Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסוף אחרי שחיפשנו ובדקנו והוצאנו טרמוסטט והרכב עדיין רותח לא נותר אלא ראש מנוע...

המכונאי שלי לא ממליץ להכנס לזה כי ברכבים האלו יש בעיה עם הטיימינג (לא יודע מה)

ואני לא רוצה הרפתקאות כלכליות מאחר ועכשיו נפלה עלי עז של הוצאה גדולה לא מתוכננת.

הייתי שמח להמלצה על מקום בו עושים ראש מנוע רצוי בזול, שאני יכול להגיע אליו עם הרכב יפרקו יתקנו ויחזירו.

הרכב נוסע ק"מ בודדים ביום יום. המרחק הכי גדול שמתוכנן לו זה נסיעה מחדרה לנתניה.

אשמח להמלצות, השמועות אומרו ששבבקע או יישובים אחרים בסביבה יש מצב למחיר טוב ועבודה סבירה.

מה הסיפור עם הטיימינג?

תודה

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה מעוניין באיש מקצוע תותח בחדרה, פנה אליי בהודעה פרטית, לא מבטיח מה המחיר יהיה.

ותזכור - מה שבא בזול יחכה לך בסיבוב

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

נכון שהזול יקר...

הנקודה שאני צריך שהרכב יחזיק מעמד לבנתיים.

אשתי ביום יום נוסעת כ 8 ק"מ.. מדי פעם צריכה ליסוע 30 ק"מ גג...

כך שלא בא לי להיכנס להרפתקאות כלכליות, תכננתי להחליף את הרכב אבל נפלה הוצאה גדולה אחרת.

אז מה שנשאר זה לנסות למצוא את הפיתרון הכי זול שיהיה באיכות סבירה...

פורסם

כמו שכתבו לך, החלפת מנוע תהיה זולה יותר.

אבל - ראש מנוע לא משפצים "כי האוטו רותח" אלא רק כשצריך. האם המוסכניק אבחן בעייה בראש המנוע, ואיך.

אם יש לך ספקות (לי יש) - גש לחוו"ד שנייה אצל מכונאי אמין. ההוצאה הנוספת הזו עשויה לחסוך לך המון!

:turn-l:
פורסם

האמת כל האיבחון נעשה על דרך השלילה.

אסביר מה עשות ואשמח להמלצות.

הרכב התחמם מס פעמים תמיד כובה לפני הקו האדום.

כשרתח אז היה ממש ביעבוע במיכל העודפים.

בבדיקת לחץ לא נמצאו דליפות, החלפתי פקק רדיאטור, בוצע ניקוי רדיאטור שגם היה סתום בין לבין

הוצאתי את הטרמוסטט.

ועדיין הרכב רותח...

מה הלאה?

תודה

פורסם

אוקיי, לפני שאתה מחליף ראש מנוע או מנוע, תחליף מכונאי (ותחזיר את הטרמוסטט).

האם יש איבוד מים? האם נבדקה מערכת הקירור בלחץ? מתי הוחלפה לאחרונה משאבת המים? האם המאווררים נכנסים לפעולה בטמפרטורה הנכונה (ובלי למדוד, קצת מתחת לחצי התחום)? האם הספיקה של המאווררים טובה? (עקב בלאי הפחמים, המאווררים עשויים להסתובב אבל בהספק נמוך, ולא להיות מספיקים לקירור). הם מסתובבים לכיוון הנכון?

מערכת הקירור של הסאני די גבולית לצרכי האוטו, וצריכה להיות במצב תקין לחלוטין כדי למנוע רתיחה בקייץ.

אני לא חושב שיש בדל של ראייה נגד ראש המנוע. אי לכך ובהתאם לזאת, בדוק את מערכת הקירור, ותקן את הדרוש תיקון.

פורסם

בגדול, ביום יום אם אני פותח את מכסה הרדיאטור כשהוא קר אני מוסיף כמות קטנה מאד.

איבודי המים הגדולים היו בסמוך לרתיחה והביעבוע.

המאווררים עובדים בעוצמה שנראית טובה ונראה לי לכיוון הנכון - רוח לכיוון המנוע

הם נכנסים לפעולה קצת מתחת לקו החצי. את הטרמוסטט אין בעיה להחזיר, פשוט שללנו אותו ע"י פירוק.

המכונאי חיבר מכשיר לחץ לרדיאטור העלה לחץ ולא דלפו מים. חיכה כמה דקות ואז התנענו את הרכב ובדק אם יוצאים מים מהאגזוז

גם אז לא יצאו מים, הוא אטם את האגזוז ושחרר מס' פעמים כדי לראות שאין דליפה.

מה עוד ניתן לבדוק?

פורסם

1. ניקוי רדיאטור.

2. משאבת מים גמורה.

3. שימוש במים במקום נוזל קירור (למים נק' רתיחה נמוכה יותר, כלומר: המים רותחים ב-100 מעלות ונוזל קירור איכותי רותח באזור ה-130 מעלות, וכפי שידוע מים רותחים - מבעבעים, יוצרים לחץ ואז הם בורחים מהפקק של הרדיאטור).

4. הפקק של הרדיאטור (אם הפקק לא אוטם בלחץ המתאים אז מתי שהרכב יתאמץ המים יברחו דרכו).

וקיימות עוד אופציות שונות.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

קשה לאבחן תקלות כאלו בהתכתבות.

קיבלת כמה עצות טובות. אני חושב שהנקודה הכי חשובה היא שאין לך סיבה לרוץ ולהחליף ראש או מנוע.

פורסם

עשיתי ניקוי רדיאטור.

איך אפשר לבדוק משאבת מים?

אכן אחלה עצות, קיבלתי המלצה לבחור מחולון מנוע מיבוא לטענתו עם 70-80K במחיר של 2000 + 1100 לפירוק והרכבה כולל טיימינג שמנים ומים ירוקים. המחיר לא כולל מע"מ.

אני מדיף להימנע מהוצאה מיותרת... אבל כבר לא נשאר מה לבדוק...

חוץ ממשאבת המים שאין לי מושג איך בודקים.

תודה על העזרה חברים!

פורסם

עוד לא נתקלתי במישהו שמוכר מנוע מיבוא שאיננו "80K" :roll:. בהתחשב בעובדה שהמנוע שרת את האלמרה עד 1998, 80K זה נתון מצויין, או מפוקפק, לבחירתך.

עשה מה שאתה רואה לנכון. לדעתי, אתה מחליף מנוע לחינם.

• תוכן חדש...