Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האבזור של הג'טה-הם רציניים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סתם שאלה (לא בקטע של להתנגח) - מה שווה באקורד הזאת?

לטעמי האישי:

האקורד נותנת לך הרגשה של בטחון (לא תמיד טוב, אבל בכל זאת) על הכביש, יש לה נוכחות והיא נראית טוב מאוד כמעט בכל צבע.

מבחינת הנהיגה - אומנם לא יצא לי לנהוג בה הרבה (כ-500 ק"מ במצטבר) אבל החוויה הייתה קשה להסברה במילים (לעומת סופרב ומזדה 6 המתחרות) אומנם נסעתי ב2.4 אבל אני מאמין שה2 לא נופל בהרבה, יש כח, הרכב נוח לנסיעה, ההגה מתקשר טוב והאחיזה מצוינת (בגרסאת ה2.4 יש צמיגים 225 לעומת 205 בגרסאת ה2 אם אינני טועה), הכל מרגיש איכותי, כל הכפתורים נגישים ומשהו שמאוד חשוב לטעמי - לא צריך להוריד את העיניים מהכביש בשביל שום פעולה.

• תגובות 171
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
גם הונדה לא טומנת את ידה בצלחת,

הגרסה הבסיסית של הסיביק שנמכרה עד לא מזמן ב140 אלף ש"ח כללה אבזור מאוד מאכזב.

למה? אני קיבלתי בגרסא הפחות מפוארת, סאן רוף, שליטה מההגה, וכל מה שהבחור למעלה לא קיבל עם הג'טה שלו.

(חוץ מפנסי ערפל :lol:).

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם
למה? אני קיבלתי בגרסא הפחות מפוארת, סאן רוף, שליטה מההגה, וכל מה שהבחור למעלה לא קיבל עם הג'טה שלו.

(חוץ מפנסי ערפל :lol:).

לסיויק בשנה שלך היו סה"כ 3 גרסאות

LS ידני

LS אוטומט

ES אוטומט

אם אין לך פנסי ערפל ויש לך סאן רוף יש לך LS בתוספת (תשלום) סאן רוף.

השליטה מההגה באה עם כל הדגמים.

פורסם

מהתרשמות הקצרה שהייתה לי עם אקורד (שוב דור קודם), הרכב רחוק מאיכות הנסיעה של הפסאט (גם כן דור קודם משנתונים שקולים), למרות מנוע השקט בהונדה הבידוד בפסאט רחוק יותר טוב (כמו למרצדס) וכך גם ספיגה של בורות - הפסאט מגהץ את הכביש טוב יותר למרות שמתלים די נוקשים (זה פרדוקס שאני לא מצליח להבין איך השילוב הזה עובד) והרכב מרגיש כמו גוש אחד מוצק (בינתיים הרגשתי את זה רק ברכבים גרמניים). חוץ מזה ההגה שלה רועד די חזק בעמידה בגלל המבנה. ההגה בנסיעה דווקא נמצא חן בעיני יותר באקורד לאומת הגה עם התחושה הסינטטית בפסאט (כמו הגה לוג'יטק עם פידבק - הדבר שהכי פחות אהבתי בפסאט וחבל כי יש לו הרבה דברים טובים להציע).

האקורד שהתרשמתי ממנה הייתה עם מנוע 2.0 (בדגם הפשוט היו באמת טאסות :shock:). המנוע מתחיל למשוך בערך מ4000סל"ד ועד אז די אנמי אבל שקט בכל טווח הפעולה (לפסאט 2.0FSI אחרי 3500סל"ד המנוע כבר לא נשמע מאושר והרעש שלו חודר את הבידוד).

סה"כ אקורד רכב טוב מאוד, במיוחד שילוב של מנוע וגיר יותר טובים מפסאט (לא מבין למה בVAG הם החליטו שלהילוך 6 צריך לעבור ב65קמ"ש ואז כדי שהרכב ימשוך צריך קיק דאו - זה מקלקל את החוויה, מצב S פותר את זה אבל הנהיגה במצב הזה לא נעימה ולא ממש חלקה בגלל כניראה שממיר מומנט נעול על כל הילוך גם במהירות נמוכה - הקשר הישיר עם הגלגלים גורם לכך שכל עזיבה של גז גורמת לרכב לבלום על ידי מנוע די חזק וגס, כמו בגיר ידני). אקורד מרגיש פחות סולידי, פחות גוש אחד והמתלים לא מגהצים את הכביש באופן חלק כל כך. כלומר הרכב מרגיש את עצמו יותר יפני. הכל טוב ויפה במיוחד אם מחירו היה זול יותר, במיוחד לאור כך שאקורד אמינה יותר ולוגמת 95 (לאומת מנוע הזרקה הישירה של פלסאט שלוגם 98 כדי לקבל את מלוא הביצועים ויחד עם זאת התיאבון של הרכב לא ממש צנוע).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מהתרשמות הקצרה שהייתה לי עם אקורד (שוב דור קודם), הרכב רחוק מאיכות הנסיעה של הפסאט (גם כן דור קודם משנתונים שקולים), למרות מנוע השקט בהונדה הבידוד בפסאט רחוק יותר טוב (כמו למרצדס) וכך גם ספיגה של בורות - הפסאט מגהץ את הכביש טוב יותר למרות שמתלים די נוקשים (זה פרדוקס שאני לא מצליח להבין איך השילוב הזה עובד) והרכב מרגיש כמו גוש אחד מוצק (בינתיים הרגשתי את זה רק ברכבים גרמניים). חוץ מזה ההגה שלה רועד די חזק בעמידה בגלל המבנה. ההגה בנסיעה דווקא נמצא חן בעיני יותר באקורד לאומת הגה עם התחושה הסינטטית בפסאט (כמו הגה לוג'יטק עם פידבק - הדבר שהכי פחות אהבתי בפסאט וחבל כי יש לו הרבה דברים טובים להציע).

האקורד שהתרשמתי ממנה הייתה עם מנוע 2.0 (בדגם הפשוט היו באמת טאסות :shock:). המנוע מתחיל למשוך בערך מ4000סל"ד ועד אז די אנמי אבל שקט בכל טווח הפעולה (לפסאט 2.0FSI אחרי 3500סל"ד המנוע כבר לא נשמע מאושר והרעש שלו חודר את הבידוד).

סה"כ אקורד רכב טוב מאוד, במיוחד שילוב של מנוע וגיר יותר טובים מפסאט (לא מבין למה בVAG הם החליטו שלהילוך 6 צריך לעבור ב65קמ"ש ואז כדי שהרכב ימשוך צריך קיק דאו - זה מקלקל את החוויה, מצב S פותר את זה אבל הנהיגה במצב הזה לא נעימה ולא ממש חלקה בגלל כניראה שממיר מומנט נעול על כל הילוך גם במהירות נמוכה - הקשר הישיר עם הגלגלים גורם לכך שכל עזיבה של גז גורמת לרכב לבלום על ידי מנוע די חזק וגס, כמו בגיר ידני). אקורד מרגיש פחות סולידי, פחות גוש אחד והמתלים לא מגהצים את הכביש באופן חלק כל כך. כלומר הרכב מרגיש את עצמו יותר יפני. הכל טוב ויפה במיוחד אם מחירו היה זול יותר, במיוחד לאור כך שאקורד אמינה יותר ולוגמת 95 (לאומת מנוע הזרקה הישירה של פלסאט שלוגם 98 כדי לקבל את מלוא הביצועים ויחד עם זאת התיאבון של הרכב לא ממש צנוע).

מסכים איתך לגבי כל מה שאמרת על האקורד חוץ מההשוואה לפאסאט מבחינת גיהוץ הכביש, לא נסעתי או נהגתי בה.

על איזה מנוע בדיוק מדובר שלוגם 98? FSI 2.0?

פורסם
תתפלא, אבל הפער נסגר.

+1. נסגר, ולא "עדיין רחוק". תסעו קצת ב-I35 ובגולף חדשה, ותיווכחו לכך בעצמכם (מצפה ל-I30 החדשה, שכנראה תהיה ממש איכותית).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

שבוע שעבר נכנסתי לפליקס, קיבלתי הצעת מחיר בזיונית על הפולו TSI, ב112,000 מחיר התחלתי לפני תוספת כמובן של איתורן שכנראה הביטוח ידרוש וחיישני רוורס במידת והרצה (זה לא מחוייב להגיע מהיצרן אוטומטית?).

שאלתי את הבחורה הנחמדה עם מה הרכב מגיע, אז חוץ ממנוע,הגה וארבעה גלגלים אה וטוויטרים עם שני רמקולים איך שכחתי..

הוא לא מגיע עם כלום!

לא בקרת שיוט לא מערכת נורמלית בסיסית העיקר שיש בו MP3 כן?! ושלא נדבר בכלל על פנסי ערפל אין אפשרות להוסיף בתשלום , בשביל זה צריך לקנות כבר את הGTI.:?

בקיצור יצאתי עם הצעה על סך 118,000 על הכביש, לקחתי את ההצעה והשלכתי אותה לפח הקרוב מחיר מופקע ללא איבזור אה ובמידה ויהיה איזה מבצע עד שהרכב יגיע בעוד שלושה חודשים אז תקבל אותו.. :|

אביב.

SEAT LEON 1.8 TSI

burn rubber,not your soul

פורסם
מסכים איתך לגבי כל מה שאמרת על האקורד חוץ מההשוואה לפאסאט מבחינת גיהוץ הכביש, לא נסעתי או נהגתי בה.

על איזה מנוע בדיוק מדובר שלוגם 98? FSI 2.0?

אכן, זה המנוע. על מכסה מיכל דלק היה כתוב בכתב גדול 98 ובקטן סוגריים 95. היה גם מדבקה בעברית גדולה ואדומה ״אוקטן 98״. על 95 הרכב מושך פחות טוב ומגיב לאט יותר. על 98 הרכב זריז להפליא. הסיבה ל98 זה הזרקה ישירה ותערבובת ענייה שהמנוע אמור לעבוד עליה ולחסוך דלק. על 98 באמת שותה פחות, אבל הדלק יקרה בהרבה.

למה אתה לא מסכים בקשר לגיהוץ כביש? הפסאט מגהצת טוב יותר מסיטרואן סי 5. מניסיון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אכן, זה המנוע. על מכסה מיכל דלק היה כתוב בכתב גדול 98 ובקטן סוגריים 95. היה גם מדבקה בעברית גדולה ואדומה ״אוקטן 98״. על 95 הרכב מושך פחות טוב ומגיב לאט יותר. על 98 הרכב זריז להפליא. הסיבה ל98 זה הזרקה ישירה ותערבובת ענייה שהמנוע אמור לעבוד עליה ולחסוך דלק. על 98 באמת שותה פחות, אבל הדלק יקרה בהרבה.

למה אתה לא מסכים בקשר לגיהוץ כביש? הפסאט מגהצת טוב יותר מסיטרואן סי 5. מניסיון.

תודה על התגובה.

בקשר ללא מסכים, כנראה לא הבנת אותי נכון, הכוונה הייתה שלא נהגתי בפאסאט ולכן אני לא יכול להסכים איתך בקשר לזה.

פורסם

בנוגע למחירים, כן, התמחור הזוי.

אני כאחד שמאוד אוהב את היצרן,אחרי 2 vw משומשות מאוד רציתי לקנות אחת חדשה. מה שהניא אותי מזה בסופו של דבר זה המחירים התלושים לגמרי מהמציאות. קיבלתי הצעה של קצת פחות מ155k על גולף 1.2tsi ג׳נריישן.

אני מקווה שכמה שיותר לקוחות יצביעו ברגליים ושאולי היבואן הזה מתישהו ירד מהעץ ונוכל לקנות את המכוניות האלה במחירים סבירים כמו בכל שאר העולם.

ImageUploadedByTapatalk1333737579.265516.jpg

V5

פורסם
תתפלא, אבל הפער נסגר.

בהחלט נסגר,

כמי שעכשיו נוסע על רכב צרפתי,

אני יכול להגיד שנכון, הצרפתים עולים על כולם בנוחות למשל,

אבל גם הקוריאנים עשו קפיצת מדרגה משמעותית,

הi30 מכוילת לא רע, הגטס הייתה גם סבירה יחסית לשנתון שלה (אוטו שנבנה במקור ב2003 ועבר שינויים קלים ב2006 ו2008, לדעתי לא שונתה נוחות הנסיעה), רואים את קפיצת המדרגה באיכות החומרים, בבטיחות, בנוחות.

אז הם עוד לא ברמה של הצרפתים, אבל הם מתקרבים, לדעתי לא כל כך רחוק היום שהקוריאניות יציעו נוחות נסיעה דומה לזו של אירופאיות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

שבוע הבא אני ייסע לפורד (דרך אגב, למה מספר אולמות התצוגה שלהם כל כך מצומצם?), האוטו הזה בגרסת סטיישן נראה פשוט מושלם-חוץ מבעיה אחת והיא הגודל(שבגללה פזלתי לג'טה שגדולה יותר), במושל האחורי יישבו שלושה ילדים בני 16+- ובפעמים שיצא לי לשבת בתוך הפוקוס היא לא התגלתה כמכונית מרווחת מאוד, כיום אני נוסע בקרוז והטענה המרכזית כלפייה היא המרחב(למרות שגם המרחב לרגליים לא כל כך מושלם אבל הוא בסדר)- הקרוז ממש צרה, ועל פי הנתונים היבשים הפוקוס רחבה יותר, נקווה שכך זה גם באמת(ולא כמו נתון בסיס הגלגלים המזוייף...)

פורסם

אני נהגתי בפוקוס סטיישין דור לפני אחרון עם מנוע 2.0 והרשמים טובים מאוד. לרכב יש מתלים מוצלחים מאוד ותחושת מוצקות גרמנית, בידוד טוב והרכב נוח.

נזכרתי בעוד משהו מעצבן בפסאט. הם עשו מפתח שמשמש גם בתור כפתור הנעה (נכנס לשקע מיוחד וצריך ללחוץ). צריך ללחוץ עליו עד שהרכב לא מניע. ברכבים קצת יותר רציניים הייתי מצפה שלחיצה קלה תניע את הרכב בעצמה.

• תוכן חדש...