Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקומך הייתי לוקח לנסיעת מבחן גם את האביזה שב - 70K (!!) נותנת לך מנוע 1.4 סביר ומערכת HILL HOLD.

ייתכן והיא מעט פשוטה יותר מבפנים, אבל האבזור מצוין, ולטעמי העיצוב החיצוני מוצלח (במיוחד אם בוחרים צבע נכון).

האחרות והיקרות יותר מגיעות עם מנועים חלשים יותר ובלי מערכת למניעת הידרדרות.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
המחיר שקיבלת בקיה 79 על הכביש זה מחיר למזומן ללא מימון, נכון?

כן. יש לי את המזומן הנזיל לשלם בבת אחת, אז העדפתי כבר לקבל את ההנחה על מחיר המחירון

פורסם
במקומך הייתי לוקח לנסיעת מבחן גם את האביזה שב - 70K (!!) נותנת לך מנוע 1.4 סביר ומערכת HILL HOLD.

ייתכן והיא מעט פשוטה יותר מבפנים, אבל האבזור מצוין, ולטעמי העיצוב החיצוני מוצלח (במיוחד אם בוחרים צבע נכון).

האחרות והיקרות יותר מגיעות עם מנועים חלשים יותר ובלי מערכת למניעת הידרדרות.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

תודה על העצה, אבל ךא שוקל את האיביזה בכלל.. אם כבר לרדת ל70 אז הפאביה, אבל כולן נותנות לך הרבה פחות אוטו לטעמי לעומת הריו והפיאסטה. המנוע האטמוספרי נוץן בערך אוץו כח כמו ה1.25 ליטר, וההיל הולד ממש לא רלוונטי בשבילי. אשמח לדעתך על מה שרשמתי עד עכשיו מבחינת המשך הדרך וכו'

פורסם
טוב, חזרתי עכשיו עם הצעות מחיר סופיות על הפיאסטה והריו, כלהלן:

ריו - 79,000 על הכביש, כולל פסי הגנה שחורים, חיישני חניה, הרמת 4 חלונות ואימובילייזר.

פיאסטה - 76,000 על הכביש, כולל קוברה 15 (קודנית+עלוקה+הרמת חלונות). חיישני רוורס אחוריים בתוספת 1,300 ש"ח.

אני חייב לציין לטובה את השירות בקיה, ולרעה את השירות בפורד. אולי זה תלוי סניף ספציפי, אבל בכל זאת.

בקיה אשת המכירות (יאנה) הייתה נחמדה וסבלנית, ופירטה גם בלי שאבקש על דברים רלוונטים (לא פיצ'ים, לדוג' האפשרות לבטל הזמנה בלי דמי ביטול - חשוב, אסביר בהמשך).

בפורד לעומת זאת, נציגת השירות הייתה ממש קרה ואדישה, ויצאתי משם תוך 5 דקות. היא ישר שלפה לי הצעה מוכנה מראש, ואחרי נסיונות שכנוע רבים הסכימה להוסיף לי את הקוברה, אבל לא את החיישנים - וזה עוד בלי לדבר על הורדה במחיר הבסיס, מה שבקיה הסכימו. לעומת קיה ושאר הסוכנויות שביקרתי בהן, ממש הרגיש לי כאילו היא לא רוצה למכור לי בכלל.

בקיצור, נותרתי די מבולבל. הייתי 'משוחד' יותר לכיוון הפיאסטה, אבל גם בגלל השירות וגם בגלל צמצום פער המחירים בצורה משמעותית (אחת מנקודות היתרון לטובת הפיאסטה), אני כבר לא בטוח בכלל.

מה שכן, הפיאסטה פשוט יפהפייה!!! :shock: תמונות לא עושות לה צדק.. הריו גם יפה מאוד, אבל הפיאסטה כמה רמות מעליה.

מבחינת תא הנוסעים, לא הרגשתי בהבדל מסוים בין 2 הרכבים - הכל די בנאלי/סטנדרטי בסגמנט ובטווח המחירים הזה.

מכאן, ככה"נ אבצע הזמנה על הריו (פגה תוקף ההצעה בסוף היום בגלל סיום מבצעי היום-הולדת לסניף), כלומר תשלום מקדמה 2,000 שניתנים להחזרה באופן מלא אם אני מתחרט מאוחר יותר (וידאתי שאקבל התחייבות בכתב לכך), ואחכה לנסיעות מבחן על 2 הרכבים כדי לקבל החלטה סופית. אני חושב שגם אנסה את סניף פורד בת"א כדי לראות אם מדובר במגמת שירות או שרק נציגה אחת שסרחה..

שאלותיי אליכם -

1. האם אני 'מבקש יותר מדי' מפורד? ברור לי שמחיר הבסיס עצמו כבר אטרקטיבי ביחס לרכב שמקבלים, אבל זו החברה היחידה שלא הציעה שום הטבה/הנחה (מעבר לעלוקה הסטנדרטי וכו', ואף בלי חיישני הרוורס שגם נהפכו כבר לסטנדרט).

2. התרשמותכם/דעתכם על הנאמר, ועל מה שאני מתכנן להמשך?

3. בתור אופנוען לשעבר לא מובן לי לגמרי ההבדל בין מערכות המיגון שהוצעו ב2 הרכבים (ושכחתי לשאול שם) - מה ההבדל בין הקוברה 15 (קודנית/עלוקה/הרמת חלונות) שהוצע לי בפורד, לעומת האימובילייזר/פסי הגנה/הרמת חלונות שבקיה?

תודה ויום טוב

תתייחס אובייקטיבית למחיר הסופי ולא למי הוריד כמה, יש לך שני רכבים עם מחיר כמעט זהה, ועם נתוני פתיחה די קרובים, תבחר את זה שאתה מעדיף יותר, אם זה באמת הקיה תתחדש, רכב ראוי ביותר.

פורסם

יכול להיות שאני מפספס משהו, אבל המאזדה 2 לא באותה קטגוריה? - אני יודע שהיא יקרה קצת יותר, אבל בכ״ז במרבית הדיונים האחרונים אודות סופר-מיני היא לא מופיעה. אמנם מאזדה היום לא ׳אין׳, אבל עדיין.

ומה עם האופל קורסה? מנסיון עם היבואן, הוא גמיש מאוד במחירים ובאבזור.

פורסם
יכול להיות שאני מפספס משהו, אבל המאזדה 2 לא באותה קטגוריה? - אני יודע שהיא יקרה קצת יותר, אבל בכ״ז במרבית הדיונים האחרונים אודות סופר-מיני היא לא מופיעה. אמנם מאזדה היום לא ׳אין׳, אבל עדיין.

ומה עם האופל קורסה? מנסיון עם היבואן, הוא גמיש מאוד במחירים ובאבזור.

מזדה מגיעה רק עם גיר אוטומטי ומחירה מופקע והזוי, כ 105k

פורסם

לגבי הקורסה שהוצעה, היא לא ממש מהווה תחרות, תא הנוסעים שלה רועש ומרגיש מיושן ופשוט.

אני אישית העדפתי את הקיה אל מול הפיאסטה, תא הנוסעים שלה נעים יותר ובהרגשה האישית שלי מעט אורירי ומרווח יותר.

מקבלים בה חלונות חשמל אחוריים שאין בפורד וגם מחשב דרך למיטב זכרוני.

בדקת האם הקיה מגיעה עם שלט-מפתח? הפורד מגיעה עם מפתח רגיל ולכן יש צורך בשלטי נוחות ואני מתאר לעצמי שהמערכת שהוצעה לך (קוברה) כוללת זוג שלטים ומערכת אזעקה שמחוברת גם לקודן. אני לא חושב שתיתקל בדרישה לקודנים בחברות הביטוח, אני עם I30 והמיגון הבסיסי שלה מספיק בהחלט, את הרכב קניתי כמשומש וקיימת בו מערכת הקוברה עם הקודן והיא קצת מעצבנת כי אי אפשר לנתק את הקודן מהאזעקה או הפוך ואני תקוע עם שניהם ללא צורך באף אחד מהם (רק שלטי נוחות, בשביל הנוחות :) ).

בהצלחה ותתחדש.

פורסם
הקורסה בהחלט תחרות למי שצריך מנוע חזק. מנוע 1.25 עם הילוכים ארוכים לא מתאים לכולם.

הריו חדישה יותר ב-4 שנים מהקורסה, מצויידת ב-6 כריות אויר וב-4 חלונות חשמל שלא נמצאים בקורסה. החוסר בכריות אויר הופך את ציון הריסוק של הקורסה ללא רלוונטי.

בסיס הגלגלים של הקיה גדול יותר מה שתורם לתא נוסעים מרווח יותר.

הבדלי הביצועים עומדים על שניה, האם שווה לוותר על כל היתרונות של הקיה תמורת שניה תיאורטית בתאוצה מ-0 למאה?

פורסם

למה אתה רוצה להחליט בשבילו? ד"א אין שום דבר תיאורטי בשניה הזאת, הסיבה ששקלנו את הקורסה היא המנועי לא רוצה לעשות את פרויד במנוע 1.25

פורסם

לא מתיימר להחליט בשביל אף אחד, אני חווה את דעתי לגבי הקורסה כמתחרה ל-2 האחרות שהוצעו.

פורסם

לקורסה יתרון במנוע שיותר בשרני.

הבעיה ברכב שהתמחור יקר מדיי בעבור התמורה, הרכב נראה כאילו הוצג בשנות ה-90(חזותית), הפלסטיקה בפנים פשוט מצחיקה וזה בלט היטב ב-OPC שנהגתי עליה.

• תוכן חדש...