Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם! הודעה ראשונה בפורום :oops:

בהתאם לכללי הפורום אכתוב הודעה מפורטת, ובתקווה לא משעממת מדי.

לאחר 7 שנים נפלאות ומפנקות עם הפיג'ו 205 שלי (סטודנט בן 28 ), החלטתי שהגיע הזמן לשדרג. בשבועות האחרונים נהגתי על לא מעט רכבים, ובכלל בהיותי חובב נהיגה יצא לי לנהוג על מגוון של רכבים (אם כי רובם "רגילים") וגיליתי שבכמעט כולם, גם אם הם חדשים או מבוקשים הנסיעה לא הייתה כיפית (בשבילי כמובן) כמו ב Forever 205 שלי.

היפניות למינהן שברו לי את הגב והרגישו כמו פחיות צפופות (סוויפט, סובארו אימפרזה למשל), הפונטו גרנדה עם הרובוטית הרגישה לי פשוט נורא ואיום מעבר לזה שהיא חלשה באופן מורגש (1.4). לאחר קריאה אינסופית בפורום, בו אני קורא כבר זמן מה, התרשמתי שפיג'ו שוב תהיה המכונית הבאה שלי - יצא לי לנהוג על 206 אוטומטית (2008, 1.6) וזה היה נוח וכיף לאין שיעור מהאחרות.

חיפשתי והמצב הוא כזה: הרכבים עם הקילומטראז' הנמוך יקרים יחסית (אני שואף לצערי ל 35K) והזולים הם או אצל סוחרים או ק"מ גבוה.

אם כך לשאלה:

יש לי אפשרות לקנות 206 1.6L שנת 2007 אוטומטית One Line PK, אוטומטית, יד 2, 78000, בערך ב 38000 (עוד לא עברה בדיקה אבל נניח לצורך הדיון שהיא בסדר).

העניין הוא שאני קצת מתבאס שאין להן ESP ורק 2 כריות אויר. כמו כן מהפורום וחיפושים כלליים ברשת מתקבל הרושם שהדעות חלוקות בנוגע לאמינות (אני מאמין שצרפתיה שנאמנים לספר טיפולים שלה, נאמנה לנהג, הרכב הנ"ל עבר טיפולים לפי הספר והוחלף לו סטרטר גם) ושלא ברור בכלל מה הצריכת דלק שלה (אני נוהג לא מעט, בערך חצי מהמרחק בין עירוני).

מנסיון ורגש אישי, אם אקנה רכב אחר זה יהיה צרפתי (הייתי מת ל 207!) ואני יכול בלובינסקי להשיג C4 ב 43K שנת 2006 עם בערך 100K ק"מ, רק ש C4 זה רכב גדול (אני אוהב קטנות וזריזות, לא שאני משתולל) שכנראה גם הטיפולים שלו יקרים יותר, אך הוא בעל 6 כריות אויר ו ESP, אבל ---> לא חסכוני בכלל, לחבר טוב שלי שקנה מהם הרכב עושה 1 ל 9-10 בעיר ובערך 1-14 בחוץ....

אני לא יודע מה לעשות!

ה 206 כל כך יפה ומתוקה, מעלה חיוך לנהוג עליה! אבל אם היא לא אמינה? ולא בטוחה? אני יכול להוסיף 5K (שאין לי ממש...) ולקבל רכב גדול (1.6 או 2L, אותה הצריכה אם הבנתי נכון, אז כבר אלך על ה 2L), גם נוח, ומאובזר יותר.

אשמח לכל דעה ותגובה! אין לי הרבה מרווח נשימה ואני מפחד להיתקע עם אוטו שצריך לתקן כל חודשיים או C4 ששותה דלק...

:?::?: :?:

שאלת בונוס - אני צריך לדאוג שהוחלף לה סטרטר? זה מבשר רעות?

פורסם

ל 206 ול c4 יש לא מעט רכיבים משותפים, ביניהם גם המנוע והגיר. כך שאם אתה חושש כל כך מהאמינות של ה 206 יש לך סיבה לחשוש גם מה c4. בסך הכל, מנוע ה 1.6 שמותקן בשניהם הוא מנוע די אמין, בן דוד בוגר ומפותח יותר של המנוע שהיה ב205. הגיר האוטומטי אולי לא הכי טוב שיש, אבל בשנתונים האלו (2007-2008) הוא כבר אחרי רוב המחלות שלו.

מה שלא הבנתי מהסיפור שלך זה למה לא ללכת לכיוון של 206 ידנית?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה הקדים אותי ושאל את השאלה שרציתי לשאול: למה לא 206 ידנית?

מה שכן, חוץ מהמשותף בין ה206 והC4, יש גם הבדלים ברמות האבזור והמערכות החשמליות. מה שהיה מפחיד אותי יותר מהכל בC4 אלו תקלות החשמל הפוטנציאליות שלה, והעובדה שהיא מרגישה עדינה ורגישה מיכנית הרבה יותר מה206 (שמרגישה סוס עבודה כמו אחותה הזקנה). אם אין לך צורך במכונית משפחתית גדולה, נדמה לי שאפשר לרדת מהC4 בלב שקט.

לגבי צריכת הדלק: למיטב ידיעתי, ה1.6 האוטומטית מספקת צריכה דומה למדיי ל1.4 הידנית, שזה בערך 1:14 לנסיעה משולבת.

אגב, בנימה אישית- בחירה מעולה! גם הרכב הראשון שלי היה 205 אהובה, וכשהגעתי ל206 הרגשתי כאילו חזרתי הביתה...

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

ללא ספק, אם ידני בא בחשבון (ולפי ה205 אני מעריך שכן), 206 1.6 ידני הוא רכב נהדר.

בכל אופן הייתי נשאר בגזרת ה206 כאשר גם האוטומט 1.6, הפשוט והלא מאובזר הוא סך הכל רכב טוב מאוד. עזרתי לידידה ברכישה של כזה מלובינסקי טרייד, לפני כחצי שנה והיא מרוצה (גם אבא שלה). הרכב זריז, מגלה אמינות טובה (וכך גם לפי היסטוריית הטיפולים שלו), נוח, וצורך בסביבות 1-12 כאשר רוב הנסיעות הם בעיר.

גם השרות של לובינסקי טרייד היה טוב מאוד והכל תוקן, סודר והוחלף,לשביעות רצוננו.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

אין מה להשוות בין ה-205 האגדתית לבין החיקוי שנקרא 206. (205 - סוס עבודה , חלקים בשפע,קלאץ הוחלף לבד - היו במשפחה המון 205) . 206 גיר בעייתי באוטומט - ורכב בלי שוק - זה משחק לטובתך. רוב הרכבים הגיעו אחרי שימוש צבאי - ושרדו באופן ראוי לשבח - ה-205.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

bigbosf, נראה לי שאתה קצת מגזים. מנוע ה-1.4 ליטר שמותקן ב-206 הוא כמעט אותו המנוע שמותקן גם ב-205, עם שינויים מתבקשים במערכת ההזרקה וההצתה. חלקים בשפע יש גם ל-206, מעולם לא נתקלתי בחוסר.

מצד שני, ל-206 יש דש בורד שלא מתנפץ בכל פעם שאתה עולה על פס האטה, כריות אוויר ומזגן שמקרר בצורה סבירה (לעומת הדראק המקורי של ה-205).

ויש כמובן גם מחלות משותפות - הסרן האחורי שנשחק, הנטייה הטבעית להרס משולשים, רדיאטור מזגן פנימי שדולף וכו' וכו'.

גם אני עשיתי את המעבר מ-205 ל-206 והצטערתי על כך שבין לבין הייתה לי תחנת ביניים. למי שאהב את ה-205, ה-206 היא ללא ספק המכונית לגדול אליה. ה-207, לעומת זאת... :-(

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

גם לי בעבר היה 205 94 TOP-XRi שנהניתי ממנה מאוד ועודני מתגעגע אליה

רציתי לשאול האם קנית בסוף את ה206 כי אני מתלבט כרגע בנוגע לאותו הדגם שנת 2008 כרכב שני למשפחה

אם כן תוכל לתת את חוות דעתך עליה

צריכת דלת אמיתית?

אמינות?

נוחות?

וכל מה שתוכל לפרט מעבר יתקבל בברכה

• תוכן חדש...