Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר ברכב יונדאי אקסנט שנת 96 ידנית מנוע 1500

לאחר חודשים של נסיעה עם הנורה הנ"ל דולקת ניגשתי למוסך מורשה יונדאי וחיבור את הרכב למחשב,

המוסכניק טען שהמחשב לא מזהה שום בעיה והוא איפס את התקלה,

לאחר האיפוס הנורה שוב נדלקת אך רק בנסיעה בין עירונית במהירות העולה על 90-100 קמ"ש,

חזרתי שוב למוסך ונאמר לי כי כנראה המחשב רכב תקול וייתנו לי הצעת מחיר לגבי חדש ומפירוק,

לאחר כמה ימים התקשרה אליי הפקידה ואמרה לי כי המנהל רוצה שאחזור לבדיקה חוזרת כי לא הגיוני שהרכב עדיין נוסע עם מחשב רכב תקול,

לאחר בדיקות נוספות המנהל דיבר איתי אישית ואמר כי עדיין לא נמצאה שום תקלה, ונתן לי כמה בדיקות אישיות לעשות:

לבדוק האם כאשר הנורה נדלקת יש הרגשה בעליית טורים (דבר אשר קשה מכיוון שלאוטו אין שעון טורים)

חשש ליונית טמפרטורה תקולה - כאשר הנורה דולקת לבדוק האם שני המאווררים פועלים (רדיאטור ומזגן - בדיקה אשר נעשתה ובזמן דליקת הנורה אף אחר מהמאווררים אינו פעל)

נותרתי אובד עצות לגמרי , מה עליי לעשות? האם הגיוני שנדלקת נורה ואפילו במוסך מורשה יונדאי בעזרת מחשב לא עולים על התקלה?

פורסם

אמנם זה long shot אבל אני חושב שלאקסנט מהשנתון הזה כבר יש שקע OBD2, מה שאמור לאפשר לך לחבר אליו בעצמך סורק תקלות ולנסות להבין מה קורה.

יש לך שתי אפשרויות - סורק ייעודי או מתאם בלוטות' (dongle) שמתחבר לסלולרי עם אפליקציה מתאימה (נגיד torque). אצלי שני הדברים הללו עובדים היטב, אבל הרכב שלי חדש יותר - לא יודע איך זה ברכב משנת 96...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם זה מנחם אותך, לי יש אקסנט 96 ידנית כבר עשר שנים, ש7 שנים מתוכם זה עם נורה דולקת on/off! בהתחלה התרגשתי, אבל מהר מאוד מתרגלים לזה.

יצא לי גם לראות עוד כמה יונדאי עם אותו סיפור.

פורסם

לכל מחשב רכב יש זיכרון, כל תקלה שהתרחשה וכל פעם שהמחשב הדליק את נורת הבדוק מנוע נירשמת ונשמרת במחשב עד שמאפסים אותו, הבעיה שלא כול הסורקי תקלות במוסך יכולים לגשת לאותו זיכרון במחשב הרכב.

כנירא שבאותו מוסך שהיתה בו אן את הסורק שמתעים לרכב שלך ולכן אם הבעיה לא מתרכשת בזמן שאתה מחובר לסורק הם לא יכולים לראות אותה.

לדעתי חפס מוסך אחר יותר מקצועי שכן ידע להתחבר למחשב שלך עם המכשיר הנכון אחרת השלב הבה יהיה להחליף חישנים וחלקים ברכב אחד אחרי השני עד שאחד מהם יהיה זה שגרם לבעיה.

פורסם
אם זה מנחם אותך, לי יש אקסנט 96 ידנית כבר עשר שנים, ש7 שנים מתוכם זה עם נורה דולקת on/off! בהתחלה התרגשתי, אבל מהר מאוד מתרגלים לזה.

יצא לי גם לראות עוד כמה יונדאי עם אותו סיפור.

אני חושב,לפי דעתי:

שיש 2 פתרונות לבעיה, לאור העובדה שאצלנו בעבודה כמעט כל המכוניות עם הנורה המפורסמת,ולא רק ביונדאי,או שמתרגלים או שנכנסים בזה עד הסוף,מוציאים אלפי שקלים, ובסוף עדיין נשארים עם אותה תופעה.

שיקול שלך.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

לא מתרגלים ולא משתגלים, במידה וישנה תקלה באחד החיישנים לאורך זמן הדבר יכול להזיק למנוע ובחלק מהמקרים לגרום גם לצריכת דלק מוגברת.

לפותח השרשור אתה פשוט צריך לגשת למוסך קצת יותר מקצועי לאבחון התקלה.

פורסם

את הבדיקה עשיתי במוסך מורשה יונדאי "יוסי כהן" באשדוד..

מישהו יכול להמליץ על מוסך מורשה יונדאי טוב יותר באיזור אשדוד ?

פורסם

מחלה דיי נפוצה באקסנט כאשר מנורת ביקורת זו דולקת היא בעיה במערכת הפליטה לרוב. רק שבאמת מוזר מדוע המחשב בחברה לא מזהה זאת. אם מחשב נוסף לא יזהה בעיה אני הייתי ממליץ לבצע בדיקת זיהום אויר יסודית כי אולי כך אפשר לעלות על הבעיה במיוחד לאור העובדה שבעיקבות המנורה שדולקת לא קורית שום תופעה ברכב.

פורסם

אם הייתה תקלה רשומה בזכרון היא הייתה מתגלה במכשיר אבחון המקורי של יונדאי ולכן כנראה שבאמת התקלה היא היחידת הבקרה.

אפשרות נוספת היא שהתקלה נמחקת לאחר מספר התנעות ולכן נשאלות השאלות, האם כאשר הנורה דולקת, בהתנעה הבאה היא ממשיכה לדלוק? האם לאחר שהנורה דולקת נכנסים מיד למוסך או לאחר מספר ימים?

פורסם

כחודשיים שלושה הנורה דלקה ללא הפסקה ולאחר שנכנסתי למוסך בפעם הראשונה לא מצאו תקלה ולכן איפסו את המחשב,

לאחר מכן שהנורה נדלקה רק מעל 100 קמ"ש הלכתי למוסך כאשר הנורה לא דולקת ולא עלו על תקלה,

כרגע הנורה דולקת שוב באופן קבוע אבל אין לי שום סיבה ללכת למוסך שוב כי יגידו לי שוב שהמחשב לא מזהה תקלה,

כמו כן ניסיתי לעבור טסט עם האוטו לא מזמן כאשר גם נורת הדלק דלקה, והאוטו נכשל בצורה משמעותית עקב זיהום אוויר (יצא 10 כאשר המקסימום הוא 0.3) והיה ריח של חריף של דלק באוטו,

לאחר כניסה למוסך נאמר לי שמצוף הדלק תקול והוא גורם לנורת דלק לדלוק, לריח הדלק ולצריכת דלק משמעותית, לאחר תיקון של המצוף הריח נעלם, הנורה נעלמה, וכן צריכת הדלק השתפרה בכמעט 50%, אך מאז לא בדקתי את זיהום האוויר,

איך אפשר לבדוק זיהום אוויר לאוטו ללא מכון טסטים? וכמה עולה בדיקה כזאת?

פורסם

ישנם מוסכים עם ציוד מתאים לבדיקת זיהום אויר. עכשיו התמונה בהירה יותר כך שסיכוי גבוה שמדובר בחיישן חמצן /למבדה תקול או הממיר הקטליטי בעצמו.

פורסם

איך יכול להיות שחיישן/ממיר תקול ייגרמו למחשב רכב להדליק את נורת הצ'ק אנג'ין ומחשב לא יוכל לעלות על קוד תקלה?

ויכול להיות שזיהום האוויר הסתדר לאחר תיקון מצוף הדלק , כמה אמורה לעלות בדיקה של זיהום אוויר ?

פורסם

משהו כאן ממש מוזר.

למרות שאין קודי תקלות (וזה נשמע ממש הזוי משום שאם הנורה דולקת חייב להיות קוד תקלה), יכול להיות שהקוד תקלה הוא קוד ספציפי של היצרן המתחיל בP1 ובמוסך לא התחברו עם סורק מקורי אשר מסוגל לקרוא את הקוד הזה, בדוק אם במוסך התחברו עם סורק מקורי של יונדאי.

יש לבדוק בסורק תקלות את קריאות החיישני חמצן יתכן ואחד מהם תקול או שהחיישן האחורי מזהה שהממיר תקול, אך זה חייב לרשום קוד תקלה, ואם בכל זאת לא נרשם קוד תקלה יש לעקוב אחר האות של החיישנים בנסיעה ב100קמ"ש (בזמן שהנורה דולקת) ולבדוק איזה נתון לא טוב בחיישנים דרך המחשב.

לבדוק תיקונים בטווח הקצר בזמן הבעיה (SHORT FUEL TRIM) ומכן תהיה נקודת התחלה למציאת התקלה.

פורסם

אין כל סיבה שבעולם, שמוסך מורשה של יונדאי לא יתחבר לרכב יונדאי עם סורק מקורי.

אז אחרי החלפת משאבת דלק הכל תקין ואין נורה דולקת?

פורסם

זה היה מצוף דלק ולא משאבת דלק, ולפני החלפת המצוף גם נורת הצ'ק וגם נורת הדלק דלקו (היה מלווה בריח דלק, וצריכה מוגזמת של דלק)

לאחר החלפת המצוף נורת הדלק נעלמה (ואיתה גם צריכת הדלק המוגזמת וריח הדלק), אך נורת הצ'ק נשארה דולת, לפעמים נדלקת ונכבית ולפעמים דולקת קבוע לפרק זמן מסוים,

דרך אגב האם יש קשר בין מצוף דלק תקול לזיהום אוויר ?

• תוכן חדש...