Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכתבה שקראתי היום במוסף ממון של ידיעות אחרונות לא יכולתי להתעלם והייתי חייב לפתוח שרשור.

מדובר במבחן שכזה על שלוש מכוניות שהתירוץ לכיתבתו הוא בעצם החלטה הזויה של משרד האוצר והאחראים לרכישת רכבי השרים. עפ״י הכתבה הוחלט שמחיר המינימום לרכב לשר ממשלה יהיה 200 אש״ח בשל סיבות ״טכניות״ או איזו המצאה אחרת.

מה שהופך את הפורד, הקיה אופטימה והפיג׳ו ללא רלוונטיות.

מוזר איך לנשיא צרפת הפיג׳ו מתאימה אבל לשרים רמי המעלה שלנו שאינם נמנים על פשוטי העם היא לא.

קטונתי מלהבין את שיקולי המדינה.

מישהו נוסף קרא/נתקל בכתבה?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

עם כל הכבוד אל תשווה לפריז או חלילה לניו יורק, אנחנו מדינה הרבה יותר יקרה ומתקדמת מהם.

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3573881,00.html

למדינה מתקדמת כמו שלנו הגיע הזמן שלשרים יהיה פורשה, נשאיר לנסיכויות אבק.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

המפונקים:

http://www.themarker.com/dynamo/1.1729334

על חשבוננו.

מן הראוי שבנסועה כמו שלהם נושא עלות האחזקה לרבות דלק הייתה מקבלת משקל מכריע!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כבר פתחתי בעבר פוסט באף טופיק בנושא.

אני חושב שמן הראוי בתקופה כזאת שיבחרו ברכבים צנועים יותר וכאלה שיחסכו בהוצאות, מה רע בסופרב דיזל למשל שתהיה גם זולה וגם חסכונית יחסית בעלויות תחזוקה וזה נתון חשוב כשנוסעים 50 אלף קילומטרים בשנה.

אבל באמת ממשלת קומבינה שכזאת למה ציפינו?

פורסם

לא הבנתי מה לא בסדר.

שנותנים לחתול (האוצר) לשמור על השמנת, נראה לכם שהוא יעמוד בפיתוי? מתכוון לאמר שלחונטה השלטת במדינה מותר וצריך לרפד את ישבנם במכוניות מנקרות עיניים יקרות ויוקרתיות עם הרבה עור, עץ, פינוקים, ומנועים גדולים.

מעניין אם מהחלונות המושחרים והמזגן המקפיא במכוניות ששווין לפחות 200 אש"ח, רואים הנוגשים הללו את המוני ישראל המסכנים המזיעים בחום או מנסים לצוד זרזיף רוח מחיה נפשות מפתחי האורור של מכוניות מיני זולות שזה הדבר היחיד שהם יכולים להרשות לעצמם כדי לחסוך עוד כמה לירות בחודש.

מה קרה לא הבנתי? מכוניות עם 100-150 כ"ס לא יכולות לעלות את הקסטל? פושעים אין מילה אחרת.

בושה אתם אומרים? היא מזמן כבר מתה. אין דין ןאין דיין.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

הנה תשובת משרד התחבורה: "מבדיקה שקיימנו עולה כי הפתרונות המוצעים, לפיהם שרים יכולים להשתמש ברכבים בעלות של פחות ממאתיים אלף ש"ח ללא פגיעה בתפקודם, אינה ישימה בתנאי הארץ".

:roll:

לעניין הבחירה ברכב חזק ומרווח, אני יכול לומר מנסיון שזו בחירה פרקטית מאד - חלק גדל מהזמן השר נוסע עם פמליה של עוזרים ברכב (לפחות שניים פלוס נהג, לפעמים גם מאבטח), ולעתים צריך לשמור על סדר תנועה בשיירה במהירויות לא חוקיות.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אני לא חושב שהרכבים הנ"ל מתאימים לשרים בממשלה. אמנם אני לא חושב שצריך להרחיק עד ה528, אבל אלו פשוט לא לעניין.

גם אם נצא מנקודת הנחה שהם נוסעים הרבה, וצריכים לעמוד במהירות X של שיירה ממשלתית, ישנם רכבים טיפה "צנועים" יותר שיכנסו יפה מאוד למשבצת, בפחות כסף. אפשר למנות (למשל) את הסופרב, שתהיה זולה יותר מהנ"ל, אבל גם אינה רכב רע בכלל (ונראית יצוגית). מה גם, שעם מחירי הדלק הגואים, היו צריכים לתת עדיפות להיברידי / דיזל.

כהערת אגב, אוסיף שחלק מדרישות האבזור מגוחכות: בקרת שיוט? למה? בשביל זה משלמים לנהג. מערכת ניווט? מדוע שלא יקנו אחת בפשוטה בפחות כסף? חלונות כהים ובקרת אקלים אני עוד מבין, אבל תוספות מכוונות נהג הן מיותרות.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

ה508 אכזבה פשוט.

צפופה, ומושב של קורולה יותר נוח!

שרים צריכים סוזוקי אלטו, גם ככה הם מברברים שטויות רוב הזמן, לפחות שיחסכו דלק.

פורסם

אני לא מבין על מה ההתלהמות,

מדובר בשר בממשלה,וכל מדינה שמבכבדת את עצמה,צריכה מכונית מכובדת.

נכון לא צריך יגואר XJ אבל אודי A6 או וולוו S80 הן איזון טוב באמצע.

Porsche 944 turbo

פורסם

התגובה הרצינית יותר: שרי ממשלה צריכים, ואין מה לעשות, רכב עם הרבה כח סוס עקב היכולת לשאת מיגון (הכרחי לצערנו אחרי רצח זאבי למשל) ועקב היכולת לבצע בריחה מהירה תוך הדיפת מכשולים. או לפחות אני מקווה שבממשלה מבינים את זה, ולפי זה תפרו את המכרז, למרות שאני לא בטוח- ייתכן שהם רק רוצים להתפנק.

התגובה הרצינית פחות: רק אני קראתי את כל הכתבה ב-3 מילים: "לא מספיק שוחד"?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
שרים צריכים סוזוקי אלטו, גם ככה הם מברברים שטויות רוב הזמן, לפחות שיחסכו דלק.

הייתה לי יונדאי גטץ 1.4 אוטומט שכורה עם רעשים ורעידות של נ.נ. צבאי, אז גם כזה יותר מדי בשבילם :evil:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
התגובה הרצינית יותר: שרי ממשלה צריכים, ואין מה לעשות, רכב עם הרבה כח סוס עקב היכולת לשאת מיגון (הכרחי לצערנו אחרי רצח זאבי למשל) ועקב היכולת לבצע בריחה מהירה תוך הדיפת מכשולים. או לפחות אני מקווה שבממשלה מבינים את זה, ולפי זה תפרו את המכרז, למרות שאני לא בטוח- ייתכן שהם רק רוצים להתפנק.

התגובה הרצינית פחות: רק אני קראתי את כל הכתבה ב-3 מילים: "לא מספיק שוחד"?

ככל הידוע לי, רכבים עם מיגון יש לרוה"מ שר הביטחון ואולי לעוד מישהו אחד או שניים. המכרז לא מדבר על זה.

מדובר על רכב מוגזם לחלוטין שידגיש את הניתוק מהעם בכלל ובתקופה זאת בפרט.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

508 דווקא מאד יצוגית, כך גם הסופרב.

אני חושב שסופרב דיזל צריכה להיות הבחירה! וכל דבר אחר יהיה בזיון!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

רק מכוניותיהם של שר הביטחון ושר החוץ ממוגנות והם מאובטחים ע"י השב"כ.

שאר רכבי השרים אינם ממוגנים, והשרים מאובטחים ע"י קבלן חיצוני.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...