Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ברזלית זה עדין מדי, אני שוטף עם נייר זכוכית מספר 600, ובמקום מים משתמש בטרפנטין. יוצא נקי מאוד וללא חיידקים בכלל

+1 :lol:

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כן ועל הדרך אל תשכח גם ברזלית ...

בטון יותר רציני, עם הטיפים של הבחור מעלי הצבע שלך לא יגיע רחוק. תקנה סבון רכב יעודי, ווקס נורמלי, ספוג מיקרופייבר או כפפה רכה ולייבוש תקנה מגבת מיקרופייבר נורמלית.

הייתי שמח לדעת מה ההבדל בן נוזל כלים לסבון יעודי מלבד אחוזי החומר הפעיל בפנים, שניתן לדללו ללא בעיה.

מדהים כמה אנחנו נשבים בקסם של מותגים ואגדות אורבניות.

כל כימאי מתחיל- ואני לא כזה, יגיד לך שסבון הוא סבון, ומה שמיחד סבון אחד ממשנהו זה אחוז החומר הפעיל והבושם שהוא מכיל.

פורסם
סבון כלים הוא אגרסיבי ומכיל מלחים ש:

1. מורידים כל ווקס שקיים על הצבע.

2. פוגעים בצבע.

מהתמונה שהעלת לא ניתן ללמוד הרבה.

שמפו לרכב עולה 20-30 ש"ח, זאת לא הוצאה כבדה.

אם כבר מדברים, הייתי נמנע מכל התכשירי סקיי למינהם שמטגנים את הדשבורד.

לניקוי פנים, אך ורק מטלית מיקרופייבר לחה.

הכמות מלח שנמצאת בסבון היא מזערית ותפקידה להסמיך את הנוזל.

אי לכך ובהתאם לזאת, גם סבון יעודי מכיל בתוכו כמות מסויימת של מלח.

כל ענפי הקוסמטיקה והדטרגנטים- כולל בשמפו הכי עדין שיש, משתמשים במלח, מעט מאוד חברות בעולם משתמשים בחומרים תחליפיים, שמעלים את המחיר של המוצר בעשרת מונים.

פורסם
הייתי שמח לדעת מה ההבדל בן נוזל כלים לסבון יעודי מלבד אחוזי החומר הפעיל בפנים, שניתן לדללו ללא בעיה.

כל כימאי מתחיל- ואני לא כזה, יגיד לך שסבון הוא סבון, ומה שמיחד סבון אחד ממשנהו זה אחוז החומר הפעיל והבושם שהוא מכיל.

כניראה שפראיירים זה דבר שרק מיתחלף.

פורסם

מצד אחד אתה רושם שהיית שמח לדעת מה ההבדל ומצד שני אתה קובע מראש שזה הכל אגדה אורבנית. לכן אני לא יכול לקחת את ההודעה שלך ברצינות אבל אני אתן לך רמז: זה שקוראים לזה סבון לא ממש אומר שזה מתפקד כמו סבון קלאסי של מפרק שומנים. ווקס הוא שומן והמטרה של "הסבון" הזה זה לשמור על השכבה של הווקס.

אם אתה ממש רוצה להחכים, מתי פעם אחרונה קראת את ספר ההוראות של מדיח הכלים שלך? שם רשום אגב, שאין לשטוף את הכלים לפני שמכניסים אותם למדיח. זאת מפני שהסבון הוא חזק ויש צפייה לרמה מסויימת של חומציות (נדמה לי? שכחתי כימיה. סבון זה בסיס אם אני לא טועה). זה מה שגורם לזכוכית להפוך עכורה עם הזמן. אתה מוזמן לנסות לדלל את הסבון כלים בכיף שלך, רק קח בחשבון שאתה לא יודע כמה לדלל ואתה צריך את ה"סבון" שיהווה לך גם חומר סיכה בין הספוג לגוף הרכב.

פורסם

מה שמיוחד בסבונים הללו וזה גם יתרונם הוא שרובם מכילים ווקס במידה קטנה וחלקם אוטמי צבע,מה שסבון כלים לא מכיל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חומרים ייעודיים הם תמיד עדיפים אבל אם ידכם לא משגת אותו משום מה - שימוש אחראי בסבון עדין מדולל במים יכול גם לעשות עבודה ללא רעה וללא נזקים. כמו כן אני מצטרף להמלצה על החומרים של STP - החל בחומר לדשבורד וכלה בחומר הייעודי לצמיגים. כמו כל חומר ניקוי - יש להשתמש בהם רק לאחר ניקוי ראשוני של המקום ולא בשעות החום ודקה אחרי הריסוס להעביר ניגוב.

כמו כן יש להימנע מריסוס על התפרים של כריות האוויר ולא על המדרס של הצמיגים. השימוש בחומר על הדשבורד, על קירות הצמיגים ועל גומיות הדלתות והחלונות (לפחות פעם בשנה ועדיף פעם בחודש) מומלץ ביותר!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

המוצרים של STP הם על בסיס שומני סיליקוני, שלא טוב לפלסטיק (דשבורד) לאורך זמן. כמו כן, קצף לצמיגים אוכל את הדופן של הצמיג, עדיף לא לשים כלל.

פורסם

שומן סיליקון אינו מזיק לפלסטיק או לגומי; שומן על בסיס נפט מזיק להם. סיליקון רק מסוכך עליהם מפגיעת שמש, חום, אבק וקרני אולטרה סגול. שימוש נכון בחומרים המתאימים הוא תמיד מומלץ!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
מצד אחד אתה רושם שהיית שמח לדעת מה ההבדל ומצד שני אתה קובע מראש שזה הכל אגדה אורבנית. לכן אני לא יכול לקחת את ההודעה שלך ברצינות אבל אני אתן לך רמז: זה שקוראים לזה סבון לא ממש אומר שזה מתפקד כמו סבון קלאסי של מפרק שומנים. ווקס הוא שומן והמטרה של "הסבון" הזה זה לשמור על השכבה של הווקס.

אם אתה ממש רוצה להחכים, מתי פעם אחרונה קראת את ספר ההוראות של מדיח הכלים שלך? שם רשום אגב, שאין לשטוף את הכלים לפני שמכניסים אותם למדיח. זאת מפני שהסבון הוא חזק ויש צפייה לרמה מסויימת של חומציות (נדמה לי? שכחתי כימיה. סבון זה בסיס אם אני לא טועה). זה מה שגורם לזכוכית להפוך עכורה עם הזמן. אתה מוזמן לנסות לדלל את הסבון כלים בכיף שלך, רק קח בחשבון שאתה לא יודע כמה לדלל ואתה צריך את ה"סבון" שיהווה לך גם חומר סיכה בין הספוג לגוף הרכב.

יש מה שנקרא שאלות רטוריות, ההבנה שלי בנושא מספיק מספקת על מנת לחוות דעה בנושא.

ווקס זה לא שומן שה דונג שנותן מעצמו שכבה מיקרונית לצורך הגנה על הצבע מחמצון שנוצר מתנאי אקלים חיצוניים, או לכלוך חיצוני.

בקשר למדיח- הסבון שלו (גם הנוזלי וגם האבקה וגם המוצק עם הכדורית באמצע), מכיל גם סבון, בתוספת ממיסי שומנים (בסיס בדרך כלל- סודה קאוסטית במינון נמוך) וכן חומרי הברקה ומלחים.

הזכוכית והכלים נהפכים לעכורים במשך הזמן לא בגלל הסבון, אלה בגלל החומרים האגרסיבים האחרים שהזכרתי ואחרים, הסיבה העיקרית שהכלים עכורים זה בגלל חוסר מלח שתפקידו לרכך את המים הקשים, ואז האבנית במים פוגעת בגלזורה.

לכן, מבחינתי- ואתה מוזמן לבדוק זאת אצל כל מנהלי המעבדות בחברות הקוסמטיקה והדטרגנטים, סבון הוא תמיד סבון שמפריד את השומנים בכך שהוא תופס את מקומם, בעניין היחיד ששונה בין הסבונים זה כמות החומר הפעיל (12,16,24,36 אחוזים בדרך כלל), כמובן שככל שיש יותר חומר פעיל הדטרגנם יקר יותר, במקרה של נוזלים לניקוי רכב היחס הוא הפוך, כמות קטנה של חומר פעיל ומחיר גבוה.

נכון שיש חברות שמוסיפות ממיסי שומנים לנוזל כלים, אבל הן חייבות לציין זאת בתכולה שעל גבי האריזה.

סבון לא יכול להיות חומר סיכה מעצם הווייתו, זה שהוא חלק לא הופך אותו ללובריקן, ולאחר השימוש בו ושטיפתו, הוא מנוטרל ולא פעיל יותר.

מעניין מה כתוב על גבי האריזה של נוזל שטיפה יעודי מבחינת ההרכב, אני מנחש שכתוב סבון וחומרים פעילי שטח.

היתי שמח אם בכל זאת תיקח אותי ברצינות.:wink:

פורסם

אם כל כימאי מתחיל יגיד שסבון הוא סבון, אז למה שלא נשטוף את הרכב עם סבון כלים פיירי וגם נתקלח איתו. אתה מתקלח עם סבון כלים? אני מתערב איתך שלא. אם מאור 30 חושב ששטיפה עם סבון כלים גורמת לרכב שלו להראות טוב, שיבושם לו. שמעתי גם על אנשים ששוטפים עם מגבונים לחים.

פורסם

יש ניסויים שאני לא עושה:

- אני לא מסתבן במקלחת בסבון למכוניות וגם לא בסבון כלים.

- את הרכב אני שוטף עם סבון למכונית.

אולי אני פרייאר וזה אותו דבר, אבל אני משאיר את החסכונות האלו לחכמים ממני.

מניסיון עם carplan, מומלץ!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אם כל כימאי מתחיל יגיד שסבון הוא סבון, אז למה שלא נשטוף את הרכב עם סבון כלים פיירי וגם נתקלח איתו. אתה מתקלח עם סבון כלים? אני מתערב איתך שלא. אם מאור 30 חושב ששטיפה עם סבון כלים גורמת לרכב שלו להראות טוב, שיבושם לו. שמעתי גם על אנשים ששוטפים עם מגבונים לחים.

כיוון שבפיירי יש 36% חומר פעיל בתוספת ממיס שומן שיגרום ליובש וגרוי בכל הגוף.

אם תשתמש בנוזל כלים 12% חומר פעיל וללא תוספים, התשובה היא כן, למרות שבסבון גוף החומר הפעיל הוא בכמויות קטנות יותר.

מה רע בשמפו רגיל או סבון גוף לרחיצת מכוניות ?.

• תוכן חדש...