Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

לאחרונה אני מחפש רכב ושמתי עין על הגולף.

דגמים ספציפיים שראיתי הם שנת 2000 והלאה דגמי הקומפורט 1600.

אני אשמח לדעת אם יש לו "מחלות" כמו לפג'ו או אם יש לכם הצעות לרכבים אחרים.

דרישות:

30 ק'מ ביום

שיעמוד בנסיעות ארוכות אם יהיה צורך.

לזוג אבל שיהיה נח לאורחים מאחור

אוטומט או טיפטרוניק (רק לא ידני!)

צריכת דלק

מחיר עד 30K.

תודה רבה :)

פורסם

רק אציין כאן בשביל פותח שרשור שגיר אוטומטי בדגמים האלו דורש התיחסות מיוחדת. לבדוק את תקינותו ולוודא שמותקן קולר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מסכים עם הקביעה שצריך לבדוק את הגיר האוט' היטב, כי עלויות השיפוץ מאוד יקרות.

גרסת 2 ליטר- מנוע מיושן ודי חלש מבחינת הנתונים שלו.

פורסם

היתה ברשותי אחת, 1600 אוטומטית, שנת 2001 שנקנתה כחדשה והחזקנו אותה 8 שנים.

לרכב לא היו בעיות מיוחדות, מלבד מתג אור בלם שהוחלף. קח בחשבון טיפולים מעט יקרים (אם כי אינך חייב לעשותם במוסכי היבואן).

אבל - הרכב שאתה מחפש היום, יהיה כבר 10 עד 12 שנים על הכביש לפחות. תקלות ורג'קטים שעליך לבדוק - גיר (אוטומטי) - מתקלקל עקב בלאי והתחממות (כפי שצבי אמר, אם תוכל להניח ידך על רכב שהותקן לו קולר גיר - מה טוב). פלסטיקה - נוטה להתקלף במתגים השונים. חלונות חשמל - היתה "מחלה" של חלונות נופלים (לכן יש לבדוק זאת).

אל תצפה ממנוע 1.6 (8 שסתומים, שמיושן יותר מה 2.0 כנראה) לביצועים יוצאי דופן (המנועים האלה אמינים מאוד במיוחד אם הקפדת על אחזקה נכונה).

מנועי ה 2.0 - יסחבו את הרכב קצת יותר טוב, אבל שם - צפה לצריכת שמן גבוהה.

alfa 156 2.5.

פורסם

האמת שאני גם מתעניין בגולף, אבל דור 5 בלבד.

איך הצריכת דלק של הרכב בדגם 1.6? בדגם 2.0? יש הבדל במנוע ה-FSI בצריכה או באמינות?

והאם הרכב באמת לא סוחב ב-1.6 האוטומט הרגיל? אני לא מחפש מכונית מרוץ אבל כן מחפש רכב איכותי שאפשר לנסוע על 100 בלי לחיצה עמוקה על הדוושה גם בעליות בינוניות.

volkswagen polo 2016

Ford Focus 2008

פורסם

כדי בעליות בינוניות לנסוע על 100 ועוד בלי לחיצה עמוקה אתה צריך או תנופה גדולה או מנוע חזק מאוד. למשל מנוע 3.2 על רכב יחסית קל.

אני לא נהגתי על גולף 1.6 אבל שקודה אוקטביה עם מנוע הזה נוסעת סביר מאוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

טוב, אז יכול להיות שהגזמתי קצת. אני רגיל לקורולה ידנית 2009 (הרכב של ההורים) ומחפש משהו שלא יהיה חלש משמעותית. אז אתה אומר שגם ה-1.6 סוחב טוב.

מה לגבי צריכת דלק?

volkswagen polo 2016

Ford Focus 2008

פורסם

קורולה ועוד ידנית בטוח סוחבת יותר טוב מגולף 1.6. רוצה גולף שסוחבת טוב? קח 2.3 ידנית או לפחות 2.0 ידנית (מנוע לא חזק במיוחד דרך אגב).

• תוכן חדש...