Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האבזור של הג'טה-הם רציניים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צגים זה סבבה, כוח זה מבורך, אבל אם בשורה התחתונה כל הנתונים האלה לא מצליחים לתפקד היטב כשהם יחד, אז מצדי תן לי רכב חלש יותר ומתנהג יותר שאני גם אוכל ליהנות ממנו יותר.

תהנה לך עם הצגים שעוטפים אותך.

סורי אבל הטיעון זה לא תופס לגבי פיאט/500/פנדה או כל גירסה עממית אחרת של פיאט (לא אבראת'). איך בדיוק פיאט מתנהגת טוב יותר מכל רכב אחר וביחוד צרפתיות?

מילא היית מדבר על רכבים עממיים של פורד הייתי עוד יכול להבין אבל פיאט? ההיגוי שלה פשוט אנמי ומת. הייתי מעדיף לנהוג על AL4 ולא על הגיר החד מצמדי המזעזע של פיאט.

איך שלא תסובב את זה מכוניות צרפתיות כדוגמת C4 עדיפות על פני איטלקיות עממיות כמו פיאט ברוב הפרמטרים החשובים לצרכן הממוצע, במיוחד עם יבואן כמו סמל"ת עם שיטת המצליח המסריחה שלו.

אם הייתי צריך לבחור בין C3 לפונטו, הייתי הולך על C3 בלי לחשוב פעמיים.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

• תגובות 171
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא אמרתי שפנדה/500/פונטו הן מופת ודוגמה להתנהגות. למעשה, ככל שזה נוגע ל-500 בגירסאותיה הנמוכות, טוב יעשה חובב הגה אם יתרחק ממנה. זה בפירוש לא הרכב שהייתי לוקח לסיבוב בנס הרים.

ההשוואה היא סיטרואן C4 מול פיאט בראבו. לפני כשבועיים יצא לי לבקר עם הבראבו שלי בכבישי רמה"ג ונהניתי מכל רגע. על אף נחיתותה מהאלפא האקסית שלי (146TI) בתחומים מסויימים, היא אוכלת אותה בלי מלח בעליה מחמת גדר למבוא חמה, במיוחד ביציאות מעקלתונים משופעים במיוחד, שם באות לידי ביטוי הגמישות הנהדרת של המנוע שלה והתיבה שמורידה הילוך בדיוק בזמן ומונעת ממני את הצורך לתאם גז ביניים או להוריד יד מההגה.

בן, הויכוח ביננו עקר. לשאלתך: ישבתי ב-C4 חדשה לגמרי של קולגה מהעבודה. שנינו הסכמנו שהיא מהודרת יותר מהפיאט, ושנינו הסכמנו שברגע שזה מגיע לכביש, עדיף להשאיר את הסיטרואן בחניה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אם אתה אומר ... אני חושב שבאמת לא ניתן להשוות בינהן גם מבחינה חיצונית וגם מבחינת התנהגות , אני מאוד הייתי רוצה לבצע נסיעת מבחן על הDS3 עם ה156 כוח סוס ,

אני יגיד שוב לסיטרואן VTR של למרות שיוצאת מהמפעל עם 10 כוח סוס יותר אשר היה לאיביזה , אין ספק אפילו שהאיביזה הייתה יותר נמרצת גם יותר קלה , לגבי התנהגות לא ראיתי משהו מיוחד שמצדיק את מה שאחרים אמרו שיש לה אחיזה טובה על הכביש וכו' אבל זה הצמיגים שלי גמורים וגם חברה לא משהו , אני מחליף לפרוקסיס 4 ברגע שיגיע משלוח 2012 ואז נראה מבחינת אחיזה , הגיר כן גם אני לא אהבתי ... תאמת הייתי מעדיף ידני , נסעתי על ידני חמש שנים ויותר נהנתי מהנסיעה ברכב מאשר על האוטומט

אבל אחרי שאני מוציא את הרכב משטיפה ונדלקים לי שלושת הצגים והאוטו עם ניחוח עשיר והציפוי ניקל על הידית הילוכים ומרחב מקדימה אין אתה פשוט מרגיש מצויין ושלא נשכח את הכיסוי דמוי קארבון שיש מסביב לצג האמצעי , באמת פשוט חוויה לא יכולתי לרכוש רכב יותר טוב

ולמען האמת הדגם VTR הוא דיי נדיר אצלנו בארץ .... שלא נדבר על הVTS שאני הבנתי שיש רק 7 כאלה

פורסם

פיאט קופה לא מורידה לך את הלסת? :wink:

וגרגוס, אני עדיין אומר שה-I35 לא נופלת בשום פרט מהגולף. זה כנראה ההערצה העיוורת לוואג.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אם אתה אומר ... אני חושב שבאמת לא ניתן להשוות בינהן גם מבחינה חיצונית וגם מבחינת התנהגות , אני מאוד הייתי רוצה לבצע נסיעת מבחן על הDS3 עם ה156 כוח סוס ,

אני יגיד שוב לסיטרואן VTR של למרות שיוצאת מהמפעל עם 10 כוח סוס יותר אשר היה לאיביזה , אין ספק אפילו שהאיביזה הייתה יותר נמרצת גם יותר קלה , לגבי התנהגות לא ראיתי משהו מיוחד שמצדיק את מה שאחרים אמרו שיש לה אחיזה טובה על הכביש וכו' אבל זה הצמיגים שלי גמורים וגם חברה לא משהו , אני מחליף לפרוקסיס 4 ברגע שיגיע משלוח 2012 ואז נראה מבחינת אחיזה , הגיר כן גם אני לא אהבתי ... תאמת הייתי מעדיף ידני , נסעתי על ידני חמש שנים ויותר נהנתי מהנסיעה ברכב מאשר על האוטומט

אבל אחרי שאני מוציא את הרכב משטיפה ונדלקים לי שלושת הצגים והאוטו עם ניחוח עשיר והציפוי ניקל על הידית הילוכים ומרחב מקדימה אין אתה פשוט מרגיש מצויין ושלא נשכח את הכיסוי דמוי קארבון שיש מסביב לצג האמצעי , באמת פשוט חוויה לא יכולתי לרכוש רכב יותר טוב

ולמען האמת הדגם VTR הוא דיי נדיר אצלנו בארץ .... שלא נדבר על הVTS שאני הבנתי שיש רק 7 כאלה

לא כל כך מבין את הטיעון שלך. אם אתה מכוון לכך שפיאט זה אוטו מחורבן וסיטרואן זה אוטו נהדר, זה ענין אחד, אבל אם אתה מכוון לכך שבמחיר נמוך מזה של אוטו קטן חדש אפשר לקנות אוטו גדול ישן, זה בהחלט נכון, אבל למה לעצור ב C4, אפילו שהוא VTS או VTR עם 110 כ"ס, אפשר ללכת עוד קצת אחורה במורד הזמן ולקנות משהו חזק יותר ומאובזר יותר, אפילו איכותי יותר מה C4 הנדירה שלך. פשוט לא מצליח להתחבר ללהט הזה שלך בו אתה מגן בחרוף נפש על מה שהוא בגדר מוסכמה עתיקה עוד יותר מהפורום הזה.

פורסם

א- כן פיאט זה אוטו מחורבן וגם אם היה לי חמור עם 3 רגליים וחסר שיניים אני עדיין הייתי אומר שפיאט זה אוטו מחורבן

ב- אם תמצא לי רכב שנותן אותה תמורה קרי אבזור כמו שנותנת לי הC4 במחיר 40 אלף שקל אני אוכל את הכובע שלי

ג- אם ההסכמה הזו כזאת עתיקת יומין למה עדיין צץ לו כזה שירשור חדש יומין ?

פורסם

הבה נעשה קצת סדר:

זה שרמת האבזור נמוכה זה עוד ניחא (נגיד). הבעיה האמיתית היא שגם כאשר מגיע לקוח שמוכן לשלם אקסטרה כדי לקבל אבזור שהוא מעבר לסטנדרטי, צ'מפיון פשוט מסרבים.

ראשית, דווקא יש חבר פורום שהצליח להזמין גולף בהזמנה מיוחדת, אז אולי זה קשור לאופן הבקשה או לאדם שממנו ביקשתם, ואולי פשוט שינו את המדיניות בנושא.

שנית, ההשוואה שלך לקמור היתה מטופשת (סליחה, אבל זה נכון), משום שבאאודי תוכל להזמין מה שאתה רוצה, כולל עוד כ"א, חיישנים ככל שתרצה, חיבור אינטרנט (שלא עובד), ובעצם כל מה שהיצרן מוכן להציע באתר הגרמני שלו ועוד. מה לעשות ש- VW זה מותג יותר "פשוט", ושם - כמו בפורד, מזדה, טויוטה, קיה, YOU NAME IT, בד"כ אי אפשר...

לטעמי האישי:

האקורד נותנת לך הרגשה של בטחון (לא תמיד טוב, אבל בכל זאת) על הכביש, יש לה נוכחות והיא נראית טוב מאוד כמעט בכל צבע.

האקורד נראה טוב, ולדעתי הייחוד בעיצוב של הונדה זה שגם שני דורות אחורה הוא עדיין נראה טוב. אבל המושבים לא נוחים, המנוע בעיקר מרעיש, וכל יתר הכתרים שכתרת לראשה לדעתי פשוט לא נכונים.

חבר, אתה חופר. שחרר.

אגב, לא הרבה יודעים שהמונח "חופר" בכלל מגיע מגרמנית, כלומר מהייקים, או כמו שאמא שלי היתה אומרת:

דריי נישט אים קופף (אל תחפור לי בראש)

ותיקון עוול אחד - הג'טה ה"מאובזרת", כלומר ה- 160, גם מגיעה עם וואחד מנוע (באופן יחסי למתחרות), כך שלהשוות אותה לפוקוס 2.0 לא ממש משיג מטרה. מה שכן, אין ויכוח ואני מסכים תמיד - התמחור יקר. יקר מידי. אין סיכוי שארכוש ג'טה במחיר הזה, אפילו ששקלתי את ה- 160. אני לא יודע מי כן קונה ג'טה מאובזרת וחזקה, כי לליסינג, אם בכלל, הולכת ה"פושטית". עם זאת, אחותי קיבלה אותה אחרי 3 שנים עם סיוויק, ולא מפסיקה להודות על זה. אז אולי יש דברים בגו. אחותי האחרת, המתניידת בפוקוס, גם היתה מעדיפה את הג'טה. אז שוב, אולי יש דברים בגו. ולאף אחת מהן אין חיבה למותג כזה או אחר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
ואני קיבלתי השבוע איביזה סטיישן מהעבודה ואפילו חלונות חשמל מאחור אין, העיקר מראות מתקפלות חשמלית

זה כי קיבלת סיאט!!

אפילו ב-900 מודל 96 שלי יש חלונות חשמליים מאחורה :lol::lol:

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
הבה נעשה קצת סדר

ותיקון עוול אחד - הג'טה ה"מאובזרת", כלומר ה- 160, גם מגיעה עם וואחד מנוע (באופן יחסי למתחרות), כך שלהשוות אותה לפוקוס 2.0 לא ממש משיג מטרה. מה שכן, אין ויכוח ואני מסכים תמיד - התמחור יקר. יקר מידי. אין סיכוי שארכוש ג'טה במחיר הזה, אפילו ששקלתי את ה- 160. אני לא יודע מי כן קונה ג'טה מאובזרת וחזקה, כי לליסינג, אם בכלל, הולכת ה"פושטית". עם זאת, אחותי קיבלה אותה אחרי 3 שנים עם סיוויק, ולא מפסיקה להודות על זה. אז אולי יש דברים בגו. אחותי האחרת, המתניידת בפוקוס, גם היתה מעדיפה את הג'טה. אז שוב, אולי יש דברים בגו. ולאף אחת מהן אין חיבה למותג כזה או אחר.

נכון חלקית כי ה160 כוחות סוס עולה 168900 בלבד ו172900 בצבא מטאלי

פורד פוקוס 2 ליטר טיטניום עולה 140

אז את הג'טה 160 כוחות סוס יש להשוות או לפורד פוקוס אקובוסוט שנותנת 180 כוחות סוס ועולה רק 152 אלף שקלים

או למונדיאו 2.0 החדשה עם הספק דומה שעולה פחות או יותר דומה.

פורסם

לא קראתי את כל השרשור, אבל רציתי שתדעו שהאבזור של הג'טה 2012 מרשים ביחס לעבר.

בשנת 1984 הורים של חבר, רכשו גולף 1300 ידנית עם הכנה למצית, חלונות ידניים, 4 הילוכים, מראה בצד אחד וללא מזגן - אפילו על מצית הם התקמצנו

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

אתה משווה אבזור של רכב משנת 84' לרכב משנת 2012(למרות שרמת האבזור לא כל כך השתנתה, אז הוסיפו מראה בצד השני ומזגן... אהה ומצת(איזה נדיבים...).

בנוסף, אני שמתי לב שאתם רבים על כדאיות רכישת רכב חדש, מבחינתי אני גם לא מוצא סיבה לקנות רכב חדש ואם הייתי צריך לקנות רכב הייתי קונה רק יד שנייה, את הג'טה הנ"ל בדקתי לקראת לקיחה בליסינג מהעבודה-אבל היא נפסלה וכרגע נשאר רק פורד פוקוס(שהיא לא מציאה גדולה מבחינת המרווח-חיסרון גדול מבחינתי-אנחנו משפחה גדולה עם ילדים גדולים, אבל כנראה שאצטרך להתפשר על משהו...)

פורסם

אם נשארה רק הפוקוס , אז תבדוק את הסטיישן כמובן המרווח שם יחסית בסדר , למרות שזה נשמע מוזר מאחור יותר מרווח למרות המרכב הדומה , אגב היינו באותו ראש כי גם אני אוהב יותר סדאן והאצ'בק מסטיישן ולכן גם הלכתי לבדוק את הג'טה.

אבל אם מדובר ב1.2 בליסינג בהחלט לדעתי הפוקוס סטיישן עדיפה , כי מעבר לנסיעה ואיכותה , שרוצים להכנס לאוטו 2012 שמשלמים עליו סכום מכובד רוצים להרגיש מכונית מ2012

• תוכן חדש...