Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האבזור של הג'טה-הם רציניים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דבר ראשון אני לא מבין למה אתה מתעצבן, זה לא שאמרתי דברים לא נכונים- עובדה שכולם מסכימים איתי ואני לא ממש מבין למה אתה כל כך מגן על היבואן הגנב הזה, זה לא שתרוויח מהם משהו(אלא אם כן אתה עובד אצלם ואז כל מה שאני עומד לכתוב לא שווה משהו...)

דבר שני יחסית לזמן שבו לקחתי את קרוז היא הייתה יותר טובה מהג'טה המתחרה שהוצעה באותה תקופה(היא הייתה יפה יותר,גדולה יותר, מאובזרת יותר ופחות או יותר בעלת אותה עוצמה) שים לב שאתה משווה אותו שלקחתי ליפני 3 שנים. דבר שני הקרוז מספיק נוחה לי, אני לא צריך יותר מזה, לגבי המנוע-בהתחלה הוא היה סביר יחסית לאותה תקופה משך טוב, היום המנוע באמת כבר לא סוחב וצריך ללחוץ עד הסוף על מנת שהאוטו יתחיל לזוז, אבל עוד מעט אני יחליף אותו ככה שזה כבר לא ממש משנה. המנוע של הפוקוס 1.6 ליטר מספיק לי די והותר, וגם נמאס לי מהקרוז שכל חודש במוסך ולפי מה שאומרים על ה-DSG זה לא ישתנה אם אני ייקח את הג'טה. הדבר היחיד שבגללו פזלתי לג'טה הוא המרחב לנוסעים מאחורה-זהו! אבל כל זה מתגמד לעומת כל החסרונות הגדולים שלה(גם עולה יותר וגם מציעה פחות-שילוב מעניין ביותר)

גם הנציג באולם תצוגה התגאה בכך שה-VW הוא איכות גרמנית, רציתי להגיד לו שהפורד פוקוס יותר גרמני מהג'טה הזאת(הפוקוס תוכננה בגרמניה וגם מיוצרת בגרמניה לעומת הג'טה שתוכננה בגרמניה אבל הייצור הוא במקסיקו...)

דרך אגב, בלוטות' (בישבילך) זו מילה לועזית כל שאני יכול לרשום אותה איך שאני רוצה, אם אתה רוצה להיות מדויק תרשום "שן כחולה"

Blue-Tooth(שן-כחולה)

ממש לא מתעצבן וממש לא מרוויח כלום ולא מנסה להגן על יבואן כזה או אחר. הבאתי דוגמא מיונדאי ששם רצינו דגם מסויים שעולה בחמישים אלף יותר מהג'טה וגם לא היו בו את כל מה שרצינו , אבל בגלל שאישתי רצתה את הרכב הזה אז לקחנו אותו והוספנו את מה שהיה חשוב לה כמו מערכת טובה, מצלמת רוורס (זאת התעקשות שלי, הרוורסים שלה סכנה לציבור...) וכו' וכו'.

אני גם לא משווה את הג'טה לקרוז כי גם אתה יודע שאין מה להשוות וגם כשהקרוז יצאה היא היתה יפה ומאובזרת אבל עגלה ביחס לכל מה שיצא באותה תקופה והגיר הרג את המנוע שלה. המהות של הדברים ואני אנסה להסביר שוב זה שיבואנים מחליטים לגבי איבזור כזה או אחר כי המחירים שהיצרנים לוקחים שונים מדבר לדבר והיבואן צריך להחליט לגבי חבילת האיבזור שהוא מביא כדי שיוכל למכור אותה במחיר תחרותי. צ'מפיון במקרה הזה החליטו לוותר על הבלוטות' או פקדי הגה והסיבות שלהם איתם. הרכב עצמו מוצלח מאוד ומה שחסר לך תוכל להוסיף. מנוע עצל לא תוכל לשנות, זה מה שניסיתי להסביר וממש לא מתעצבן וגם אין סיבה שאתה תעלב. לא ניסיתי לפגוע בך או בקרוז.

• תגובות 171
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה משווה בין ג'יפון למשפחתית קומפקטית מבחינת מחיר ואבזור? תגיד לי, אתה רציני? :roll:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
ממש לא מתעצבן וממש לא מרוויח כלום ולא מנסה להגן על יבואן כזה או אחר. הבאתי דוגמא מיונדאי ששם רצינו דגם מסויים שעולה בחמישים אלף יותר מהג'טה וגם לא היו בו את כל מה שרצינו , אבל בגלל שאישתי רצתה את הרכב הזה אז לקחנו אותו והוספנו את מה שהיה חשוב לה כמו מערכת טובה, מצלמת רוורס (זאת התעקשות שלי, הרוורסים שלה סכנה לציבור...) וכו' וכו'.

אני גם לא משווה את הג'טה לקרוז כי גם אתה יודע שאין מה להשוות וגם כשהקרוז יצאה היא היתה יפה ומאובזרת אבל עגלה ביחס לכל מה שיצא באותה תקופה והגיר הרג את המנוע שלה. המהות של הדברים ואני אנסה להסביר שוב זה שיבואנים מחליטים לגבי איבזור כזה או אחר כי המחירים שהיצרנים לוקחים שונים מדבר לדבר והיבואן צריך להחליט לגבי חבילת האיבזור שהוא מביא כדי שיוכל למכור אותה במחיר תחרותי. צ'מפיון במקרה הזה החליטו לוותר על הבלוטות' או פקדי הגה והסיבות שלהם איתם. הרכב עצמו מוצלח מאוד ומה שחסר לך תוכל להוסיף. מנוע עצל לא תוכל לשנות, זה מה שניסיתי להסביר וממש לא מתעצבן וגם אין סיבה שאתה תעלב. לא ניסיתי לפגוע בך או בקרוז.

שמח שאתה לא מתעצבן, זו לא הייתה הכוונה. אבל אני לא מבין למה אני צריך לשלם על רכב יותר מאשר על רכב אחר ולקבל פחות מאשר הרכב השני, אני לא מבין איך זה מסתדר.

אני גם לא נעלבתי, וויכוח על מכוניות הוא הדבר האחרון שיגרום לי להעלב, ובכל מקרה אני גם לא בא להגן על קרוב זה ממש לא רכב מושלם- הוא מרשים מבחוץ ומרשים מבפנים אבל המנוע שלו באמת לא מציאה, הוא צר יחסית, והאמינות שלו על הפנים-כל חודש המכונית הזו במוסך(והוא גם מדבר איתי בקודים מעצבנים במקום לרשום מה הבעיה- הוא רושם קוד במחשב דרך ואני צריך לנחש מה הבעיות שלו?). אבל הוא סיפק אותי יפה מאוד ב-3 שנים האחרונות. אני מבין את מה שאתה טוען, אך אני לא מוצא סיבה שהרכב לא יגיע במקור כבר מאובזר, במיוחד כאשר הוא עולה יותר מהתחרות הישירות.

ושומאכר צודק, אתה לא יכול להשוות ג'יפון למשפחתית קומפקטית מבחינת מחיר ואבזור...

פורסם

לפעמים שווה לשלם יותר בעד אוטו מרווח יותר עם איכות הרכבה טובה קצת יותר , עם מנוע טוב יותר ותא מטען עדיף יותר ולקבל פחות ברמת האיבזור

הבעיה שהמתחרים מאוד קרובים לרמה שמציגה הג'טה ומוסיפים איבזור הרבה יותר מתקדם.

אם הייתי שוקל לרכוש את הג'טה כלקוח פרטי אז את הגירסה 1.4 122 כוחות סוס טרנדליין כי שם יש כבר איבזור די מספק ומקבלים מרווח ביצועים תא מטען ואיכות טובה ... ב145 אלף ש"ח אבל זה רק בימי מבצע שבו אקבל או הנחה או מערכות מולטמדיה שונות וכו' , כי יש שיקול כלקוח פרטי שהאוטו הזה יהיה שווה יותר מרכבי ליסניג בעת המכירה שלו וזה בסופו של דבר יקזז את הפער מול המכונית המתחרה הבאה אחריו. אבל בליסינג 1.2 טורבו הפחות מאובזרת מול פורד פוקוס סטיישן , הייתי הולך על הפוקוס בסופו של דבר.

כי שם זה ממש איבזור מתמיהה מאוד , אבל גם טיוטה קורלה ליסניג לא מאובזרת לעילה ולעילה ותראה איזה כמויות היא נמסרת

יש כאלה שלא משנה להם בכלל את כל הנושא של האיבזור והגאדג'טים וכו' זה שהם נכנסים לפולקסווגן ונוסעים בה עם מרווח מעולה ותא מטען גדול מספיק להם , ויש כאלה כמו שאנחנו רוצים את הערך המוסף של האבזור

פורסם

איזה אבזור מספק יש ב-1.4?

זאת אותה רמת גימור בדיוק ומצבה של זאת אף חמור יותר כי היא ניצבת מול דגמי הקצה של המשפחתיות ומופיעה למערכה עם טאסות מעליבות ואבזור בסיסי.

אני לא רואה שום סיבה בעולם להעדיף אותה על פוקוס מאובזרת.

בנוגע לשמירת ערך לעומת משפחתיות הליסינג, שוהה לך לקנות יקר, לקנות רכב שהמתחרים שלו עדיפים וגם זולים יותר אבל כל זה בשביל שביום שתגיע למכור הוא יהיה שווה עוד 5,000 שקל? לי זה נשמע קצת הזוי.

חג שמח.

פורסם

אם אתה מדבר על ג'טה ב 145K אז תשווה אותה למה שאתה יכול לקבל בסכום הזה.

הג'טה לא מהנוחות בקבוצתה או בעלת תכונות מיוחדות פרט לניסיון למתג אותה כקומפקטית פרימיום (שהיא לא).

ולפני שהעדר קופץ עם כל מיני אמרות כמו "אבל יש לה מנוע TSI מתקדם" ו "זה גיר DSG הכי טוב בעולם" וכו' אז זה מעניין לי את התחת.

אם אני נוסע הרבה אז הדרישה העיקרית של מהאוטו זה שיוביל אותי ואת הנוסעים שלי בנוחות ואם אפשר יאפשר לי להשתעשע איתו קצת ופחות אכפת לי אם אני צריך ללחוץ על כפתור כדי להדליק אורות או לדבר עם האוטו כי ממילא לא משנה כמה אני אבקש, קפה הוא לא יכין לי.

מצד שני אם אני צריך רכב לנסיעות קצרות אז אני אתפשר על הנוחות בשביל הכיף והצעצועים.

בשני המקרים במחירים האלה יש אופציות הרבה יותר טובות וזולות מהג'טה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

דבר שני יחסית לזמן שבו לקחתי את קרוז היא הייתה יותר טובה מהג'טה המתחרה שהוצעה באותה תקופה(היא הייתה יפה יותר,גדולה יותר, מאובזרת יותר ופחות או יותר בעלת אותה עוצמה) שים לב שאתה משווה אותו שלקחתי ליפני 3 שנים. דבר שני הקרוז מספיק נוחה לי, אני לא צריך יותר מזה, לגבי המנוע-בהתחלה הוא היה סביר יחסית לאותה תקופה משך טוב, היום המנוע באמת כבר לא סוחב וצריך ללחוץ עד הסוף על מנת שהאוטו יתחיל לזוז, אבל עוד מעט אני יחליף אותו ככה שזה כבר לא ממש משנה. המנוע של הפוקוס 1.6 ליטר מספיק לי די והותר, וגם נמאס לי מהקרוז שכל חודש במוסך ולפי מה שאומרים על ה-DSG זה לא ישתנה אם אני ייקח את הג'טה. הדבר היחיד שבגללו פזלתי לג'טה הוא המרחב לנוסעים מאחורה-זהו! אבל כל זה מתגמד לעומת כל החסרונות הגדולים שלה(גם עולה יותר וגם מציעה פחות-שילוב מעניין ביותר)

אלה הדברים המעניינים באמת - וחבל שהם לא מגיעים לידיעת הציבור, משום שעל פניו זה לא ממש נורמאלי ברכב בן 3...

אתה מתאר כאילו הושיבו אותך בכסא חשמלי והפעילו, במינימום. יאללה, אולי פרופורציות? ואם באמת כך הדבר, למה אדוני נוהג על GTI עם חתך 45 במקום על איזו C5 שיכלת לרכוש באותו מחיר? .

אני התייחסתי לכסאות. הכסאות של קיה, מבחירה שלהם אני מניח, לא מתאימים לי (ולאחרים). אם יש לך השגות על הכסא של ה- GTI, סבבה. אני חושב שזה מגוחך אבל סבבה וזכותך. העובדה היא שישנם רכבים בהם אני יכול לשבת מאחור (ליד הילד) ויש רכבים שלא. אני מניח שזה קשור לכל מיני גורמים, ויצא שבגולפים למיניהם ושות' אין לי בעיה, בעוד שבאוקטביה, וקוריאניות/יפניות למיניהן כן יש לי בעיה. לגבי נוחות ה- C5 באופן כללי אין לי בכלל ויכוח איתך, אבל להחנות אותה אצלי ברחוב זה אתגר ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אין מה להתעצבן. זה ברור שביחס מחיר/ תמורה לג'טה אין כ"כ במה להתגאות מול המתחרות שעברו קפיצת מדרגה רצינית.

אין ספק שמדובר ברכב טוב ואיכותי, אך בלשון המעטה הוא אינו חף מתקלות אמינות כאלו ואחרות, שמגובות ביבואן ששמו הולך לפניו לשמצה.

אבל, וזה אבל גדול, הג'טה לא מכוונת לכל אלו שעושים השוואות מדוקדקות של אבזור ותמורה ומכירים כל מפרט וכל בורג.

הג'טה מכוונת בפירוש לחובבי המותג, כאלו שלא יפזלו לעולם לשום דבר אחר, כאלו שמקבלים את התדמית שצ'מפיון מנסים לשמר כל הזמן, כאילו מדובר במותג יוקרתי המורם מעל שאר המשפחתיות.

אלו אנשים שממש לא מעניין אותם שיש או שאין פיקוד כזה או אחר. שיש או שאין ג'נטים. אלו אנשים שמרגישים בבית בסלון של הג'טה, ומוכנים לשלם על כך. אולי אפילו להיפך, מעדיפים תדמית סולידית ונקיה ותפעול פשוט של המערכות (כמה שפחות אבזור יותר טוב).

אני יכול לאמר כי בעלה של חברה טובה של אשתי נוהג על גולף חדשה יחסית (2009), והוא עומד להחליף אותה עוד מעט. ששאלתי אותו למה לא ילך על פוקוס הצ'בק או יחכה לI30 החדשה, התשובה שקיבלתי היתה "איך אתה משווה? זה גולף, לרדת לפורד או יונדאי מגולף?". יש מספיק אנשים שהתקבע להם שמדובר על פרימיום. שיבושם להם.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
אתה משווה בין ג'יפון למשפחתית קומפקטית מבחינת מחיר ואבזור? תגיד לי, אתה רציני? :roll:

זה דווקא הגיוני, משום שהג'יפון הוא תחליף למשפחתית (שאני לא אוהב את מה שהוא מביא עימו, אבל זה לא משנה). אף אחד הרי לא רוכש טוסון בשביל לנסוע עימו בשטח, אלא אם מדרכות ליד בית קפה זה שטח...

פורסם
איזה אבזור מספק יש ב-1.4?

זאת אותה רמת גימור בדיוק ומצבה של זאת אף חמור יותר כי היא ניצבת מול דגמי הקצה של המשפחתיות ומופיעה למערכה עם טאסות מעליבות ואבזור בסיסי.

אני לא רואה שום סיבה בעולם להעדיף אותה על פוקוס מאובזרת.

בנוגע לשמירת ערך לעומת משפחתיות הליסינג, שוהה לך לקנות יקר, לקנות רכב שהמתחרים שלו עדיפים וגם זולים יותר אבל כל זה בשביל שביום שתגיע למכור הוא יהיה שווה עוד 5,000 שקל? לי זה נשמע קצת הזוי.

חג שמח.

לי הספיק משענת יד עם אחסון , ושליטה על המערכות מההגה ,הפשרת אדים על המראות , תאורה קדימית כפולה ואחורית , בקרת אקלים תאי אחסון לכוסות מקדימה , פתחי איוורור למזגן מאחור , מרווח מעולה ותא מטען גדול , לעומת זאת ב1.2 שעולה לא רחוק ממנה

אין שליטה על המערכות אין תאורה קידמית מתקדמת, אין אפילו כיסים על המושבים מאחורה וזה כבר ממש מוגזם.

לכן גם אמרתי שבאותו מחיר לא שווה אלא אם כן יוסיפו איבזור במתנה או הנחה של כמה אלפי שקלים , ואז שאלת שמירת הערך מתקזזת . אם תבדוק פורד פוקוס 2009 ביד 2 תראה מחירים שנעים בין 53 אלף ל70 אלף שבטרייד המומצע ה60 אלף

ואילו הג'טה 1.4 המחירים נעים בין 85 אלף ש"ח לגירסה הפשוטה 122 כוחות סוס טרנדליין שעליה אנחנו מדברים ללמעלה מ100 אלף ש"ח לגירסת ה160 כוח סוס אז יש הבדל שהוא הרבה יותר מ5000 אלף ש"ח זה בערך 15000 ש"ח ויותר.

לכן אמרתי שלאנשים שאבזור לא בראש מעינהם אלא מרווח נסיעה , ותא מטען ,ועיניני שמירת ערך, כן ישקלו לקחת את הג'טה

ברור שגם לדעתי פורד טורר עדיפה אבל אני מבין אנשים שיבדקו את הג'טה 1.4 ויעדיפו אותה.

פורסם

אם לך זה מספיק זאת בעיה שלך, וכן זאת סוג של בעיה.

תחשב את מחירי הפוקוס והג'טה המשומשות לפי המחירים שהן נמכרו כחדשות ואל תיקח כדוגמא פוקוס ליסינג עם 130 אלף קילומטרים וג'טה פרטית עם 60.

פוקוס טרנד-X מ-2008 שווה היום לפי מחירון יד 2 64,500 אלף שקלים.

ג'טה טרנדליין 1.6 שווה 74,600. לפי מה שזכור לי הפוקוס תומחרה באיזור ה-120 אלף שקלים בתקופה הזאת והג'טה טרנדליין עלתה תמיד מעל 130 אלף שקלים, הפער נותר כמו שהיה כשהיו חדשות, אז מה הקטע? ועוד לא נגענו בעבודה שהפוקוס מאובזרת יותר.

אז בוא נראה, שמירת ערך עדיפה - אין, מרווח נסיעה זה מושג שאתה המצאת הרגע אבל מבחינת מרווח הפוקוס בסדר גמור ובסיס הגלגלים בשתיהן זהה ועומד על 265 סנטימטרים, תא המטען באמת יותר קטן אבל יש סטיישן בדיוק באותו המחיר ולא כולם באמת צריכים 500 ליטר של מטען ו/או מוכנים להוסיף בשביל תא מטען כל כך הרבה כסף. תגיד שהיא יותר חסכונית ניחא, אבל היא יותר יקרה לרכישה ודרוש זמן ארוך בכדי "להחזיר" את ההוצאה הנוספת בחיסכון בדלק.

אני לא מבין אנשים שיעדיפו את הג'טה, או שהם עיוורים והולכים אחרי המותג או שהם פראיירים, באמת שאני לא רואה סיבה להעדיף אותה.

פורסם
אם לך זה מספיק זאת בעיה שלך, וכן זאת סוג של בעיה.

תחשב את מחירי הפוקוס והג'טה המשומשות לפי המחירים שהן נמכרו כחדשות ואל תיקח כדוגמא פוקוס ליסינג עם 130 אלף קילומטרים וג'טה פרטית עם 60.

פוקוס טרנד-X מ-2008 שווה היום לפי מחירון יד 2 64,500 אלף שקלים.

ג'טה טרנדליין 1.6 שווה 74,600. לפי מה שזכור לי הפוקוס תומחרה באיזור ה-120 אלף שקלים בתקופה הזאת והג'טה טרנדליין עלתה תמיד מעל 130 אלף שקלים, הפער נותר כמו שהיה כשהיו חדשות, אז מה הקטע? ועוד לא נגענו בעבודה שהפוקוס מאובזרת יותר.

זו כמובן דמגוגיה, משום שאת הג'טה אני מניח שלא תהיה בעיה למכור, כפי שלי לא היתה בעיה למכור גולף 140 ו- 160, לפני שלוש שנים ולפני שנה, בהתאמה, במחיר מאוד קרוב למחירון. עכשיו תנסה למכור בבקשה פוקוס-ליסינג, גם אם מיד פרטית, לא במחירון - אלא בכלל... להתעלם מזה זה קצת להחטיא את המטרה.

אני לא אומר שהג'טה בהכרח תימכר במחיר טוב או בכלל. אני רק אומר שפוקוס למכור זו כנראה מטלה לא פשוטה בגלל הכמויות שיוצאות מחברות הליסינג, תנאי המימון וכו'.

אז בוא נראה, שמירת ערך עדיפה - אין, מרווח נסיעה זה מושג שאתה המצאת הרגע אבל מבחינת מרווח הפוקוס בסדר גמור ובסיס הגלגלים בשתיהן זהה ועומד על 265 סנטימטרים, תא המטען באמת יותר קטן אבל יש סטיישן בדיוק באותו המחיר ולא כולם באמת צריכים 500 ליטר של מטען ו/או מוכנים להוסיף בשביל תא מטען כל כך הרבה כסף. תגיד שהיא יותר חסכונית ניחא, אבל היא יותר יקרה לרכישה ודרוש זמן ארוך בכדי "להחזיר" את ההוצאה הנוספת בחיסכון בדלק.

אם אתה חושב שהמרווח בפוקוס הוא "בסדר גמור" אז סימן שלא ניסית להוביל בה ילדים. תא מטען מבייש ומרווח מאחור מבייש עוד יותר. צפוף היא המילה המתאימה, לא מרווח. זה נכון שהפוקוס סטיישן נותנת תא מטען גדול יותר ואשליה של מרווח במושב האחורי אבל לא כולם אוהבים סטיישן. ואשליה נשארת אשליה.

אני לא מבין אנשים שיעדיפו את הג'טה, או שהם עיוורים והולכים אחרי המותג או שהם פראיירים, באמת שאני לא רואה סיבה להעדיף אותה.

אתה לא חייב להבין אותם והם לא חייבים להבין אותך. אבל לאו דווקא מדובר בעוורים או פראיירים. מבחינתם, עוד תוספת של X ש"ח מצדיקה קונסולה צנועה יותר - אך ברורה יותר לתפעול, מיזוג ליושבים מאחור, או תדמית מסוימת. מבחינתך לא, וזה בסדר. כפי שכבר כתבתי, לפחות מבחינת האחיות שלי, שהן שונות בתכלית בטעמיהן אך דומות בצרכיהן מבחינת שינוע, הג'טה ה"פשוטה" עדיפה על הפוקוס ה"פשוטה" פחות. מאחר שהן קיבלו את הרכב בליסינג (כל אחת את רכבה), אז הן כנראה לא ממש "פראייריות" של המותג, וגם עיוורות לא.

פורסם

כשאני היתי צריך לבחור רכב, בדקתי קודם כל מה התקציב המקסימלי שאני מציב לעצמי,

אחרי זה בדקתי מהן הדרישות שלי מהרכב, שיהיה סטיישן חובה, נוחות, עיצוב, מרווחי ומחירי טיפולים, כמובן שאני לא אקנה

בחיים רכב חדש מהסוכנות, אז השוותי בין כל הרכבים שהיו רלוונטיים, ולבסוף הגעתי ללגונה, שנתנה לי להנות מכל העולמות,

לקחתי רכב בן שנה, ק"מ נמוך, קיבלתי אחריות 3 שנים (שנה נוספת בחינם), לקחתי את הדגם הכי מפואר, מערכת ניווט,

גלגלים אחוריים עוקבי פניה, חימום למושבים, מערכת עם רמקולים של בוש, בלו טוט', ובנוסף לא התפשרתי על סעיף הנוחות

וגם נשאר לי עודף מהתקציב.

הבעיה שלנו הישראלים שאנחנו רוצים רק רכב חדש, ולרוב האנשים שבאים לקנות הג'טה לא משנה להם מה הם מקבלים,

הם רוצים רכב חדש והם רוצים שיהיה מבית משפחת פולקסווגן, למה לא לרדת בשנתון ולקחת רכב שבאמת רוצים? שבסופו

של דבר יעלה על הג'טה בהכל?

פורסם

קודם כל הירידה בשנתון על מנת לעלות סגמנט נכונה בכל רכב ומכל סוג. עכשיו למה לקנות לגונה בת שנה (שהיא אחלה רכב. מאוד נהנתי ממנה בהולנד) ולא מרצדס בת 3? אם אתה לא רוצה מרצדס אז למה לא יגואר בן 5?

ובר, מכירת רכב היא הרבה עניין של מזל והרכב הספציפי. אני מכיר אנשים שמכרו מגאן II תוך פחות משבוע באחוזים בודדים מתחת למחירון וכאלה שנתקעו עם טויוטה ומאזדה. מקרה אחד לא מעיד על הכלל.

זה בכלל הפך לשרשור של פוקוס מול ג'טה (ששתיהן לא מציאה כל כך גדולה לטעמי) אבם רק בדבבר אחד אני יכול להסכים איתך. מי שקונה ג'טה קונה תדמית (או חושב שהוא קונה אותה). פרט לזה האוטו לא שווה יותר מרוב המשפחתיות המודרניות ואפילו פחות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אתה לא חייב להבין אותם והם לא חייבים להבין אותך. אבל לאו דווקא מדובר בעוורים או פראיירים. מבחינתם, עוד תוספת של X ש"ח מצדיקה קונסולה צנועה יותר - אך ברורה יותר לתפעול, מיזוג ליושבים מאחור, או תדמית מסוימת. מבחינתך לא, וזה בסדר. כפי שכבר כתבתי, לפחות מבחינת האחיות שלי, שהן שונות בתכלית בטעמיהן אך דומות בצרכיהן מבחינת שינוע, הג'טה ה"פשוטה" עדיפה על הפוקוס ה"פשוטה" פחות. מאחר שהן קיבלו את הרכב בליסינג (כל אחת את רכבה), אז הן כנראה לא ממש "פראייריות" של המותג, וגם עיוורות לא.

אני בכוונה לקחתי פוקוס טרנד X שזה הדגם הפרטי והמאובזר שזוכה לביקוש טוב ונמכר קרוב למחירון. אני לא משווה כמוכם ג'טה 160 פרטית לפוקוס טרנד יד שניה מליסינג.

דווקא ג'טה בדגמים האלה מאוד קשה למכור בגלל התמחור הגבוהה מעל המשפחתיות באותה השנה ומכירה של רכב כזה מצריכה קיזוז מחיר, ואני רואה מה קורה בשוק המשומשות ועוקב מקרוב אחרי מה שקורה עם אנשים מסביבי.

אני אישית הובלתי 3 ילדים כשהגדולה בת 7 הקטנה 4 ותינוק עם עגלה וכל הציוד ביונדאי I30 האצ'בק והיה בסדר, נכון לא היה לכל אחד מרווח עודף ותא המטען נסגר בקושי (וזה לא שמיעטנו בציוד, אני לוקח איתי כל מה שרק אפשר) אבל כשרוצים הכל אפשר. היום הם אמנם גדלו (עברו שנתיים) אבל אף אחד לא מתלונן גם במושב האחורי של יונדאי I25, תא המטען גדול יותר אבל המושב האחורי צפוף מזה של יונדאי I30.

אגב, גם מי שלוקח בליסינג ג'טה משלם יותר ממי שלוקח פוקוס, פער המחירים חייב להישמר מה גם שאני מעריך שדלק מוטורס יותר מפליגים בהנחות לליסינג מאשר צ'מפיון.

• תוכן חדש...