Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ ברכישת סיאט לאון שבמבצע

NewRider
שימו לב! השרשור הזה בן 4149 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

בהתחלה חשבתי ללכת על האיביזה שבמבצע אבל השילוב עם המנוע ואיכות החומרים לא ממש אהבתי.

התקציב הוא 120 k והכי טוב לנצל כמה שפחות.

ראיתי את הלאון שכרגע במבצע ב120 עם גיר אוטומטי ומנוע 1.8

עכשיו השאלה היא האם זו רכישה משתלמת?

שנה הבאה באה הצורה החדשה כדאי להמתין?

הירידת ערך תיהיה גדולה ? יחסית למכוניות אחרות? ראיתי שהמחירון הוא 150..

הכונה היא לא להרוויח אלא לשאול כמה הירידת ערך תיהיה גדולה?

איך הגיר האוטומטי ?

האם ישנה אפשרות לעוד הנחה במידה ומשלמים במזומן?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ירידת הערך היא כ- 15 אחוז לשנה. לא תזכה להנחה נוספת והמחיר הוא כבר למזומן אבל בעבר נתנו גם טרייד אין במחיר מחירון שזה הטבה ששווה עוד כמה אלפי שח בהתאם לסחירות הרכב בבעלותך.

אני מעריך שהתמחור יהיה דומה לתמחור הרשמי של הלאון הנוכחית, כלומר שבמחיר של כ- 120 k תימכר הלאון החדשה בגירסת מנוע 1.2 tsi בלבד, כאשר בדומה לתמחור כעת ולתמחור של פולקסוגאן וסקודה לכל עליה בנפח המנוע תהיה עליית מחיר של כ- 10 k, כלומר הלאון 1.8 תתומחר בכ- 140 k עד 150 k כפי שתומחרה הלאון הנוכחית במחיריה הרשמיים. המחירון הרשמי של הלאון 1.8 הנוכחית הופחת דרך אגב ל- 140 k.

עכשיו השיקול הוא האם לחכות ללאון החדשה שתגיע רק עוד שנה והאם באותו מחיר להתפשר על נפח המנוע והביצועים או להוסיף כסף כדי להישאר באותה רמת ביצועים. אם הייתה לי בעיית תקציב, אני אישית הייתי בוחר בדרך הביניים, כלומר ממתין ללאון החדשה ורוכש אותה בגירסת ה- 1.4.

הלאון החדשה תהיה טובה יותר בכל תחום ושווה להמתין. אני מעריך שתוך כשנה לאחר שיווקה בארץ יתחילו במבצעי הנחות גם עליה אולם ההנחות יהיו ככל הנראה פחות אגרסיביות כמו על הלאון הנוכחית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהתחלה חשבתי ללכת על האיביזה שבמבצע אבל השילוב עם המנוע ואיכות החומרים לא ממש אהבתי.

התקציב הוא 120 k והכי טוב לנצל כמה שפחות.

ראיתי את הלאון שכרגע במבצע ב120 עם גיר אוטומטי ומנוע 1.8

עכשיו השאלה היא האם זו רכישה משתלמת?

שנה הבאה באה הצורה החדשה כדאי להמתין?

הירידת ערך תיהיה גדולה ? יחסית למכוניות אחרות? ראיתי שהמחירון הוא 150..

הכונה היא לא להרוויח אלא לשאול כמה הירידת ערך תיהיה גדולה?

איך הגיר האוטומטי ?

האם ישנה אפשרות לעוד הנחה במידה ומשלמים במזומן?

כמו שנאמר, רכישה משתלמת. תקבל הרבה תמורה לכסף שלך.

הצורה החדשה אכן תגיע עוד שנה. ה-1.8 תעלה במחיר מלא באזור 150K. ככה שלא נראה לי שיש לך מה לחכות..

ירידת הערך היא נורמלית, כ-15% לשנה.

הגיר האוטומטי הוא בעצם רובוטי-DSG 7. נאמר עליו כאן כבר הרבה.

אתה תמיד יכול לנסות לקבל עוד הנחה, מאמין שזה אפשרי אבל לא ברמה משמעותית כיוון שהרכב כבר נמכר במחיר שחיטה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה ממתין, אז תצטרך להמתין הרבה (כשנתיים להערכתי) עד שיהיו מחירי מבצע על הדגם החדש.

אם לא, אז עדיף היום 1.8 אוטומט ב- 120K לעומת 1.4 ידנית באותו מחיר (זה יהיה בערך המחיר של החדשה להערכתי).

בהצלחה.

Kia Sportage Premium 2023

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

את ה1.4 ידני "אפשר להוציא" ב114K על הכביש (אגרה), כולל צבע מטאלי, איתוראן,חיישני רוורס.

את ה1.2 ב106 עם אותה חבילה. (המחיר של המבצע הוא 103K )

לגבי ה1.8 לא התענייניתי , אבל מניח שהכיוון דומה.

הדגם החדש בטוח יעלה יותר , השאלה אם אהבת את הצורה שלו וזה מצדיק את ההמתנה וההפרש במחיר. לדעתי לא.

החסרון של ה1.8 זה הדלק (היא עדיין לא זוללת יחסית למתחרות, אבל קשה להגיד שהיא חסכונית ביחס לגרסאות ה1.2 או ה1.4 TSI).

אם אהבת את הרכב , אז לוותר עליו משיקולים של "ירידת ערך" ומה יהיה בעוד4 -3 שנים ....

יש רבים שלא ממש משנה להם הצורה החיצונית ואז מתפזרים בדגמים , להם יש את האפשרות לבחור רכב ששומר על הערך בצורה טובה יותר.

בהצלחה

SEAT LEON TSI 1.2 2012

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4149 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...