Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האבזור של הג'טה-הם רציניים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי שום סיבה לקחת רכב בן 5, לדוגמא טוארג 2006 עם 80 אלף ק"מ יעלה יותר מלגונה 2011 עם 17 אלף ק"מ,

היה לי אפשרות גם לקחת מרצדס, או אפילו במוו, גם אודי נכנסה לתקציב, אבל עדין אלו רכבים עם רמת איבזור אשר פחותה

מהלגונה, עם מנועים חלשים יחסית מאשר הלגונה, לי חשוב שהרכב יהיה עדין במסגרת האחריות, אני לא רוצה לקנות רכב

בן 5 במחיר של רכב בין שנה ללא אחריות, לדוגמא הטוארג, ואז תהרס לי מערכת המתלים ההידראולית שמרימה ומורידה את הרכב,

אני חושב מי שבאמת רוצה, או באמת מתכוון לקנות את הג'טה ימתין לרכב כשנה, ויוכל לקנות אותה במחיר נוח יחסית, או יעבור

למתחרות אחרות.

• תגובות 171
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רנופריק - אתה צודק, אבל מערכת השיקולים שלך, ובעיקר הדוגמא, פחות רלבנטים לישראל.

808 - אני מסכים עימך. אני גם לא חושב שהג'טה קניה כזו כדאית במהדורת ה- 122, ושב- 160 היא יקרה. לו אני הייתי בשוק למשפחתית גדולה בתקציב לא גבוה מידי, כנראה שהמגאן 2.0 היתה הבחירה הראשונה. עליה אי אפשר לומר שהיא לא מרווחת... אף שמבחינת אבזור ועיצוב פנים היא קצת לוקה בחסר.

בהקשר זה, אם מישהו קונה ג'טה זולה ורוצה לרכוש את הרדיו המקורי של הגרסא הבכירה, יש לנו אחד במשרד שירד מהפאסאט של שותפי היקר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בר, מבחינת עיצוב אתה צודק בקשר למגאן (וגם זה עניין של טעם. אני דווקא אוהב את העיצוב שלה עם הפנים הבהיר) אבל מה חסר לך באבזור שלה?

חוץ ממראה פנימית מתכהה אואומטית יש בה הכל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
חוץ ממראה פנימית מתכהה אואומטית יש בה הכל.

טלפון בלו טוס' במערכת מקורית עם שליטה על ההגה יש?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אם לך זה מספיק זאת בעיה שלך, וכן זאת סוג של בעיה.

תחשב את מחירי הפוקוס והג'טה המשומשות לפי המחירים שהן נמכרו כחדשות ואל תיקח כדוגמא פוקוס ליסינג עם 130 אלף קילומטרים וג'טה פרטית עם 60.

פוקוס טרנד-X מ-2008 שווה היום לפי מחירון יד 2 64,500 אלף שקלים.

ג'טה טרנדליין 1.6 שווה 74,600. לפי מה שזכור לי הפוקוס תומחרה באיזור ה-120 אלף שקלים בתקופה הזאת והג'טה טרנדליין עלתה תמיד מעל 130 אלף שקלים, הפער נותר כמו שהיה כשהיו חדשות, אז מה הקטע? ועוד לא נגענו בעבודה שהפוקוס מאובזרת יותר.

אז בוא נראה, שמירת ערך עדיפה - אין, מרווח נסיעה זה מושג שאתה המצאת הרגע אבל מבחינת מרווח הפוקוס בסדר גמור ובסיס הגלגלים בשתיהן זהה ועומד על 265 סנטימטרים, תא המטען באמת יותר קטן אבל יש סטיישן בדיוק באותו המחיר ולא כולם באמת צריכים 500 ליטר של מטען ו/או מוכנים להוסיף בשביל תא מטען כל כך הרבה כסף. תגיד שהיא יותר חסכונית ניחא, אבל היא יותר יקרה לרכישה ודרוש זמן ארוך בכדי "להחזיר" את ההוצאה הנוספת בחיסכון בדלק.

אני לא מבין אנשים שיעדיפו את הג'טה, או שהם עיוורים והולכים אחרי המותג או שהם פראיירים, באמת שאני לא רואה סיבה להעדיף אותה.

התכוונתי מרווח יותר טוב , נסיעה יש כאלה שיאהבו יותר את מנוע הtsi שקיים בג'טה מאשר את המנוע בפוקוס .

אני לא אומר שהפוקוס סטיישן לא עדיפה מהג'טה , אבל אני מבין אנשים שיעדיפו את הג'טה בגלל הדברים שאמרתי

מרווח , תא מטען , לא אוהבים סטיישן , תדמית , פשוטה וברורה , כמו כן אני מבין אנשים שאוהבים סדאן יעדיפו את הפלואנס 2 ליטר או הדיזל . כל אחת עם יתרונותיו שלו

אני כבר אמרתי אדם שמאוד אוהב את המותג פורד אבל מאוכזב מהמרווח של הסדאן ואם הייתי צריך לבחור סדאן מול סדאן לא בטוח שהייתי קונה את הפורד אלא מעדיף או הג'טה או בודק את הפלואנס 2 ליטר , ואת היונדאי i35

אבל אני עדיין לא בסטיאוציה זו

פורסם
זה דווקא הגיוני, משום שהג'יפון הוא תחליף למשפחתית (שאני לא אוהב את מה שהוא מביא עימו, אבל זה לא משנה). אף אחד הרי לא רוכש טוסון בשביל לנסוע עימו בשטח, אלא אם מדרכות ליד בית קפה זה שטח...

דיברתי על מחיר, לא על תמורה.

ואגב, כשדיברת על "תנסה למכור פוקוס ליסינג במחיר שקרוב למחירון", אתה התכוונת לרכב פרטי שיש אותו בכמויות בליסינג, נכון? יפה. אז בדצמבר האחרון מכרנו טויוטה SUN (דגם ליסינג לאלו שלא בקיעים בעניינים), ב-2K מעל המחירון תוך שלושה שבועות. מה תגיד? שזו טויוטה? שזה דגם ספציפי? אבל הרי היא הייתה דגם ליסינג. אז כן, היא הייתה שמורה והקילומטרז היה הרבה מתחת לממוצע (וגם יד1), אבל עדיין, יש אנשים שמחפשים את זה ויקנו גם מעל למחירון, במיוחד ברכבים כאלו מבוקשים (שנת 2005), אפילו כשהשוק מוצף בדגמים כאלו מהליסינג.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
בר, מבחינת עיצוב אתה צודק בקשר למגאן (וגם זה עניין של טעם. אני דווקא אוהב את העיצוב שלה עם הפנים הבהיר) אבל מה חסר לך באבזור שלה? חוץ ממראה פנימית מתכהה אואומטית יש בה הכל.

HU נורמאלי? (בתור התחלה...)

אבל באמת שהוא רכב מאוד מרווח, ובמנוע ה- 2.0 גם זז סביר (אני חובב גירים רציפים מאז ה- R25).

פורסם
טלפון בלו טוס' במערכת מקורית עם שליטה על ההגה יש?

יש כולל חיוג קולי.

בר, המערכת לא אינטואיטיבית ודורשת התרגלות אבל אחרי הבנת ההיגיון שלה היא מאוד נוחה לתפעול מההגה (פחות נוחה מהיחידה עצמה כי היא עמוסה מידי בכפתורים).

מה שחסר בה זה תאורה לכפתורי השליטה מההגה ומצב מונו בבקרת האקלים המפוצלת (ויש יציאות למושבים האחוריים וגם תא כפפות ותא אחסום במשענת בין המושבים מקוררים).

פורסם
יש כולל חיוג קולי.

בר, המערכת לא אינטואיטיבית ודורשת התרגלות אבל אחרי הבנת ההיגיון שלה היא מאוד נוחה לתפעול מההגה (פחות נוחה מהיחידה עצמה כי היא עמוסה מידי בכפתורים).

מה שחסר בה זה תאורה לכפתורי השליטה מההגה ומצב מונו בבקרת האקלים המפוצלת (ויש יציאות למושבים האחוריים וגם תא כפפות ותא אחסום במשענת בין המושבים מקוררים).

את המיזוג לאחור אני יודע שיש, ולכן אני חושב שזה רכב מאוד ראוי, בוודאי במחירו (ואני מניח שתמיד יש איזה צ'ופר נלווה). לגבי ה- HU, היום כבר מתחיל להיות די סטנדרט (טוב, כמעט), מסך עם פונקציות כמו שיש ברכבי VAG השונים, עם חיבור USB כלשהו וכו'. כמו שלמשל מגיע בטויוטות המאובזרות גם.

פורסם
דיברתי על מחיר, לא על תמורה.

ואגב, כשדיברת על "תנסה למכור פוקוס ליסינג במחיר שקרוב למחירון", אתה התכוונת לרכב פרטי שיש אותו בכמויות בליסינג, נכון? יפה. אז בדצמבר האחרון מכרנו טויוטה SUN (דגם ליסינג לאלו שלא בקיעים בעניינים), ב-2K מעל המחירון תוך שלושה שבועות. מה תגיד? שזו טויוטה? שזה דגם ספציפי? אבל הרי היא הייתה דגם ליסינג. אז כן, היא הייתה שמורה והקילומטרז היה הרבה מתחת לממוצע (וגם יד1), אבל עדיין, יש אנשים שמחפשים את זה ויקנו גם מעל למחירון, במיוחד ברכבים כאלו מבוקשים (שנת 2005), אפילו כשהשוק מוצף בדגמים כאלו מהליסינג.

אתה נותן דוגמה מאוד משמחת, אבל לא רלבנטית. אתה מדבר על למכור רכב בן 8, שהוא יד I פרטית, ואני מדבר על למכור רכב בן 3, שיש אלפים כמוהו ב- 20% הנחה ועם מימון. אני שוב חוזר - אני שמח בשבילכם ש"השתלם" להחזיק את הרכב כ"כ הרבה זמן, אני גם בטוח שהוא גילה אמינות, לטעמי אגב הכסאות שלו גרועים, אבל זה עניין אחר. מה גם, שאחרי 7 שנים ההבדל באחוזים (שלכאורה צריך להפחית בשל ליסינג) הוא נמוך, ואכן "משתלם" לרכוש מפרטי, כי האופציה האחרת היא יד III+ עם עבר ליסינג.

בכל מקרה, זה בכלל דיון OFFTOPIC, אני לא מתיימר לחזות סחירות של ג'טה בעוד שלוש שנים :-)

פורסם
אני לא יודע למה אתה קורא משפחתית ממוצעת אבל גם אני מצאתי את הפוקוס צפופה.

את הג'טה פסלתי מיידית בגלל היבואן (אני קונה את הרכבים ולא לוקח בליסינג), היונדאי לא היתה נוחה לי (ישיבה נמוכה מידי) ואת ה C4 בכללי לא אהבתי בלי יכולת להצביע על משהו ספציפי למרות שבאתי בדיעה מאוד חיובית עליה (לא מפחד מצרפתיות ואפילו אוהב אותן).

בסוף הלכתי על הפלואנס 2 ליטר שמציעה מרווח פנימי ונוחות הרבה יותר גדולים מהמתחרות שמניתי לעיל בשילוב עם אבזור טוב (דגם מאובזר כולל BT, AUX, USB, חיישני אורות וגשם, שליטה מההגה, מגביל מהירות, בקרת שיוט, פתחי מזגן לספסל האחורי, תא כפפות מקורר, נעילת דלתות אוטו' וכו'). בנוסף יש לה את המנוע והגיר של הקשקאי (מנוע וגיר יפאניים. מבחינת מנוע אין לי בעייה אבל לגבי גירים אוטומטיים אני מעדיף גיר שהוכיח את עצמו מבחינת אורך חיים בלי קשר למוצא). כל החבילה הזו עלתה לי על הכביש פחות מפוקוס 1.6 ליטר ברמת גימור ספורט.

אישית פחדתי מהגיר החדש שלהם בדיזל אחרת הייתי הולך על הדיזל המאובזר.

היום ראיתי את הפלואנס בבטר פלייס ושני דברים יש לי לשאול אותך

1 כמה צורכת דלק ה2 ליטר פלואנס

2 האם האוטו לא מוגשם מדי בגודלו בנסיעה עירונית

פורסם

בכל מקרה, זה בכלל דיון OFFTOPIC, אני לא מתיימר לחזות סחירות של ג'טה בעוד שלוש שנים :-)

בקשר לשנים, אתה צודק. אבל אם מישהו מעוניין להחזיק את רכבו 5-6 שנים? אז לפי דעתי בסופו של דבר כן משתלם לרכוש רכב כזה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

היא מאוד נוחה לתמרון בעיר (לא פחות מהמגאן היוצאת) ומבחינת צריכת דלק אני עומד על ממוצע של 11.8 ק"מ לליטר אחרי 8000 ק"מ שבערך מחציתם בתנועה עירונית לא פקוקה.

פורסם

רק שים לב שה- 1.6 היא עגלתית.

ועוד שים לב לתלונות שעלו לגבי הדגם של בטרפלייס, אצל עובדי החברה שקיבלו כזה רכב (פורסם בעיתונות).

פורסם

תודה

את מסך המולטימדיה מקבלים בדגם ב2 ליטר? ( כמו שראיתי לדוגמה בתערוכת אוטומוטר בבטרפלייס) , זה חשוב כי זה הופך את אוטו ליותר מודרני ולא מיושן

עשה לי חשק ללכת לבדוק את האוטו בקרסו , ולחפש אותו בשכירות לבדיקה

• תוכן חדש...