Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבקשה טיפ או עצה מחובבי צילום:

יש לי קנון A620 (כזו דיגיטלית סנדרטית) שבזמן האחרון מחסלת סוללות במהירות.

ניסיתי כמה סטים שונים של סוללות נטענות (4 שונות בכל פעם, ריסייקו או נטענות אחרות של 1800), ואחרי כמה ימים

ללא שימוש מופיעה הודעה על צורך בהחלפת סוללות. הצורך אמיתי כי בקושי אפשר לצלם תמונה או שתיים - וזהו.

אותן סוללות במכשיר אחר - מתפקדות היטב.

מכסה בית הסוללות נסגר היטב ואינו זז.

לפעמים, לא תמיד, טפיחה קלה על איזור הסוללות מביאה את המצלמה לעבודה תקינה, רציפה, מה שמעורר אפשרות של מגעים קרים.

מה עושים?

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

מה לגבי עדכון תוכנה?

לא יודע לגבי סוללה , אבל בפעם האחרונה שעידכנתי תוכנה בקנון זה עשה פלאים לצילומים, שווה לנסות :)

אודי A4

דימה.

פורסם

סוללות נטענות מסוג NIMH הם בעלי קצב פריקה עצמוני מהיר מאוד גם ללא שימוש. בפעם הבאה תטעין את הסוללות יום לפני שאתה מתכוון לצלם.

איזה כייף לי :)

פורסם
סוללות נטענות מסוג NIMH הם בעלי קצב פריקה עצמוני מהיר מאוד גם ללא שימוש. בפעם הבאה תטעין את הסוללות יום לפני שאתה מתכוון לצלם.

לי יש S5

וגם היא מטחנת בטריות נטענות

בטריות רגיילות אפילו סיניות ללא שם מחזיקות יותר זמן מעמד

לאחרונה ניסיתי סוללות לא של GP וזה החזיק טוב יותר

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

רסייקו אמורות להיות LSD - low discharge

מה שאתה מתאר מחשיד כבעיית מגעים. בתחתית בית הסוללה יש מגענים קפיציים שמתעייפים עם הזמן. עם כלי חד ומעוקל (כמו שיש לרופא שיניים) כדאי לכופף אותם קצת ע"מ שהמגע עם הסוללות יהיה טוב יותר.

סוללות רגילות לכאורה פותרות את הבעייה אבל זאת משום שהמתח שלהן גבוה יותר. וכמובן שהן יוצרות בעיות אחרות במקום :roll:

:turn-l:
פורסם

אכן מתח הקטבים של סוללה נטענת נמוך מסוללה לא נטענת אבל תחת עומס מתח הקטבים מתח הקטבים די דומה.

איזה כייף לי :)

פורסם

הבעיה היא שסוללות נטענות לא מגיעות במתח 1.5V אלא 1.2-1.25Vככה שלעתים אם הסוללה לא ממש חדשה, המצלמה תזהה LOW BATT כבר בהתחלה ולאחר כמה ימים ללא שימוש כסוללה גמורה.

המסקנה מכל הסיפור היא שאם זה קריטי, עדיף להחזיק גם סוללות רגילות.

הריסייקו אמור לשמור על הקיבולת כשהוא יושב מחוץ למוצר ולא בתוכו, לפי מה שאני הבנתי.

אצלי קורה אותו דבר ב CANON A530.

אגב, הסוללה היחידה שהמצלמה עבדה איתה פגז, היא נטענת של דורסל . הבעיה שאין להשיג כאלה בארץ.

רכשתי בדיל היומי משהו כמו 96 סוללות ב99 ש"ח (של פיליפס). בינתיים עושות את העבודה :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אם כבר סוללות נטענות רק eneloop של sanyo. אומנם יותר יקרות מהמתחרים אבל ללא ספק הסוללה הנטענת הטובה בעולם, שומרת גם אחרי 3 שנים על 75 אחוז מהטעינה שלה (!!) ובעלת 1500 סייקלים. אני בעלים של 2 סטים של 4 סוללות ועובד איתן על פלאש בצורה אינטנסיבית קרוב לשנה, לא איכזבו אותי מעולם

בקשר למצלמה אין לי שמץ, רק נותן את ה2 סנט שלי בקשר לסוללות נטענות

'06 Daihatsu Sirion > '72 1302 VW Beetle > '94 Renault Twingo > '02 Fiat Punto HGT > '14 Suzuki Alto > '15 Citroen C4 Cactus > '20 Hyundai i20 > '23 Mazda 2 > '74 1300 VW Beetle + '16 Volvo V40

פורסם
רסייקו אמורות להיות LSD - low discharge

מה שאתה מתאר מחשיד כבעיית מגעים. בתחתית בית הסוללה יש מגענים קפיציים שמתעייפים עם הזמן. עם כלי חד ומעוקל (כמו שיש לרופא שיניים) כדאי לכופף אותם קצת ע"מ שהמגע עם הסוללות יהיה טוב יותר.

סוללות רגילות לכאורה פותרות את הבעייה אבל זאת משום שהמתח שלהן גבוה יותר. וכמובן שהן יוצרות בעיות אחרות במקום :roll:

ת ו ד ה ! חוללת פלאים ! הארתי פנימה עם פנס רב לדים, באמת אחד המגעים הקפיציים נראה לא טוב, עבודה עדינה לכיוון נכון החזירה את המצלמה לתפקוד מלא (מקודם היתה מודיעה על סוללות חלשות מייד עם הכנסת חדשות).

תודה גם על הטיפ להשתמש בסוללות רגילות. רק שצריך להזהר מנזילות כאשר אינן הבשימוש תקופה ארוכה.

הריסייקו ונטענות אחרות שימשו מצויין את המצלמה כבר כמה שנים. היתרון של הריסייקו שאובדן המתח, כאשר אין שימוש, הוא נמוך מאוד ואין צורך בטעינה כל חודשיים-שלושה כמו בנטענות רגילות. שמעתי שבחים על ה-eneloop אבל אין ב-DX או טום-טופ.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

שמחתי לעזור :-D

לגבי ENELOOP - הרשת מלאה בזיופים, כולל אלו שנמכרות בדיל-אקסטרים. הדרך הטובה לדעת (מאוחר מדי) אם קנית ENELOOP אורגינל או זיוף (נכון לגבי כל LSD) היא לבדוק את המתח מיד עם פתיחת האריזה. LSD אמיתית תהיה טעונה כמעט לחלוטין.

אגב - ל- DX יש סוללות LSD בשם ENYTIME של YUASA (חברת מצברים ידועה מיפן - אבל מיוצרים בסין) לא רעות בכלל.

:turn-l:
פורסם

אני ממליץ לעבור ל gp 2700 ma\h.

נכון מחזיק רק שנה או 2, להטעין ולשמור מחוץ למצלמה, אבל חוץ מזה- צילומים נון סטופ.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
  • תוכן חדש...