Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. המחיר כן ירד במהלך השנים? מסופקני.

מוקדם יותר בשירשור הדס טענה, שסיבה למחיר גבוה יחסית היא עלויות פיתוח וגם השוותה את הרכב החשמלי לטלוויזיות LCD (שכידוע ירדו מאוד במחיר עם השנים). אם כך הדבר, אז דווקא די הגיוני שהמחיר יירד, לא כך?

• תגובות 304
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה שהדס והבחור שלה שוכחים זה שדה פקטו מכונית בישראל אינה נחשבת מוצר צריכה בדומה לטלוויזיה או מחשב ולכן מחירה לא יירד (בהנתן שאין מיתון עמוק, משבר, אסון או חוסר ביקוש) גם אם עלויות הייצור יירדו.

המיסוי הדרקוני הוא רק סיבה אחת (והוא לא יישאר נמוך לאורך זמן על המכונית החשמלית).

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

יש סיבה מאוד ברורה לנושא והיא מתחלקת לשניים:

אם כל אחד טוען את הרכב מתי שבא לו ז"א מתי שמגיעים לעבודה ובערב חזרה לבית. (8 ו 17) יהיו ספייקים כלכך גבוההים ברשת החשמל שהם ידרשו הקמת תשתיות חשמל חדשות, תחנות כוח, נפילות אנרגיה ועוד ועוד'.

האם זכור לך ימים בקיץ, ימי שרב קיצוניים שבו כולם הפעילו מזגן בבית, האורות התחרפנו, רשת החשמל קרסה באיזורים מסויימים ובוצעו הפסקות חשמל ייזומות בכדי למנוע מהרשת ליפול. סה"כ מזגן.. זה הכל...

רכב חשמלי צורך מקסימום 16A בטעינה. למעשה הרבה פחות (10-12A) ממש כמו מזגן. עכשיו תארו לכם את כל הבניין שלכם מפעיל מזגן באותו הרגע. את הרחוב? את השכונה? את תל-אביב?

הייתי מתאר את זה כ- בום.

לכן בעזרת טעינה מנוהלת ניתן לשלוט בכל רגע נתון בכמות הצרכנים שניתן להפעיל (מכוניות לטעון) ע"י מידע רגעי מרשת החשמל.

אין צורך בתחנות כוח נוספות רק בשביל רגעי השיא האלו ורגעי שפל ייצור החשמל (בלילה) לא יתבזבזו אלא ילכו למכוניות.

מהצד השני, לא ייתכן שכל אחד שיש לו רכב חשמלי יחבר כבל מאריך לחנייה במקרה הטוב או מהחלון בקומה השנייה במקרה הרע. תארו לכם איך זה יראה? מי יגנוב חשמל ממי? כמה בלאגן יהיה...

בנושא הזה במקרה ייבואני מיצובישי איי מיאב עשו טעות חמורה. בהצגת המכונית לעיתונאים הם חיברו כבל מאריך מקומה שנייה של בניין, על עמוד תאורה של רחוב בעזרת נייר דבק, שארית הכבל משתלשלת על הרחוב...

הייתם רוצים דבר כזה?

צר לי שאני מצטרף לקהל שטוען שאתה דמגוג, chipz, אבל אלה המסקנות אחרי שקוראים את דבריך. אף אחד לא צריך את בטר פלייס ע"מ לקבוע מתי הרכב שלו יטען - כבר מספר שנים בעולם מייצרים ומשתמשים ברכיבי smartgrid - שליטה על צרכני החשמל שלך דרך מחשב/אינטרנט. מספיק שחברת החשמל תקבע תעריף שמתעדכן ע"ס הצריכה (דבר שקיים במדינות המפותחות) והאנשים יתנדבו בעצמם להטעין את האוטו בלילה ולחסוך עוד 2 שקל ביום.

בקטע הזה בטר פלייס זה פשוט מונופול מגעיל...

פורסם
יקחו מס, אתה יכול לסמוך על זה. זהו תפקידם של ממשלות.

אבל לא בהתחלה, נדיר..

פקידי האוצר כבר הצהירו שעל החשמל לטעינת רכבים יהיה בלו זהה בגובהו לבלו על הדלק.

אם כל אחד טוען את הרכב מתי שבא לו ז"א מתי שמגיעים לעבודה ובערב חזרה לבית. (8 ו 17) יהיו ספייקים כלכך גבוהים ברשת החשמל שהם ידרשו הקמת תשתיות חשמל חדשות, תחנות כוח, נפילות אנרגיה ועוד ועוד'.

וצי הרכבים שאתם מתכננים למכור פה יגיע כל יום לעבודה ב 9 ויטעין את הרכב על תרד ירוק כמו פופאי?

ב 9 כשכל עשרות אלפי הרכבים האלה יגיעו לעבודה לא יהיה פיק בצריכה?

האם זכור לך ימים בקיץ, ימי שרב קיצוניים שבו כולם הפעילו מזגן בבית, האורות התחרפנו, רשת החשמל קרסה באיזורים מסויימים ובוצעו הפסקות חשמל ייזומות בכדי למנוע מהרשת ליפול. סה"כ מזגן.. זה הכל...

רכב חשמלי צורך מקסימום 16A בטעינה. למעשה הרבה פחות (10-12A) ממש כמו מזגן. עכשיו תארו לכם את כל הבניין שלכם מפעיל מזגן באותו הרגע. את הרחוב? את השכונה? את תל-אביב?

הייתי מתאר את זה כ- בום.

לכן בעזרת טעינה מנוהלת ניתן לשלוט בכל רגע נתון בכמות הצרכנים שניתן להפעיל (מכוניות לטעון) ע"י מידע רגעי מרשת החשמל.

אין צורך בתחנות כוח נוספות רק בשביל רגעי השיא האלו ורגעי שפל ייצור החשמל (בלילה) לא יתבזבזו אלא ילכו למכוניות.

1. אז הדרישה הראשונית של בטר פלייס לאסור טעינת רשת באה מתוך אלטרואיזם ודאגה כנה למשק החשמל הישראלי? :shock:

2. אתה מצליח לדמיין את המדינה מעבירה חוק שבכל משק בית אסור שיהיה יותר ממזגן אחד כי רשת החשמל עלולה ליפול בימי חמסין? אולי נאסור על יבוא של מייבשי כביסה? הם צורכים כ"כ הרבה חשמל, שהעצלנים יתלו כביסה ברוח.

מהצד השני, לא ייתכן שכל אחד שיש לו רכב חשמלי יחבר כבל מאריך לחנייה במקרה הטוב או מהחלון בקומה השנייה במקרה הרע. תארו לכם איך זה יראה? מי יגנוב חשמל ממי? כמה בלאגן יהיה...

בנושא הזה במקרה ייבואני מיצובישי איי מיאב עשו טעות חמורה. בהצגת המכונית לעיתונאים הם חיברו כבל מאריך מקומה שנייה של בניין, על עמוד תאורה של רחוב בעזרת נייר דבק, שארית הכבל משתלשלת על הרחוב...

הייתם רוצים דבר כזה?

בחייך, תחזור להיות רציני, אם הגרמנים מאשרים כזה דבר אז כנראה שזאת לא קטסטרופה כמו שאתה מתאר.

פשוט קובעים תקנים לנקודות חשמל שכזאת ובזה נגמר העניין בלי כבלים מתנופפים ובלי איזולירבנדים.

אפשר לחשוב שאתה נכנס לבתים של אנשים אז אתה רואה קומבינות על גבי קומבינות ברשת החשמל שלהם.

יש בארץ תקן להינע בגפ"מ, עפ"י התאוריה שלך, חצי מהמדינה נוסעת עם בלון גז בייתי שמתגלגל בבגאז' מצד לצד ומחובר למנוע עם צינור השקיה משומש וכל הרכב הוא פצצת זמן מתקתקת שכל שניה עלולה להתפוצץ.

המציאות מוכיחה אחרת, המציאות מוכיחה שהעם הזה יותר אחראי ממה שנוטים לדמיין.

אתה דמגוג בשקל, זה מה שאתה.....

נהג מתחיל, GULLO,

שמרו על תרבות דיון יותר נאותה.

יש לנו פה הזדמנות פז לדסקס את הנושא עם נציגים רשמיים של החברה (וגם נציגים פחות רשמיים :wink: ), הדיון יכול להיות אוהד או נוקב (עפ"י השקפת הכותב) אבל חייב להיות ענייני ומכובד ואין מקום להכנס בדיון לגופו של אדם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עופרי שלום,

שתבין, אני הייתי רוצה שהמיזם יצליח (אגב מיזם זה פרויקט בעברית), אבל אני באמת חושב שיש הרבה מאוד סימני שאלה שאגסי פשוט דילג מעליהם בהרצאות שלו, למרות שהן מרתקות.

אגסי אומר שהאויב הכי גדול של המיזם זה סקפטיות, וזה די נכון. אגסי גם אדם מבריק וחכם, ואני מניח שהוא יודע טוב מאוד את המגבלות של הסוללות, מבחינת טווח נסיעה, אורך החיים, כלכליות, אתגרים טכנולוגים (בידוד תרמי למשל) וכו'. הרי אגסי בדק היטב את טכנולוגיית המימן והחליט שיש יותר מדי מגבלות ובעיות. כך שאני בטוח שיש בו מידה מסוימת של ספק האם בסופו של דבר כל המיזם יהיה כלכלי או לא. ברור לו שיש פה מידה גדולה של סיכון, אבל גם מידה גדולה של סיכוי לעשות מהפכה ולהרוויח הרבה בדרך. בכל מקרה, הוא יודע טוב מאוד שכדי לגייס משקיעים אסור ליזם להראות סקפטי לגבי המוצר שלו.

אז בנתיים בהרצאות שלו, כל מרכיבי התמונה הגדולה מתחברים יחד והכל מסתדר:

אין בעיות למצוא חניה ליד עמודי הטעינה, אין תורים בתחנות ההחלפה, טווח הנסיעה שאנשים משיגים לא מאכזב, מנגנוני ההחלפה אמינים לאורך שנים, עלויות השכר של עובדי בטר פלייס לא מכבידות על המחיר לצרכן, הסוללות בעלות ערך גם אחרי 12 שנה, יש קונים לסוללות הישנות, תהליך המחזור מתגלה ככלכלי, יצרני רכב נוספים מתקינים סוללות מתחלפות בדגמים שלהם, מחיר הסוללות צונח לחצי, מחיר הנפט עולה ל 200 דולר לחבית, היעילות של אגירה והוצאה של אנרגית השמש / הרוח בתוך סוללות מתבררת כגבוהה וכלכלית וכו' וכו'

ראיתי כבר בפורומים בחו"ל שכותבים, שמי שנותן מספר יחיד בתור טוח נסיעה בוודאות מטעה את הציבור.

שברולט וולט הפסיקו לפרסם טווח שמורכב ממספר יחיד של 64 ק"מ והתחילו לפרסם "מ 40 עד 80 ק"מ ". עד כדי כך תלוי הטווח בסגנון הנסיעה ובתנאי חום או קור קיצוניים (ואנשים שרכשו דיווחו גם על 35 ק"מ בלבד) לא שמעתי את בטר פלייס עושים את אותו הדבר. מה גם שכל התכנון של המרחקים בין תחנת טעינה אחת לקרובה אליה מסתמכים על הנחת יסוד מסוימת לגבי הטווח.

צריך לבחון כל דבר בעין יותר ביקורתית. וזה לא קל מכיוון שמדובר בתחומים שלאנשים אין הרבה מידע עליהם.

לפני שנתיים, לזכרוני אגסי אמר לסטודנטים בטכניון , שלדעתו מי שצורך 20,000 ק"מ בשנה מגיע לו את הרכב בחינם.

(כדי להדגיש את הדמיון לחבילת זמן אוויר שבה מי שמדבר הרבה מקבל החזר מלא על המכשיר הסלולרי) .

אגסי התבדח שאז הסטודנט יוכל לעשות את הבחירה ה"קשה" :

האם לרכוש בהרבה כסף רכב בנזין משומש ולהוציא כל חודש כסף נוסף על בנזין, או לקבל בחינם רכב חשמלי חדש ולהוציא רק את הסכום החודשי שהוא רגיל, בתור תשלום מנוי לבטר פלייס.

נשמע אופטימי מאוד והלוואי שנגיע למצב כזה, אבל בנתיים נראה שזה לא אפשרי- רכב חשמלי עדיין אינו כלכלי בשלב זה, יצרני הרכב צריכים להחזיר את עלויות הפיתוח, בטר פלייס צריכה להחזיר את עלות הפיתוח שלה ועלות פריסת הרשת שלה, וכנראה שהמחיר יהיה גבוה בהרבה מהתחזית. אני בטוח שלאחר כמה שנים המחיר ירד, ואז יותר ויותר אנשים יעברו לרכב חשמלי, ואז המדינה תתחיל להקטין את הטבת המס שרכב כזה מקבל, ואז זה שוב יקטין את הכדאיות...

שורה תחתונה- כנראה שיקח עוד קצת זמן עד שהפתרון של רכב חשמלי יוכיח שהוא בר-קיימא ללא שום הטבות מס.

דבר נוסף-

נכנסתי לקישור שלך וראיתי בתמונות שבאמת לא נשאר הרבה מקום בבגאז', וגם לא תהיה אפשרות לקפל את המושבים האחוריים כך שיש פה מינוס בעיקר לצעירים עם תינוקות (שהם מועמדים טבעיים לאמץ טכנולוגיה חדשה ולקחת ליסינג).

חוצמזה ראיתי את מרכז המבקרים שאגב הייתי בו לפני יותר משנה, וראיתי מי זאת הדס שסיקרנה את הפורום...

אני זוכר מהמרכז, שהחזון היה מרשים, בהחלט חוויה לצפיה. אין ספק שמישהו הינדס היטב את התחושות שהוא רצה שהמבקרים יחוו, בעיקר ברגע השיא, בו הבמה מסתובבת וחושפת את הרכב- התשובה לעולם טוב יותר. שיווק בשלוש רמות מעל מה שהכרנו בארץ.

הפריע לי קצת הקטע בו כולם עומדים במעגל ועונים על שאלות בסקר, עדיין עם ההתלהבות אחרי כל החוויה שעברו, כאשר המחשב מראה מה התשובות של האנשים שאיתך בחדר בזמן אמת, ויש סוג של לחץ חברתי או חוסר-נעימות לענות אחרת מכולם. אני הרגשתי קצת שטיפת מוח, כל העובדים משוכנעים (משולהבים?) שהאמת המוחלטת בידיהם.

פורסם
אני קורא מידי פעם... מתעניין... חוקר :)

אני פה בשביל לעזור ולענות על שאלות, ליצור יצר סקרנות שאולי אפילו יוביל אותכם להגיע לבקר במרכז ולנהוג על רכב חשמלי.

באותו הרגע אתם תבינו שהעתיד הוא חשמלי והעתיד הוא כבר כאן.

http://www.facebook.com/album.php?aid=112301&id=1085531988&l=d54094d248

http://www.facebook.com/album.php?aid=53646&id=1085531988&l=a5745c1675

אני בהחלט מקבל את דבריך לפיהם אינך מועסק ע"י בטר פלייס או אף קשור איתם באופן אחר, אבל ההתלהבות שלך שאפילו מתובלת באופן נכון ומדוד בטיפות של הסתייגות, בהחלט מעלה מחשבה נוגה על העובדה המצערת לפיה גם זמן, גם כישורי הסברה, גם יחסי ציבור מוענקים כך סתם ללא שום תמורה.

פורסם

מתוך וויקיפדיה בעברית:

דמגוגיה היא שיטה לשכנוע והשגת כוח פוליטי המתבססת על פנייה לדעות קדומות, פחדים, אמונות תפלות וציפיות הציבור הרחב - לרוב באמצעות שימוש ברטוריקה ותעמולה מתלהמות ורגשניות, ולעתים קרובות תוך שימוש במוטיבים לאומיים או פופוליסטיים, ואזכור סלקטיבי של עובדות.

המחקר בתחום עמדות ושכנוע בפסיכולוגיה החברתית מראה כי טיעונים דמגוגיים, במקרים רבים, הינם יעילים לא פחות מטיעונים בדרכי הגיון; זאת משום שבטווח הארוך האדם אינו זוכר מי העביר את המסר, את מידת אמינותו, או את טיעוניו, אלא את המסר בלבד, ולעתים אף את העובדה כי היו שלל טיעונים שתמכו בו (גם אם הללו היו שטחיים).

הדגשים שלי.

אני עומד מאחורי כל מילה שלי, וחושב שהטיעונים של הבחור הם דמגוגיים וזולים (אולי לא בשקל, אבל זולים). הסיבה שאני לא תוקף את הטיעונים שלו אחד אחד היא שאני עמוס מאד ושהחברים עושים עבודה טובה בליבון העניין.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מה לא רציני פה? מה אתה מוצא מצחיק ולאיזה שאלות אתה מחכה לתשובות?

• זה לא רציני שבתגובה לשאלות אמיתיות מקבלים ססמאות.
  • אני חושב שלהגיד "רכב בעל תא דלק, מימני הוא גם חשמלי" או שבגלל שברכב החשמלי יש מעבד אינטל, אז זה אומר שמחירו ירד משמעותית - זה מצחיק.
  • ואני מחכה לתשובות לכל השאלות ששאלתי, כי עדיין לא קיבלתי ולו תשובה אחת. וגם אחרים לא קיבלו תשובות.

דוגמה אחת פשוטה: "רנו השקיעו מעל מילארד דולר בפיתוח" - כבר שאלתי, פיתוח של מה. וכבר הסברתי למה כל הרכיבים כבר קיימים. וכבר נתתי דוגמאות וגם קישורים. אבל לא קיבלתי תשובה.

הסיבה שאני לא תוקף את הטיעונים שלו אחד אחד היא שאני עמוס מאד ושהחברים עושים עבודה טובה בליבון העניין.

אין טעם לעבור על כל הטענות בזו אחר זו מפני שאיננו מקבלים שום תשובות לשום שאלה ששאלנו עד כה; אם כן מה הטעם לשאול שאלות נוספות.

דני

פורסם
אני קורא מידי פעם... מתעניין... חוקר :)

אני פה בשביל לעזור ולענות על שאלות, ליצור יצר סקרנות שאולי אפילו יוביל אותכם להגיע לבקר במרכז ולנהוג על רכב חשמלי.

באותו הרגע אתם תבינו שהעתיד הוא חשמלי והעתיד הוא כבר כאן.

http://www.facebook.com/album.php?aid=112301&id=1085531988&l=d54094d248

http://www.facebook.com/album.php?aid=53646&id=1085531988&l=a5745c1675

אין דבר כזה עובד בלי משכורת, תתפלא, אבל אל לך לזלזל באינטיליגנציה של אנשים כאן.

מצטער, אני לפחות לא קונה את זה.

אני לא אוהב "אנשים מטעם".

העתיד הירוק הקרוב הוא אינו מגיע מהרכבים החשמליים של שי אגסי ובטר פלייס, הדבר היחידי שירוק כאן, זה הכסף שיוכנס לקופתם של הממנים של אותו שי אגסי.

under construction..

פורסם
צר לי שאני מצטרף לקהל שטוען שאתה דמגוג, chipz, אבל אלה המסקנות אחרי שקוראים את דבריך. אף אחד לא צריך את בטר פלייס ע"מ לקבוע מתי הרכב שלו יטען - כבר מספר שנים בעולם מייצרים ומשתמשים ברכיבי smartgrid - שליטה על צרכני החשמל שלך דרך מחשב/אינטרנט. מספיק שחברת החשמל תקבע תעריף שמתעדכן ע"ס הצריכה (דבר שקיים במדינות המפותחות) והאנשים יתנדבו בעצמם להטעין את האוטו בלילה ולחסוך עוד 2 שקל ביום.

בקטע הזה בטר פלייס זה פשוט מונופול מגעיל...

ומומחי משרד התשתיות וחברת החשמל קבעו אחרת. היה ומספר לא קטן של רכבים יטענו את רכבם מתי שהם רוצים ללא טעינה מנוהלת יהיה צורך בהקמת תשתיות נוספות. אז זה משרד התשתיות קבע, לא אני.

תסכים איתי שלא הייתה קונה מכונית שעולה פי 2 מרכב רגיל מאותו הרמה, לא הייתה מוכן לשלם את מחיר הסוללה נכון? לא משנה כמה חשמל או נסיעה תעלה לך מעטים האנשים שיהיו מוכנים לשלם על נסיעה של 10 שנים מראש.

ממליץ לקרוא פוסט של זיוה פתיר בנושא

אתה יוצא פה בהרבה הנחות, אחד מהם זה שיש לכל אחד חנייה פרטית השנייה שיש לך שקע לייד והשלישית שכל אחד ייקח על עצמו עלות התקנת רכיב סמארטגריד, כל היום ינהל את הטעינה של רכבו בהתאם לכמות החשמל שחברת החשמל מרשה לצרוך.

לא עובד ככה. מצב כזה הופך את הרכב החשמלי למטרד.

אף אחד לא מונע מחברה מתחרה בטרפלייס לקום אבל מהצג השני כולם חושבים שזה לא יצליח. אז מהו הנכון? הם לא יכולים ללכת בד בבד.

פורסם

קראתי את הכתוב בקישור. אין כאן שום חידוש. ברור לכולם כי עדיף להטעין כאשר יש פחות עומס על הרשת, ואין צורך במונופול לשם כך - כפי שאמרו כאן מספר אנשים.

כמו כן, רואים בקישור את אותה סתירה ששאלתי עליה כאן - מצד אחד אומרים שטעינה בשעות של שפל אינה מצריכה תוספת תשתית, ומצד שני - שהמכוניות החשמליות יגרמו למעבר לחשמל נקי יותר. אבל אם לא יבנו תשתיות חדשות, כי אין צורך - כיצד יהיה החשמל נקי יותר?

שאר הכתוב בקישור זה פשוט פרסום, ובמידה רבה - פרסום שלילי, המבוסס על הפחדה. זה מעלה את השאלה, למה מי שיש לו מוצר טוב יותר מהמתחרים צריך פרסום שלילי?

דני

פורסם

כבר סיכמתי בתגובה 104 (עמוד 7 בשרשור זה) שאין לבטר פלייס אפשרות אמיתית לניהול אנרגיה ובפוסט אין שום התייחסות לפרטים.

חבל שנציג אמיתי לא מגיב כאן.

פורסם
לא משנה כמה חשמל או נסיעה תעלה לך מעטים האנשים שיהיו מוכנים לשלם על נסיעה של 10 שנים מראש.

אז כל הארופאים והאמריקאים שקנו עד עכשיו רכבים חשמליים נטעני רשת הם אהבלים שלא מבינים כלום?

דרך אגב, למרבה הפתעתי אני פותח היום את המקומון שלנו משבת (אתם יודעים, זה שאף אחד לא קורא אותו והעיתון עובר ישר לשרותים בכדי לעיין בפרסומות בזמן ש...) וקורא שעומדים להקים בחדרה 2 תחנות להחלפת סוללות.

ממשיך לקרוא ומנכ"ל גזפרו (הזכיינית להקמת תחנות התדלוק), מר אודי תמיר מצוטט שם:

"הוא (הרכב החשמלי, בגירה) יהיה בעיקר רכב אורבני מהסיבה כי טווח הנסיעה שלו בין טעינה לטעינה עומד היום בין 100ל-120 ק"מ"

מעניין כמה הוא קיבל על הראש על הפליטת פה הזאת :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ומומחי משרד התשתיות וחברת החשמל קבעו אחרת. היה ומספר לא קטן של רכבים יטענו את רכבם מתי שהם רוצים ללא טעינה מנוהלת יהיה צורך בהקמת תשתיות נוספות. אז זה משרד התשתיות קבע, לא אני.

תסכים איתי שלא הייתה קונה מכונית שעולה פי 2 מרכב רגיל מאותו הרמה, לא הייתה מוכן לשלם את מחיר הסוללה נכון? לא משנה כמה חשמל או נסיעה תעלה לך מעטים האנשים שיהיו מוכנים לשלם על נסיעה של 10 שנים מראש.

ממליץ לקרוא פוסט של זיוה פתיר בנושא

אתה יוצא פה בהרבה הנחות, אחד מהם זה שיש לכל אחד חנייה פרטית השנייה שיש לך שקע לייד והשלישית שכל אחד ייקח על עצמו עלות התקנת רכיב סמארטגריד, כל היום ינהל את הטעינה של רכבו בהתאם לכמות החשמל שחברת החשמל מרשה לצרוך.

לא עובד ככה. מצב כזה הופך את הרכב החשמלי למטרד.

אף אחד לא מונע מחברה מתחרה בטרפלייס לקום אבל מהצג השני כולם חושבים שזה לא יצליח. אז מהו הנכון? הם לא יכולים ללכת בד בבד.

אני לא יודע כמה אנשים היו מוכנים לשלם סכום גדול על אוטו עם מצבר או לכמה אנשים יש חניה פרטית שבה יש להם שקע פרטי - אני רק אומר שיש אנשים כאלה והמודל של בטר פלייס מאד מאד לא מתלם להם.

ובבקשה, תפסיק לבסס את הטיעונים שלך ע"ס רשת החשמל שקיימת כהיום בארץ. תעשה חיפוש אחרי צירוף המילים smartgrid ותבין לאן העולם הולך. אני לא צריך לשלם 2000 ש"ח לחודש כדי שבטרפלייס ינהל את צריכת החשמל שלי - כל מה שאני צריך זה smartphone פשוט, אפליקציה חינמית וכמה התקנות חד פעמיות בבית. אני ללא שום עזרה של צד שלישי יוכל לקבוע מתי ולכמה זמן להפעיל את החשמל בבית.

פורסם
מחיר הסוללה הוא פי שניים ממחיר הרכב (12 אלף דולר) מחיר נסיעה ברכב חשמלי מחייב את עלות החשמל והסוללה. מחיר החשמל הוא אפסי.

לא הצלחתי להבין מהודעתך אם מחיר הרכב הוא 6,000$ או 12,000$ אבל ככה או ככה מחיר של 123,000 ש"ח לרכב לא הגיוני!

לפי דעתי מחיר הרכב בפתח מפעל היצרן הוא כ-13,000$ ומחיר הסוללה כ-15,000$.

אני, בתור אדם התומך ברכבים חשמליים, לא מוכן להיות פראייר ולשלם מחיר של 123,000 ש"ח למכונית חשמלית ללא סוללה.

לפי דעתי מחיר הרכב צריך לנוע בסביבות ה-80-90 אלף ש"ח.

• תוכן חדש...