Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי מחירי הרכב בישראל

tzachn
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

סתם שאלה, קראתי עכשיו כתבה בדה מרקר על מחירי המכוניות בישראל.

כתוב שם שבישראל יש מס קניה של 83% על מכונית (מס מותרות שהוגדר בשנות ה-50)

מכס בסך 7%

מע"מ של 16%

סתם בשביל הכיף נכנסתי לאתר של פולקסווגן העולמית והרכבתי לעצמי גולף R עם כל התוספות, המחיר יצא 35,490$

35,490*3.77 = 133,797 ש"ח

מס קנייה 83% = 111,051 ש"ח

מכס 7% = 9365 ש"ח

מע"מ 16% = 21,407 ש"ח

כל מה שרשמתי למעלה ביחד מגיע ל 275,620 ש"ח

אז איך יכול להיות שגולף R חדשה עולה 350,000 שקל בסוכנות?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. אל תשכח שאתה בדקת את מכיר המכירה בחו"ל ולא את מחיר הקניה שבו היבואן קונה את הרכב מהיצרן כך שהפער הוא עוד יותר גדול.

2. מצד שני, על החישובים שלך יש עוד הוצאות רבות שיש ליבואן עד שהוא זוכה לראות את הרכב נמסר לך אבל זה עדיין לא שולל את זה שהרווח של היבואנים על המכוניות הוא בהרבה מהמקרים גבוה מאוד ולא ממש פרופרציונאלי לרכב (ראה מקרה המיני).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואני שואל עכשיו ברצינות זה נראה למישהו הגיוני שרכב שעולה 130000 עם כל התוספות בחו"ל יעלה כמעט פי 3 בארץ... מה זה השטות הזו של מס קניה בסך 83% ממחיר הרכב... מכס ומע"מ עוד אפשר להבין אבל זה פשוט נשמע לי הזוי ואני לא מבין איך לא עושים משהו בנידון.

לפני כמה ימים הזמנתי רכב חדש בפעם הראשונה והתחלתי להתעניין בנושא, עד היום קניתי משומשות, אבל לא היה לי מושג שהפער במחירים ככ גבוה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זו הסיבה שיבוא אישי של רכבי פאר פורח בארץ. אנשים חוסכים גם 200 אלף שקל ביבוא אישי.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן בוקר טוב לי אני יודע :)

אני לא חולה הגה ולא התעניינתי בנושא באופן מיוחד עד היום, סתם קראתי את זה עכשיו וזה הדהים אותי פשוט, חשבתי נגיד שהגולף עולה 50-60 אלף דולר משהו כזה. לא היה לי מושג שזה ההבדל.

אבל אני שואל ברצינות, איך נותנים למצב כזה להמשך? אין מישהו שיכול לקום ולעשות איזה שינוי כדי שהמחירים בארץ יהיו שפויים? מאיזו סיבה בדיוק משאירים מס קניה של 83% למשך 60 שנה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אגב,

התעלמת מפרט קטן - מע"מ מוטל על מחיר הרכב _כולל_ מס קנייה ומכס

כלומר, במקום 21,407 ש"ח המע"מ צריך להיות (133797+111051+9365)*0.16

כלומר 40674

כן, במקרים כאלה מע"מ הוא מס על מס (דומה למע"מ שמוטל על הדלק)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אגב,

התעלמת מפרט קטן - מע"מ מוטל על מחיר הרכב _כולל_ מס קנייה ומכס

כלומר, במקום 21,407 ש"ח המע"מ צריך להיות (133797+111051+9365)*0.16

כלומר 40674

כן, במקרים כאלה מע"מ הוא מס על מס (דומה למע"מ שמוטל על הדלק)

וואו, זה אפילו יותר גרוע...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המשוואות פה פשטניות מדי. ראשית, כמו שאמרו, מחיר הרכב ליבואן נמוך יותר (מחיר הרכישה). מצד שני, יש הרבה עלויות ישירות כמו הובלת הרכב, אחסנתו ומסירתו. היבואן גם מגלגל את החלקים היחסיים במחירי החלקים והמתקנים, בהליכי התקינה וכו' וכן, מעל לכל הוא גם רוצה להרוויח. בחלק מהמקרים זה בוטה (ע"ע מיני) ובחלק לא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוקיי שאלה תיאורטית, אז נגיד שיש לי עכשיו 150,000 במזומן ואני רוצה גולף R, איך אני יכול לחסוך את המיסים הנוראיים האלה בייבוא אישי? איפה בעצם אני מתחמק מהם?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואני שואל עכשיו ברצינות זה נראה למישהו הגיוני שרכב שעולה 130000 עם כל התוספות בחו"ל יעלה כמעט פי 3 בארץ... מה זה השטות הזו של מס קניה בסך 83% ממחיר הרכב... מכס ומע"מ עוד אפשר להבין אבל זה פשוט נשמע לי הזוי ואני לא מבין איך לא עושים משהו בנידון.

לפני כמה ימים הזמנתי רכב חדש בפעם הראשונה והתחלתי להתעניין בנושא, עד היום קניתי משומשות, אבל לא היה לי מושג שהפער במחירים ככ גבוה.

בבקשה, רוצה את המייל של חבר טוב שלי בארה"ב? הוא משלם כל חודש $1500 דולר על אישתו, עליו ועל 2 הבנות שלו בעבור ביטוח בריאות. זה עוד אגב בלי לראות רופא ותרופות. כמה אדם משלם בארץ ביטוח בריאות עבור 4 נפשות? עכשיו אתה מבין מדוע המחירים בארץ הם כאלה בין הייתר?

כלכלנים מאתר כלכליסט דיברו על זה בזמנו. אם מבטלים את קיומו של הביטוח הלאומי בישראל על כל קיצבאותיו מחירה של מכונית משפחתית ממוצעת ירד מ 120 אלף ש"ח בממוצע ל 80-75 אלף ש"ח. זה מבלי לדבר שמחיר הדלק לליטר ירד גם הוא פלאים.

אז הנה לכם, צעדתם ברחבי מדינת ישראל וצעקתם "ה-ע-ם ר-ו-צ-ה -צ-ד-ק ח-ב-ר-ת-י " אז הנה, זהו המחיר שאנחנו צריכים לשלם עבור צדק שכזה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצטער אבל אני לא מסכים איתך, קיומה של מדינת רווחה סוציאלית בין היתר בתחום הביטוח הרפואי היה קיים הרבה לפני המחאה החברתית שהייתה פה השנה ומחירי המכוניות היו גבוהים גם לפני זה. אני לא חושב שיש פה השפעה ישירה על מחירי המכוניות, בטח שלא על מס קניה בסך 83% שקיים כבר 60 שנה...

לשם השוואה בבריטניה יש ביטוח רפואי חינם לכולם ועלות תרופה, יקרה ככל שתהיה, לא יכולה לעולם לעבור סכום של 6 או 7 פאונד משהו כזה, ומחירי המכוניות שם אמנם יקרים יותר מארה"ב אבל עדיין זולים מישראל בכמה עשרות אחוזים, אז יכול להיות שילוב בין השניים. ממליץ לך לראות את הסרט Sicko של מייקל מור שמדבר על התופעה הזו בארה"ב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מציע לך לעשות חיפוש קל אחר ה-NHS ולהתעדכן במצב הרפואה הציבורית בבריטניה.

היו כבר מספר דיונים ארוכים בעניין המיסוי בארץ, אני ממליץ לך לעיין בהם ולראות אם באמת יש כאן מה לחדש...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ב-2010 פורסמה תכנית של האוצר להפחתה הדרגתית של מס הקניה ל-61%. מעניין מה יהיה גורלה של תכנית זו.

מס הקניה, כמו מיסים רבים אחרים, הם מכשירים בהם משתמשת המדינה לפי צרכיה המשתנים.

מס הקניה משמש גם לוויסות כמות כלי הרכב, בעבר כשרצו לצמצם את כמות האופנועים - השיתו עליהם מס קניה גבוה במיוחד.

אגב, לכל הטוענים שמדינת רווחה חייבת למסות את הרכב - בשוודיה, שהיא מדינת רווחה מתקדמת בהרבה מישראל, יש רק מע"מ על הרכב (25%) אך אין כל מס קניה.

לעומת זאת בדנמרק מס הקניה המזערי הוא 105% והמירבי מגיע ל- 180% בנוסף למע"מ של 25%!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...