Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שהילוך ראשון מומלץ לשלב רק בתחילת נסיעה או במהירויות נמוכות בעליה,

אבל יש מצבים שאני במהירות נמוכה במישור [5 קמ"ש לכל היותר..] ובהילוך שני אני מרגיש את כל האוטו רועד ואת המנוע מתאמץ מאד.

זה מחמיר אפילו יותר כשאני עם המזגן, אז המנוע מתאמץ כמובן יותר ויותר...

האם שילוב של הילוך ראשון במצב כזה יכול לפגוע או להישאר על שני?

תודה

פורסם

במהירות של 5 קמ"ש לא ייקרה כלום אם תכניס לראשון. למה מה זה כבר 5 קמ"ש?

ואיזה עגלה יש לך שהיא לא סוחבת הילוך שני במישור?!

וואלאק אתה!!

פורסם

אם אתה מרגיש שכשאתה לוחץ על הגז (בהילוך שני במהירות 5 קמ"ש), והאוטו רועד ויש ויברציות מהדשבורד (בהנחה והדש שלך במצב נורמלי), זאת אומרת שלמנוע קשה לסחוב ולכן מומלץ להוריד הילוך.

ובכלל 5 קמ"ש בהילוך ראשון זה לא יותר מ1500 סל"ד (לפחות זה ככה באונו, ואני מאמין שברוב המכוניות זה ככה או אפילו פחות), ואין שום סכנה בהורדה להילוך ראשון ב5 קמ"ש.

במקרה של מזגן, פה אני לא מבין... הרי מזגן אמור להעלות את הטורים, ובכך להקל על המנוע בטורים נמוכים( ע"י השארת האוטו בסל"ד של 1500~), ובעצם המנוע לא אמור לרעוד... הלא כך?

פליקס.

ROOONEEYY

פורסם

איזה רכב יש לך ?

אם ב- 205 (FOREVER)שלי הייתי יכול להתחיל לנסוע בשלישי ללא מאמץ אדיר מצד המנוע, אין סיבה שאתה לא תצליח לנסוע בשני ככה....

למרות שאין שום בעיה ל וריד לראשון אם זה מה שיעזור לך.

עדיין כדאי לבדוק אם מדובר בבעיה

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

לזה שדיבר על 205.... אתה אולי יכול להתחיל בשלישי.. אבל ההילוך לא משולב עד הסוף.. אתה לוחץ קלאץ' ונותן הרבה גז... הוא לעומת זאת... לא לוחץ קלאץ' ההילוך בפנים עד הסוף... למנוע קשה... 5 קמ"ש זו מהירות שתתאים מאוד להילוך ראשון... שלב.. למה לא??

נ.ב.

גם לי יש 205 ...

איתי

פורסם
אני יודע שהילוך ראשון מומלץ לשלב רק בתחילת נסיעה או במהירויות נמוכות בעליה,

אבל יש מצבים שאני במהירות נמוכה במישור [5 קמ"ש לכל היותר..] ובהילוך שני אני מרגיש את כל האוטו רועד ואת המנוע מתאמץ מאד.

זה מחמיר אפילו יותר כשאני עם המזגן, אז המנוע מתאמץ כמובן יותר ויותר...

האם שילוב של הילוך ראשון במצב כזה יכול לפגוע או להישאר על שני?

תודה

תעשה דאבל קלאטש, וזהו...

אם ההילוך חורק...

תריץ חיפוש על איך עושים את זה...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

קודם כל.. עמורי, "סייג לחוכמה שתיקה"

ומדובר ב205

זה לא שהמנוע לא סוחב והאוטו מתחיל לרקוד ונכבה או משהו כזה

אלא זה ההרגשה הזו שהאוטו בעליה בהילוך גבוה מדי ואז מתחילות כאלו רעידות

בכזה מצב אני כמובן נותן קצת יותר גז ומשחרר קלאץ', אבל האצה של הרכב מתארכת בשניה בערך [עד שהוא מגיע לפחות ל10-15 קמ"ש].

בכל מקרה, השאלה שלי בגדול היתה אם זה בריא לשלב ראשון בנסיעה במהירות נמוכה? כי לפי מה שאני יודע זה ממש לא בריא לרכב...

פורסם

אפשר לשאול, מה לא בריא בלשלב להילוך ראשון במהירות שמתאימה לו (5 קמ"ש זה בפרוש הילוך ראשון)? לא בריא יותר לשלב להילוך גבוה ולהישאר בסל"ד נמוך מדיי.

ומישהו מכון לענות לשאלתי עם המזגן...

פליקס.

ROOONEEYY

פורסם

במקרה של מזגן, פה אני לא מבין... הרי מזגן אמור להעלות את הטורים, ובכך להקל על המנוע בטורים נמוכים( ע"י השארת האוטו בסל"ד של 1500~), ובעצם המנוע לא אמור לרעוד... הלא כך?

פליקס.

לא כל הרכבים מצויידים במגבר טורים כאשר מפעילים מזגן.

על פי רב, הרכבים כיום אינם מצויידים בכך והסל"ד נשאר כפי שהוא.

ברכבים אשר כן מצויידים בכך הסל"ד אינו אמור להרקיע שחקים עד 1500, אלא מקבל תוספת של 100-200 סיבובים.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

מוזר, אצלנו באונו כשהמזגן מופעל האוטו קופץ לאזור 1450 סל"ד, וברכבים שבהם יש מגבר טורים, האם המזגן יעזור או יגרע מסחיבת האוטו בסל"ד נמוך?

פליקס.

ROOONEEYY

פורסם

ראשית - ניתן לשלב להילוך ראשון במהירות איטית בתיבת הילוכים בה מותקן סינכרון על ההילוך הראשון - ובחלק ממכוניות שנות ה-80 לא היה סינכרון על ההילוך הראשון (למי שלא יודע מהו סינכרון ומהי פעולתו - פשוט תנסו לשלב להילוך אחורי אפילו אם הרכב נע אחורה באיטיות, מיד תשמעו חריקה שאותה הסינכרון מונע בשאר ההילוכים שלהם יש סינכרון).

בכל מקרה שילוב בכוח (משמע מהירות גבוהה מידי ולא משנה אם מעלים או מורידים הילוך) תגרום במשך הזמן לשחיקת הסינכרון (בדר"כ ההילוך השני הוא זה שנפגע ראשון עקב השימוש הרב ב"הורדת" הילוך להילוך זה).

שנית גם במקרה שבו מופעל מזגן וישנו מגביר טורים - עליכם להבין כי עם הפעלת המזגן המנוע עובד תחת "עומס". הדבר הקרוב ביותר להבנת העניין הוא זינוק בעליה, שאז לרכב קשה יתר להתחיל לנוע אפילו בטורים גבוהים יותר במידה ומותקן מגביר הטורים.

מקווה שהצלחתי לענות על מקצת השאלות.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

אני אישית חושב, שהכי טוב במקרה הזה זה מיבחן הרגש משמע:

אתה אומר שב 5 קמ''ש הילוך שני האוטו קופץ ועושה רעש (ז''א המנוע עושה עבודה מיותרת).

אם המצב אינו כזה בהילוך הראשון ולא היו לך בעיות להעביר אליו חזרה (רעשים מהתיבה או דברים אחרים), אז אין כל סיבה שזה יהרוס משהו אחרי הכל 5 קמ''ש זה מהירות של הילוך ראשון אחרי הכל

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

למה אי אפשר פשוט בזמן הורדת ההילוך- כשהקלאץ לחוץ- ללחוץ גם על הג"ז מעט ע"מ להעלות את הטורים ולהשוות אותם למהירות היציאה.

למה חייב להעביר לניוטרל, לשחרר את המצמד ורק אז ללחוץ על הגז?

תודה..

• תוכן חדש...