Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדכון:

עכשיו יצאתי מהמכונאי ואלו ההחלטות שקיבלנו אשמח לדעתכם.

הרכבת טרמוסטט חדש חזרה - במקום הקודם שיצא לבדיקה.

פתיחת ראש מנוע למלא נפט בצלינדרים לכמה שעות לראות אם יש בעיה ברינגים ולבדוק ויזואלית את הראש.

שוחחנו עם משפץ ראשים שלפי תיאור הבעיה והבדיקות שיער כי סביר להניח שמדובר באטם ראש שנשרף באחת ההתחממויות.

אם תיהיה נזילת נפט בצלינדרים המלצתו להחליף מנוע ולא להתעסק.

כמו כן אמר אם הכל בסדר לא לקנות רק אטם ראש אלא סט שלייף ולהחליף כבר את כל האטמים. עולה עוד 250 שח אבל משאיר לב שקט. על הדרך נבדוק משאבת מים.

יש למישו מושג מאיפה אני קונה מותחנים לטימינג שלהבנתי הם לרוב גורמים לבעיות בשרשרת? סט טיימינג בחברה עולה באלפים...

אשמח לדעתכם.

תודה

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ד-מדיק שלום רב,

מעניין אותי לדעת האם ניגשת בסוף למוסך שהמלצתי לך או שמצאת מישהו אחר? (סתם מהתעניינות, לא באמת משנה לי, זה היה נטו בשביל לעזור )

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

לא הלכתי אליו.

אני לא ממהר להחליף מכונאי.

ישבתי לשיחה צפופה עם המכונאי שלי.

הוא הסביר שמנסיונו לא פעם אחרי שעושים ראש מנוע מתגלות בעיות אחרות בגלל עליית הקומפרסיה במנוע.

ובדגם מנוע הזה יש גם בעיות במותחנים של הטיימינג וקיט טיימינג מהיבואן עולה כ3000 ש"ח

אז כל הסיפור יחד יכול להיות יקר ללא תועלת.. כאשר הוא לא מכיר כיצד ניתן לקנות רק את המותחנים.

אשמח להכוונה בנושא.

מצד שני הוא קרא לחבר שמשפץ ראשי מנוע והם התיעצו. הבחור אמר שלהערכתו אם הרכב לא ממש רתח, ולאור הבדיקות שביצענו

יש סיכוי שמדובר רק באטם. ולכן החלטנו על ביצוע הפעולות בהודתי הקודמת.

שוב, אשמח לשמוע דעת המומחים.

תודה

פורסם
אוקיי, לפני שאתה מחליף ראש מנוע או מנוע, תחליף מכונאי (ותחזיר את הטרמוסטט).

האם יש איבוד מים? האם נבדקה מערכת הקירור בלחץ? מתי הוחלפה לאחרונה משאבת המים? האם המאווררים נכנסים לפעולה בטמפרטורה הנכונה (ובלי למדוד, קצת מתחת לחצי התחום)? האם הספיקה של המאווררים טובה? (עקב בלאי הפחמים, המאווררים עשויים להסתובב אבל בהספק נמוך, ולא להיות מספיקים לקירור). הם מסתובבים לכיוון הנכון?

מערכת הקירור של הסאני די גבולית לצרכי האוטו, וצריכה להיות במצב תקין לחלוטין כדי למנוע רתיחה בקייץ.

אני לא חושב שיש בדל של ראייה נגד ראש המנוע. אי לכך ובהתאם לזאת, בדוק את מערכת הקירור, ותקן את הדרוש תיקון.

דווקא הסאני שלי שרדה באילת פלוס מזגן וטורים גבוהים (חייב נסיעה אגרסיבית לתזוזה חלקה לפחות) ואף פעם לא עלתה הטמפ' אפילו שביב מעל האמצע.

שלשום חזרתי מאילת...

יש לי 2 מאווררים אגב תמיד רציתי לדעת האם זה בכל הסאני?

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

כמה שאלות, ראיתי בEBAY קיטים לטיימינג. המנוע הוא GA16

איך אני יכול לדעת את הדגם המדויק? יש כמה דגמי משנה...

כמו כן כמו שאמרתי המכונאי רוצה לשים נפט על הצלינדרים כדי לראות אם יש נזילה.

האם יש דרך אחרת לבדוק את הנושא?

כי הזמנת קיט טיימינג תיקח כשבועיים עד שיגע. מחירו בחול 70-100$ ובארץ כ3000 ש"ח...

אוף... כמה עיסוק עם הרכב הזה.... מה שכן אחרי שנפתור את הבעיה נוכל להנות ממנו לאורך זמן.

תודה

פורסם

אז כל הסיפור יחד יכול להיות יקר ללא תועלת.. כאשר הוא לא מכיר כיצד ניתן לקנות רק את המותחנים.

אשמח להכוונה בנושא.

מצד שני הוא קרא לחבר שמשפץ ראשי מנוע והם התיעצו. הבחור אמר שלהערכתו אם הרכב לא ממש רתח, ולאור הבדיקות שביצענו

יש סיכוי שמדובר רק באטם.

אתה מסרב לשמוע לעצתי אז זו התגובה האחרונה שלי: אין לך שום בדל ראייה שהאטם פרץ ובכ"ז אתה הולך להכנס להרפתקה יקרה ואולי מיותרת. ומה למותחני הטיימינג ולהתחממות? (בכ"א אם הם תקינים - תנקה אותם ותחזיר (הידראולים).) ומה טבעות הבוכנה קשורות?

תנסה להפעיל את המנוע עם מאווררים מחוברים קבוע. אם יש לך בעיה בראש המנוע המיים יבעבעו בכל מקרה.

דווקא הסאני שלי שרדה באילת פלוס מזגן וטורים גבוהים (חייב נסיעה אגרסיבית לתזוזה חלקה לפחות) ואף פעם לא עלתה הטמפ' אפילו שביב מעל האמצע.

גם שלי, כל עוד היתה תקינה. וכשאחד המאוררים נחלש כתוצאה מפחמים שנגמרו (ועדיין הסתובב למראית עיין) המנוע רתח ובעבע. כנ"ל כשהיתה לי נזילת מים זעירה מהצינור העליון. מה שכתבתי הוא שמערכת הקירור של הסאני חייבת להיות תקינה לחלוטין - אין רזרוות.

יש לי 2 מאווררים אגב תמיד רציתי לדעת האם זה בכל הסאני?

כן.

:turn-l:
פורסם

כאמור היום הזמנו בחור שמתעסק עם ראשי מנוע לשמוע עצתו.

2 הוונטות עובדות תקין. עם משב רוח חזק.

אין לי מושג, אך אשמח לשמוע על דרך לדעת אם העוצמה מספקת

פורסם

אגב, חשוב לי לציין הרכב כבר נבדק בעבר בנושא ההתחממות גם אצל מכונאי נוסף.

גם שם בדקו הכל חוץ מראש מנוע.

אני ממש לא רוצה להגיע לזה, אבל חוץ מענין הוונטות שלראשונה שמעתי כאן אני לא חושב שנשארו אופציות נוספות

החלפה למכונאי 3 לא בטוח תיהיה הדבר הנכון.

שני המכונאים מבוגרים מקצועיים ומהימנים.

yuvk תודה על עזרתך, איך אני יודע לגבי איכות האויר מהוונטות, אגב, ההתחממות קוראת לאחר נסיעות ארוכות, כאשר יש בוודאי אוויר שנכנס בלחץ מבחוץ. אגב, זאת הסיבה שהבחור מראש מנוע טעם שככל הנראה מדובר באטם שלא עומד בלחצי עבודה גבוהים וזה בא לידי ביטוי בנסיעות ארוכות.

פורסם

כדאי למדוד עם מד טמפרטורה את הרדיאטור, בחלקו העליון והתחתון. אם המנוע רותח והרדיאטור קר יחסית אז המאווררים עושים את עבודתם. יתכן משאבת מים תקולה, תרמוסטט תקוע, או אטם ראש מנוע, או סיבה אחרת.

אפשר לאבחן פריצה של אטם ראש על פי נוכחות co2 במי הקירור, אבל אין לי בזה נסיון.

הנה שרשור שכדאי שתקרא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=68137

:turn-l:
פורסם

מישו מכיר מקום בו יודעים לעשות בדיקת CO2 באזור חדרה?

להבנתי בד' זאת תענה בוודאות על בעיות באטם ראש...

לגבי משאבת מים אין לי מושג איך בודקים את הסחרור, אשאל את המכונאי...

אני יודע לומר שהצינור התחתון מעט קר יותר מהצינור העליון. אם אני מבין נכון זה אומר שהמערכת מקררת.

אחפש טרמומטר למדוד טמפ' יש לי אחד לייזר ונראה מה יראה הרדיאטור וצנרת...

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הייתי אצל המכונאי היום הוא הביא חבר נוסף ושניהם ישבו על הראש שלי שלפתוח ראש זה להכניס ראש בריא למיטה חולה.

במזל הסיפור יגמר בסט שלייף (למי שלא זוכר הרכב היה מתחמם ומאבד מים - לא מעשן אין טחינה במכסה שמן).

עם קצת פחות מזל יהיה צורך בשיפוץ ראש ואם הרינגים נתפסו במהלך ההתחממויות שהיו אז בכלל הלך מנוע כי בלוק כבר לא כדאי.

יש במוסך ליד רכב ניסן למכירה לחלקים.

הציעו לי להתמקח על המנוע ואולי אביזר נוסף או שניים.

מה המחיר המומלץ?

במנועים מיבוא הציעו לי מנוע מיבוא עם התחיבות ל80K (לא מכיר את התחום כדי לדעת איך ומה) אחריות 3 חודשים כולל שטרות ושאר מני ב2000 ש"ח

כמה כדאי לשלם על מנוע שמפרקים מרכב נוסע? הרי מנוע מייבוא עמד גלמוד כמה שנים שבטח בריאות לא הוסיפו לו. וכאן ידוע שהמנוע עובד. לטענתם לא אוכל שמן. וניתן לבדוק אותו עובד.

אני מחפש את הפתרון הכי זול שיקח את אשתי לרכבת וחזרה נסיעה של 6-7 ק"מ ביום לעיתים נדירות נסיעות ארוכות יותר של 30-40 ק"מ - וזה ממש נדיר.

בהמשך נקנה רכב חדש.

פורסם

למה לתקן תקלה שאולי לא קיימת ? מי בדק את הרכב ואמר שהתקלה במנוע או בראש המנוע ?

רוב הסיכויים שהתקלה קשורה באחד מרכיבי מע' הקירור.צריך לבדוק את כל מערכת הקירור לגורמיה : טרמוסטט,רדיאטור וגם את תפקוד משאבת המים ובמקביל גם לבדוק האם המאווררים נכנסים לפעולה.

את כל אלו יש לעשות לפני שתפרק מנוע/ראש מנוע תשלם אלפי שקלים וגם כנראה לא תפתור את הבעיה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מערכת הקירור נבדקה וטופלה במלואה. יש שירשור קודם בנושא. לאחר ניקוי רדיאטור שהיה סתום וגם להתחממות, צינור שהתפוצץ ושוב התחממות הגיע בחור ממכון ראשים כאשר כבר בדקנו את כל נושא מערכצ הקירור ולאור הבעיה ושמדובר בנסיעות ארוכות העריך שהבעיה בראש, לא ברור אם רק אטם או שיפוץ ראש. המכונאי שלי אמר שלפתוח ראש זה לא כדאי. כי זה מתקון לצרות (לא מבין למה האמת...) והוא ומכונאי נוסף המליצו על החלפת מנוע. אומנם מעט יותר יקר בכ1000 שח אבל מנוע תקין שלא יהיו הפתעות. כאן נכנסה הדילמה

פורסם

אם הבלוק תקין במאה אחוז למה להחליף סתם את כל המנוע? למה לא להיתעסק עם הראש ולבצע לו יישור מחדש? זו לא מיטה חולה ואני ממליץ אם קיימת בעיה רק בראש פשוט לסדר אותה ולבצע שיפוץ ראש שזה לא יקר במיוחד. במידה והראש לא ניתן לשיפוץ לא חסרים ראשים כאלה בפירוקיות. אם אתה מביא מנוע אתה לא יודע מה מצב הראש והבלוק ועוד כמה נישאר להם. עדיף אפילו לעיתים להעביר את המנוע הקיים אובראול שזה ייתפוס לעוד המון שנים וגם זה לא כזה יקר.

פורסם

אף אחד לא יודע מה מצב הבלוק. ככל הנראה יש בעיה בראש מנוע. אם יהיה קצת מזל אז הביעה רק באטם. אם פלות זה כבר הופך לשיפוץ ראש. אם אני ממש חסר מזל אז אוברול.

מה שמטריד אותי ושמתי לב לאחרונה, העשן ברכב יוצר אפור. אומנם כשאוטו מעשן לרוב העשן לבן די סמיך. אבל כשאשתי מתניע רואים עשן או לבן ממש מעט או אפור. בכל מקרה לא סמיך.

לכן אני כבר מתחיל לחשוש מהרפתקאות.

פירוק והרכבת ראש זה סביב 600 ש"ח ערכת שלייף עוד 400 ערכת טיימינג כ500 (יש כבר עכשיו רעש מהשרשרת אז אם כבר בסביבה....) סה"כ יוצא 1500 בלי שנכנסים לשיפוץ ראש אם יקרה... שזה עוד כ700

החלפת מנוע. אם אני קונה מהמוסך שקנה רכב לחלקים ובודק אותו אני מקווה להוציא 1000-1500 גג. אחרת אקנה כבר מייבוא שם ביקשו 2000 ש"ח.ועוד 1000 - 1500 פירוק + הרכבה.

ראש במקרה הטוב 1500 עם אופציה למתנות או 3000 למנוע.

זאת הדילמה, במיוחד כי עם נכנסים לראש אז נפרק, נבדוק ואם נגלה שלא כדאי עפו להם כ700 ש"ח על הדרך...

• תוכן חדש...