Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ההתלבטות שלי באה בעקבות הוזלת המחירים שיש בשוק החדשות עם רכבים כמו איביזה ופאביה שהן נמכרות סבביב ה73K

לבין מכוניות יד 2 08 כמו הסוויפט שנמכרת בסביבות ה65 שלדעתי המחיר שלה מנופח סתם.

למיטב הבנתי שוק הרכב עובר שינוי תמחירי בעקבות הכנסת הסופר מיני לשוק שנעות סביב ה60K ,בכדי להתחרות בהן היו חייבות מכוניות המיני להוזיל גם הן מחירים רק שלא כולם (כולל סוזוקי) השלימו עם זה עדיין ובגלל זה אני מפחד לקנות היום סוויפט שתאבד מהערך שלה עם השלמת כל התהליך הזה.

לכן רציתי לדעת במצב כיום מה באמת משתלם לקנות אין לי בעיה לעבור לגיר ידני והאם כדאי להוסיף עוד 8K ש"ח ולהנות מרכב חדש?!

בנוסף רציתי לדעת האם עלויות האחזקה של הפביה והאיביזה יקרות והאם יש שוני משמעותי בינהן?

החששות שלי ברכישת הרכב הן בעיקר איבוד הערך שלו ועלויות האחזקה , אילו מבין השלושה עדיפות?

פורסם

הסוויפט 2008 מרגישה בפנים זולה ומגעילה בגלל פלסטיקה עלובה ומקרקשת מניסיון של קרוב משפחה.

כמ כן המחיר שלו יותר מידי יקר עד כדי צחוק כי בעוד בערך 5000-7000 ש״ח אפשר לקנות רכב מאותה קטגוריה( מאביה או איביזה) שירגישו הרבה יותר איכותיות ובנוסף יהיה לך את הראש השקט של רכב חדש ולא משומש בן ארבע!!

פורסם

ערב טוב,

קראתי לגבי ההתלבטות שלך.

נושא ירידת הערך של רכבים חדשים לא ממש בא לידיי ביטוי ברכבי הסופר מיני.

תיקון קל - רכבי המיני הם הקבוצה הקטנה ביותר (אלטו, ספלאש, 107 וכיו"ב...) ואילו הסופר מיני הן הקבוצה הגדולה יותר (פולו, איביזה, פאביה וכו'...)

ממליץ לך לרכוש רכב חדש בעיקר מסיבה אחת במקרה זה - אחריות יצרן.

אתה משקיע כמו שאמרת, כמעט את אותו הסכום אם תקנה את המשומשת או חדשה במקרה זה, אבל מוריד מעצמך את הנטל הכלכלי שעלול לבוא במקרה שמכלול רכב שמופיע באחריות ידרוש תיקון או החלפה.

אתה בעצם קונה שקט נפשי למספר שנים.

בהצלחה בבחירת הרכב.

פורסם
הסוויפט 2008 מרגישה בפנים זולה ומגעילה בגלל פלסטיקה עלובה ומקרקשת מניסיון של קרוב משפחה.

כמ כן המחיר שלו יותר מידי יקר עד כדי צחוק כי בעוד בערך 5000-7000 ש״ח אפשר לקנות רכב מאותה קטגוריה( מאביה או איביזה) שירגישו הרבה יותר איכותיות ובנוסף יהיה לך את הראש השקט של רכב חדש ולא משומש בן ארבע!!

שטויות, הסוויפט מבפנים די איכותית ומקרקשת זה הדבר האחרון שהיא.

אם אתה חושב שהפאביה והאיביזה יותר איכותיות אתה טועה ומטעה בגדול.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
שטויות, הסוויפט מבפנים די איכותית ומקרקשת זה הדבר האחרון שהיא.

אם אתה חושב שהפאביה והאיביזה יותר איכותיות אתה טועה ומטעה בגדול.

הפאביה והאיביזה יתנו תחושה מעט יותר יוקרתית ואיכותית.

הבעיה היא אחרי כמה שנים. הן מתחילות להתפרק!

לעומת זאת היפניות נשארות פשוטות ו"זולות", אך זה לכל החיים! מנסיון.

הסוויפט מרגישה צפופה מאוד מבפנים, בעיקר ליושבים מאחור.

ובכלל, עדיף רכב חדש על משומש.

אתה טועה.

הסוויפט מרווחת מאוד.

מלפנים המרווח מאוד גדול. ומאחור יכולים לשבת בכיף שני מבוגרים וילד. גם זה מנסיון.

הזכירו פה קודם לכן את נושא האחריות. זה באמת יתרון לקנות רכב חדש עם אחריות.

אך יש לציין שהאחריות של הסקודה היא רק לשנתיים. (בניגוד לרכבים אחרים - לא של צ'מפיון- שלהם יש אחריות ל3 שנים לפחות. אולי זה אומר משהו.)

לגבי המחיר. כשתרצה למכור את הרכב (פאביה/איביזה) בעוד שלוש שנים, המחיר של הסוויפט יהיה גבוה יותר.

האירופאיות מאבדות הרבה יותר מהערך שלהן במהלך השנים.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

לפי דעתי החששות שלך סתם מוגזמות.

לחשב בדיוק עד לרמת השקל מה תהיה ירידת הערך של הסוזוקי ושל הפאבייה, זה אף אחד לא יוכל להגיד לך, אבל מה שבטוח שלפאביה תמשיך להיות ירידת ערך עם אחוז דומה לכול רכב חדש( אף אחד לא יקנה פאביה עם שנה על הכביש ב-65K כשהוא יכול לקנות אחת חדשה ב-70) במיוחד עם האחריות המקוצרת.

ודבר שני, אף פעם דין רכב אוטומט לא יהיה כדינו של רכב ידני. כול שכן אוטומט רגיל(לא רובוטי), חסכוני יחסית וזריז בדמות הסוזוקי.

אני כבר שנים שומע על המחירון המופרך של הטויוטה יאריס, ועל זה שכול רגע עם ישראל כבר יפסיק לזרוק כסף על ה"בלוף" הזה, בנתיים זה לא קרה, ואני לא חושב שזה ישתנה במיוחד, כול שכן ברכב יחסית חדש.

מבחינה ירידת ערך אין לך מה לחשוש(לפי דעתי האישית). הפאביה תהיה קצת חסכונית יותר בדלק אך מצד שני יש לך ביטוח יקר בהרבה, והיא ידנית(אני אישית מכיר אנשים שקנו רכבים ידניים ומכרו אותם כעבור זמן קצר בגלל שהוא היה מעצבן אותם).

פורסם

תודה לכולם על העזרה,

davemustaine87 לא התכוונתי לדעת מה הירידת ערך לרמת השקל אבל לפחות בערך אם אני הולך להחזיק את הרכב 5 שנים את הסוויפט אני ימכור כשהרכב יהיה כבר 9 שנים על הכביש ורמת הבלאי שלו תיהיה גבוהה בהרבה מרכב של 5 שנים,

בנוסף ראיתי שהולכת להיות איזה רפורמה בענף הרכב (לא היה ניתן לפרסם את הקישור אך וועדה להגברת התחרותיות ברכב בראשות ירון זליכה כבר פרסמה מסקנות )אז אולי בכלל כדאי לחכות עם רכישת רכב חדש?

ושאלה אחרונה ומאוד חשובה ומתבקשת יבואני הרכב מוכרים רכבים חדשים בהרבה מתחת למחירון לוי יצחק לדוגמה:

איביזה במחירון 93K לעומת 70K מחיר יבואן , פולו במחירון 89K לעומת 79K והפאביה אותו כנ"ל השאלה היא האם מדובר במבצע זמני או שבעצם הם קבעו מחיר חדש שהפחת על הרכב יתחיל ממנו כאשר המחירון יתאים את עצמו בקרוב לכך?

פורסם

אם אתה שואל אותי, בהנחה שאתה רוצה רכב די סטנדרטי, וכסף זה משהו שחשוב בשבילך, בכלל לא הייתי קונה רכב בכזה סכום.

בהנחה שאתה קונה רכב עם מוניטין אמינות סביר,שהיה מטופל בצורה טובה ושאתה תטפל בו בצורה טובה, אני לא רואה עד כמה יהיה הבדל באחזקה יהיה בין רכב שנת 2003-2004 לעומת רכב שנת 2008, כול שכן הבדל שמצדיק את ירידת הערך המטורפת שיש לרכבים בישראל.

פורסם
הפאביה והאיביזה יתנו תחושה מעט יותר יוקרתית ואיכותית.

הבעיה היא אחרי כמה שנים. הן מתחילות להתפרק!

לעומת זאת היפניות נשארות פשוטות ו"זולות", אך זה לכל החיים! מנסיון.

אתה טועה.

הסוויפט מרווחת מאוד.

מלפנים המרווח מאוד גדול. ומאחור יכולים לשבת בכיף שני מבוגרים וילד. גם זה מנסיון.

הזכירו פה קודם לכן את נושא האחריות. זה באמת יתרון לקנות רכב חדש עם אחריות.

אך יש לציין שהאחריות של הסקודה היא רק לשנתיים. (בניגוד לרכבים אחרים - לא של צ'מפיון- שלהם יש אחריות ל3 שנים לפחות. אולי זה אומר משהו.)

לגבי המחיר. כשתרצה למכור את הרכב (פאביה/איביזה) בעוד שלוש שנים, המחיר של הסוויפט יהיה גבוה יותר.

האירופאיות מאבדות הרבה יותר מהערך שלהן במהלך השנים.

עודד.

אנחנו יכולים לשבת מול המחשב ולהתווכח על זה במשך שבוע....

לפני חודש עשיתי סיבוב בלא מעט סוכנויות בחיפושים אחרי האופציה המועדפת עליי לרכישת רכב חדש.

ראיתי את הפולו, פאביה, C3, סוויפט, I20, איביזה וכוליי.....

הביקור בסוכנות שנחרט לי ממש בזכרון היה בסוכנות של סוזוקי, אני גם אספר לך למה....

זה היה הביקור הכי קצר שהיה לי בכל אחת מהסוכנויות האחרות שבכולן מלבד סוזוקי עוד הגעתי לשלב הלשבת מול הסוכן ולדון באפשרויות מימון ובמועדי האספקה....

הספיק לי להכניס את הראש לתוך הסוויפט בשביל לברוח משם כל עוד נפשי בי, בניגוד למראה המנופח של הרכב מבחוץ, הוא הרגיש כמו קופסת נעלים מבפנים מרוב שהוא צפוף....מה לעשות? אני צריך איכשהו לדחוק את כל ה187 ס"מ שלי לתוך הרכב בשביל להצליח לנהוג בו איכשהו.

וזה עוד לפני שאני מדבר על האפס יחס שקיבלתי מהנציגים בסוכנות.

פורסם

את הדבר החשוב ביותר לא ציינת - מה צרכיך? מה אופי הנסיעות שלך (קצרות או ארוכות, עירוניות או בין-עירוניות וכו'), כמה נוסעים ואיזה (מבוגרים, ילדים, תינוקות) יסעו ברכב? לכמה מקום למטען אתה זקוק? האם יש לך עדיפות ברורה להילוכים ידניים או אוטומטיים? אלה השיקולים שצריכים להכתיב את סוג הרכב המתאים לך. השלב הבא יהיה לקבוע איזה רכב העומד בדרישותיך יתאים לתקציבך.

לגבי מחיר המחירון לעומת המחיר בסוכנות - בדוק שאכן מדוברכ באותו דגם. אנילא עוקב אחר פרסומי צ'מפיון, אבל מדובר בדגמים הנמכרים בכל מיני וריאציות (מנועים, תיבות הילוכים, אבזור) וההפרש במחיר עשוי להיות גדול למרות הקופסא הדומה.

לגבי ועדת זליכה - ההמלצותהעיקריות פורסמו ב"כלכליסט" (או YNET). מכל מקום - אין לדעת כעת איזה מהן תתקבל ובאיזה לוח זמנים. הרי לא תדחה את רכישת הרכב חצי שנה או שנה עד סיום הדיונים בהמלצות או כניסתןלתוקףץ

רדבר אחרון - ירידת עך של רכב הוא דבר שבשום מקרה אינו ניתן לחיזוי. בשום מקרה לא תוכל לחזות היום איזה ביקוש יהיה לפאביה או לסויפט או כל רכב אחר ובכל קונפיגורציה שהיא בעוד 3, 5 או 8 שנים. ובעצם - אתה אפילו לא יכול לחזות בעוד כמה זמן תרצה למכור את הרכב. את הרכב הקודם שלי התכונתי להחזיק 3-4 שנים ובסופו של דבר החזקתי בו למעלה מ-9 שנים, ואין לי ספק שלא טעיתי בכך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כרגע אני סטודנט ואני עושה נסיעות קצרות בינעירוניות אבל לא רוצה להגביל את עצמי כי בעתיד הקרוב אני יעשה גם נסיעות יותר ארוכות , לגבי הגיר הידני אינני יודע כי מעולם גם לא נהגתי על ידני ואני מאמין שהעניין הוא סובייקטיבי ואפשר להתרגל אליו אם זה שווה את זה.

פורסם

האמת שדי נסגרתי על האיביזה החשש היחידי שלי הוא מהיכולת למכור אותה אחרי זה , יש לרכב הזה שוק ? מה רמת הסחירות שלו?

• תוכן חדש...