Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו הייתה התחושה שלי כשראיתי את קואליציית העל...

הייתי בטוח שכל המטרה של הקומבינה הזו היא להכשיר מהלך כזה:roll:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תגובות 595
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אנחנו בתוך מיתון כי:

1. ארה"ב במיתון

2. אירופה במיתון

3. סין במיתון

התער של אוקהם - ההסבר הכי פשוט, בלי שום פוליטיקה, פילפולים, ספקולציות, קונספירציות ומניפולציות.

אז נכון שיש כל מיני משתנים שגורמים לכלכלה בישראל להתנהג קצת שונה, או ליתר דיוק, בהשהייה / delay

ביחס לשאר העולם, אבל הם לא העיקר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
התער של אוקהם - ההסבר הכי פשוט, בלי שום פוליטיקה, פילפולים, ספקולציות, קונספירציות ומניפולציות.

... רק שזה לא מחזיק כאן, כי שיא העליות בנדל"ן היה בתקופה שהעולם מסביב בער. הבעיות כרגע מבניות ולא קשורות בהכרח ליצוא. אני לא חושב שהמחסור בגביה נובע ברובו מהיצוא, ולא רק המחסור בגביה אשם אלא גם גידול חד בהוצאות הממשלה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לעניות דעתי האישית והלא-מלומדת והלא-מחייבת,

זהו בסך הכול delay (לא יודע, לא מתחבר למילה "השהייה") + תוספות.

זה קורה גם בזירה התרבותית, ובעצם, בכל זירה שהיא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הנה מה שצופה לנו העתיד הכלכלי. לקרוא ולבכות.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4259560,00.html

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
... רק שזה לא מחזיק כאן, כי שיא העליות בנדל"ן היה בתקופה שהעולם מסביב בער. הבעיות כרגע מבניות ולא קשורות בהכרח ליצוא. אני לא חושב שהמחסור בגביה נובע ברובו מהיצוא, ולא רק המחסור בגביה אשם אלא גם גידול חד בהוצאות הממשלה.

מחזיק בהחלט. בתקופה הזאת הממשלות שפכו המון כסף לתוך השווקים (למעשה הדפיסו כסף) והורידו את הריבית לאפס. גם ממשלתנו שלנו עשתה את זה (ולכן כעת משנגמר המשחק הספקולטיבי הדולר עולה), ובסביבת ריבית אפס עם אפס רגולציה על המשכנתאות (ביחס להיום כמובן) זה מעודד לצרוך יותר (כי הכסף מאבד מערכו בבנק). חלק מהצריכה הזאת באה בצורה של דירות, אבל בעוד טלוויזיות ובגדים מייצרים בזול יחסית, מהר יחסית, וניתן להביא עוד ועוד מהם למדינה, דירות לוקח זמן לבנות והשוק מגיב לאט יותר.

מצד שני, הריבית האפסית נתנה תחושת עושר מזוייף שדחפה לקחת משכנתאות עצומות בהחזר חודשי נוכחי נמוך.

בגלל זה מחירי הנדל"ן התנפחו כל כך דווקא בתקופה הנ"ל.

אז מה קרה בינתיים? בחוץ התברר שהמון גופים התחייבו להלוואות שונות ומשונות והם לא יכולים להחזיר אותן, כי הן נעשו ע"ב תשואות שלא קרו. הסתבר גם שכל הבנקים בעולם המערבי היו מעורבים בזה (למזלינו הבנקים שלנו לא היו מספיק מתוחכמים בשביל להשתתף בחגיגה, וזאת הסיבה היחידה למה המשק הישראלי לא היה צריך לחלץ אף אחד) והתחיל אפקט דומינו, האפקט דומינו הואט באמצעות הזרמות ההון העצומות, אבל מסתבר שהחובות גדולים משחשבו וכדרכה של ריבית הם ממשיכים לתפוח כל הזמן.

מה יהיה? בינתיים מיתון, מחיקת ערך, פגיעה בפנסיות, פגיעה במשקיעים עד שהכלכלה תתאזן שוב פעם בתקווה שלמדנו משהו מזה והרגולציה תחזור למקומה הנכון.

נשאר רק לקוות שהממשלות ישכילו להגן על העסקים היצרניים ועל האנשים הקטנים ולא ינסו להגן על שוק ההון ועל השכבה הדקה של העשירים.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

לצערי הרב צדקתי, כשכתבתי על מעשיו הלא אחראיים של משה כחלון, קמו עלי והסבירו לי שכתבתי שטויות.

בנתיים מה היה לנו מכיוונו של כחלון האדיוט:

מניות התקשורת התרסקו (נוגע לכל אחד מאיתנו כי זה חלק מתיק הפנסיה).

גביית המס מהחברות ירדה בצורה דרמטית (קופת האוצר ריקה, תיכף נגיע לזה).

תשלומי אבטלה למובטלים חדשים (שבתורם מוציאים פחות כסף בשוק, מה שמייצר מובטלים נוספים...).

אבל היי - חסכנו 100 ש"ח לחודש...

עכשיו מה יש לנו:

קופת האוצר ריקה וצריך למלא אותה, איך עושים את זה?

עוד מס על בירה וסיגריות (יין כמובן שלא כי הדתיים שותים אותו בקידוש).

העלאת המע"מ באחוז.

מה עוד מצפה לנו?

ערעור היציבות עלול להביא (וכבר הביא) חלק מהלווים הגדולים במשק לקשיים בהחזר חובות עד חדלות פרעון, זה באמת לא מזיז לאף אחד עד שנזכרים שרוב החוב הוא לבנקים, אלה שגם שומרים על הכסף שלנו...., אז את הבנקים חייבים להציל כי בלעדיהם אין תקומה למשק, מי ישלם על זה - כמובן שאנחנו.

ועם כל זה אני עדיין אופטימי - הכלכלה חזקה אפילו מצבר האדיוטים שמנהלים אותה.

פורסם

וודאי, אילו כחלון לא היה פותח את השוק לתחרות, מדינת ישראל הייתה מסיימת את השנה בעודף תקציבי וקרנות הפנסיה היו בעודף אקטוארי. תעשה לי טובה.

זו טיפה בים, והכסף שהתפנה הלך לצריכה אחרת או לחיסכון ככל הנראה, זה לא כסף שנעלם. שתי האופציות האלו הן טובות משמעותית למשק מאשר מימון קרטל לא יעיל (ומנהליו).

הכנסות המדינה ספגו את המכה הקשה באמת בגלל הדירות שהפסיקו להימכר (הממשלה גוזרת הון עתק מכל דירה) וכתוצאה מהירידה בייצוא.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

טיפה בים? תבדוק כמה כסף הכניסו הטיפות בים האלה לקופת האוצר (רמז - מיליארדים).

גם תוספת מס של שני שקלים לליטר בירה זה טיפה בים... :evil:

נ.ב. - עיין ערך 'מכפיל קיינסיאני'.

פורסם

אני טוען ששבירת המונופולים הסלולריים דווקא תגדיל את התוצר (אם אתה רוצה להיכנס לנושא של מכפיל קיינסיאני).

אותו כסף ששולם לפרות המזומנים אשר מכונות ספקיות סלולר שימש מעבר למשכורות, לשירות חוב של הפירמידות אליהן הן משתייכות. תרומתו למשק הייתה זניחה עד שלילית.

כעת, אותו כסף הולך כנראה במיעוטו הקטן לחסכון (שהוא טוב, מגדיל יציבות), וברובו לצריכה אצל ספקי שירותים ומוצרים אחרים. אותם ספקים משלמים גם הם מס על הכנסותיהם, ואילו הרווחים מתפזרים טוב יותר במשק במקום להישאב במעלה הפירמידה ולא לחלחל למשק. אותו סכום עושה הרבה יותר סיבובים בכלכלה כשהוא משולם במסעדה או למטפלת לילדים, מאשר כשהוא משולם לחברת ענק.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

נפלא, אז למה הקופה ריקה?

אל תשכח שבכלכלה יש הרבה מצב רוח ופסיכולוגיה, במצב הרוח שיש היום אין חשק לבזבז, השוק ניראה על הפנים ולפני קריסה - עכשיו תחשוב כמה מזה הוא תוצר של רגולציה הרסנית שכחלון ושישינסקי הם מהדוגמאות המובילות שלה.

פורסם

הרשה לי לצוטט גדולים וחכמים ממני, כמה הודעות קודם בשרשור:

הכנסות המדינה ספגו את המכה הקשה באמת בגלל הדירות שהפסיקו להימכר (הממשלה גוזרת הון עתק מכל דירה) וכתוצאה מהירידה בייצוא.

אני מסכים איתך לגבי מצב הרוח, אבל שבירת הקרטל הסלולרי דווקא שיפרה אותו. פתאום התפנו לאנשים כמה מאות שקלים בחודש, וזה תורם לתחושת העושר המדוברת כל כך בכלכלה ההתנהגותית.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

דורקי,

תגיד, אתה צוחק עליי? :x

אתה אשכרה מיצר על שבירת הקרטלים של הסלולר כי "תראה מה זה עשה למניות שלהם"?

בתחת שלי המניות שלהם ובתחת שלי המנהלים של החברות שהאופציות שלהם התרסקו.

כל משק בית בישראל חוסך מאות שקלים מידי חודש וזה מה שחשוב.

זה אך ורק מה שחשוב!

נמאס מכלכלה שמקדשת מספרים שרצים על פס לדים ודורכת על כל מה שבדרך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה, עדיין לא הצלחתי להבהיר לך על מה הטענות שלי.

רוצים לשבור קרטלים? זה נפלא.

העניין הוא שגם את זה צריך לעשות בשכל, לעשות שינוי קטן וללבדוק את השפעתו, להוריד את דמי הקישוריות ולהמתין, להוסיף מתחרה (אחד!) ולהמתין.

במקום זה מה יש לנו עכשיו? כחלון שהצליח להשמיד ערך - גם לבעלי החברות וגם לחוסכים (אתה ואני) ועל הדרך גם רוקן לא מעט את קופת האוצר.

עוד כמה כחלונים והלכה לנו המדינה.

פורסם

אני מסכים איתך שהיו צריכים להכניס מתחרים לאט, אבל כבר לפני עשור.

היות ושרי התקשורת בעשור האחרון ישבו ואוננו, המצב החריף והיה צורך בפעולה קיצונית במקום לעשות את זה בהדרגה ולתת לחברות להמשיך לעשוק את הצרכנים.

אין שום רווח למשק מההקצאה לא יעילה של משאבים והון, וזה בדיוק מה שהחברות הקודמות ייצגו.

תיכף תאמר לי התקופה בה ההסתדרות שלטה ברוב הייצור במשק הייתה מצויינת, כי שילמו משכורות להמוני עסקנים שאחרת היו מרוויחים פחות ומשלמים פחות מיסים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

• תוכן חדש...