Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה עדיף:

לקנות אוטו ב5K-7K בשנתונים 96-01, עם שסי וצבע טובים, חסכוני בדלק, לקחת לבדיקה לפני קנייה, לקבל את כל הפרטים על הבעיות, לקנות, לקחת למוסך ולהשקיע עוד 5K-6K בשיפוץ וככה אני יודע שהאוטו יעבוד טוב ואני לא אצטרך לרוץ למוסך כל פעם. (בסה"כ יוצא 11K-13K ש"ח)

או

לקנות ב13K, בשנתונים 00-01, שלפי דברי המוכר האוטו שמור ומטופל, ולקוות שאני לא אצטרך לרוץ למוסך כל פעם. (:?)

התקציב הסופי שלי אחרי שיפוצים במוסך הוא 14K

המלצות מה לעשות בבקשה............:-)

פורסם

רכבים כמו פונטו או פג'ו 106, רנו מגאן, דייהטסו, דייהו, רבים כאלה .

מכוניות חסכוניות בדלק עם שסי וצבע טובים.

המלצה מה לעשות???

פורסם

יש לך רכבים ספציפיים או שכל זה רק בתיאוריה?

תבין, רכבים בתקציב שרשמת (5 או 13 אלפים ש"ח) יכולים להיות במצב שמור או במצב גמור.

וזה הדבר היחיד שמשנה, לא השנתון ולא דגם הרכב. הדבר היחיד שכדאי במידת האפשר, זה לקנות רכב עם גיר ידני.

ועוד משהו - אל תיקח רכב שמחירו 5 אלפים ש"ח לבדיקה במכון - חבל על הכסף. הכל ייצא לא תקין, אבל לא תהיה לך תמונה של מצב הרכב כפי שזה באמת. אני מקווה שיש לך מוסכניק אמין, שיכול לבדוק ולהעריך נכון את מצב הרכב, סדר גודל ההשקעה הנחוצה ולהמליץ (או לא להמליץ ) עליו.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני רוצה לקחת את האוטו לבדיקה כדי שאני אקבל רשימה מפורטת של כל מה שצריך לתקן?

אני לא יודע אם מוסך רגיל יכול למצוא את על הבעיות באוטו, הוא יכול?

ושמור או גמור אני יכול לדעת רק לפי מה שמוכר כותב במודעה. אם הרכב שמור מה זה אומר?

נ.ב. אני מדבר רק על גיר ידני

פורסם

רק הטירטור והעמדה של האוטו היו מדכאים אותי,

בגדול, אני הייתי הולך על רכב תקין, - אבל מי אני שאדבר? אני משפץ GMC בחצר,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

השאלה כמה תקין באמת הרכב.... יכול להיות שהוא יתקלקל שלושה חודשים לאחר הקנייה, ואני אצטרך להשקיע בו אלפייה או שתיים לתיקון. השאלה אם עדיף לקנות ולשפץ וככה אני יודע את כל התקלות בעצמי ואני יודע שהם תוקנו ואני לא אצטרך לרוץ למוסך.

הפואנטה היא שאני לא יכול לדעת כמה שמור הרכב באמת וכמה תקין הוא.

פורסם

כדאיות של רכב מבחינה כספית נמדדת לא על פי המחיר שלו אלא על פי בכמה קנית אותו, כמה השקעת בו, ובכמה אתה מוכר.

במקרה של קנייה ב-12, והוספה של 2 ליישור קו, תוכל אחרי כמה שנים למכור את הרכב הזה בסכום סביר.

במקרה של קניית רכב ב-6 והשקעה של 6, כול עוד לא מדובר במציאה באמת יוצאת דופן, אחרי כמה שנים בכלל לא תוכל למכור את הרכב, ככה שזה הפסד הרבה יותר גדול.

בכול מקרה, כול מקרה לגופו ותצטרך להביא מקרים יותר ספציפיים על מנת שנוכל ליעעץ לך יותר טוב

פורסם

עדיף לקנות רכב משנתון מתקדם יותר. בלי קשר איזה רכב אתה קונה, תמיד צריך 5K ליישור קו בצד (טסט, טיפול גדול, צמיגים, מצבר וכד'). יישור קו אפשר לעשות גם ב"תשלומים".

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לקנות רכב תקין, שלא דורש השקעה מיידית, רצוי כזה שכמה שפחות התעסקו איתו, כלומר מנוע מקורי שלא נפתח, גיר מקורי.

שום תיקון ושום שיפוץ לא מחזיר את המכלולים למצב חדש, ורכב שעבר תיקונים והחלפות מכלולים מאסיבים לא יהיה אמין ברמה של רכב חדש עם מכלולים מקוריים.

לגבי בדיקה במכון - חבל על הכסף.

לא תקבל שום תמונה לגבי מצב הרכב. קח טופס בדיקה סטנדרטי, תסבן בו הכל כ"לא תקין" והנה קיבלת בדיקה של רכב בסדר גודל מחיר כזה, וחסכת 450 שקל.

פורסם

תודה על העזרה

ואם אני קונה פיאט פונטו שנת 2000 ידנית נפח מנוע 1300 נקייה מתאונות ושמורה ביותר (לפי המפרסם בתקווה שזה נכון)

10K

אני מתכנן למכור את הכרב אחרי שנה.

כמה כסף אני אצטרך להוציא על תחזוקה (לא כולל טסט,ביטוח ודלק), יעני רק מוסך ותיקון, על אוטו שכזה? הערכות השערות משהו? כי כולם אומרים כל מקרה לגופו.... אני רוצה לדעת כמה בערך בסטנדרטי צפוי שאני אוציא על תיקונים במוסך על אוטו כזה?

תודה לעוזרים:-)

פורסם

לא רוצה להיכנס לך לכיס, אך אם כל מה שיש לך זה 15K, אז תשקול אם בכלל לקנות רכב. מה יקרה אם מחר יהיה לך תיקון יקר? ביטוח? טסט? גם רכב ברף העליון של התקציב שלך, מועד לפורענות.

פורסם

15K זה לא התקציב, יש לי כסף לביטוח ודלק וטסט.

אבל יש מחיר מקסימלי שאני יכול לשים על קניית הרכב עצמה, רק על הקנייה.

אז אני שואל כמה בערך יעלה מוסך תיקונים בשנה לרכב בשנים האלה בדגם הזה.

טיפולי מוסך הם הפרמטר היחידי שאי אפשר לבדוק. ביטוח, דלק, טסט, מחיר האוטו, אלה פרמטרים שניתנים לחישוב, אז אני רוצה לדעת כמה בערך סביר שיעלה מוסך לאוטו לשנה.

מישהו יכול לשער, להציע, להגיד מידע קודם ומנסיון? מישהו?

פורסם

לא ניתן לדעת מה יהיו הוצאות הלא צפויות במוסך (מעצם ההגדרה), מה שיכול לתת לך אזהרה בנוגע לטיפולים צפויים הוא ספר הרכב.

-בדוק מה יהיו הטיפולים הקרובים לרכב (טיפול קטן, גדול, החלפת רצועת תיזמון וכו') לפי ספר הרכב.

-בדוק מצב חלקים מתכלים לפני הרכישה (צמיגים, רפידות וצלחות בלם לדוגמה), החלפה שלהם עלולה להגיע לאלפי שקלים.

-בדוק גיל ומצב של מכלולים חשודים כגון גיל המצבר, מצב הראדיטור והמפלט (רקבון) ודברים דומים, נסה להוריד את עלות התיקונים האלה מהמוכר.

לטעמי, הכי חשוב הוא למצוא רכב שטופל היטב בעבר וללא קומבינות, התחזוקה המונעת חוסכת המון כסף בתיקונים. רק לדוגמה, אני נוסע ברכב בן 13 שנה וסך כל הוצאות התיקונים ב 3 שנים שהוא אצלי היו פחות מאלפיים ש"ח וזאת תודות לכך שהרכב טופל היטב בעבר והוכנס למוסך על כל 'פיפס'.

פורסם

אתה לא תאהב את התשובה - אבל פשוט אי אפשר לדעת מה עומד להתקלקל ומתי.

לי יש פיאט פונטו שעלתה 33 אלף ש"ח.

אותה פונטו, אם תטופל במוסך מדרכה וישימו בה מי ברז, תתחמם ותדרוש שיפוץ ראש מנוע - טיפול מאוד יקר.

אז אין קשר בין תקציב הרכישה לבין התקלות.

אני מכיר מישהו שנוסע כבר 5 שנים בסוזוקי סוויפט שנת 86 שקנה ב-2000 ש"ח והוא משקיע בה בערך 300 ש"ח בשנה - ולעומת זאת אפשר לאכול אותה עם רכב בן 12-13 שלא עומד בהתעללות בו.

• תוכן חדש...