Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, עשינו הצהריים נסיעות מבחן בהפרש של חצי שעה על הריו והפיאסטה.

כמה הקדמות:

הצעות המחיר שקיבלנו על הרכבים הינן:
    78,000 על הריו, כולל פסי מיגון לדלתות, אימובלייזר (קודנית עלוקה הרמת שמשות) וחיישני רוורס.
    76,000 על הפיאסטה, כולל חיישני רוורס/קדמי או מיגון קוברה 15 (הטבה של 2,500 שקל, לבחירתנו בין השניים).
    - לשני הרכבים אגרת רישוי של 1,100 ש"ח בנוסף למחירים האלה. ביטוח מקיף גם זהה על הרכבים (ביטוח ישיר- ~2,400), ולמיטב ידיעתי אין דרישה לקודנית וכו' למקיף.

רקע עלינו בתור נהגים (שתדעו איך 'לאכול' את חוות הדעת): רישיון מ-2002/3 (לי ולאישה בהתאמה), במשך כל התקופה הזו נהגנו על ידני (אני על אופנועים כבדים ובשנה וחצי האחרונות על מגאן RXT שנת 2001, האישה על פג'ו 106 שנת 99). בנוסף, אני עברתי קורסי נהיגה מתקדמת (על אופנועים), ועשינו הרבה נסיעות באירופה (מאות ואלפי ק"מ), אז (לדעתי) נסיון הכביש יחסית מכובד לגיל הצעיר.

2 הרכבים טובים מאוד - נקודות ההשוואה הן בין 2 הרכבים, שנינו חושבים שאלה רכבים טובים מאוד בזכות עצמם.

לחוות הדעת:

נוחות נסיעה והתנהגות כביש: הפיאסטה יותר נוחה, ללא ספק. שיכוך זעזועים טוב יותר, מרגישה רחבה ויציבה יותר על הכביש בזכות גלגלי ה-195, וההגה מגיב הרבה יותר טוב לעומת הריו - בריו יש הרגשה של ניתוק מסוים בין ההגה לרכב.
    אבל, וזה אבל גדול, בריו הבלמים משמעותית יותר טובים - מכיוון שידעתי שלריו דיסק/דיסק מאוורר ולפיאסטה תוף/דיסק מאוורר הייתי לא כלכך אובייקטיבי, אבל הדבר הראשון שהאישה אמרה כשיצאנו מהפיאסטה הוא שהבלמים שלה ממש גרועים לעומת הריו (תגובה מיידית וחזקה בריו לעומת חולשה משמעותית בפיאסטה במהירות/מרחק בלימה).
    לגבי הקלאץ' והילוכים, אני נהניתי יותר בפיאסטה והאישה יותר בריו - בשני הרכבים הקלאץ' רך מאוד (במובן הטוב), אבל בריו העברת ההילוכים חלקה יותר (במובן שהיא פחות מורגשת בידית ההילוכים). לי זה לא הפריע, לאישה הפריע יותר, ואף נכבה לה האוטו פעמיים בפיאסטה בזינוק בעלייה - מה שלא קרה עם הריו במסלול זהה ובזינוקים זהים (וגם לא קורה לה בדרךכלל..).
    לגבי הראות ב2 הרכבים - בפיאסטה ראות הרבה יותר טובה, גם מבחינת איזורים מתים וגם מבחינת המראה האחורית, שהרבה יותר גדולה מבריו.

נוחות ישיבה ותא נוסעים: שנינו הסכמנו שפה הריו משמעותית יותר נוחה. הכיסא מתכוונן גם לגובה, המושבים נוחים יותר, ההרגשה הכללית טובה יותר, והאבזור משמעותית יותר טוב (מחשב דרך, שטחי אחסון, 2 יציאות למצית - מה שחשוב אם לשני הנוסעים יש מטען לסלולרי, וכו').
    דבר נוסף חשוב, הוא שהמזגן משמעותית יותר טוב בריו מאשר בפיאסטה - בריו כבר על הכיוון הנמוך ביותר זה התחיל להרגיש כמו מנהרת רוח (במובן הטוב..), ובפיאסטה בעוצמה ה-2 הרגיש עדיין קצת חלש.
    חסרון אחד בריו לעומת הפיאסטה בתחום הזה - ידית ההילוכים קצת קרובה מדי לתנוחת הישיבה שלי (1.80), מה שגרם ליד להישען קצת יותר מדי על ה'דופן' של כיסא הנהג. זה פחות נוח מכיוון שהדופן 'בולטת' פנימה לאחיזה טובה יותר בגב. זה לא ממש מפריע, אבל משהו שהורגש לעומת הפיאסטה, בה לא הייתה הבעיה הזו. בנוסף, בריו אם יושבים קרוב מדי הרגל נתקעת בדשבורד, ובפיאסטה יש יותר מקום לרגל ימין - לא משנה כמה קרוב יושבים אין בעיה.
    חשוב לציין גם נוחות ישיבה מאחורה - שני הרכבים מאוד מרווחים מאחורה ונוח מאוד לשבת, אבל בפיאסטה יוכלו לשבת רק 2 אנשים במושב האחורי, ובריו יכולים 3 בלי בעיה בכלל. לנו לא כזה משנה, אבל שווה ציון.

אבזור ותחושה כללית: מבחינת האבזור, הריו לוקחת בכל תחום אפשרי כמעט, מלבד כרית האוויר הנוספת לברכיים בפיאסטה.
    איכות ההרכבה בפיאסטה מצוינת, ולמרות שהקיה גם מעולה, אין תחרות בין השניים - הפיאסטה לוקחת. הפלסטיקה לא 'חלולה' ורכה למגע, וההגה עבה יותר מבריו, ובכלל מרגיש יותר טוב.

לסיכום, אני מרגיש שהריו הוא 'יותר אוטו' מאשר הפיאסטה, אבל יותר נהניתי לנהוג בפיאסטה (שוב, גם הריו מהנה, אבל הפיאסטה הרבה יותר). האישה לעומתי, נהנתה פחות מהנהיגה בפיאסטה, ולא הכי שלמה עם 2 הרכבים (למרות שזה בעיקר כי קשה לה לוותר על ה-106 שלה :-) ). יש לנו הזמנה על 2 הרכבים.

קיוויתי שאחרי נסיעת המבחן תהיה מנצחת ברורה, אבל זה ממש לא המקרה - 2 הרכבים טובים מאוד, וקשה להחליט :|.

שאלות אליכם:

1. עלות טיפולים - חיפשתי פה ולא מצאתי השוואה בין השתיים. מישהו התנסה בנושא?

2. סחירות - ברור לי שזה בעיקר השערות, אבל בכל זאת אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

3. וכמובן התרשמותכם הכללית מכל מה שרשמתי - כמו לדוגמא מה לדעתכם יפריע לי יותר ופחות ככל שיעבור הזמן וכו'..

תודה רבה, ומקווה שזה יעזור לרוכשים עתידיים ומתלבטים..

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם כבר עשית כזה סיקור מקיף אז גם אני אוסיף עוד שמן למדורה

אתמול לקחתי את הסוויפט (האוטומטית) לנסיעת מבחן במטרה לבדוק את הסוזוקי אל מול הפיאסטה שבה נהגתי לפני כשלושה שבועות

מבחינת ההתרשמות שלי מהאוטו אז הסוויפט מכילה איבזור עדיף על הפיאסטה (מחשב דרך הגה מצופה עור וכו') ומבחינה טכנית היא טובה יותר יש לה מנוע חזק יותר עם יותר מומנט צריכת דלק משמעותית טובה יותר (עפ"י אתרים בריטים בשלוש ק"מ בממוצע פחות לליטר) וכמובן האחזקה שלה זולה יותר וכנראה שבטווח הרחוק היא תשמור על מחיר בצורה טובה יותר ( אם להתבסס על הדגמים האוטומטים בכל מודל), החיסרונות שלה הם התא מטען הפיצפון ופלסטיקה פחות איכותית (בצורה ניכרת) מאשר בפיאסטה מה שאומר שתוך כמה שנים הדברים יתכילו לצקצק ולזוז....

לגבי הנסיעת מבחן עצמה ביצעתי את הנסיעה בחיפה ולכן הייתה לי ההזדמנות לבדוק איך האוטו מתמודד על שיבושי כביש , עליות וגם נסיעה מהירה בכביש פתוח

1. נוחות נסיעה- תנוחת הישיבה בסוויפט גבוהה מהפיאסטה מה שיקסום לחלק מהאנשים אבל לי אישית זה הפריע כי עד היום נהגתי במכוניות נמוכות ( אסטרה שנת 93 , בורה 2001 ) לכן מבחינתי תנוחת הנהיגה טובה יותר בפיאסטה חמרות שבסוויפט הכיסה מתכוונן לגובה ובפיאסטה לא, ביצעתי נסיעה של כ-20 דקות ואחרי זה התחיל לכאוב לי הגב התחתון וזאת באמת ייתכן בגלל כיוונן לא טוב של המושבים , המושבים עצמם מאוד נוחים ונותנים תמיכה טובה בצדדים, מה שכן אהבתי זה שהיה לרגל שמאל המון מקום לתזוזה וזה היה מאוד נחמד ומאוד שימוש לנסיעות ארוכות, לגבי ההתמודדות על הכביש הפיאסטה מרסנת את פגעי הכביש בצורה הרבה יותר טובה ללא ספק אך גם הסוויפט עושה את העבודה למרות שבבור רציני מרגישים טיפה פידבק

ככה שאם אני צריך לסכם הפיאסטה נוחה מהסוויפט מבחינת הנהיגה עצמה

2. ביצועי אוטו - כאמור נהגתי בגירסה האוטומטית מה שלי אישית מאוד הפריע התיבה שלה נוראית ואם הייתי מתלבט לגבי הגרסה האוטומטית הסוויפט הייתה נפסלת! למזלי מקריאה של ביקורות מחו"ל דווקא אהבו את התיבה הידנית לכן אני יותר רגוע.

מבחינת ביצועים והתנהגות כביש זה אחלה אוטו מושך לא רע ובעל כוח זמין לרוב מתמודד על העליות של חיפה בצורה יפה ומגיע ל-120 קמ"ש מבלי לשים לב עם טורים באזור ה-3000 סל"ד וללא הרבה רעשי רקע ( למרות שלפי דעתי בפיאסטה היה בידוד רעשים עדיף), האוטו מתמודד יפה מאוד עם הפניות והרגשתי דיי בטוח לקחת פניות חדות במהירות מה שמראה על יכולת דינאמית טובה הדומה לזו של הפיאסטה

3. מחיר- האוטו עולה על הנייר 76900 , לזאת מתווספים 1160ש"ח אגרת רישוי ו-400 אביזרי רישוי מה שמביא את מחיר האוטו ל-78600 ש"ח ואפשר להוציא חיישני רווס כמתנה נוספת , בסוכנות אמרו שיש מבצע השקה של אלף שקל מה ששם את האוטו בהפרש של 1500 ש"ח מהפיאסטה

אבל ופה האבל הגדול צריכת דלק עדיפה כבר תחזיר את ההפרש תוך שנה וחצי עד שנתיים וכמובן עלות האחזקה הזולה(ותדירות תקלות הדומה לזו שבפיאסה) עם ירידת ערך נמוכה יותר מציבה את הסוויפט לפני הפיאסטה

אני כבר יומיים בהתלבטות איזה אוטו להזמין (כרגע יש לי הזמנה על הפיאסטה) וכנראה אני אתפשר על נוחות יחסית והנאה מהנהיגה לטובת כל השאר (שזה פחות או יותר היתרון היחידי בפיאסטה + תא מטען)

דרך אגב זמן האספקה של הסוויפט הוא חודש לכל הפחות (יוני) ולצבעים מסויימים אפילו יולי

אתמול אופל אסטרה GL1400 ידנית

היום פולסווגן בורה 1600 ידנית

מי יודע מה יהיה מחר

פורסם
אם כבר עשית כזה סיקור מקיף אז גם אני אוסיף עוד שמן למדורה

אתמול לקחתי את הסוויפט (האוטומטית) לנסיעת מבחן במטרה לבדוק את הסוזוקי אל מול הפיאסטה שבה נהגתי לפני כשלושה שבועות

מבחינת ההתרשמות שלי מהאוטו אז הסוויפט מכילה איבזור עדיף על הפיאסטה (מחשב דרך הגה מצופה עור וכו') ומבחינה טכנית היא טובה יותר יש לה מנוע חזק יותר עם יותר מומנט צריכת דלק משמעותית טובה יותר (עפ"י אתרים בריטים בשלוש ק"מ בממוצע פחות לליטר) וכמובן האחזקה שלה זולה יותר וכנראה שבטווח הרחוק היא תשמור על מחיר בצורה טובה יותר ( אם להתבסס על הדגמים האוטומטים בכל מודל), החיסרונות שלה הם התא מטען הפיצפון ופלסטיקה פחות איכותית (בצורה ניכרת) מאשר בפיאסטה מה שאומר שתוך כמה שנים הדברים יתכילו לצקצק ולזוז....

לגבי הנסיעת מבחן עצמה ביצעתי את הנסיעה בחיפה ולכן הייתה לי ההזדמנות לבדוק איך האוטו מתמודד על שיבושי כביש , עליות וגם נסיעה מהירה בכביש פתוח

1. נוחות נסיעה- תנוחת הישיבה בסוויפט גבוהה מהפיאסטה מה שיקסום לחלק מהאנשים אבל לי אישית זה הפריע כי עד היום נהגתי במכוניות נמוכות ( אסטרה שנת 93 , בורה 2001 ) לכן מבחינתי תנוחת הנהיגה טובה יותר בפיאסטה חמרות שבסוויפט הכיסה מתכוונן לגובה ובפיאסטה לא, ביצעתי נסיעה של כ-20 דקות ואחרי זה התחיל לכאוב לי הגב התחתון וזאת באמת ייתכן בגלל כיוונן לא טוב של המושבים , המושבים עצמם מאוד נוחים ונותנים תמיכה טובה בצדדים, מה שכן אהבתי זה שהיה לרגל שמאל המון מקום לתזוזה וזה היה מאוד נחמד ומאוד שימוש לנסיעות ארוכות, לגבי ההתמודדות על הכביש הפיאסטה מרסנת את פגעי הכביש בצורה הרבה יותר טובה ללא ספק אך גם הסוויפט עושה את העבודה למרות שבבור רציני מרגישים טיפה פידבק

ככה שאם אני צריך לסכם הפיאסטה נוחה מהסוויפט מבחינת הנהיגה עצמה

2. ביצועי אוטו - כאמור נהגתי בגירסה האוטומטית מה שלי אישית מאוד הפריע התיבה שלה נוראית ואם הייתי מתלבט לגבי הגרסה האוטומטית הסוויפט הייתה נפסלת! למזלי מקריאה של ביקורות מחו"ל דווקא אהבו את התיבה הידנית לכן אני יותר רגוע.

מבחינת ביצועים והתנהגות כביש זה אחלה אוטו מושך לא רע ובעל כוח זמין לרוב מתמודד על העליות של חיפה בצורה יפה ומגיע ל-120 קמ"ש מבלי לשים לב עם טורים באזור ה-3000 סל"ד וללא הרבה רעשי רקע ( למרות שלפי דעתי בפיאסטה היה בידוד רעשים עדיף), האוטו מתמודד יפה מאוד עם הפניות והרגשתי דיי בטוח לקחת פניות חדות במהירות מה שמראה על יכולת דינאמית טובה הדומה לזו של הפיאסטה

3. מחיר- האוטו עולה על הנייר 76900 , לזאת מתווספים 1160ש"ח אגרת רישוי ו-400 אביזרי רישוי מה שמביא את מחיר האוטו ל-78600 ש"ח ואפשר להוציא חיישני רווס כמתנה נוספת , בסוכנות אמרו שיש מבצע השקה של אלף שקל מה ששם את האוטו בהפרש של 1500 ש"ח מהפיאסטה

אבל ופה האבל הגדול צריכת דלק עדיפה כבר תחזיר את ההפרש תוך שנה וחצי עד שנתיים וכמובן עלות האחזקה הזולה(ותדירות תקלות הדומה לזו שבפיאסה) עם ירידת ערך נמוכה יותר מציבה את הסוויפט לפני הפיאסטה

אני כבר יומיים בהתלבטות איזה אוטו להזמין (כרגע יש לי הזמנה על הפיאסטה) וכנראה אני אתפשר על נוחות יחסית והנאה מהנהיגה לטובת כל השאר (שזה פחות או יותר היתרון היחידי בפיאסטה + תא מטען)

דרך אגב זמן האספקה של הסוויפט הוא חודש לכל הפחות (יוני) ולצבעים מסויימים אפילו יולי

קודם כל תודה על התגובה.

לגבי האבזור שציינת בסוויפט, אני די בטוח שזה לא מגיע בגרסה הידנית הדלה יותר. תוודא את זה.

ולמה שלא תשקול גם את הריו? זה אופציה טובה מאוד, ובזמינות מיידית.

אני לא רוצה, ולא יכול, לחכות חודש+ רק כדי לעשות נסיעת מבחן - ולכן הסוויפט לא רלוונטית. מה גם שכל היתרונות שמנית לגבי הסוויפט מתקיימים גם לגבי הריו (נראה לי), ולכן אין טעם לחכות.

פורסם

אני אישית לא רואה יתרון בריאו

וכן כל מה שציינתי מגיע בגרסה הידנית ההבדל היחידי בין הידני לאוטומט הוא שהידני היא ללא מגנזיום וללא קרוז קונטרול זהו...

מי יודע מה יהיה מחר

פורסם
אני אישית לא רואה יתרון בריאו

וכן כל מה שציינתי מגיע בגרסה הידנית ההבדל היחידי בין הידני לאוטומט הוא שהידני היא ללא מגנזיום וללא קרוז קונטרול זהו...

..ושהגלגלים קטנים יותר - 175. אתה צריך לזכור שנהגת בגרסה האוטומטית (185). אני לא מבין כזה גדול, אבל אם אפילו לי היה הבדל ממש מוחשי בין ה-195 של הפיאסטה ל-185 של הריו, אז אדרבא בין 185 ל-175. בכלל, רציתי גם לנהוג בגרסה האוטומטית רק לקבל תחושה של הרכב, ומנהלת הסניף אמרה שחבל על המאמץ - יש הרבה שינויים בגרסה הידנית, ביניהם הצמיגים, משקל הרכב וכו', שמשנים את הנהיגה באופן ניכר.

ביקשתי ממנה גם לשלוח לי את המפרט המעודכן של הסוויפט הידני - מצורף לעיונכם.

כמו כן אשמח לעוד דעות על נסיעות המבחן שלי היום.

Picture 166.jpg

Picture 167.jpg

Picture 168.jpg

פורסם

הסוויפט לדעתי עדיפה על הפיסאטה. דגם חדש יותר, מנוע VVT מודרני יותר עוצמתי במעט מזה של הפיסטה ויחד עם זאת חסכוני יותר, ומרווח פנים גדול יותר.

אבזור זהה פחות או יותר.

יחד עם זאת לכל אחד יש חסרון משמעותי משלו בנוחות הנהיגה - בפיסטה אין אפשרות לכווננן את גובה מושב הנהג, ובסוויפט אי אפשר לכוון לעומק את גלגל ההגה. לטעמי החסרון של הפיסטה יותר משמעותי.

בתור חבילה לדעתי הסוויפט עדיפה.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

Mr. Misschief, אין לך מה להחפז לקנות. אילו אינם מחירי מציאה, התחרות רק תיגבר ו"מבצעי יומולדת" יחזרו שוב ושוב.

המתן למגזיני הרכב הרבים לבדיקת הסוזוקי הידנית, ואח"כ בדוק בעצמך.

סע לחו"ל וחזור בשלום.

The US manufactured products are 100% USA made

(מתוך האתר של אמריקן איגל)

פורסם

אני גם חושב שהסוויפט עדיפה כ"חבילה" ולמרות זאת הלב רוצה את הפיאסטה

ולגבי הסקרים אם אין לכם בעיה עם אנגלית כנסו לכל סקר בריטי שנעשה ושם בבירור הפיאסטה טובה יותר

איך שאני רואה את זה

היתרונות בסוויפט

1. צריכת דלק עדיפה משמעותית

2. אבזור עדיף

3. ככל הנראה ירידת ערך קטנה יותר

4. מנוע חזק יותר

5. אחזקה זולה יותר

היתרונות בפיאסטה

1. בידוד רעשים טוב יותר

2. תא מטען גדול יותר

3. איכות הרכבה טובה יותר

4. הרכב הרבה יותר מהנה לנהיגה

עם כל אלו אני עדיין מתלבט....

דרך אגב קפצתי לראות את הריו ואכן האוטו נראה חביב , מאובזר למדיי ומאוד נוח אבל עם הפרש של 3 אלף ש"ח מהפיאסטה עם 150 ק"ג יותר במשקל וכנראה ירידת ערך גדולה יותר לעתיד אני לא חושב שהאוטו יהיה אקטואלי ( למרות שהזמנתי נסיעת מבחן לבעוד שבועיים)

מי יודע מה יהיה מחר

• תוכן חדש...