Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי קראת יבגני? ;)

לא גזעי בכלל!

[יבגני מבין].

אני מבין שהנדלן יקר בכל מקום. ועדיין, פחות מעניין אותי מחיר אבסולוטי אלא יכולת של אדם לקנות דירה.

אני לא בזבזן. כמעט לא אוכל בחוץ, פעם אחת בחיים הייתי בחו"ל, אחת! בכל חיי.

אין לי אייפון 9 ועד לפני שנתיים לא היה לי סמארטפון בכלל.

עובד מגיל 17 [כן קצת עזרתי להורים כלכלית אז יש את זה].

ומה? אין לי יכולת לקחת משכנתא אפילו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 1.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ובנוסף לכך - כל מי שמתלונן על הועדים, כדאי שיבדוק מה קורה במקום שבו אין ועדים. בדרך כלל במקום כזה העובדים נמצאים על גבול העבדות (שכר מינימום או טיפה מעל, והתחמקות מחובות מעביד), והבעלים מתעשרים. חלוקה כזו לא בדיוק תורמת לסולידריות בחברה.

ומי שמפמפם חדשות לבקרים למה ועדים כוחניים ואובר סוציאליזם הם נזר הבריאה שיבדוק מה קרה למדינות שהתנהגו ככה.

תזכיר לי ספריאל, איזו מדינה קרסה כלכלית תודות לקפיטליזם חזירי? אתה יודע, המקבילה של יוון, ברה"מ, ונצואלה וכו'...?

קפיטליזם בא עם הרבה חרא, ברור. אבל החרא של הסוציאליזם לא פחות גרוע - יש שיגידו (ואני ביניהם) שיותר.

פשוט לרוב האוכלוסייה קל להתעלם מ"תופעות מסדר שני", לכן כל אותם מעריצי יחימוביץ' מריעים לה כשהיא מבקרת את תופעת עובדי הקבלן וההתעמרות בהם (ובצדק) אך באופן אירוני שוכחים שהיא הם ושאר אלו שתומכים בועדים כוחניים, פנסיות תקציביות, קביעות ושאר דברים ש"דואגים לעובדים" הם אלו שהכי תורמים לתופעה.

ועדי עובדים זה דבר מבורך - כאשר הם מתנהגים בהגיון והוגנות.

אבל אנחנו בישראל, וכאן איך לומר..... זה לא בדיוק המצב. מי שחושב שועדי העובדים בישראל כמו ועד הנמלים, החשמל, קליקת התקציביות, ארגוני המורים וכמובן ההסתדרות הם "הגיוניים והוגנים" - דה פקטו מעודד את חוסר היעילות, ההתייעלות, ואת המעבר הטבעי לעובדים "זולים" שאפשר לפטר כל שנה בשביל שלא ישתמשו ביד שמאכילה אותם עבור עינוג עצמי.

אז כן, בגלל שיש לנו תרבות מפגרת (אני מתכוון בלשון פיגור מאחור, למרות שגם סתם פיגור מתאים כאן) - ובגלל האתגרים הכלכליים, ובגלל שכשלוקחים לאקסטרים את כל אחת מהשיטות מגלים שאחת מגיעה עם חסרונות חזקים אבל השניה ליטרלי ממוטטת כלכלות -

נראה לי שאני עדיין לא בעד תרבות הועדים הקלוקלת שיש כאן.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ניקו - בן כמה אתה?

מה מצבך המשפחתי?

במה אתה עוסק?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

28 אלף קרונות זה 12 אש"ח...לא כזה רחוק מהשכר המממוצע בארץ שכבר נושק ל- 10K .

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

ניקו, מצטער ביותר, תוקן;)

מצב הדיור, או יותר נכון מחירו בישראל באמת מעורר דאגה, אבל זה התשלום עבור קצב גידול אוכלוסייה במדינה קטנה עם אוכלוסיה מרובה. אני מאמין שפיתוח הרכבת, כיוון ששטח המדינה קטן, יוכל להקטין את הבעיה באופן יחסי, כי לא תהיה בעיה כל כך גדולה להגיע מעיר קטנה למקום העבודה. אפשר גם היום מבחינה תאורטית, אבל הדלק כל כך יקר שזה לא מציאותי. יש עוד עניין שהרבה שוכחים ממנו, שאנחנו נמצאים בעיצומה של אורבניזציה, שממש לא עושה חיים קלים לתושבי המקומות הקטנים.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם
האם גילית כבר את "המוקש" אשר מסתתר בבעלות על דירה בסגנון הזה שאין לו אלטרנטיבה?

כמובן שלשיטה הזאת יש את החסרונות וגם את היתרונות שלה.

חסרון בולט שצריך לקחת בחשבון הוא ביקורת של הקואופרטיב לפני רכישת הדירה, כי הוא חלק בלתי נפרד ממנה. את החלק הזה הבנקאים עושים בשלב הראשון, לאחר מכן ניתן להתיעץ עם סוכן הביטוח ועם הכלכלן שלך במידה וקיים.

במידה והקואופרטיב נופל אתה כנראה בבעיה, אבל אם באמת עשית בדיקה והבנק אישר- המצב מאוד לא סביר. בנוסף, זה ניתן לביטוח.

יש גם את התשלום לקואופרטיב, אבל אני אישית לא רואה כאן את החסרון אם נשווה לוועד הבית בארץ.

הקואופרטיבים כאן עובדים כמו שעון, ודואגים לתחזוקת הבניין בצורה מופתית. גם ברמת המבנה עצמו, ברמת מעליות ואבזור (לרוב יש גישה לחדר כושר, "מועדון" של הבניין, דירת אורחים) וגם ברמת הנקיון.

בתוך העלות של הקואאופרטיב כלול גם תשלום עבור המים, החימום, אינטרנט וטלויזיה. לפעמים יותר מזה.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

^^

צודק. בגלל הנהגה כלכלית מצוינת בישראל, וקלוקלת ברמות פנטסטיות באירופה, אני מאמין שתוך 10 שנים ישראל תסגור את הפער ותעקוף את המדינות האירופאיות (את דרום אירופה ישראל כבר עקפה).

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם
28 אלף קרונות זה 12 אש"ח...לא כזה רחוק מהשכר המממוצע בארץ שכבר נושק ל- 10K .

לא רחוק, אבל בהחלט משמעותי.

השכר החציוני בישראל ככל הידוע לי הינו 6700 ש"ח שהם 15.5K קרונה, לעומת שכר חציוני של 24K קרונה בשוודיה. משמעותי אפילו עוד יותר.

על הפרש השכר הזה תחשב את יכולת הקניה וההוצאות השוטפות (כמו גנים) והגעת לפער רציני מאוד.

הנה לדוגמא דירה לא הרחק ממרכז מאלמו, אנחנו מחזיקים סוס באורווה קרובה למיקום ועושים את הנסיעה בכ10 דקות אוטובוס או אופניים.

60 מ"ר, לטעמי נראית טוב, בעבור 895,000 קרונה (שהן כ37 משכורות חציוניות)

http://www.maklarhuset.se/bostad/sverige/skane/arlov/gronvagen/283765?referrer=hemnet#bilder

תשלום הקואופרטיב הינו 2900 קרונות (1250 ש"ח) וכולל בתוכו את תשלומי הארנונה, מים, חימום, ועד בית, אינטרנט 100 מגה וכבלים.

האם אותו בעל שכר חציוני יוכל לרכוש משהו דומה בעבור 37 משכורות שלו בישראל? כלומר, עבור כ250K ש"ח?

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם (נערך)

מאור,

נכון, הבתים נראים כמו חדשים, הכל מלוקק ומצוחצח, ואם יש בעיה היא מתוקנת בזמן קצר ביותר, בלי טירטורים וזיבולי שכל, עד כאן היתרונות. החיסרון היחיד (התמוטטות שלו זה דבר שקיים תאורטית, אבל מבחינה מעשית זה לא סביר) זה שזה עולה, והרבה(!). כל זמן מסוים עושים שיפוץ של משהו, אם זו מעלית אם קיימת, אספלט, חלונות, חדר מדרגות וגולת הכותרת צינורות (ופה אצה מקבל צינור, תרתי משמע). עכשיו, בגלל מה שמניתי למעלה, תוסיפו למחיר הדירה בכיף עוד 50% במקרה הטוב. בדירות באזורי ביקוש נמוכים מחיר הדירה יכול להכפיל את עצמו (לבעלים) בבוא היום. הרעיון מעולה, הביצוע כרגיל כשיש בעלי אינטרסים לא כל כך. וכל מה שנכתב בא לך בהפתעה בהחלטה שרירותית של בעלי האינטרס ( חברת בניה ו/או מישהו שיושב בוועד מטעמה.

עריכה אחרונה על ידי Giri Giri

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם

אבל בזה בדיוק מתבטא התשלום החודשי לקואופרטיב. אין גביה נוספת בבוא היום.

בדירה לדוגמא התשלום הינו 2,900 קרונה וכולל בתוכו את כל סעיפי התחזוקה (בנוסף לשאר הנושאים אשר ציינתי)

2,900 קרונה שוות ערך ל1,250 ש"ח.

לא נראה לי שחברי הפורום היו מתנגדים לשלם סכום כזה עבור וועד בית ואחזקה שבאמת מתפקדים ברמה מופתית, חימום (אולי כדאי להקביל למיזוג אוויר במדינת ישראל), ארנונה, מים, אינטרנט 100 מגה וכבלים.

סה"כ עסקה לא רעה.

פורסם

כאשר נעשה אחד מהתיקונים הנ"ל (משהו יותר משמעותי מניקיון, פינוי שלג, גזימת דשא) אז הוועד לוקח הלוואה שמחולקת בין בעלי הדירות, כלומר "חברי הקאופורטיב".

אלפא, מעלה את הדופק

פורסם

לפחות בדירות שבחנתי עבורי- זה לא המצב. אולי בקואופרטיבים מסוימים או מדינות אחרות.

בבניין של חברים לדוגמא החליפו את כל משאבות המים ומערכת החימום בלי עלות נוספת לדיירי הבניין מתוך כספי הקואופרטיב.

אגב, רק כדי לוודא שאנחנו מדברים על אותו קונספט, קואופרטיב הוא לא ספציפי עבור בניין.

קואופרטיב הוא כמו "חברת אחזקות", ולרוב מחזיקות עשרות בניינים אם לא יותר.

פורסם

אור, יש כל מיני סיבות לכישון מדינות סוציאליסטיות. בוא נזכור את נקודה המוצא של רוסיה, שהייתה המדינה הכי פחות מתועשת באירופה בערך, ושמחיר התעוש שלה בשנות ה20 וה-30 זה עבודות כפיה ומוות של מיליוני אנשים.

תוסיף לזה את העובדה שכל התעשיה שלה הייתה מכוונת צרכי מדינה ולא צריכה פרטית.

סוציאליזם זה כמו דת - שם קוד כללי להרבה דברים שונים, או שיטות שמפתחות בצורה שונה. אישית אני לא בעד מדינה כמו ברהמ, אבל בוא נזכור, שוב, שארהב, שנתפסת כסמל החופש, היא המדינה שיש בה הכי הרבה אנשים בכלא בעולם, וזה לא מקרי.

ואגב ועדי עובדים - סובוטקה מהנמל בבולטימור גם אמריקאי, לא?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

כמה אתם משלמים עבור יום שמש?

לנגב חומוס?

רק על השפה צריך לקנוס אתכם.

תמשיכו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

כן, הקונספט זהה, כמות הבתים יכולה לנוע ממספר בתים עד עשרות כמו שאמרת. המחיר של 2900 שכתבת, זה מחיר באיזה מטבע? אם הבנתי אותך נכון, אתה בתור בעלים משלם סכום מסוים מדי חודש, והכל יבוצע מהסכום הזה ולא יהיו שום תשלומים נוספים/עליה במחיר וועד הבית? כלומר התשלום המדובר, אתה יכול להיות בטוח שגם בעוד 10 שנים המחיר יהיה זהה או שיעלה ממש במעט?

ישה,

מצאתי מקום שמוכר חומוס, בצנצנות בגוד של קוויאר, וגם במחיר:lol:

שמשי, גם כל הקופה של המדינה לא תעזור כאן, זאת באמת מכה, כמו גם השפה (שהיא פתירה לפחות).

עריכה אחרונה על ידי Giri Giri

אלפא, מעלה את הדופק

• תוכן חדש...