Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אחרי שהחלפתי רכב ולאחר מספר רב של התלבטויות החלטתי שהגיע הזמן סוף סוף להתפנק כבר עם מערכת טובה.

(הרכב זה מאזדה לאנטיס 2003)

אז קודם כול אפרט מה שיש כבר:

קומפוננט - dsk 165 של HERTZ

קישור: http://caraudiosecurity.com/shop/product/products_id/8400.html

רדיו דיסק - דיי ישן של קנווד, בן שנתיים, דגם מדוייק אין לי כרגע, אני אצא לרכב לבדוק אם זה קריטי, יש לו חיבור AUX ויציאה אחת למגבר.

רמקולים 6/9 של JBL דגם GT6 - לא מתכוון להגביר אותם, יחוברו לרדיו דיסק ולא למגבר.

עכשיו זה מה שקייים, צריך לרכוש מגבר וסאב וופר:

מגבר יש 2 אופציות -

1. HERTZ EP4 - אופציה לאחד יד שניה.

2. JBL CS-60.4 - http://www.pompa.co.il/Product.asp?Pid=CS-604&Cat2Cat1ID=61&Cat2ID=398&aff=Zap&lang=he

סאבוופר - DLS KW-12 http://ahuvishay.co.il/aecommerce/c7469/44707.php

השאלה היא איזה מגבר עדיף להגברת הקומפוננט והסאב וופר מבין 2 אלו שציינתי, ספציפית שאלתי על 2 אלו כי זה פחות או יותר המחיר שאני רוצה לשלם על מגבר, כמובן שהצעות טובות יותר למגברים בטווח מחירים הזה יעזרו לי מאוד.

התקנה זה כבר בנפרד אצל מתקין מקצועי.

פורסם

ה-JBL CS-60.4

לא נופל מההרץ באיכות או בעוצמה

מדובר בסידרה ישנה וטובה.

אני לא מוצא אחד עדיף על פני האחר

מבחינה טכנית ,לך על העיסקה הכדאית יותר.

פורסם

אחד יד שניה, השני עם חדש עם אחריות, הפרשים זניחים ממש במחירים, אישית מעדיף חדש תמיד על פני משומש, פשוט רציתי לדעת אם כדאי לקחת את ההרץ, אולי הוא יותר טוב כביכול.

לדעתך הJBL יחזיק את המערכת שרשמתי בצורה טובה?

אני יודע שהוא נמוך בRMS אבל כרגע זה מה שמתאפשר לי, אני יכול לקנות ביד 2 מגבר של JBL הרבה יותר חזק, שמוציא 100W RMS לערוץ, אבל הקומפוננט שלי הוא 80RMS, זה לא יהרוס אותו? (סליחה על הבורות מראש)

פורסם

גם מגבר שיוציא 300 RMS לערוץ לא ישרוף את הקומפוננט, זה עניין של כיוון, אתה פשוט מכוון את המגבר שיוציא לערוץ X, כמה עוצמה שאתה מחליט, ככה שמתוך ה300 RMS שאפשר לספק לכל ערוץ אתה רק משתמש ב80 RMS.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

אוקי :)

הסאב של DLS אני מבין מקריאה בחיפוש שנחשב לטוב לטווח מחיר שלו, אני צודק?

נ.ב

המגבר מיד 2, הוא במחיר טוב יחסית, JBL GT0 504, טעיתי בדגם, חשבתי שזה דגם אחר שמוציא יותר הספק.

פורסם

זה לא דופק שום דבר ,מדובר ברמקול מסידרת הדיצ'י הנמוכה ביותר

של הרץ ,אין בעיה להגביר אותם רק שאין ממש צורך

קח בחשבון שהרמקולים האלו לא מתפקדים טוב

בווליום גבוהה ,ההבדל בין הגברה של רדיודיסק לבין מגבר חיצוני במקרה הזה

לא תתן לך הבדל גדול אם בכלל.

פורסם

טוב זה משנה פשוט את הנושא הכספי, אני צריך לחפש עכשיו קומפוננט חדש.

אלא אם כן אני יכול לחבר אותם רק לרדיו דיסק ולתת הגברה רק לסאב וופר.

למרות שלאחר ששמעתי קומפוננט מוגבר פשוט התאהבתי, זה נשמע מצוין!!

אם כבר קומפוננט חדש אז חשבתי להשקיע לא יותר מ500 ש"ח מכיוון שזה קצת לוחץ לי את התקציב למגבר, לאחר חיפוש קצרצר מצאתי את המורל טמפו, מומלצים? לפי מה שקראתי עליהם הם ממש טובים (קראתי פה בפורום) http://www.pompa.co.il/pl_product~TEMPO6COM~61~408.htm

(סליחה שכול הלינקים מ"פומפה", פשוט קניתי מהם כמה פעמים כול מיני דברים והאתר שלהם שמור לי)

פורסם
גם מגבר שיוציא 300 RMS לערוץ לא ישרוף את הקומפוננט, זה עניין של כיוון, אתה פשוט מכוון את המגבר שיוציא לערוץ X, כמה עוצמה שאתה מחליט, ככה שמתוך ה300 RMS שאפשר לספק לכל ערוץ אתה רק משתמש ב80 RMS.

גיין זה לא עוצמה זה רגישות כניסת המגבר לפריאוט של הרדיו דיסק. זאת אומרת תבדוק איזה רדיו דיסק יש לך והפראוט שלו גם במגבר כדי לבדוק באיזה רגישות כניסה הוא עובד ולפי זה לכוון. זה לא מדע מדוייק בשיטה הזו אבל עדיף בערך מאשר לנחש.

HUPIONEER 80PRS front speaker: cresendo audio pwx+ft1 amp1 celestra fa 475 amp 2celestra fa 2150 amp 3dc audio 3.5k power xs power d3100 front battry xs power d2400 rear battry

פורסם

טוב מכיוון שלפי מה שאתם אומרים לא ניתן בכלל להגביר את הקומפוננט ככול הנראה אני ארד מהנושא, מכיוון שזה פשוט חורג בהרבה מהתקציב שהצבתי לעצמי.

שאלה ממש כללית: אם אני לוקח מגבר מאוד זול ופשוט, ומגביר את הקומפוננט ואת ה6/9 הגברה חלשה, גם סיכון שהם ישרפו?

פורסם

הרעיון הוא שאם יש לך קומפוננט 80 וואט ומגבר שמוצהר נניח 100 וואט לארוץ (והרדיו אם פריאוט של 4 וולט ורגישות כניסת מגבר של 0.2-6 וולט) תכוון את הגיין על חצי פחות או יותר כמובן תקשיב על הדרך איך זה נשמה באוזן. 

HUPIONEER 80PRS front speaker: cresendo audio pwx+ft1 amp1 celestra fa 475 amp 2celestra fa 2150 amp 3dc audio 3.5k power xs power d3100 front battry xs power d2400 rear battry

פורסם

דבר ראשון קח בחשבון שכל מה שנאמר לך עד עכשיו זה במקרים שיש הפרשים מאוד גבוהים בין הרמקולים למגבר כמו:

הרמקולים 60 rms והמגבר 125 rms

אם הרמקולים שלך 80 rms והמגבר 100 rms הרמקולים יוכלו לספוג טיפה יותר פשוט תוריד את הגיין טיפה ואל תבדוק מה המספר האחרון בווליום במערכת.

חוץ מזה אתה לא חייב לרוץ

תקנה לך מגבר טוב וסאב. אם אין לך רמקולים מיועדים להגברה תשאיר אותם מחוברים לרדיו דיסק ותחבר רק את הסאב למגבר.

בעתיד שישתחררו לך קצת מזומנים תשדרג את הקומפוננט מקדימה ותחבר אותם למגבר.

עדיף להתקדם לאט ובזהירות מאשר מהר ופזיזות.

בהצלחה. ותעדכן בהמשך

hu - clarion cz302a. amp - jbl px300.4

comp - jbl gti 608. sub - jbl p1220br

• תוכן חדש...