Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתי מגיע הלנצ'יה אפסילון לארץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהגתי לאחרונה ב V40 דיזל-סטיישן-ידני, קשה לי לתאר כמה החוויה הזאת הייתה עלובה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בר72 יקירי, גם אתה הדלקת אותי - ולא לחיוב :wink:.

לקרוא ל-S60 הקודמת קנייה מעולה? ועוד מנהג של גולף GTI? :roll:

אני יכול רק לשער שלא נהגת ברכיכה הזו.

אכן נסעתי ולא נהגתי, אבל במחיר של רנו פלואנס (נוראית) חדשה לקבל את ה- S60 בת השנתיים, זה לא ממש רע לטעמי האישי. מצד שני, לאמא שלי יש כבר 22 שנה וולבו שנת 75, אז אני משוחד. ליד זה הייתי קונה את ה- 19 של ידידנו מרנו והייתי מאושר :-)

אגב, אני כבר הפנמתי שבעוד חצי שנה אצטרך להיפרד מה- GTI למען משהו מרווח יותר (בכל זאת, תא המטען לא מספק לעגלה+תיק תינוק+קורקינט וכדורגל לילד הגדול+++), כך שתהליך השכנוע העצמי בעיצומו ;-)

בינתיים, כל כך נהניתי היום כשהכביש פתאום נפתח לו בין רמת גן לת"א... איזה צליל. רק אשתי ההריונית פלטה: "הרגת אותי עכשיו" :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
בעקרון מי שאשם במחיר זה אנחנו הצרכניום שמוכנים לשלם את המחיר מופקע.

הארץ הייתה יכלה תהיות מלאה ב500, מיטו, a1. אם אף אחד לא היה קונה את המכוניות הללו

היבואן היה מוריד את המחירים מזל שקאיה הביאו את פיקנטו והורידו את כל השוק כנל עם יונדאי

שהורידהאת מזדה במשחתיות. אם אף אחד לדוגמא לא היה קונה הונדה בעוד עשרים אלף שקל

ממשפחתית אחרת גם מאיר היו מורידים מחירים. אם אף אחד לא יקנה א מיטו ואפסילון ו500

בשנה הבאה תובלו לקנות אותם יותר בזול.

אני נוטה להסכים איתך כצרכן ומצד שני כיבואן לא.

אתה כצרכן רוצה רכב במחיר סביר ולא מוכן לשלם נגיד 200,000 על רכב קטן כמו אפסילון או כל רכב אחר בסדר הגודל.

מצד שני אתה כיבואן לא היית מוכן להביא רכב לארץ שהשווי שלו בשקלים נגיד 150,000 ולמכור אותו במחיר של 175 כי זה פשוט לא ישתלם לך. הרכבים היפנים למשל בחו"ל נמכרים במחירים של 10,000-12,000 אלף דולר/אירו(לפי מחירונים שראיתי במגזינים) ובארץ מוכרים אותם ב-50 אחוז יותר מהשווי.

אתה לא היית מייבא רכב לארץ ברווח כמעט אפסי שגם רובו הולך למכס כי זה לא ישתלם לך, לכן אתה תעלה את מחיר הרכב.

האלפות והלנצ'יות נמכרות במחירים מטורפים כי אין ברירה אחרת.

תראה מה קרה לסאאב למשל במהלך השנים האחרונות. רוב ה9-5 יובאו במחירים של 380,000 ש"ח ופה מדובר על רכב מפואר ללא שוק בארץ. בסופו של דבר UMI הבינו שלא משתלם להם לייבא את סאאב לארץ כי המחירים של היצרן גבוהים ביחס לשאר היצרנים ועקב כך הם גם ייבאו את סאאב במחירים שפה נראים לא הגיוניים.

הישראלי הממוצע נרתע מהמחיר וברח מסאאב וכך גם UMI שהבינו שלא משתלם להם לייבא את סאאב וירדו מהעניין.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
אני נוטה להסכים איתך כצרכן ומצד שני כיבואן לא.

אתה כצרכן רוצה רכב במחיר סביר ולא מוכן לשלם נגיד 200,000 על רכב קטן כמו אפסילון או כל רכב אחר בסדר הגודל.

מצד שני אתה כיבואן לא היית מוכן להביא רכב לארץ שהשווי שלו בשקלים נגיד 150,000 ולמכור אותו במחיר של 175 כי זה פשוט לא ישתלם לך. הרכבים היפנים למשל בחו"ל נמכרים במחירים של 10,000-12,000 אלף דולר/אירו(לפי מחירונים שראיתי במגזינים) ובארץ מוכרים אותם ב-50 אחוז יותר מהשווי.

אתה לא היית מייבא רכב לארץ ברווח כמעט אפסי שגם רובו הולך למכס כי זה לא ישתלם לך, לכן אתה תעלה את מחיר הרכב.

האלפות והלנצ'יות נמכרות במחירים מטורפים כי אין ברירה אחרת.

תראה מה קרה לסאאב למשל במהלך השנים האחרונות. רוב ה9-5 יובאו במחירים של 380,000 ש"ח ופה מדובר על רכב מפואר ללא שוק בארץ. בסופו של דבר UMI הבינו שלא משתלם להם לייבא את סאאב לארץ כי המחירים של היצרן גבוהים ביחס לשאר היצרנים ועקב כך הם גם ייבאו את סאאב במחירים שפה נראים לא הגיוניים.

הישראלי הממוצע נרתע מהמחיר וברח מסאאב וכך גם UMI שהבינו שלא משתלם להם לייבא את סאאב וירדו מהעניין.

יוחאי, יוחאי, כמה שאתה תמים.

כל כך תמים שאפילו ארגון יבואני הרכב לא היה בוחר בך כדוברו, על בסיס דיברור יתר :wink:.

תתחיל לקרוא, להתעניין וללמוד את הנושא. יום אחד תביט בפוסט הזה ותתהה אם ידייך הן אלו שכתבו אותו.

ידידי, הדברים לא נאמרים בזלזול אלא על מנת "להכניס אותך לפרופורציות". ברוך הבא למציאות.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
יוחאי, יוחאי, כמה שאתה תמים.

כל כך תמים שאפילו ארגון יבואני הרכב לא היה בוחר בך כדוברו, על בסיס דיברור יתר :wink:.

תתחיל לקרוא, להתעניין וללמוד את הנושא. יום אחד תביט בפוסט הזה ותתהה אם ידייך הן אלו שכתבו אותו.

ידידי, הדברים לא נאמרים בזלזול אלא על מנת "להכניס אותך לפרופורציות". ברוך הבא למציאות.

ומהי טענתך בדיוק?

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

לפי מה שפורסם, האיפסילון אמורה להגיע לארץ באיזור ספט-אוק'. היבואן בארץ רוצה לתמחר אותה גבוה כדי להעניק לה מיתוג של רכב פרימיום ולא שתתחרה ביונדאי שמונדאי וכו' של ה-90 אלף. היא מאוד מאובזרת מתקדמת ועשויה ברמה של חומרים וגמר הרבה יותר גבוהה מכל הI20 למיניהן. היבואן בארץ לא מייעד אותה לצעירים תפרנים שמחפשים רכב ראשון אלא כרכב שני או שלישי בבתים של המעמד הגבוה.

פורסם
לפי מה שפורסם' date=' האיפסילון אמורה להגיע לארץ באיזור ספט-אוק'. היבואן בארץ רוצה לתמחר אותה גבוה כדי להעניק לה מיתוג של רכב פרימיום ולא שתתחרה ביונדאי שמונדאי וכו' של ה-90 אלף. היא מאוד מאובזר ת מתקדמת ועשויה ברמה של חומרים וגמר הרבה יותר גבוהה מכל הI20 למיניהן. היבואן בארץ לא מייעד אותה לצעירים תפרנים שמחפשים רכב ראשון אלא כרכב שני או שלישי בבתים של המעמד הגבוה.[/quote']

היבואן עושה טעות גדולה !! לדעתי מחיר שלה צריך להיות בסביבות ה85,000 ש"ח לגירסה הפשוטה! (כמו האיביזה שגם מאבזרת ועולה ככה!)

ודרך אגב מישהו יודע כמה בערך אפסילון מהדור הקדום יש בארץ??

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
ומהי טענתך בדיוק?

רוב היבואנים בארץ נהנים ממרווחי שיווק גבוהים עד גבוהים מאד. בקבוצות הרלבנטיות הם מציגים מחיר מחירון גבוה(לחדשות כמובן) לטובת ערך צי הרכבים של לקוחותיהם הגדולים - חברות הליסינג. למותר לציין שחברות הליסינג נהנות מהנחות גורפות, בעוד עבורך כלקוח פרטי נקודת המוצא היא אותו מחיר מחירון מנופח מלכתחילה.

ברכבי יוקרה, מגלים פעם אחר פעם את מרווחי השיווק האדירים האלו. וכאשר, תודות ליבוא האישי, יבואן חותך מעל מאתיים אלף שקל ממחיר המכונית, אתה מבין שמשהו מאד מסריח כאן.

המחוקק העניק לציבור סוכריה בדמות המיסוי הירוק; מכוניות "נקיות" וחסכוניות(לרוב קטנות וידניות) זוכות בזיכוי של עד 15,000 ש"ח על מיסויין, לטובת הוזלת מחירן לציבור. כל היבואנים הרלבנטיים נהנים מהטבה זו - אבל לא כל ציבור הלקוחות. קח דוגמה; פיאט פנדה דיינמיק ידנית נמכרת כעת ב-60,000 ש"ח, פיאט 500 פופ עם אותה יחידת כח 97,000 ! לשתיהן ציון ירוק זהה(2). פער המחירים בינן באיטליה עומד על פחות מ-10%! מה דעתך?

בוא ואפתיע אותך עם עוד נקודה. המחירים בהם יבואני ישראל מקבלים את המכוניות(בתנאי FOB נמל המוצא) הם הרבה יותר נמוכים ממה שאתה משער. הם גם הרבה יותר נמוכים מהמחירים שאתה מוצא במחירונים השונים.

אלא אם אתה בנו של יבואן, לא ברורה לי הזדהותך הגבוהה עימם - על חשבונך אתה - מבלי שהבאת בחשבון מגוון נתונים. ריבון העולמים, כמעט והוצאת את UMI אמא תרזה...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תוכן חדש...