Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני רוצה להחליף את הרכב הישן שלי במודל מתקדם (שנת 2008-2009) אך אין באפשרותי כרגע לשלם את הסכומים הנדרשים.

התחלתי להתעניין ברכישת רכב דרך חברות ליסינג ולאור ניסיונכם אשמח לדעת מה דעתכם והאם כדאי לבצע רכישה שכזאת.

בחברת שלמה סיקסט הציעו לי לרכוש מזדה 3 או פורד פוקוס שנת 2008 ע"י תשלום מקדמה של 30,000K (סכום המכירה של הרכב הישן שלי) ובתשלום חודשי של 300-400 ש"ח לחודש למשך 3 שנים.

לאחר סוף התקופה אני יכול לבחור בין לקנות את הרכב (להשלים את יתרת התשלום עבור הרכב ולהעביר את הרכב על שמי) או

להמשיך לרכב חדש (את יתרת השווי של הרכב אני מעביר כמקדמה עבור הרכב הבא) דרכם.

הסוכן שלהם היה די בטוח בעצמו שמדובר בעסקה אידאלית ושאין כאן שוב "שפנים בכובע".

בחברת אוטו סנטר הציעו לי דבר דומה למרות שהם הסבירו לי שהרכישה מצבעת על ידי מימון ישיר ואני משלם בעצם כל חודש

ריבית עבור הרכב. בסוף התקופה הם מתחייבים לקנות ממנו בחזרה את הרכב במחיר מחירון או שאני יכול לבצע טרייד אין לרכב חדש.

מה דעתכם? האם כדאי ? אשמח לשמוע את כל בעלי הניסיון בתחום.

תודה!

פורסם

אתה יכול לקרוא כאן מניסיון של מישהי, שלא תסכים להגדרה של "עיסקה אידאלית":

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=416530&highlight=%D7%A8%D7%99%D7%95

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בדיוק בגלל הסיבה שצויינה קודם חשוב לבדוק בחוזה בדיוק מה קורה בסיום העסקה.

אם אני זוכר נכון (ויתקן אותי נציג אוטוסנטר אם לא), באוטוסנטר מבטיחים מחיר מחירון פחות ההנחה הכמותית שקיבלת היום.

בשלמה לא מבטיחים דבר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עסקאות המימון הקרויות "ליסינג פרטי" בעיתיות מאוד - כיון שבעצם אינך יודע מה עלות העסקה. אתה יודע מה המקדמה שתשלם ומה הסכום החודשי אבל אין לך מושג כמה יהיה עליך לשלם בעוד 3 שנים (או כמה תקבל תמורת הרכב בן 6 השנים שיהיה בידך).

לכן - המשפט של upupup הוא החכם ביותר באשכול.

אם בכל זאת אתה זקוק לרכב ללא דיחוי ונזקק למימון לצורך רכישתו - עדיף לך לקחת הלואה בנקאית (או הלואה דומה בחברת מימון). היתרונות הם שההלואה לתקופה יותר ארוכה - עד 5 שנים, הרכב רשום על שמך (ואין ברשיון חטוטרת של "בעלות קודמת - החכר\השכרה"), אתה יודע בדיוק כמה תשלם ואין לך deadline בעוד 3 שנים, את ההחלטה לגבי החלפת הרכב תוכל לקבל לי צרכיך ומצבך ולא לפי מנגנון המימון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לכל המשיבים!

sperial - שלמה סיקסט כן אומרים לי מראש מה עלות העסקה. אומרים לי מה סכום המקדמה שאני צריך לשלם ובהתאם לכך את התשלום החודשי למשך 3 השנים ובסיום התקופה את יתרת התשלום (המחיר שנקבע במועד העסקה פחות המקדמה והתשלומים החודשיים).

כמו כן החברה גם נותנת לי אחריות מלאה למשך שנה על כל החלקים - אני לא צריך להגיד לכם איזה שקט נפשי זה לדעת שאתה לא צריך לשלם תיקונים לרכב למשך שנה.

ככל שאני בודק יותר לגבי רכישת רכב מיד שנייה אני מבין שהשוק מתחיל להיות שוק של ליסינג ורכבים מליסינג ולכן אני פוחד "להיתקע" עם רכב יד שניה או שלישית שבסוף אף אחד לא ירצה לקנות ולכן העסקה עם חברות הליסינג קורצת מאחר וכן מבטיחות לרכוש בחזרה את הרכב או לעשות טריד אין לאחר סוף תקופה לרכב חדש יותר.

פורסם

אתה ממש לא מצליח להבין איפה הקאץ' נכון?

הקאץ' הוא כזה - הם מתחייבים לקחת את הרכב הישן חזרה, אבל באיזה מחיר?

תמורת 2000 שקל אתה מוכן להחזיר אותו?

פורסם

מנסה להבין בגלל זה אני כותב כאן ומתייעץ אתכם :)

הם מראש מתחייבים לקחת את הרכב בחזרה לפי מחירון של לוי יצחק (עם הורדה נוספת של ליסינג)

גם ככה כאשר ארצה למכור את הרכב בשוק הפרטי אצטרך למכור לפי מחירון זהה ואף אחד לא מבטיח לי בשוק הפרטי שאצליח למכור את הרכב בקלות. יש לי חבר עם מזדה 3 (מפרטי) שלא מצליח למכור את הרכב שלו כבר הרבה זמן עקב היצע מטורף.

פורסם

הם מראש מתחייבים לקחת את הרכב בחזרה לפי מחירון של לוי יצחק (עם הורדה נוספת של ליסינג)

גם ככה כאשר ארצה למכור את הרכב בשוק הפרטי אצטרך למכור לפי מחירון זהה ואף אחד לא מבטיח לי בשוק הפרטי שאצליח למכור את הרכב בקלות. יש לי חבר עם מזדה 3 (מפרטי) שלא מצליח למכור את הרכב שלו כבר הרבה זמן עקב היצע מטורף.

אני לא מבין למה אנשים אומרים שלא ברור המחיר.

מחיר הקנייה ברור לחלוטין. מחיר מכירה ? אף פעם לא ידוע גם אם קונים רכב מהיבואן או יד שניה מפרטי.

הרץ - לפי מה שידוע לי מתחייבים על מחירון לוי יצחק רק אם אתה ממשיך איתם (כלומר מבצע עסקה נוספת ולא רוכש את הרכב)

מה החיסרונות שאני רואה:

1. יד 1 - ליסינג - כלומר ירידה של 10%-15% - אם אתה לא מקבל הנחה בהתאם בקנייה זה לא משתלם.

ועדיף לך פשוט לקחת הלוואה מהבנק. (תעשה סקר מחירים בין כל חברות הליסינג בכמה הם מוכרות את הרכב וכמה ריבית אתה הולך לשלם לבנק אם סכום הקנייה בליסינג פרטי לא קטן ב 15% מסכום הקנייה של הרכב + ריבית , תלך על ההלוואה).

2. עוד 3 שנים צריך לשלם סכום - חשוב לזכור את זה שחובה שיהיה לך את הסכום הנ"ל בעוד 3 שנים, אחרת אתה יכול להתפתות לעסקת ליסינג חדשה. אף על פי שתמיד אתה יכול למכור את הרכב (בלי לשלם את הסכום ולקבל רק את ההפרש).

3.אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב להרבה שנים - יותר קל פשוט לקחת הלוואה מהבנק וכך לא תצטרך להתעסק אם הרכב עוד 3 שנים.

4. לגבי 2 - אולי החיסרון הגדול - אם קנית את הרכב אתה בעצם יד שנייה אז גם לזה יש מחיר ועל פניו נראה שזה לא כדאי גם אם קיבלת 15% הנחה.

פורסם

הבעיה היא שלא כל החברות מתחייבות לקחת ממך את הרכב במחיר מחירון. הרץ כן, שלמה-סיקסט לא.

כמובן שצריך לשים לב שיש לזה הגבלות - אתה חייב לעמוד בנסועה שנתית מסויימת (עד 18,000 קילומטרים, כמדומני), לטפל במוסכים מורשים והרכב חייב להיות נקי מתאונות.

אחרי 3 שנים, גם אם אין לך את הסכום הדרוש לרכישה מלאה של הרכב, תמיד תוכל להחזיר את הרכב כמו שהוא לחברה ולהגיד להם ביי-ביי. ברוב המקרים זה יוצא ששילמת פחות או יותר אותו הדבר.

חישוב לדוגמא:

לקחת רכב שעולה 125 אלף ש"ח.

מקדמה ראשונה - 20 אחוז משווי הרכב, כ-25 אלף ש"ח.

תשלומים חודשיים - 30 תשלומים של 900 ש"ח - כ27 אלף ש"ח.

בסה"כ שילמת אחרי 3 שנים - 52 אלף ש"ח.

בסה"כ נשאר לך לשלם אחרי 3 שנים - 73 אלף ש"ח.

מחיר מחירון של מאזדה 3 בת 3, יד ראשונה מליסינג - 75 אלף ש"ח.

מסקנה - הפסד של 2,000 ש"ח במקרה הכי גרוע. לא אסון גדול.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה פיק - הבחור לא מתכוון לרכוש רכב חדש אלא רכב בן 3-4 (ולהחזיר לחברת הליסינג כעבור 3 שנים נוספות).

המלכודת העיקרית היא גבול 3 השנים - הוא יהיה חייב לקבל החלטה לגבי עתיד הרכב בתאריך קבוע מראש, לא בהתאם לצרכיו ויכולתו. גם לא ברור לי מה קורה במקרה של צורך בהחזרה מוקדמת של הרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...