם גישה לנתונים וסטטיסטיקה

יש הרבה מאוד אנשים שחושבים שהם מבינים בכלכלה, אבל הם לא, והם מדברים בלי סוף.

וכול התחום פשוט שוקע באג'נדה פוליטית בצורה שאי אפשר להתעלם ממנה. כול צד מנסה למשוך לצד שלו בהתאם לנטייה הפוליטית שלו(או בהתאם לאיזה פוליטיקאי הוא שונא). לא פלא שמלא אזרחים מרגישים כמו כדור פינג פונג מבולבל שכול פעם חובטים אותו לכול צד, וכבר לא יודעים על מה לסמוך או למה להאמין.

אני אישית כבר לא זוכר מתי פעם אחרונה קראתי כתבה כלכלית שלא הייתה טבולה באג'נדה מסריחה ובשלל דמגוגיות. ככה שאני באמת לא יודע על מי ומה לסמוך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אנחנו בתוך מיתון כי:

1. ארה"ב במיתון

2. אירופה במיתון

3. סין במיתון

אנחנו במיתון, פשוט עד עכשיו הבנקים המרכזיים שפכו ים כסף לתוך המערכת אז פחות הרגשנו את זה.

עכשיו כבר כל המדדים מצביעים על זה (ירידה בהכנסות ממיסים, ירידה בצריכה, עליה באבטלה, ירידה בייצוא וכו').

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רק שעד לפני שבוע הכל היה ורוד, פתאום מפחידים אותי עם "יום כיפור כלכלי" :shock:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מסתבר, בדיעבד, שכל הדיון על הגדלת התקציב היה כלאם פאדי. יעדי הגביה היו תיאורטיים לחלוטין, מעשית יעדי הגביה והצמיחה התפספסו וגידול בהוצאות הולך להביא אותנו לגרעון פוטנציאלי של 8%-6%. זה כבר בדרך למפולת כלכלית.

עד כאן העובדות.

השאלה היא מה קורה מכאן והלאה: חייבים להיות קיצוצים וכנראה שיהיו גם העלאות מיסים. רע מאוד שהבלאגן הזה מגיע בתקופת בחירות, כי דווקא עכשיו צריך מנהיג אחראי כלכלית ולא אחד שיפזר כסף כמו בקליפ של סנופ-דוג. האלטרנטיבות לנתניהו מייצגות את ההפך המוחלט של אחריות כלכלית, אבל גם הוא לא מרשים אותי במיוחד בקדנציה הזו.

אין הרבה חדש בראיון עם פרופ' בן-שחר, אבל הוא חושף בלוף מעניין:

אבל אתה מבין את המצוקות של מעמד הביניים שמרגיש שהוא משלם מסים ולא מקבל שירותים?

"אני לחלוטין מבין את המצוקות של מעמד הביניים ולכן אני בהחלט רואה מקום להטלת מסים נוספת על שני העשירונים העליונים ותיקון מסוים כלפי מעלה במס החברות ובחוק עידוד השקעות הון המאפשר פטור מסיבי ממס על השקעות חדשות של חברות. בהקשר זה יש לטפל בביטול פטורים רבים ממס המסתכמים בעשרות מיליארדי שקלים לשנה. כל זה יוביל לא רק להקטנת הגירעון אלא גם להגדלת השוויון ולחזרה למיסוי פרוגרסיבי יותר, אם כי לא לכיוון מיסוי מופרז".

שני העשירונים העליונים הם אנשים רבים שלמעשה רואים עצמם - ואולי, אם משווים לרמת החיים במדינות העולם, גם בצדק - כמעמד הביניים. לא מדובר על האלפיון העליון; שימו לב שההכנסה הכוללת למשק הבית בעשירון התשיעי היא בסך הכל 26,506 ש"ח ברוטו לחודש (כלומר בני זוג שמרוויחים 15K ו11K לגמרי בפנים), והעשירון העליון הוא כל דבר מעל זה, כלומר אישה שעובדת בבנק ובעל שעובד בהייטק הם עשירון עליון. רק מה, אלו אנשים שרואים עצמם כמעמד הביניים, ויעידו שפע הכתבות על הייטקיסטים שלא סוגרים את החודש כפי שהופיעו בשלהי המחאה.

מה שרבים מהעשירונים העליונים לא מבינים, למרבה הצער, הוא כמה עמוק הבור שמתחתיהם; 80% מהאוכלוסיה מרוויחה פחות. כשהם יוצאים להפגנות ודורשים תמיכה במעמד הביניים, הם בעצם אלו שישלמו את החשבון עבור כל מי שלמטה, כי הם לא מעמד הביניים.

בני זוג שמרוויחים כל אחד 7K הם מעמד הביניים, מבחינה סטטיסטית. והם נמצאים במצב מחורבן באמת, עקב שכר נמוך ביחס לכל מדינה מערבית ומיסים, בעיקר עקיפים, מהגבוהים בעולם.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הסימנים לבואו של המיתון נמצאים שם כבר למעלה משנה, יותר בכיוון של שנה וחצי.

הבעיה היא שאם אתה מוזן בעיקר מאתרי טמקא וגלובס (או רחמנא ליצלן, ישראל היום), מאכילים אותך בכפית גדושת אינטרסים. במקרה הזה האינטרסים הם שתצרוך עוד קצת, כדי לאחר את הנפילה במעט.

עדיף לקרוא בלוגים עצמאיים, דה מרקר (שגם לו יש אג'נדה, אבל מסחרית מעט פחות), ובעיקר לפתוח את העיניים. כשכל העולם מקרטע, המצב הבטחוני מורע, הממשלה מתכופפת לפני כל ארגון עובדים חזק והעם חוגג באורגיית אשראי בלתי נגמרת (שבועת הנדל"ן היא חלק ממנה), כל מי שעיניו בראשו יודע שצריך לחכות לכאפה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כשבכל העולם מצמצמים בהוצאות, בצריכה ובתשתיות חדשות ועושים רק את ההכרחי אז היצוא בהכרח נפגע. כשהיצוא נפגע יש למדינה כמדינה פחות הכנסות ואז היא מצמצמת בהוצאות. לפטר עובדים היא לא יכולה (העובדים של המדינה הם לא עובדי המדינה אלא האזרחים) אז היא מקצצת בשכר ובתנאים ואז יש מיתון.

אולמרט צדק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצאתי את הכתבה שחיפשתי:

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3577774,00.html

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אלו בדיוק הכתבה הזו והכתבה על "יום כיפור כלכלי" שגרמו לי לפתוח את השרשור הזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תגיד, לא אתה החזקת את לפיד קארזפורום להגדלת התמיכה במסכנים והמדוכאים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

על חשבון העמקת הגביה מהאלפיון העליון, על חשבון תקציבים לחרדים, על חשבון תקציבים להתנחלויות, על חשבון התייעלות במגזר הציבורי.

לא על חשבון העמקת הגרעון.

שניינו הרי יודעים שהשוקת השבורה שכולנו פתאום עומדים מולה לא באה בעקבות שום "הגדלת תמיכה במסכנים והמדוכאים", נכון?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

על חשבון העמקת הגביה מהאלפיון העליון, על חשבון תקציבים לחרדים, על חשבון תקציבים להתנחלויות, על חשבון התייעלות במגזר הציבורי.

ומה עם "על חשבון תקציבים לערבים"? מאיזו סיבה בדיוק לא מגיעים תקציבים למתנחלים שתורמים לא פחות מאחרים (ובטח שיותר מהאנרכיסטים שמבעירים את תל אביב בזמן האחרון)?

וחוץ מזה, מספיק לראות ביטויים בכתבות מסוימות (כמו "שר העל נתניהו") כדי להבין לאיזה כיוון הרוחות נושבות. זה לא אומר שהכתבה לא נכונה, אבל זה בהחלט יכול להעיד לאיזה כיוון הכותב רוצה למשוך אותה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מסרב לענות לך, אתה מנסה לחטוף את נושא השרשור למען האג'נדה שלך ואני לא אתן לזה לקרות!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תקציבים לא מקבלים לפי תרומה, אלא לפי מדיניות. כרגע המדיניות של ישראל היא הקצבת משאבים להתנחלויות על יושביהן, והדיון הוא לא פרסונלי כנגד המתנחלים אלא כשאלה של מקום ההתנחלויות בסולם העדיפות הלאומי. מדובר בפרוייקט ענק שגוזל משאבים אדירים ללא מטרה מוגדרת. מילא אם השטחים היו מסופחים כמו הגולן, אז זו רק הייתה שאלה אזרחית של תעדוף; במצב הנוכחי רוב הסיכויים שההשקעות שם ירדו לטמיון בהנתן פתרון מדיני (שרחוק מאיתנו מספר עשורים, ועדיין).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לטעמי יש פגם בסיסי בהנחה שניתן לבנות תקציבים על בסיס הצמיחה הצפוייה.

כלומר, אני מניח שהמשק יצמח ב-X אחוז, ועל כן ההכנסות ממיסים יהיו Y מיליארדים, וכתוצאה מכך, אני יכול לבזבז כאילו אין מחר.

ניתן לראות שהמודל הכלכלי הזה פשוט לא עובד.

כלכלות העולם אינן צומחות אל האינסוף, ואנחנו חווים גלים של צמיחה אפסית או צמיחה שלילית.

זה משול לכך שאני אקח עכשיו משכנתא על בסיס ההכנסות שלי היום, מבלי לקחת בחשבון שכתוצאה ממשבר/מיתון/מלחמה/שלום אני אאבד את העבודה הזו ולצערי אפילו אשאר מובטל לתקופה ארוכה... מי יהיה ערב לכל אותן התחייבויות שלקחתי?

האם אני צריך לפדות את החיסכון שלי (ובכך לדחות את הנזק הכלכלי למועד מאוחר יותר), או שמא עלי לשבור את קרן החיסכון ללימודים של הילדים ש(אין)לי (ובכך להעביר את הנזק הכלכלי לדור העתיד).

זה המחיר של חיים באשראי כאילו אין מחר.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...