Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה היא האם יש סיכוי בכלל?

נניח שמחר בבוקר מבטלים כליל את כל תשלומי ההעברה לציבור הדתי.

ונניח שיהיו מהומות אלימות ביותר שימשכו כמה חודשים, ובסוף ירגעו.

נניח.

בעוד דור או שניים, הציבור הזה יהווה רוב במדינה, זו עובדה דמוגרפית.

אז לא משנה כמה תיקחו או כמה תיתנו להם עכשיו, יבוא היום שהם יקבעו את סדר העדיפויות הכלכלי (או כל סדר יום אחר) של הממשלה, וכנגד זה אין שום דבר שניתן לעשות (אלא אם כל משפחה חילונית תתחיל להביא משמעותית הרבה יותר ילדים)

אז מה התקווה בעצם?

לא לי ולך, אלא לילדים ולנכדים שלנו...

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

• תגובות 595
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נניח.

אז לא משנה כמה תיקחו או כמה תיתנו להם עכשיו, יבוא היום שהם יקבעו את סדר העדיפויות הכלכלי (או כל סדר יום אחר) של הממשלה, וכנגד זה אין שום דבר שניתן לעשות (אלא אם כל משפחה חילונית תתחיל להביא משמעותית הרבה יותר ילדים)

אז מה התקווה בעצם?

לא לי ולך, אלא לילדים ולנכדים שלנו...

אתה לא תצטרך לחכות לנכדים, הבומבה תבוא עוד קודם. החרדים והדתיים-הלאומיים, וגם הערבים, סובלים מתת-ייצוג תרבותי וחקיקתי. התוכניות שאתה רואה בטלוויזיה הן לחילונים פרוצים, העיתונות כנ"ל, חוקי עזר דתיים נאכפים בקריצה והצבא מגדיר עצמו כחילוני. עם הזמן הקבוצות האלו ילמדו לדרוש את שלהן; זו עוד לא תהיה מדינת הלכה, אבל גם לא המדינה שאתה מכיר כיום.

הם לא צריכים להיות רוב, הם מצביעים כגוש אחד או שניים. הם הרבה יותר יעילים אלקטורלית ממך.

לפי הזכור לי, כבר כיום 51% מהילדים בכיתה א' הם ערבים או חרדים. הבעיה תופיע כאן תוך עשור-שניים ולא תוך ארבעה-חמישה, כשהם באמת יהיו רוב מספרי מוחלט באוכלוסיה הבוגרת. פרק הזמן של ישראל כמדינה ליברלית והומניסטית קצוב מאוד.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

לצערי מתגשמת בתקופתנו המימרה הסינית - "שתחייה בזמנים מעניינים"...

מה שיותר עצוב הוא שזה ייקרה בדור של הילדים שלנו.

מה שעצוב לא פחות הוא שהמסקנה בקרב רבים עלולה להיות "איש איש לעצמו", על משמעויותיה כפי שכבר רואים היום.

ואני כבר לא מדבר על ההגירה מישראל. היתה כתבה לא מזמן על הקהילה הישראלית בסיליקון ואלי, כמאה אלף איש. אחד הטוקבקים כתב בסרדוניות: "אה, עכשיו אני מבין לאן נעלמו כל האשכנזים"..

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

נניח.

זה לא נכון.

הציבור "הזה" (זה שלא עובד וחי מקצבאות) הוא עדיין לא רוב וגם לא יהיה רוב בדור-שניים הקרובים.

וגם לא צריך לבטל את כל הקצבאות מחר בבוקר, זה יגרום לאסון הומניטרי.

כל מה שצריך לעשות הוא לקבוע שאין יותר קצבאות ילדים עבור לידות החל מה 1.5.2013, זה הכל. הגיע הזמן שאנשים ילמדו ש"תכנון המשפחה" זה כולל תכנון מקורות ההכנסה למימון גידול הילדים.

בנוסף לבטל את כל התשלומים לישיבות. מי שרוצה ללמוד תורה שיעשה את זה על חשבונו.

ואתם יודעים מה? אין לי בעיה לתת מלגות לימוד וקיום+פטור מצה"ל ל400 האברכים הכי הכי מצטיינים בכל מחזור.

כמו שקיים (חלקית) לספורטאים ומוזיקאים מצטיינים.

אבל כל היתר שלא יחיו על חשבוני.

מהכסף שהתפנה מהישיבות אפשר לממן עשרות אלפי מקומות בקורסי הסבה מקצועית למקצועות נדרשים לדורשי העבודה החדשים.

אבל כנראה שזה לא יקרה בזמן הקרוב.

הפוליטיקאים כנראה יבינו שהצעדים האלו הכרחיים רק כשיהיה כבר מאוחר מדי, ואז המדינה תידרדר להיות מדינת עולם שלישי אפריקאית טיפוסית מבחינת תל"ג לנפש, עוני, רעב...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

באתי לחזק ויצאתי מחוזק, וברצינות, נראה שרבים מאיתנו בשמאל ובימין הציוניים מודעים למובן מאליו.

אגב, זה לא מובן מאליו שאנשים מודעים למובן מאליו.

למרות זאת,המחנה הציוני לא מצליח לגבור על מחלוקות פנימיות בתוכו ומחזק יותר ויותר גורמים לא ציוניים, בעודו שוקע עוד ועוד.

אנו גם דוחים פתרון בעיות קשות, אך אי החלטה הופכת אותן קשות אף יותר.

פורסם

אני חושב שמצטיירת תמונה קצת הזויה בשרשור הזה. הנה אנחנו, חבורה שמייצגת מדגם מאוד רחב לטעמי באוכלוסיה, משכירים מהעשירון העליון דרך עצמאיים עמידים יותר או פחות וכלה בסטודנטים, בין עם עניים מרודים או בין עם בנים או בנות למשפחות אמידות יותר או פחות. חלק ממכם שמבין את הלכי הרוח הכלכליים ואת המצב במשק (הלוואי עלי, אני לא מבין עשירית מה שנרשם פה :-( ) אומר קבל עם ועדה את הבעיות, חלקכם מעלים פתרונות שנראים לוגיים ברי יישום ופשוטים ועדיין, אנחנו בדרך למטה.

נראה שכעם אנחנו אומרים בשיחות הסלון את אשר ליבנו, אבל בקלפי, הדברים נראים אחרת. העובדה הקשה ביותר שבשמונה השנים האחרונות נבחרו אנשים לשלטון שעושים הכל כדי לא להחליט ובעצם לדרדר את המצב צעד אחרי למטה. למעט יחידי סגולה שלא יקבלו את הקול שלי עקב היותם במפלגה שמנוהלת ע"י אותם אנשים מהמשפט הקודם, לא נראה שיש איזשהו פתרון גם בבחירות הבאות.

אין במה שנאמר למעלה רצון לייצר דיון פוליטי. אבל בסופו של יום, אני לא רואה איך המצב משתנה באמת כל עוד השיטה הנוכחית של ניהול ממשלה/מדינה (ובעצם, תאגיד. אולי זה הפתרון? להפוך למדינה הראשונה שמנוהלת כתאגיד?). אני חושב שכל הפתרונות שנתנו כאן טובים יותר ממה שקור כרגע בשטח, אבל איך ניתן ליישם אותם? כפסימיסט חסר תקנה שאני, אני תוהה אם בכלל נוכל לייצר שינוי? הרי מי ממכם היה מוכן ללכת עד הסוף ולנסות לשנות מבפנים? הייתי שמח ללכת לקלפי בפעמים הבאות אם אמונה בשינוי שיבוא. אבל אני אלך כי יש לי חובה כזו, לא כי אני אאמין בשינוי.

בסוף, אתם טוחנים מים. ואותנו טוחנים מאחורה. עד שלא נצליח להביא אנשי מקצוע לרמות קבלת ההחלטות, לא נראה שינוי לדעתי. יהיה אשר יהיה.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

הבנת לפחות חלק מן הבעיות.

תאגיד, או אם תרצה קורפורציה, יצא לא טוב- באיטליה הפאשיסטית ולא רק.

לא סתם אמר צ'רצ'יל- דמוקרטיה היא שיטת מימשל גרועה. השיטות האחרות גרועות יותר.

איכותם האישית של רבים מהחכי"ם אצלנו היא נמוכה, אבל מן הסתם זה משקף את האוכלוסיה הבוחרת.

האוכלוסיה הבוחרת מושפעת מחינוך ומתיקצוב החנוך וסדרי עדיפויות. ישנו מעגל מסוים.

נסו לזהות- כל אחד לפי שיפוטו, אנשים טובים. לכאלה יש סדר יום קונסטרוקטיבי. הם לא רק נגד משהו.

מספיק. נחזור לכלכלה?

פורסם

הצבעה בקלפי משנה מעט מאוד. הכוח נמצא אצל מי שמתפקד למפלגות שמקיימות פריימריז.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

זה אומנם על הגבול הפוליטי. אבל נסכם את זה בפשטות.

הייתי מתפקד, אבל לא לאחת מהמפלגות הקיימות. נאמר פה כבר בפורום שיש לנו כוח כפורום, דובר אז על העניין המוטורי שנמצא בבסיס של היותנו משתמשים רשומים כאן. בפועל, העניין קצת התמסמס וחבל לדעתי.

בסוף היום, הדבר היחידי שישנה משהו הוא משהו או מישהו שישבור את חוקי המשחק.

אגב, פנדוב, באיטליה דאז אומנם ניסו לעשות משהו כזה, אבל לצערם המנכ"ל לא היה בשל. אני חושב שיש לניהול מדינה הרבה אלמנטים של ניהול חברה גדולה, או לפחות צריכים להיות.

Stay tuned

פורסם
הצבעה בקלפי משנה מעט מאוד..

חיים יבין: "גבירותי ורבותי...מהפך!".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

צודק באגירה, אבל גם ניטש

לעיתים תקבל מפלגה כזו, לעתים אחרת

אך בכל מקרה תקבל כמות גדולה של חדלי אישים.

בנוסף, יש צורך בשותפות קואליציונית. חדלי האישים יתנו להם הכל.

לפני זמן, יצא לי לעבור ליד קפה בטלנים טיפוסי

נושאי השיחה להפתעתי לא היו הימורים בטוטו,

גם לא יחסי מין עם עיזים.

אלא- איך מעלים את האנשים שלנו במפלגה.

זה לא דיון פוליטי, אז לא אגיד באיזו מפלגה.

פורסם

ועל זה נאמר, פני הדור כפני הכלב.

כמו שאנחנו נראים, גך נראים המנהיגים שלנו, אנשים בינוניים ביותר, במקרה הטוב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לצערי, אם אני אשים את הדעות האישיות שלי בצד ואסתכל הדברים בצורה אוביקטיבית, לא מדובר על השכלתם, דעותיהם או כל דבר אחר. ממחינתי הבעיה נובעת מזה שההנהלה היא חבורה אינטרסנטית בצורה יוצאת דופן כלפי האג'נדות האישיות שלה ולא בעלת אג'נדות שנוגעות לציבור הרכב.

הבעיה שמטרידה אותי יותר מהכל היא, האם ניתן בכלל לשנות? נראה כאילו המוחים בכלל מזיזים את קצה הביצה לכיוון שונה. מה היא המסה הקריטית שתביא את השינוי? האם אנו עתידים לחזות בדמוקרטיה א-לה רוסיה? האם בכל דמוקטטורה? אין לי בעיה האם השניה, בתנאי שיבוא אחד שיעשה את ההחלטות הקשות.

Stay tuned

פורסם

היי רייסר, להלן כמה נקודות, את השאר תוכל להשלים:

הדעות של אנשים קשורות, מי שמסית נגד עובד זר, עם אחר וכדומה- יסית נגד עוד ועוד, במעגלים הולכים וקרבים כולל נגדך. לפיי איזה קריטריון? ימצאו כבר.

אך בוא נניח זאת בצד.

אתה טוען שיש אנשים אינטרסנטים, ודאי . זהו הטבע האנושי מי יותר ומי פחות. גם אדם צח וטהור[נניח] המגיע לעמדת מפתח עלול להיות מושפע. יש המון דוגמאות היסטוריות. קרא על פנחס לבון, כמשל.

דיקטטור נאור? לא ולא. כוח משחית. כוח מוחלט משחית באופן מוחלט.

מציע לקרוא על חוק הברזל של האוליגרכיה וכן על חשיבות מערכת של איזונים ובלמים והפרדת רשויות במימשל תקין.

האם המציאות מתסכלת לאור זה שנראה שיש צעדים, לכאורה פשוטים אך בפועל לא ננקטים?

כן. אך הצעדים אינם כה פשוטים ומערכת אנושית אינה מערכת פשוטה.

מי שמציע פתרונות קסם שרק הוא יודע לתת, דינו כמי שמציע לך 30 אחוז תשואה מובטחת להשקעה בחודש. כלומר שרלטן.

• תוכן חדש...